Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς! (Εδώ γελάμε)

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς! (Εδώ γελάμε)

26 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:277
Μοίρασέ το

 

«Το δικηγορικό σώμα είναι και θα είναι παρόν για να προασπίζει το κράτος δικαίου»

Εδώ, μα την αλήθεια, γελάμε… και θα σας πω γιατί…
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ;
ΤΙΠΟΤΑ…
Και μόνο να ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, θα είχε τελειώσει το θέμα…
Κανένας ΣΥΡΙΖΑ και καμιά ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ FUNDS…
Και τώρα, έρχονται σαν πληρωμένες μοιρολογήστρες να μας πουν πως θα είναι στο πλευρό των δανειοληπτών…
ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ…
Καλλιόπη Σουφλή

Στο πλευρό των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους στέκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος  πραγματοποίησε παρέμβαση στον Άρειο Πάγο όπου συζητείται το εάν οι εταιρίες μπορούν να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ως εντολοδόχοι των funds.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ  αναφέρει ότι πραγματοποίησε «πρόσθετη παρέμβαση….υπέρ των δανειοληπτών και κατά των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds), προς υποστήριξη της 822/2022 απόφασης του Α2 Τμήματος του Αρείου Πάγου για το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τη νομιμοποίηση των συγκεκριμένων εταιρειών για τη διενέργεια δικονομικών πράξεων σε βάρος των δανειοληπτών».

Συγκεκριμένα, «όπως τεκμηριωμένα αναπτύχθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αντίθετα από τη μέχρι τώρα πρακτική των Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π.), οι τελευταίες δεν διαθέτουν κατά νόμο κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση για την άσκηση διαδικαστικών εν γένει πράξεων (έκδοση διαταγής πληρωμής, επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης κλπ), στις περιπτώσεις που η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η αντίστοιχη ανάθεση της διαχείρισης προς αυτές γίνεται με βάση τις διατάξεις για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων του Ν. 3156/2003» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσό, ενώ νομικοί παραστάτες ήταν ο Ομ. Καθηγητής Ν. Κλαμαρής, ο Αν. Καθηγητής, Ι. Δεληκωστόπουλος, ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του ΔΣΑ Αν. Καθηγητής, Πάνος Νικολόπουλος καθώς και οι δικηγόροι, Δ. Σκαρίπας και Γ. Κοπακάκης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Η εκδικασθείσα παρέμβαση εντάσσεται στη συνεπή δράση του δικηγορικού σώματος, δια των θεσμικών του οργάνων, στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Το δικηγορικό σώμα είναι και θα είναι παρόν για να προασπίζει το κράτος δικαίου και θα μάχεται για αυτό μέχρι την τελική δικαίωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Πηγή

Προβολές : 277


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα