Παίζοντας με τις λέξεις και τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα...

Παίζοντας με τις λέξεις και τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα...

24 Νοεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:281
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και οργίζομαι…

Το αλαλούμ των ευθυνών συνεχίζεται 

Εφετείο: Γι΄αυτό είχε αποφυλακιστεί ο «Δράκος» των Εξαρχείων

 

Μια αντιεισαγγελέας του Αγρίου Πάγκου είπε την αλήθεια για την τρομακτική αύξηση της εγκληματικότητας λόγω λαθρομεταναστών και της έκλεισαν το στόμα…
Ρε νούμερα, εδώ αφήσατε τον Λιγνάδη ελεύθερο με πρωτόδικη καταδίκη για κακούργημα και τον λάθρο δεν θ’ αφήνατε;
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ…
ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ … ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…
Μακάρι να βιάσουν τους δικούς σας ανθρώπους οι λάθρο, γιατί όχι και να τους σφάξουν  και τότε να δούμε πως θ’ αντιδράσετε…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Οι φωτό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Σε αυτή την μπανανία των ανευθυνο-υπεύθυνων που ζούμε, στην οποία οι ανεπάρκειες του συστήματος οδηγούν στο ένα φιάσκο μετά το άλλο, ήρθε να προστεθεί και η υπόθεση με τον 23χρονο «Δράκο» των Εξαρχείων, τον Σύρο πρόσφυγα ο οποίος προφυλακίστηκε σήμερα για τις απόπειρες βιασμού κατά επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη.

Ο διεστραμμένος νεαρός, σε διάστημα τριών ετών είχε συλληφθεί άλλες πέντε φορές, αλλά παρόλα αυτά συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος! Το αποκορύφωμα;

Είχε προφυλακιστεί το 2022 για σεξουαλική επίθεση σε μια ηλικιωμένη κυρία στον Άλιμο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς συμπληρώθηκε το 12μηνο της προφυλάκισης δίχως να δικαστεί και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2023, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα μάλιστα, ο 23χρονος αλλοδαπός είχε εξεταστεί στις φυλακές Γρεβενών από δύο ειδικούς γιατρούς (ψυχολόγους, ψυχιάτρους) και τη μεγάλη απορία την εξέφρασε ως εξής: «Αφού εξετάστηκε από ειδικούς γιατρούς μέσα στις φυλακές, γιατί αφέθηκε ελεύθερος;»

Λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του, ο 23χρονος Σύρος ξεκίνησε το μπαράζ επιθέσεων σε γυναίκες σε Γλυφάδα και Εξάρχεια

 

Για την συγκεκριμένη αποφυλάκιση γράφτηκαν και ειπώθηκαν πάρα πολλά, τα οποία ξεγύμνωσαν και εξέθεσαν όλο το σύστημα της χώρας και ένα κράτος το οποίο αντί να προστατεύει τους νομοταγείς πολίτες του, προστατεύει τους εγκληματίες από τις συνέπειες των πράξεών τους!

Τι απαντά το Εφετείο Αθηνών

Σε όλα αυτά και σε όλα τα επικριτικά σχόλια για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του 23χρονο, το Γραφείο Τύπου του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε να τοποθετηθεί κι επισήμως, με σημερινή του ανακοίνωση.

Ο τίτλο του κειμένου που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ο εξής: «Αναφορικά με την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την αντικατάσταση προσωρινής κράτησης αλλοδαπού υπηκόου, κατηγορουμένου για την πράξη της απόπειρας βιασμού, που συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, με περιοριστικούς όρους».

Στην ανακοίνωση παρουσιάζονται άρθρα και εδάφια από τον Ποινικό Κώδικα, με τα οποία δικαιολογείται από το Εφετείο η αποφυλάκιση του Σύρου «δράκου», μεταφέροντας τις ευθύνες για το φιάσκο στον Ποινικό Κώδικα.

  • Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν των αναφορών στον Τύπο περί της “απόλυσης κρατουμένου, κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού” από το Εφετείο Αθηνών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 292 παρ. 1 και 2 του ισχύοντος από 1.7.2019 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019), η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, που διήρκησε ήδη δώδεκα μήνες, μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες υπό εξαιρετικές περιστάσεις και με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα, μόνο στην περίπτωση που η αποδιδόμενη κατηγορία “αφορά σε εγκλήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης ή πρόσκαιρης κάθειρξης με ανώτατο όριο τα δεκαπέντε έτη”.

Στην υπόθεση που αναφέρονται τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου καθώς και τα ειδησεογραφικά μέσα, ο αλλοδαπός υπήκοος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, το πλαίσιο ποινής της οποίας προσδιορίζεται για το δικαστήριο από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 42 παρ. 1, 83 και 336 παρ. 1), όπως ισχύει από 1.7.2019 (Ν. 4619/2019), μεταξύ ποινής φυλάκισης δύο ετών (κατώτερη ποινή) και ποινής κάθειρξης οκτώ ετών (ανώτερη ποινή).

Κατόπιν τούτου, το Συμβούλιο Εφετών, κατά τη δικαιοδοτική του κρίση, έκρινε περί της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε ήδη συμπληρώσει δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους».

 

 

Πηγή

Προβολές : 281


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα