Παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ!!!

Παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ!!!

21 Φεβρουαρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:971
Μοίρασέ το

 

Στις 28/2/2023 θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης που η ίδια κατέθεσε το 2018 μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας

Της έχω σούρει πολλά στο παρελθόν.. οφείλω όμως να της αναγνωρίσω πως έκανε μια σωστή κίνηση το 2018…

Έκανε αίτηση ακύρωσης του νόμου του Τσίπρα για το ξεπούλημα της ιδιοκτησίας των δανειοληπτών στα funds.

Τα αφήνουμε όλα στην άκρη, και ενωνόμαστε σ’ αυτό που καίει τα 2/3 του ελληνικού λαού.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ 28 2 23 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε την προσφυγή της το 2018 και εκδικάζεται στις 28 2 23, πέντε χρόνια μετά.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ.

Είμαι περίεργη να δω σε πόσα… χρόνια θα εκδόσει την απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας…

ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ;

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ;;;

ΓΙΑΤΙ ΒΟΑ Η ΠΙΑΤΣΑ…

ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ 15 ΜΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ…

 

 

Την απόφαση-σοκ του Αρείου Πάγου υπέρ των funds καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καλεί παράλληλα τους πολίτες να παραστούν την ερχόμενη Τρίτη 28/2/2023 στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης που η ίδια κατέθεσε το 2018 μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας και με άλλους ανθρώπους που αγωνίζονται όλα αυτά τα χρόνια κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής ιδιοκτησίας των Ελλήνων πολιτών.

«Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τα Funds εξέθεσε την πολιτική, κυβερνητική και αντιπολιτευτική υποκρισία, πάνω σε ένα ζήτημα στο οποίο η κοινωνία και οι ευάλωτοι πολίτες-δανειολήπτες έχουν εγκαταλειφθεί και αφεθεί στο έλεος της κερδοσκοπίας και της ακραίας αναλγησίας των τραπεζών και των funds, φθάνοντας να χάνουν τις κατοικίες τους και τις μικρές ιδιοκτησίες τους για χρέη τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, όχι από δική τους υπαιτιότητα, αλλά από σοβαρή αποτυχία των πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι άνθρωποι ενθαρρύνονταν με ακραίο τρόπο να δανειστούν, λάμβαναν στα σπίτια τους προεγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες, ενώ μέχρι το 2010 οι Κυβερνήσεις ισχυρίζονταν ότι το Τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο και δεν υπάρχει κανένας φόβος οικονομικής κρίσης για τη χώρα» αναφέρει η Ζ. Κωνσταντοπούλου στο άρθρο της στα Νέα και συνεχίζει:

«Από την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια, την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την δραματική περικοπή εισοδημάτων, την περιαγωγή της κοινωνίας σε αδυναμία πληρωμής, οι Κυβερνήσεις μερίμνησαν κατ’ επανάληψη να διευκολύνουν τις Τράπεζες, με διαρκείς ανακεφαλαιοποιήσεις, με δημόσιο χρήμα, ώστε να ανταποκριθούν στην οικονομική κρίση.

Αντίστοιχη ουσιαστική βοήθεια δεν έδωσαν ποτέ στους πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν ξανά δάνεια για τα οποία οι τράπεζες είχαν ήδη αποζημιωθεί με κρατικό χρήμα, αλλά και προσκλήθηκαν να βρει ο καθένας μόνος του τη λύση, προσφεύγοντας στα Δικαστήρια, με πενιχρά μέσα.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα, που προηγουμένως διακήρυσσε το «κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» έφερε νόμους με τους οποίους επέτρεπε στις Τράπεζες να έχουν τον πρώτο λόγο στις διαδικασίες πλειστηριασμών, διευκόλυνε τους πλειστηριασμούς, τους έκανε ηλεκτρονικούς, έκανε ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που κάποιοι αποτρέπαμε στα Ειρηνοδικεία κι έφερε ειδική νομοθεσία για να διευκολύνει νομικά μορφώματα-εκτρώματα, τα Funds, να αγοράσουν τις απαιτήσεις των Τραπεζών από δάνεια, έναντι ευτελέστατων τιμημάτων και στη συνέχεια να διεκδικούν ολόκληρα τα δάνεια, δηλαδή να βγάζουν τεράστια κέρδη σε βάρος του Ελληνικού λαού και των πολιτών, των οποίων στοχοποίησαν την περιουσία και την πρώτη κατοικία» τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου και επισημαίνει:

«Η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει όλους τους Νόμους Τσίπρα και δεν τους καταργεί. Εφαρμόζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και δεν τους καταργεί. Και, δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η δικαστική εξουσία, με την πρόσφατη απόφασή της, δεν στάθηκε στο ύψος της αποστολής της: να προστατεύσει τους πολίτες από αυτήν την λεηλασία. Να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και το δικαίωμα στη στέγη.

Όμως, το ζήτημα δεν τελείωσε.

Στις 28/2/2023 θα εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που έχω καταθέσει εγώ προσωπικά και η Πλεύση Ελευθερίας, μαζί με άλλους ανθρώπους που αγωνίζονται όλα αυτά τα χρόνια κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κατά του να σου παίρνουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς δημόσια διαδικασία και χωρίς εγγυήσεις δικαστικού ελέγχου.

Η αίτηση κατατέθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν Τσίπρας-Κοντονής-Τσακαλώτος επέβαλλαν με το έτσι θέλω τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στην εκδίκασή της θα υπερασπισθώ, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, έμπρακτα, νομικά, πολιτικά και κινηματικά, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην πρώτη κατοικία και στη στέγη, αλλά και το δικαίωμα των ανθρώπων να μην λεηλατείται η ιδιοκτησία τους από μηχανισμούς κερδοσκοπίας.

Και θα ζητήσω από την Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά, να σταθεί στο ύψος της.

Πηγή

Προβολές : 971


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα