Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Χ.Μπαρδάκη στο σκάνδαλο Α.Πάτση

Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Χ.Μπαρδάκη στο σκάνδαλο Α.Πάτση

26 Οκτωβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:204
Μοίρασέ το

 

Σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός γύρω από τη Νέα Δημοκρατία

 

Το λοιπούνου, που έλεγε και η γιαγιά μου η Καλλιόπη, έχουμε παρέμβαση εισαγγελέα…

Θα σας πω τι πιστεύω…:

Μήπως το … παιχνίδι χάλασε στη μοιρασιά…;

Μήπως ήταν “μπροστινός” της ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΪΚΙΑΣ  ΚΛΕΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ και το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΚΟΥΛΗ;

Γιατί ο Γ.Οικονόμου, αποκάλυψε πως ήταν γνωστές οι … “δουλειές του”…

Και τώρα, επενέβη εισαγγελέας… μάάάάάάάάάάλιστα…

Να θυμίσω τότε που στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, είχαν παρέμβει ΠΕΠΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ;;;

Θυμάστε πως τους είχαμε ηρωποιήσει όλοι;

Μήπως να θυμίσω πως ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;;;

Το γιατί, είναι μια άλλη ιστορία…

Αχ βρε καημένε ελληνάκο μου, που ελπίζεις ακόμα σε … “δικαιοσύνη”…

Και σταματώ εδώ και το κλείνω το ρημάδι μου, γιατί αν γράψω περισσότερα, θα με πάρει ο διάολος και θα με σηκώσει σε κανένα έρημο βουνό και θα με φάνε οι “¨λύκοι”…

Το μόνο που θα πω είναι, πως ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ…

Προσωπικά θα ευχηθώ να τους δούμε κρεμασμένους ανάποδα, μέχρι να στραγγίσει το αίμα από πάνω τους και να ψοφήσουν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Καλά βρε παίδες… ήταν δικηγόρος, ήξερε πως να κάνει “δουλειές” και δεν γνώριζε τι στο διάολο λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ;;;

ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΒΟΛΕΥΤΗ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ… ΠΑΤΣΗ…

ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ…

Αη στιχτίρ…

Επιτέλους βρέθηκε και ένας εισαγγελέας: Παρέμβαση του Χ.Μπαρδάκη στο σκάνδαλο Α.Πάτση

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Πάτση καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας έκανε παρέμβαση, ζητώντας τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι «φύλλο και φτερό» θα κάνει τα περιουσιακά στοιχεία του βουλευτή ενώ θα διερευνηθεί ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μάλιστα τίθεται και το ζήτημα της ιλιγγιώδους αύξηση των καταθέσεων του αλλά και των δανείων του, από την στιγμή που εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης, έχει υποβάλει σχετικό αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να του διαβιβαστούν τα σχετικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπός της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους του Ανδρέα Πάτση αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός γύρω από τη Νέα Δημοκρατία καθώς εδώ και δύο χρόνια κάλυπταν τον Ανδρέα Πάτση για τις business με τα κόκκινα δάνεια.

Σημειώνουμε ότι είναι αντιμέτωπος με διοικητικές και άλλες ποινές όπως η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα ακόμα και η δίχρονη φυλάκιση είναι ο διαγραφείς από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης μετά το σκάνδαλο με τα δάνεια των πολιτών.

Με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος τα καθήκοντα του βουλευτή είναι «ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία: α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα…».

Η παραβίαση αυτών των διατάξεων συνεπάγεται έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα και ακυρότητα των σχετικών συμβάσεων ή πράξεων.

Εκτός όμως από τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα για περιπτώσεις βουλευτών όπως του Πάτση, δεν είναι απίθανο ο βουλευτής Γρεβενών να αντιμετωπίσει βαριές νομικές ευθύνες για τη συμμετοχή του ως πολιτικό πρόσωπο σε τρεις off shore εταιρείες στην Κύπρο (SIGHTGREEN LTD, DAGORLIA LTD, HORSELORD LTD, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του βουλευτή).

Σύμφωνα με τον νόμο 3213 του 2003 και τις τροποποιήσεις για το πόθεν έσχες «η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών ελέγχου για τον Ανδρέα Πάτση, επισημαίνοντας ότι ο νόμος έχει ημερολογιακές προθεσμίες για να υπάρξει έκπτωση βουλευτή από το αξίωμά του και το οποίο δεν θα πρέπει να χαθεί για να μην οδηγηθεί η υπόθεση σε αρχειοθέτηση ή παραγραφή.

Για να προσφύγει όποιος έχει έννομο συμφέρον, είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να μην παρέλθουν 30 ημέρες από την ημέρα γνωστοποίησης της υπόθεσης, προκειμένου να γίνει η έκπτωση του.

Σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Θανάσης Μπούρας, έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή πόθεν έσχες για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Μάλιστα ο γαλάζιος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επέρριψε ευθύνες στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό που χειρίστηκε το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή της ΝΔ.

Παράλληλα σημειώνει ότι επισπεύδεται ο σχετικός έλεγχος και όταν υπάρξει αναλυτικό πόρισμα θα συνεδριάσει η επιτροπή.

Συγκεκριμένα, σε ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε μετά το σκάνδαλο Πάτση, ο Θανάσης Μπούρας αναφέρει ότι «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».


Πηγή

Προβολές : 204


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα