Παγκόσμια αστυνόμευση της Κίνας και καταστολή Κινέζων πολιτών σε ξένο έδαφος. Η απόλυτη υποταγή στην Κινεζοποίηση της Ελλάδας.

Παγκόσμια αστυνόμευση της Κίνας και καταστολή Κινέζων πολιτών σε ξένο έδαφος. Η απόλυτη υποταγή στην Κινεζοποίηση της Ελλάδας.

3 Οκτωβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,033
Μοίρασέ το

 

Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ δηλαδή, έδωσε την άδεια να δημιουργηθούν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…

ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ!!!

Έχεις ακόμα την εντύπωση πως έχεις Πατρίδα;

ΛΑΘΟΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.. ΤΗΝ ΕΧΑΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗΝ…

Την Πατρίδα σου την κυβερνούν και την κατέχουν ΙΣΡΑΗΛ – ΑΓΓΛΙΑ – ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΚΙΝΑ… γιατί πίσω απ’ όλους αυτούς βρίσκεται η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ… Η ΛΑΖΑΡΕΙΟΣ ΛΕΠΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

Αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς, σημαίνει πως η πολλή τηλεόραση που βλέπεις έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και σου έχει ακινητοποιήσει το μυαλό…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Γίνεται κατανοητό ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ;;;;

 

Υ.Γ.2. Μ’ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ…

Η Κίνα ανοίγει αστυνομικά τμήματα σε 30 χώρες για την παρακολούθηση των αντιφρονούντων Κινέζων πολιτών

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Safeguard Defenders δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο « 110 Overseas: Chinese Transnational Policing Gone Wild ». Η έκθεση αναφέρει ότι 30 κινεζικά τμήματα επιτήρησης ιδρύθηκαν σε 25 πόλεις και σε 21 χώρες στις αρχές του 2022. Οι Safeguard Defenders έχουν, μέχρι στιγμής, εντοπίσει άλλα 24. Στην Ευρώπη βρίσκονται τα περισσότερα από αυτά τα κινεζικά αστυνομικά τμήματα.

Το Safeguard Defenders είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα την Ισπανία, ο οποίος ιδρύθηκε στα τέλη του 2016. Έκανε μια έκθεση ως αποτέλεσμα μιας έρευνας σχετικά με την διευρυνόμενη παγκόσμια αστυνομική «επιτήρηση» της κινεζικής αστυνομίας μετά τη δημοσίευση νέων δεδομένων από την κινεζική κυβέρνηση.

Η κινεζική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι αυτοί οι σταθμοί παρέχουν ζωτικές υπηρεσίες στους πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό. Ωστόσο οι καταγγελίες δείχνουν ένα “κυνήγι” Κινέζων αντιφρονούντων, που είτε φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό, είτε δέχονται απειλές απο το ΚΚΚ της Κίνας.

Σε ένα παράδειγμα που τεκμηριώθηκε και από κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ένας κινέζικος αστυνομικός σταθμός στη Μαδρίτη εντόπισε έναν άνδρα που καταζητείται στην Κίνα για περιβαλλοντική ρύπανση και τον έβαλε να κάτσει σε μια βιντεοκλήση με πράκτορες δημόσιας ασφάλειας και έναν εισαγγελέα από την επαρχία Zhejiang της Κίνας. Κάτι που παραπέμπει σε δίκη.

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/09/14/china-opens-unofficial-police-stations-britain-hunt-people-return/

Όπως ανέφερε το Fox News , οι σταθμοί χρησιμεύουν και ως κέντρα για τη διάδοση της κινεζικής κυβερνητικής προπαγάνδας και την παρακολούθηση της συμπεριφοράς και των απόψεων των Κινέζων υπηκόων.

Η έκθεση σημειώνει ότι αυτές οι επιχειρήσεις παραβιάζουν το διεθνές κράτος δικαίου και ενδέχεται να παραβιάζουν ακόμα και την εδαφική ακεραιότητα τρίτων χωρών που εμπλέκονται στη δημιουργία ενός μηχανισμού παράλληλης αστυνόμευσης με παράνομες μεθόδους.

Παραδείγματα που σχετίζονται με την παγκόσμια αστυνόμευση της Κίνας και την καταστολή Κινέζων πολιτών σε ξένο έδαφος:

Μεταξύ Απριλίου 2021 και Ιουλίου 2022, η κινεζική αστυνομία ανάγκασε 230.000 φυγάδες να επιστρέψουν στην Κίνα «οικειοθελώς» (ενώ παραδέχτηκε ότι δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα).

Ίδρυσε εννέα απαγορευμένες χώρες για κινέζους, και έβγαλε νέους κανόνες, όπου οι Κινέζοι υπήκοοι δεν επιτρέπεται πλέον να ζουν στο εξωτερικό, εάν δεν έχουν εναν «καλό λόγο».

Ένας νέος νόμος που εγκρίθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου, καθιερώνει την επιτήρηση των Κινέζων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό για ορισμένα εγκλήματα (απάτη, τηλεπικοινωνιακή απάτη, διαδικτυακές απάτες κ.λπ.).

Με βάση 62 περιπτώσεις, το Safeguard Defenders παρατήρησε τρεις τύπους αυτού που περιγράφεται ως «ακούσιες επιστροφές» σύμφωνα με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το ΚΚΚ. 

Σε γενικές γραμμές, είναι:

  • Απειλές για την οικογένεια τους στην Κίνα
  • Στόχευση τους στην ξένη χώρα
  • Απαγωγές από το ξένο έδαφος

Η Ευρώπη φιλοξενεί τα περισσότερα κινεζικά αστυνομικά τμήματα, με τοποθεσίες που βρίσκονται σε όλη την ήπειρο σε μέρη όπως το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, την Πράγα, την Βουδαπέστη, την Αθήνα, το Παρίσι, την Μαδρίτη και την Φρανκφούρτη. 

Στη Βόρεια Αμερική βρίσκονται επίσης τέσσερις από τους σταθμούς, με τρεις τοποθεσίες στο Τορόντο και μία στη Νέα Υόρκη.

Η Κίνα άνοιξε ανεπίσημους αστυνομικούς σταθμούς και στο Λονδίνο ως μέρος ενός αυξανόμενου δικτύου γραφείων που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα και κατηγορούνται για εκβιασμό Κινέζων πολιτών.

Ένας από τους δύο αστυνομικούς σταθμούς «υπηρεσίας» στο Λονδίνο είναι εγγεγραμμένος ως κτηματομεσιτικό γραφείο και ένα άλλο με έδρα τη Γλασκώβη είναι ως κινέζικο εστιατόριο.

Η Telegraph επισκέφτηκε το κτηματομεσιτικό γραφείο στο βόρειο Λονδίνο, το οποίο αρνήθηκε οποιαδήποτε σύνδεση. Αλλά είπαν ότι το γραφείο χρησιμοποιείται επίσης από νομική εταιρεία. Ο ιστότοπός της αναφέρει ότι ασχολείται κυρίως με θέματα κινεζικής μετανάστευσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας είπε ότι τυχόν αιτήματα για επαναπατρισμό ύποπτων αλλοδαπών εγκληματιών πρέπει να υποβάλλονται σύμφωνα με το βρετανικό και το διεθνές δίκαιο. Οι προσπάθειες παράνομου επαναπατρισμού δεν θα γίνουν ανεκτές, πρόσθεσε.

Η Κίνα ανοίγει ανεπίσημα αστυνομικά τμήματα στη Βρετανία για να κυνηγήσουν ανθρώπους για την επιστροφή τους , The Telegraph, 14 Σεπτεμβρίου 2022

Κινεζικά αστυνομικά τμήματα στον Καναδά

Η Κίνα άνοιξε τουλάχιστον τρία αστυνομικά τμήματα σε καναδικό έδαφος ως μέρος μιας προσπάθειας του κράτους ασφαλείας της χώρας να παρακολουθεί την κινεζο-καναδική διασπορά, ανέφερε η The National Post .

Οι τοποθεσίες των σταθμών του Τορόντο τους καθιστούν σχεδόν αόρατους στο κοινό. Το ένα αναφέρεται ως ιδιωτική κατοικία, το δεύτερο σε μεγάλο βαθμό κινεζικό εμπορικό κέντρο και το τρίτο ως γραφείο κινεζικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. 

Η Κίνα υπερασπίστηκε την πρακτική της δημιουργίας αστυνομικών τμημάτων σε άλλες χώρες, λέγοντας ότι η πλειονότητα της δουλειάς που γίνεται εκεί είναι παρόμοια με αυτή που θα γινόταν σε μια πρεσβεία.

Οι αντιφρονούντες της κυβέρνησης του Πεκίνου που διαμένουν στον Καναδά έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό τους Καναδούς αξιωματούχους ότι θα υποστούν συστηματική δίωξη από τις κινεζικές αρχές. 

Η κριτικός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Sheng Xue, η οποία εδρεύει στη Mississauga, ήταν στόχος επίμονων κυβερνοεπιθέσεων και προσπαθειών δυσφήμισης το 2019.

Καλύφθηκε από τους New York Times το 2019.

«Σκέφτηκα ότι θα είχα μια ασφαλή, ευτυχισμένη ζωή στον Καναδά», είπε η Σενγκ στους Times σχετικά με τη φυγή της από την Κίνα το 1989 στον απόηχο της σφαγής στην πλατεία Τιενανμέν.

Αλλά το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, πρόσθεσε, «ήταν ήδη εδώ».

 

Πηγή

 

Νέα έκθεση: Η Κίνα συνεχίζει να «κλείνει» αντιφρονούντες σε ψυχιατρεία -Με ξύλο, βασανιστήρια και ηλεκτροσόκ
Θύματα της βάρβαρης πρακτικής στην Κίνα, που αποκαλύπτει η ΜΚΟ Safeguard Defenders

Στη μαοϊκή Κίνα, οι αντιφρονούντες που έστελνε το κράτος στα ψυχιατρεία αποκαλούνταν «αυτοί που είναι ψυχικά άρρωστοι».

Το σύστημα αυτό, μάλιστα, είχε θεσμοθετηθεί το 1988 με τη δημιουργία των «ankang», ενός συστήματος ψυχιατρείων που διοικούνται απευθείας από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Ωστόσο, οι νόμοι που θεσπίστηκαν το 2012 και το 2013 για τα δικαιώματα των ασθενών στην Κίνα υποτίθεται ότι θα τερμάτιζαν τις αυθαίρετες κρατήσεις. Μόνον που η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει αλλάξει. Όπως αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιεύτηκε προ ημερών από την ΜΚΟ Safeguard Defenders, όχι μόνο εξακολουθούν οι κινεζικές Αρχές αυτή την πρακτική εις βάρος αντιφρονούντων, αλλά συμμετέχουν σε αυτή κατά παράβαση του κινεζικού και διεθνούς Δικαίου και ορισμένα ψυχιατρεία, που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η ΜΚΟ, με έδρα τη Μαδρίτη, έχει εντοπίσει 99 θύματα, τα οποία νοσηλεύτηκαν παρά τη θέλησή τους μεταξύ 2013 και 2021 σε 109 ψυχιατρεία σε περισσότερες από 20 επαρχίες. Κι αυτά είναι μόνον «η κορυφή του παγόβουνου», λέει η ΜΚΟ.

Ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ

 

Τα περισσότερα από τα στοιχεία στην έκθεσή της προέρχονται από συνεντεύξεις θυμάτων και συγγενών τους, που ανήρτησε στο Διαδίκτυο η κινεζική ΜΚΟ “Civil Rights and Livelihood Watch” (CRLW), μια οργάνωση που ίδρυσε ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής Λιου Φεϊουγιέ.

«Το 2022 το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) εξακολουθεί τακτικά να κλείνει πολιτικούς στόχους σε ψυχιατρικά νοσοκομεία παρά την ψήφιση αλλαγών στη νομοθεσία πριν από πάνω από μια δεκαετία για να σταματήσει αυτή η βάρβαρη πρακτική», λέει η ΜΚΟ.

Υποχρεωτική χορήγηση φαρμάκου σε τρόφιμο ψυχιατρείου Ankang στη Χανγκζού της ανατολικής επαρχίας Ζεζιάνγκ της Κίνας


Υποχρεωτική χορήγηση φαρμάκου σε τρόφιμο ψυχιατρείου Ankang στη Χανγκζού της ανατολικής επαρχίας Ζεζιάνγκ της Κίνας / Φωτογραφία αρχείου: bitterwinter.org

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι σε θέση να απομονώνει πλήρως από το δικαστικό σύστημα άτομα που υποβάλλουν αναφορές παραπόνων στις Αρχές και ακτιβιστές, που δεν έχουν καμία ελπίδα να μιλήσουν με δικηγόρο ή να περάσουν από δίκαιη δίκη, ενώ τους κολλάει ψευδή διάγνωση ψυχικής ασθένειας, ώστε να παραμένουν κοινωνικά απομονωμένοι ακόμη και μετά το εξιτήριό τους», προσθέτει. «Γιατροί και νοσοκομεία συμπράττουν με το ΚΚΚ για να υποβάλλουν τα θύματα σε μη αναγκαίες ιατρικά, ανεπιθύμητες από τα ίδια, νοσηλείες σε νοσοκομεία και χορήγηση φαρμάκων».

Tα ψυχιατρεία Ankang διοικούνται απευθείας από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας


Tα ψυχιατρεία Ankang διοικούνται απευθείας από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άτομα που υπέβαλαν αναφορές παραπόνων, σύμφωνα με την έκθεση, «άτομα που συχνά πασχίζουν για την επιβίωση στις κατώτερες βαθμίδες της κοινωνικής κλίμακας στην Κίνα και είναι ως εκ τούτου ανίσχυρα και εύκολοι στόχοι».

«Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι είναι ευρέως διαδεδομένη και συνήθης η πρακτική αποστολής πολιτικών κρατούμενων σε ψυχιατρικά νοσοκομεία στην Κίνα».

 

Απανωτοί εγκλεισμοί και κοινωνική απομόνωση

 

Οι κρατούμενοι υπέστησαν συχνά σωματική και ψυχική βία, λέει η έκθεση επικαλούμενη μαρτυρίες θυμάτων, που είχαν υποστεί ξυλοδαρμούς, θεραπείες με ηλεκτροσόκ και εγκλεισμό στην απομόνωση. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ζιάνγκ Τιανλού, ο εφιάλτης του οποίου ξεκίνησε το 2004, όταν κατήγγειλε τους αξιωματούχους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου –και δημόσια– τον ​​πατέρα του, αφού αποκάλυψε τη διαφθορά τους.

Έκτοτε, ο Ζιανγκ Τιανλού δεν θυμάται καλά καλά πόσες φορές τον έστειλαν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο οι κινεζικές Αρχές.

Μάλλον επτά, λέει.

Η τελευταία τον Ιανουάριο του 2021, όταν συνελήφθη την ώρα που συνόδευε την επτάχρονη κόρη του στο σχολείο.

Ο Τιανλού ισχυρίζεται ότι τον κρατούσαν δεμένο στο κρεβάτι του, τον ξυλοφόρτωναν και τον νάρκωναν εν αγνοία του.

Ο φιλοδημοκρατικός ακτιβιστής Σονγκ Ζαϊμίν, ένα από τα θύματα του υποχρεωτικού εγκλεισμού σε ψυχιατρεία της Κίνας


Ο φιλοδημοκρατικός ακτιβιστής Σονγκ Ζαϊμίν, ένα από τα θύματα του υποχρεωτικού εγκλεισμού σε ψυχιατρεία της Κίνας

Το ρεκόρ επαναλαμβανόμενων νοσηλειών κατέχει η Γκου Σιανγκχόνγκ, που τέθηκε υπό κράτηση είκοσι φορές από το 1999 μετά τον ξυλοδαρμό της από την κινεζική αστυνομία.

Βασανιστήρια υπέστη και ένα νεαρό κορίτσι από τη Σαγκάη, η Ντονγκ Γιαοκιόνγκ, η οποία τον Ιούλιο του 2018, μετέδωσε στο λογαριασμό της στο Twitter βίντεο με την ίδια να πετά μπογιά σε ένα πορτρέτο του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και να καταγγέλλει την κινεζική «δικτατορία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνελήφθη και παρέμεινε έγκλειστη σε ψυχιατρείο μέχρι τον Νοέμβριο του 2019. Σύμφωνα με τον πατέρα της, βγήκε με μια μορφή άνοιας λόγω αντιψυχωσικών φαρμάκων που συνταγογραφήθηκαν από το νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε ξανά τον Μάιο του 2020, βγήκε δύο μήνες αργότερα, ακόμη πιο άρρωστη, έχοντας χάσει τον έλεγχο του ουροποιητικού της συστήματος και υπέφερε από νυχτερινές κρίσεις πανικού. Σύμφωνα με τη Safeguard Defenders, ο πατέρας της ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2021 ότι η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε ξανά στο νοσοκομείο και παραμένει εκεί ακόμη και σήμερα.

Στα θύματα περιλαμβάνεται κι ένας άνδρας που ζήτησε ιατρική αποζημίωση για τραύμα που υπέστη στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και ο φιλοδημοκρατικός ακτιβιστής Σονγκ Ζαϊμίν. «Το χειρότερο είναι ότι δεν ορίζουν ημερομηνία για εξιτήριο. Μπορεί να βρίσκεσαι εκεί μέσα για είκοσι ή τριάντα χρόνια», λέει ο ακτιβιστής.

Η Κίνα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά παγκοσμίως στον εγκλεισμό πολιτικών αντιπάλων, μια πρακτική που σύμφωνα με τους επικριτές της ηγεσίας της, εντάθηκε επί των ημερών του Σι Τζινπίνγκ.

Πέρα από αντιφρονούντες κι όσους τολμούν να διαμαρτυρηθούν κατά των Αρχών, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι τουλάχιστον ένα εκατ. άνθρωποι, ως επί το πλείστον μέλη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη δυτική Κίνα, οδηγήθηκαν σε «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» στην επαρχία Σιντζιάνγκ και υπέστησαν ευρεία κακοποίηση, περιλαμβανομένης της στείρωσης και της καταναγκαστικής εργασίας.

Η Κίνα λέει ότι με τα κέντρα αυτά αποβλέπει στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

 

Πηγή

Προβολές : 1,033


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα