Πανικός στα Βόρεια προάστια από την κατάρρευση της Credit Suisse – Άμεση αντίδραση από την ελληνική ελίτ που βλέπει τα σύννεφα της κατάρρευσης να απειλούν τις οικονομίες μιας ζωής

Πανικός στα Βόρεια προάστια από την κατάρρευση της Credit Suisse – Άμεση αντίδραση από την ελληνική ελίτ που βλέπει τα σύννεφα της κατάρρευσης να απειλούν τις οικονομίες μιας ζωής

20 Μαρτίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:969
Μοίρασέ το

 

 

Ποιοι ταξίδεψαν χθες στη πρωινή πτήση για Ζυρίχη

Το «άνθος» της ελληνικής επιχειρηματικότητας, γιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές, σουπερμαρκετάδες, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες και κάθε λογής νταραβερτζίδες ταξίδευαν στην Ελβετική πόλη έχοντας κλείσει ραντεβού με τους τραπεζίτες τους!

 

 

 

Σιγά τους … ευυπόληπτους!!!

Βρε το… “άνθος της … “ελληνικής(;;;) επιχειρηματικότητας”, σε τι … φουρτούνες μπήκε… !!!

Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Βρε ούτε ένα ευρώ να μην τους μείνει… γιατί τα χρήματά τους, τα απέκτησαν από το αίμα του Ελληνικού Λαού…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πανικός στα Βόρεια προάστια από την κατάρρευση της Credit Suisse – Άμεση αντίδραση από την ελληνική ελίτ που βλέπει τα σύννεφα της κατάρρευσης να απειλούν τις οικονομίες μιας ζωής – Ποιοι ταξίδεψαν χθες στη πρωινή πτήση για Ζυρίχη

Χθες το πρωί στην πτήση της Swiss Air στην Αθήνα προς τη Ζυρίχη, δεν «έπεφτε καρφίτσα».

Επιφανή στελέχη της ελληνικής κοινωνίας (γιατροί, δικηγόροι , χρηματιστές , σουπερμαρκετάδες , ευυπόληπτοι επιχειρηματίες και κάθε λογής νταραβερτζίδες) ταξίδευαν στην Ελβετική πόλη έχοντας κλείσει ραντεβού με τους τραπεζίτες τους, προκειμένου να εξετάσουν επί τόπου τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν προκειμένου να σώσουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία.

Όσο και αν επιμελώς κρύβεται πίσω από τις περιφράξεις τύπου στρατοπέδου των Βορείων και των Νοτίων προαστίων όπου ζει η ελίτ της χώρας εδώ και εδώ και λίγες μέρες και συγκεκριμένα από την αποφράδα στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση της Credit Suisse, καταγράφονται σκηνές πανικού.

Το «άνθος» της ελληνικής επιχειρηματικότητας , οι άνθρωποι που κατάφεραν να καθυποτάξουν τον «αριστερό» Τσίπρα και να τον κάνουν του χεριού τους για πρώτη φορά ένιωσαν να κινδυνεύουν.

Δεν υπήρξε χειρότερη συγκυρία για αυτούς.

Ακόμα και την εποχή των μνημονίων είχαν σώσει τα πολλά δις που με τον τίμιο ιδρώτα τους κέρδισαν στην Ελλάδα και για λόγους πρόνοιας – έχουν και παιδιά να θρέψουν και αυτά κοστίζουν κάτι τι παραπάνω, γιατί οι βλαστοί τους έχουν και ακριβά γούστα – διοχέτευσαν στο εξωτερικό, αλλά τώρα;

Νιώθουν, απειλητική την κεραμίδα στο κεφάλι τους. Ποτέ στη ζωή τους δεν βρέθηκαν σε τέτοιο κίνδυνο.

Φαίνεται ότι φταίει η κακιά η ώρα και ο Μπόρις Τζόνσον.

Καλά είχαν τόσες δεκαετίες , τις καταθέσεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έτσι και οι κυρίες τους, δεν είχαν παράπονο.

Κάθε τρείς και λίγο τις ξαπόστελναν στην βρετανική πρωτεύουσα για ψώνια και έτσι αυτοί εν Αθήναις μπορούσαν να το γλεντήσουν, όπως επιθυμούσαν με τις τηλεπερσόνες, ρωσίδες , βραζιλιάνες και άλλες αγαπούλες τους.

Αλλά το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, τα ανέτρεψε όλα.

Πολλοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν μεγάλο μέρος των καταθέσεων τους στην Ελβετία.

Είναι βλέπετε και το δελεαστικό επιτόκιο του 3,5% που δεν μπορούσε να τους προσφέρει καμία άλλη τράπεζα και μάλιστα υπό καθεστώς πλήρους ανωνυμίας και σεβασμού στους κόπους μιας ζωής.

Ευτυχώς ο «κόκκινος συναγερμός» που σήμανε χθες, μετά τη διαρροή της πληροφορίας ότι η ελβετική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να κρατικοποιήσει την Credit Suisse, λίγες ώρες μετά όταν κυκλοφόρησε η είδηση για την εξαγορά της τράπεζας από την UBS, υποβαθμίστηκε.

Αλλά πάλι υπάρχει , αφού όπως φαίνεται και από τα σημερινά ανοίγματα των αγορών οι ανησυχίες εξακολουθούν να διατηρούνται.

Πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εγχώρια ελίτ της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας ότι διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά.

Ούτε οι περίφημοι ρώσοι ολιγάρχες δεν θα αντιδρούσαν τόσο γρήγορα για την προστασία όσων με χρόνια μόχθων και σκληρής προσπάθειας έχουν επιτύχει!

 

Πηγή

Προβολές : 969


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα