Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Το Ίδρυμα Gates Είναι Πλέον Ο Δεύτερος Μεγαλύτερος Χρηματοδότης Μετά Την Κυβέρνηση των ΗΠΑ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Το Ίδρυμα Gates Είναι Πλέον Ο Δεύτερος Μεγαλύτερος Χρηματοδότης Μετά Την Κυβέρνηση των ΗΠΑ

2 Δεκεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:321
Μοίρασέ το

 

Είναι σαφές ότι, έχοντας πουλήσει την ψυχή του στον Gates και σε άλλους επιχειρηματικούς χορηγούς, ο ΠΟΥ δεν εκπροσωπεί πλέον τα συμφέροντα των ασθενών.

Ως εκ τούτου, ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί από ένα νέο παγκόσμιο όργανο που θα έχει ως στόχο να καταστήσει τη φυσική προληπτική υγεία ανθρώπινο δικαίωμα.

Η Margaret Chan (δεξιά) γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με τον Bill Gates (αριστερά) συμπρόεδρο του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. UN Photo / Jean-Marc FerrŽ

Μετάφραση: Απολλόδωρος

 

Paul Anthony Taylor | Διαβάστε το εδώ

 

Παρέχοντας απόδειξη ότι η ανεξαρτησία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο, ένα έγγραφο από την ετήσια συνεδρίαση του 2018 της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (ΠΣΥ), του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ, παρέχει αποκαλυπτικές λεπτομέρειες σχετικά με το από πού προέρχεται η χρηματοδότηση του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια του 2017, το συνολικό ποσό των χρημάτων που παρείχαν οι χώρες στον ΠΟΥ ξεπεράστηκε από αυτό που προερχόταν από μη κρατικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακοβιομηχανίας. Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates συνεισέφερε σχεδόν 327 εκατομμύρια δολάρια στο Γενικό και Καταπιστευματικό Ταμείο του ΠΟΥ, γεγονός που το καθιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο δωρητή συνολικά. Οι μόνες δωρεές προς αυτά τα ταμεία που ήταν υψηλότερες από εκείνες του Ιδρύματος Gates προήλθαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Share Apollodoros’s Newsletter

Τα χρήματα που δώρισαν οι χώρες στα γενικά και καταπιστευματικά ταμεία του ΠΟΥ ανήλθαν σε 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017. Αυτό ήταν μικρότερο από τις συνεισφορές μη κρατικών φορέων, οι οποίες ανήλθαν σε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Μαζί με το Ίδρυμα Gates, άλλες εξέχουσες πηγές χρηματοδότησης ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών, η οποία έδωσε πάνω από 84 εκατομμύρια δολάρια- το “Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας”, ένας οργανισμός που προωθεί τη χρήση αντιρετροϊκών φαρμάκων και άλλων φαρμακευτικών προσεγγίσεων, ο οποίος συνεισέφερε πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια- και η UNITAID, ένας άλλος οργανισμός που προωθεί τη χρήση φαρμακευτικών προϊόντων, ο οποίος έδωσε σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια.

Δωρεές της φαρμακοβιομηχανίας και της χημικής βιομηχανίας στον ΠΟΥ

Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές και χημικές βιομηχανίες και οι επενδυτές τους κατέχουν εξέχουσα θέση στους καταλόγους των δωρητών του ΠΟΥ. Τα χρήματα που συνεισέφεραν στο Γενικό Ταμείο του ΠΟΥ από αυτές τις πηγές κατά τη διάρκεια του 2017 περιλάμβαναν τα εξής:

Άλλοι εξέχοντες δωρητές του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια του 2017 περιλάμβαναν τράπεζες, ιδιωτικά ιδρύματα με δεσμούς με τη φαρμακοβιομηχανία και το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Institute) του George Soros.

Ο Gates αντιμετωπίζεται σαν αρχηγός κράτους από τον ΠΟΥ

Με τις συνεισφορές που παρέχονται στον ΠΟΥ από το Ίδρυμα Gates να ξεπερνούν πλέον τις συνεισφορές κάθε εθνικής κυβέρνησης στη γη, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ΠΟΥ είναι σαφές ότι δεν έχει πλέον καμία ανεξαρτησία στον τομέα της υγείας. Έχοντας ανταλλάξει την επιστημονική του αξιοπιστία με τη χρηματοδότηση από επιχειρηματικά συμφέροντα, οι συμβουλές του για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών δεν είναι αξιόπιστες.

Τα χρήματα που δώρισε ο Gates αναμφίβολα του εξασφαλίζουν μεγάλη προσοχή στον ΠΟΥ. Αποδεικνύοντας τον βαθμό στον οποίο έχει ουσιαστικά “αιχμαλωτίσει” τον οργανισμό, η εικόνα στην κορυφή αυτού του άρθρου τον δείχνει να κάθεται δίπλα στη Margaret Chan, γενική διευθύντρια του ΠΟΥ μεταξύ 2007 και 2017, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Η επιρροή που απέκτησε ο Gates στον ΠΟΥ κατά τη διάρκεια της θητείας της Chan οδήγησε στο να χαρακτηριστεί από ορισμένους ως “ο πιο ισχυρός γιατρός του κόσμου”.

 

Όπως έχει επισημάνει το Politico, το μέγεθος των συνεισφορών του του έφερε μια υπέρμετρη επιρροή στην ατζέντα του ΠΟΥ. Ο πρώτος ιδιώτης που έδωσε κεντρική ομιλία σε συνεδρίαση του ΠΟΥ, η εξουσία του Gates στον ΠΟΥ λέγεται ότι είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός αρχηγού κράτους.

Σε αυτή την κατάσταση, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι, αν ο Gates απειλήσει ποτέ να αποσύρει τη γιγαντιαία χρηματοδότησή του, ο ΠΟΥ αναπόφευκτα θα κάμψει τις πολιτικές του για να ικανοποιήσει τη θέλησή του. Πράγματι, λέγεται ότι ο διορισμός, το 2017, του Tedros Adhanom Ghebreyesus ως νέου γενικού διευθυντή του ΠΟΥ έγινε με την υποστήριξη του Gates.

Είναι σαφές ότι, έχοντας πουλήσει την ψυχή του στον Gates και σε άλλους επιχειρηματικούς χορηγούς, ο ΠΟΥ δεν εκπροσωπεί πλέον τα συμφέροντα των ασθενών.

Ως εκ τούτου, ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί από ένα νέο παγκόσμιο όργανο που θα έχει ως στόχο να καταστήσει τη φυσική προληπτική υγεία ανθρώπινο δικαίωμα. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα είναι πραγματικά ανεξάρτητος. Η αποφυγή των λαθών του ΠΟΥ και των ηγετών του θα είναι απαραίτητη για την επιτυχία ενός τέτοιου οργανισμού.

Δικτυογραφία :

World Health Organization: Gates Foundation Now Second Largest Funder After U.S. Government – Dr. Rath Health Foundation

World Health Organization: Gates Foundation Now Second Largest Funder After U.S. Government

 

 

Πηγή  https://apollodoros.substack.com/p/gates

Προβολές : 321


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα