Παγκόσμια έκταση του Αρμαγεδδώνα των πτηνών: Γρίπη των πτηνών ή ακτινοβολία;

Παγκόσμια έκταση του Αρμαγεδδώνα των πτηνών: Γρίπη των πτηνών ή ακτινοβολία;

25 Οκτωβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:455
Μοίρασέ το
Κοινότητες που ξυπνούν
«Έχουμε μάθει ότι οι πύργοι μετάδοσης προκαλούν ακτινοβολία που είναι επιβλαβής. θα προτιμούσαμε να ζούμε με αδύναμη συνδεσιμότητα δικτύου από τις γειτονικές τοποθεσίες.
Είναι χαρά να καλωσορίζουμε τους πελαργούς Openbill με την έναρξη του μουσώνα. Φωλιάζουν στα δέντρα του χωριού μας και κανείς στο χωριό δεν τους ενοχλεί.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας να δημιουργήσει τον πύργο του παρά την πίεση και τον πειρασμό από αυτούς»

 

από τον Arthur Firstenberg

 

Ο Anders Brunstad με ειδοποίησε για την εγκατάσταση  ενός από τους πιο ισχυρούς σταθμούς ραντάρ στον κόσμο στη χερσόνησο Varanger στο Finnmark της Νορβηγίας λίγο πριν πέσουν νεκρά δεκάδες χιλιάδες πουλιά σε όλη τη χερσόνησο. Οι νότιες και ανατολικές ακτές της χερσονήσου έχουν επίσης 4G+ και, όλο και περισσότερο, υπηρεσία 5G, που προστέθηκαν πρόσφατα.

Στο φυσικό καταφύγιο Ekkerøy, στη νότια ακτή της χερσονήσου, τουλάχιστον 15.000 απειλούμενα κιτιγουέικ πέθαναν στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου 2023. Φωλιάζουν εκεί το καλοκαίρι σε ψηλούς βράχους όπου βρίσκονται απευθείας στη γραμμή πυρός των ραντάρ, που απέχει 50 χιλιόμετρα. Το εστιατόριο στο Ekkerøy αναγκάστηκε να κλείσει για το καλοκαίρι επειδή «έβρεχε» νεκρά πουλιά. Ο συνολικός πληθυσμός αυτών των θαλάσσιων πτηνών στη Νορβηγία ήταν μόνο περίπου 50.000. Έχουν συλλεχθεί επίσης νεκρά γλαρόνια και άλλου είδους γλάροι. Οι μισοί από τους γερανούς στο Ekkerøy έχουν πεθάνει.

Το ραντάρ, που ονομάζεται Globus III, κατασκευάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο νησί Vardøya στο Vardø, την πιο ανατολική πόλη της Νορβηγίας, που βρίσκεται απέναντι από έναν κόλπο από τη βόρεια Ρωσία. Φαίνεται ότι είναι μέρος ενός δικτύου πολιτικής άμυνας που ονομάζεται Space Fence.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν τον ιστότοπο έχουν κρατηθεί μυστικές, αλλά βρήκα ένα  αίτημα για πληροφορίες  που δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2022 στον ιστότοπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, SAM.gov. Δηλώνει:

Αυτό το σύστημα είναι ένα μοναδικό σχέδιο που θα εφαρμοστεί το 2023. Το πρόγραμμα είναι ένα διεθνικό, συνεργατικό εξειδικευμένο σύστημα συλλογής. Το πρόγραμμα GLOBUS είναι ένα επίγειο σύστημα ραντάρ διπλής ζώνης που αποτελείται από μια συστοιχία φάσης στερεάς κατάστασης S-band, μια κεραία πιάτων ζώνης X, έναν ελεγκτή ολοκληρωμένου συστήματος (ISC) και μια σουίτα επικοινωνιών αποστολής (MCS) που φιλοξενείται σε εξωτερικό χώρο. Τοποθεσία ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών (OCONUS) .”

Άλλα ραντάρ Space Fence βρίσκονται στο νησί Kwajalein στα νησιά Μάρσαλ και στη Δυτική Αυστραλία. Αυτά τα ραντάρ φάσης συστοιχίας ζώνης S (2 GHz έως 4 GHz) έχουν το καθένα 36.000 κεραίες εκπομπής, μέγιστη ισχύ 2,7 MW και, όταν εστιάζονται σε μια στενή δέσμη που σαρώνει τον ουρανό προς όλες τις κατευθύνσεις, μέγιστη αποτελεσματική ακτινοβολούμενη ισχύ πολλών δισεκατομμυρίων Watt. .

Η πυρκαγιά δεν περιορίζεται στο Finnmark ή στη Νορβηγία. Το περασμένο καλοκαίρι ανέφεραν μαζικούς θανάτους θαλάσσιων πτηνών που φωλιάζουν σε τοποθεσίες κοντά σε νέες κεραίες στην Ολλανδία και τη Γαλλία ( Birds on Texel IslandSea Birds’ Last Refuges ). Αυτό το καλοκαίρι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Η συνεχής εξάπλωση σε όλο τον κόσμο των πύργων και κεραιών κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G, καθώς και των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, έχει σκοτώσει εκατομμύρια άγρια ​​πτηνά σε πέντε ηπείρους, μαζί με αλεπούδες, skunks, ρακούν, ψαράδες, ασβούς, martens, μαύρες αρκούδες  ,  γκρίζλι αρκούδες, bobcats, λύγκας, λιοντάρια του βουνού, αγριογούρουνο, ενυδρίδες, οπόσουμ της Βιρτζίνια, φώκιες, πιγκουίνοι και άλλα ζώα.

Πέρυσι, το 40% των πελεκάνων της Δαλματίας που φωλιάζουν στην Ελλάδα πέθανε, μαζί με το 20% αυτών στη Ρουμανία και μεγάλος αριθμός στο Μαυροβούνιο και την Αλβανία. Μέχρι τον Μάιο του 2023, περισσότερα από 50.000 νεκρά άγρια ​​πτηνά κάθε είδους είχαν αναφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, 40.000 στον ανατολικό Καναδά και δεκάδες χιλιάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023, η Κίνα ανέφερε 5.100 νεκρά πτηνά στο Θιβέτ. Αναφορές θνησιμότητας έχουν έρθει από κάθε πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, σε 129 είδη πουλιών. Τεράστιοι αριθμοί φαλακρών αετών έχουν πεθάνει. Μόλις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, περισσότερα από 50.000 θαλάσσια πτηνά πέθαναν κατά μήκος των ακτών του Περού, συμπεριλαμβανομένων 16.890 Περουβιανών πελεκάνων και 4.324 καφέ βοοειδών, και τα δύο υπό εξαφάνιση στο Περού. Στη Χιλή, από την 1η Ιανουαρίου 2023, ίσως 10.000 θαλάσσια πτηνά είχαν πεθάνει, συμπεριλαμβανομένων πελεκάνων, γλάρων φύκια, γλάρους Belcher, γκρίζους γλάρους, κορμοράνους Guanay, Περουβιανούς μπούμπες, κομψά γλαρόνια και γαλοπούλες.

Στις 9 Μαΐου 2023, η κυβέρνηση της Χιλής ανέφερε τους θανάτους 27.977 θαλάσσιων πτηνών και στις 21 Ιουλίου 2023, η κυβέρνηση του Περού ανέφερε τους θανάτους 519.541 θαλάσσιων πτηνών. Αυτά αντιπροσώπευαν πουλιά 65 ειδών. Επιπλέον, η Χιλή ανέφερε τους θανάτους 2.517 πιγκουίνων Humboldt, 460 πιγκουίνων του Μαγγελάνου, 16.856 θαλάσσιων λιονταριών και μικρότερου αριθμού δελφινιών, φώκαιων, ενυδρίδων και άλλων ειδών φώκιες, ενώ το Περού ανέφερε τους θανάτους 9.314 θαλάσσιων λιονταριών και 10 θηλαστικών άλλων θαλάσσιων λιονταριών.

Σύμφωνα με μια  έκθεση του OFFLU , ενός παγκόσμιου δικτύου εμπειρογνωμοσύνης για τη γρίπη των ζώων, η Χιλή έχει χάσει τουλάχιστον το 13% των πιγκουίνων Humboldt, το Περού έχει χάσει τουλάχιστον το 36% των πελεκάνων του Περού και η Χιλή και το Περού μαζί έχουν χάσει τουλάχιστον Το 9% των θαλάσσιων λιονταριών τους.

Όλοι οι ορνιθολόγοι κατηγορούν αυτή την καταστροφή στη γρίπη των πτηνών, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα νεκρά πτηνά είναι αρνητικά για οποιονδήποτε ιό γρίπης, και αυτά που είναι θετικά έχουν όλες τις διαφορετικές παραλλαγές του ιού, επομένως δεν θα μπορούσε να τον μεταδώσει σε ένα άλλο, πόσο μάλλον για αρκούδες και πιγκουίνους.

Για παράδειγμα, 233 νεκρά πτηνά  εξετάστηκαν για τον ιό της γρίπης  από το Νορβηγικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο μεταξύ 14 Αυγούστου και 1ης Οκτωβρίου 2023. Βρήκαν εξαιρετικά παθογόνο ιό H5N1 σε 8 πτηνά, εξαιρετικά παθογόνο H5N5 σε 2 πτηνά, εξαιρετικά παθογόνο H5Nx (άλλοι υποτύποι) 2 πτηνά, χαμηλής παθογονικότητας H5Nx σε 6 πτηνά, «άλλος ιός γρίπης Α» σε 8 πτηνά και καθόλου ιός σε 207 πτηνά.

Ωστόσο, οι  Ηνωμένες Πολιτείες αποθηκεύουν ήδη ένα εμβόλιο  κατά του H5N1 σε περίπτωση που εξαπλωθεί στους ανθρώπους και προκαλέσει πανδημία.

Η εξαφάνιση των σφαλμάτων ήταν επίσης στην επικαιρότητα. Ο Δρ Norman Leppla, καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, είπε ότι η προσβολή από ερωτικούς κοριούς έχει εξαφανιστεί εντελώς.

 

Έρχονταν σε τεράστιους αριθμούς την άνοιξη και το φθινόπωρο γύρω στο Μάιο και τον Σεπτέμβριο με μια μικρή διακύμανση ανάλογα με το αν βρίσκεστε στο βόρειο ή νότιο τμήμα της πολιτείας. “Δεν είναι λεπτό, πραγματικά δεν είναι εδώ αυτή τη σεζόν”, είπε σε μια συνέντευξη που  δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου 2023 . Κανείς όμως δεν το κατηγορεί για τη «γρίπη των πτηνών».

Τα αιολικά πάρκα είναι επίσης καταστροφικά πουλιά, όπως τεκμηριώνεται από Γερμανούς επιστήμονες σε  ένα άρθρο  που δημοσιεύτηκε στο  Nature  στις 13 Απριλίου 2023.

Διαπίστωσαν ότι οι πληθυσμοί των κοκκινοφάρμων μειώθηκαν κατακόρυφα στη Βόρεια Θάλασσα αφού πέντε συστάδες υπεράκτιων αιολικών πάρκων κατασκευάστηκαν εκεί μεταξύ του 2010 και 2014. Οι πληθυσμοί τους μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 94% σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από ένα αιολικό πάρκο και κατά 52% σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, με κάποια μείωση πληθυσμού σε αποστάσεις έως και 24 χιλιομέτρων.

Τα αιολικά πάρκα σκοτώνουν και φάλαινες. Τουλάχιστον 32 φάλαινες ξεβράστηκαν νεκρές στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα μια ομάδα νομοθετών του Νιου Τζέρσεϊ να  ζητήσει άμεσο μορατόριουμστα υπεράκτια αιολικά πάρκα στην περιοχή.

Κοινότητες που ξυπνούν
Η λογική έχει ξεσπάσει στην περιοχή Gariaband του Chhattisgarh, στο ινδικό χωριό Lachkera, όπου ζουν 600 οικογένειες. Ένα ψήφισμα του χωριού απαγορεύει την εγκατάσταση πύργων κυψελών για την προστασία των πτηνών.«Έχουμε μάθει ότι οι πύργοι μετάδοσης προκαλούν ακτινοβολία που είναι επιβλαβής. θα προτιμούσαμε να ζούμε με αδύναμη συνδεσιμότητα δικτύου από τις γειτονικές τοποθεσίες.
Είναι χαρά να καλωσορίζουμε τους πελαργούς Openbill με την έναρξη του μουσώνα. Φωλιάζουν στα δέντρα του χωριού μας και κανείς στο χωριό δεν τους ενοχλεί. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας να δημιουργήσει τον πύργο του παρά την πίεση και τον πειρασμό από αυτούς», δήλωσε ο Uday Nishad, ο εκλεγμένος επικεφαλής της κυβέρνησης του χωριού.

Αυτό το έμαθαν από  μια έρευνα πεδίου  από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο CV Raman που διεξήχθη το 2017 σε πτηνά κοντά στους 9 πύργους κυττάρων στην περιοχή Bijapur. Ανασκοπώντας 113 μελέτες σχετικά με τις οικολογικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων, οι συγγραφείς έγραψαν:

«Όταν τα πουλιά εκτίθενται σε ασθενή ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αποπροσανατολίζονται και πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός που βλάπτει τις φυσικές τους ικανότητες πλοήγησης. Ένας μεγάλος αριθμός πουλιών όπως περιστέρια, σπουργίτια, κύκνοι χάνονται λόγω παρεμβολών από τον «αόρατο εχθρό», δηλαδή τον κινητό πύργο.

 

Έχει επίσης σημειωθεί πρόσφατα ότι τα ζώα που χρησιμοποιούνται κοντά σε κινητούς πύργους είναι επιρρεπή σε διάφορους κινδύνους και απειλές για τη ζωή, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών γεννήσεων, των αυθόρμητων αμβλώσεων, των παραμορφώσεων κατά τη γέννηση, των προβλημάτων συμπεριφοράς και της γενικής υποβάθμισης της γενικής υγείας.

 

Η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση είναι πιθανή αιτία παραμορφώσεων και μείωσης και ορισμένων πληθυσμών αμφιβίων. Εκτός από τα πουλιά και τα ζώα, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προέρχεται από πύργους κυττάρων μπορεί επίσης να επηρεάσει τα λαχανικά, τις καλλιέργειες και τα φυτά που βρίσκονται κοντά του.»

Επισκέφτηκαν τις περιοχές όπου βρισκόταν κάθε πύργος κελιών για 2 με 3 ώρες το πρωί και 2 με 3 ώρες το βράδυ, κάθε μέρα για 6 μήνες, και μέτρησαν πουλιά – παγώνια, αγριόπαπιες, κοράκια, παπαγάλους, κούκους, σπουργίτια, αγριοπερίστερα, αετούς και δρυοκολάπτες. Υπήρχαν πολύ λιγότερα από κάθε είδος πουλιού το 2017 από ό,τι είχε γίνει σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2006 πριν από την ανέγερση των πύργων.

Πρέπει να επαναλάβουμε, για άλλη μια φορά, ότι η γρίπη, είτε σε ανθρώπους, ζώα ή πτηνά, δεν  προκαλείται  από ιό και δεν έχει ποτέ αποδειχθεί ότι είναι μεταδοτική ασθένεια.Το 1918, στο απόγειο της ισπανικής γρίπης, οι προσπάθειες ιατρικών ομάδων στη Βοστώνη και το Σαν Φρανσίσκο να αποδείξουν τη μεταδοτική φύση της γρίπης συνάντησαν πλήρη και ηχηρή αποτυχία.

Τέτοια πειράματα σε ανθρώπους δημοσιεύτηκαν στο  Journal of the American Medical Association , στο  Boston Medical and Surgical Journal και  στο Public Health Reports .

 

Τέτοια πειράματα σε άλογα δημοσιεύτηκαν στο  Veterinary Journal

 

Τα κεφάλαια 7, 8 και 9 του βιβλίου μου,  The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life , είναι αφιερωμένα σε μια πλήρη, λεπτομερή εξέταση της ιστορίας και της επιστήμης της γρίπης.

 

Το κεφάλαιο 16, το μεγαλύτερο κεφάλαιο του βιβλίου, είναι αφιερωμένο εν μέρει στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα πουλιά. Ορισμένες ασθένειες προκαλούνται από ιούς, αλλά η γρίπη δεν είναι μία από αυτές. Προτείνω για άλλη μια φορά όλοι οι οργανισμοί προστασίας των πτηνών να αποκτήσουν το βιβλίο μου και να το διαβάσουν προσεκτικά.

 

 

Πηγή

Προβολές : 455


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα