Παρέμβαση φωτιά με σοβαρές αιχμές από Παυλόπουλο για Μητσοτάκη: Η πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές είναι αντικειμενική – Πρέπει να αναληφθεί

Παρέμβαση φωτιά με σοβαρές αιχμές από Παυλόπουλο για Μητσοτάκη: Η πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές είναι αντικειμενική – Πρέπει να αναληφθεί

16 Αυγούστου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:154
Μοίρασέ το

 

Δεν συναινεί στη μετάθεση των πολιτικών ευθυνών, όπως έγινε στην περίπτωση του εν λόγω σκανδάλου με την αποπομπή του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και του διοικητή της ΕΥΠ, σημειώνοντας πως η ευθύνη είναι αντικειμενική και πρέπει να… αναληφθεί μιλώντας ξεκάθαρα κατά του πρωθυπουργού και της παραίτησης του.

 

 

 

 

 

Παρακολουθώ όλες αυτές τις μέρες ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που έχει στηθεί για να… “ρίξουν” τον Μητσοτάκη…

Ένα παιχνίδι στην ουσία, προκειμένου να ασχολούμαστε με τους χιλιάδες θανάτους των εμβολιασμένων και κυρίως να φέρουν σε δεύτερη μοίρα αυτά που αναμένονται από τον Σεπτέμβριο… και θα είναι τρομακτικά ως προς τις ζωές όλων μας.
Ο Μητσοτάκης θα παραιτηθεί και το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος…
Αυτή είναι η εντολή των αφεντικών του… δηλαδή, της ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.
Έτσι, δεν με ξαφνιάζει η παρέμβαση Παυλόπουλου…
Να δούμε όμως, όταν έρθει η ώρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αν αυτός θα αναλάβει τις ευθύνες του…
Όσο για την παρέμβαση της … “δικαιοσύνης”, αυτή είναι για γέλια και για κλάματα…
ΡΕ, ΕΝΑ ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ετοιμαστείτε για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως και κάποιοι από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… Κι ύστερα, αρχίζει το…πάρτυ με ούζα…
Χρειάζεται να ξαναθυμίσω τι ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ γνώρισε η Πατρίδα μας με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ;;;
Μάλλον… γιατί αυτός ο λαός, έχει πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου… (πάντα μιλώ για την πλειοψηφία)…
Παρέμβαση Παυλόπουλου κατά Μητσοτάκη: Η πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές είναι αντικειμενική - Πρέπει να αναληφθεί
Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μετά το σκάνδαλο υποκλοπών που ξέσπασε, προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από την ΕΥΠ

Ενώ το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επισκιάζει το Μαξίμου και την κυβέρνηση – Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να επιχειρεί απροκάλυπτα να θέσει εαυτόν εκτός των ευθυνών, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προέβη σε μια παρέμβαση «φωτιά» με σοβαρές αιχμές.

Δεν συναινεί στη μετάθεση των πολιτικών ευθυνών, όπως έγινε στην περίπτωση του εν λόγω σκανδάλου με την αποπομπή του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και του διοικητή της ΕΥΠ, σημειώνοντας πως η ευθύνη είναι αντικειμενική και πρέπει να… αναληφθεί μιλώντας ξεκάθαρα κατά του πρωθυπουργού και της παραίτησης του.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του μήνυμα έσπευσε να βγάλει την ουρά του… απέξω λέγοντας πως δεν γνώριζε (ενώ ήταν στην αρμοδιότητα του) για την εν λόγω υπόθεση.

«Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική.

Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους», υποστήριξε ο πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Με απλές λέξεις οι πολιτικοί «ταγοί» για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου «πολιτικού κόστους», ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της».

 

Τα ναι μεν αλλά Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μετά το σκάνδαλο υποκλοπών που ξέσπασε, προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από την ΕΥΠ.
Ευθύνες τις οποίες ο ίδιος είχε αναλάβει 24 ώρες μετά την εκλογική του νίκη, στις 8 Ιουλίου του 2019, περί ανάληψης του ελέγχου και της ευθύνης λειτουργείας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Αναπάντητα ερωτήματα 

 

Αναπάντητα παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις εφαρμόζοντας αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ, οι οποίες ωστόσο δεν πείθουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τροπολογία της κυβέρνησης για την ΕΥΠ δεν καταργεί τη διάταξη που προβλέπει ότι δεν έχει δικαίωμα όποιος παρακολουθείται να ενημερώνεται σχετικά μετά το πέρας της παρακολούθησης.

Το πολιτικό θερμόμετρο παραμένει στα ύψη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να διαμηνύει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και να ζητά να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης άμεσα στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι… παίζει καθυστερήσεις, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο

 

Την ίδια ώρα, το εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν μπει οι διαρροές που εκτιμάται ότι έγιναν από κρατικούς λειτουργούς και πρόσωπα της ΑΔΑΕ, και αφορούν άκρως απόρρητα έγγραφα για τις υποκλοπές.

Η έρευνα δεν αφορά την την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων (εξελίσσεται άλλη) αλλά το γεγονός ότι πληροφορίες και στοιχεία που άπτονται της εθνικής ασφάλειας έγιναν «φειγ βολάν».

Όπως έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται για έγγραφα που αφορούν «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα είτε της κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή άλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Αφορμή για την συγκεκριμένη έρευνα αποτέλεσε η διαρροή εγγράφων σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ κι όχι την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

 

Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

 

H ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτηση που κατέθεσε «για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και την χρήση κατασκοπευτικού υλικού» αναφέρει ότι «η ομολογία στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ των επικοινωνιών του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη, σε συνδυασμό με την επιδίωξη παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator, προστίθεται στις επανειλημμένες «συνακροάσεις» τηλεφώνων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) από το 2016 που έμειναν αδιερεύνητες από τη λεγόμενη «Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών – ΑΔΑΕ», επιβεβαιώνοντας το ρόλο της στη συγκάλυψη παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη δημοσιότητα μεταξύ άλλων ήρθαν ακόμη αποκαλύψεις για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ των επικοινωνιών δημοσιογράφων που κι αυτές συνοδεύτηκαν από την ενεργοποίηση του συστήματος παρακολούθησης Predator. 

Παρόμοιες περιπτώσεις παρακολουθήσεων με το λογισμικό spyware Pegasus αποκαλύφθηκαν και για τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, Πολωνίας και Ισπανίας.

Στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για τη Γερμανική κυβέρνηση που αγόρασε το πιο πάνω κατασκοπευτικό λογισμικό το 2019, ενώ σε διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του ήρθαν κι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Εσθονίας (Τμήμα Πολιτικής για τα δικαιώματα των πολιτών και συνταγματικές υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Σε Βάθος Ανάλυση προοριζόμενη για την εξεταστική επιτροπή του ΕΚ για την χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus και άλλων παρόμοιων εργαλείων κυβερνο-λογισμικής παρακολούθησης στην ΕΕ και τα κ-μ της ή στόχευσης πολιτών ή διαμενόντων στην ΕΕ PE 732.268 – May 2022)».

 

Πηγή

Προβολές : 154


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα