Παραποίηση Δεδομένων στο USHCN/GISS (Δίκτυο Ιστορικής Κλιματολογίας των ΗΠΑ / Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA)

Παραποίηση Δεδομένων στο USHCN/GISS (Δίκτυο Ιστορικής Κλιματολογίας των ΗΠΑ / Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA)

9 Αυγούστου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:172
Μοίρασέ το

 

Τα μετρούμενα ημερήσια δεδομένα θερμοκρασίας του USHCN δείχνουν μείωση των θερμοκρασιών στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1930. Αλλά πριν τα δώσουν στο κοινό, τα υποβάλλουν σε μια σειρά προσαρμογών που τα μετατρέπουν από τάση ψύξης σε τάση θέρμανσης.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Real Science | Διαβάστε το εδώ

 

Τα μετρούμενα ημερήσια δεδομένα θερμοκρασίας του USHCN δείχνουν μείωση των θερμοκρασιών στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1930. Αλλά πριν τα δώσουν στο κοινό, τα υποβάλλουν σε μια σειρά προσαρμογών που τα μετατρέπουν από τάση ψύξης σε τάση θέρμανσης.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει τη διαφορά μεταξύ των δημοσιευμένων δεδομένων και των μετρημένων δεδομένων.

Ο επόμενος συγκριτικός δείκτης που αναβοσβήνει δείχνει τις αλλαγές στην καταγραφή της θερμοκρασίας των ΗΠΑ από την GISS. Εναλλάσσεται μεταξύ του γραφήματός τους του 1999 και της έκδοσης του 2012 του ίδιου γραφήματος. Το παρελθόν ψύχεται και το παρόν θερμαίνεται.

Το επόμενο γράφημα δείχνει τη διαφορά μεταξύ της έκδοσης του 2012 του γραφήματος θερμοκρασίας των ΗΠΑ από την GISS, και της έκδοσης του 1999.

Πώς κατασκευάστηκε το Αμερικανικό hockey stick (ραβδί του χόκεϊ)

Από το 1999, δεν υπήρχε καμία αύξηση της θερμοκρασίας στις ΗΠΑ

Ο Hansen έκανε αυτά τα αξιοσημείωτα σχόλια το 1999 :

Τα εμπειρικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν ιδιαίτερα την άποψη ότι το κλίμα κατευθύνεται απότομα προς περισσότερη ακραία ζέστη και ξηρασία. Η ξηρασία του 1999 κάλυψε μικρότερη έκταση από την ξηρασία του 1988, όταν ο Μισισιπής σχεδόν στέρεψε. Και το 1988 ήταν μια προσωρινή ενόχληση σε σύγκριση με τις επανειλημμένες ξηρασίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 “Dust Bowl” που προκάλεσε έξοδο από τα λιβάδια, όπως καταγράφεται στο βιβλίο του Steinbeck “Τα σταφύλια της οργής”……

στις ΗΠΑ υπήρξε μικρή μεταβολή της θερμοκρασίας τα τελευταία 50 χρόνια, την εποχή της ραγδαίας αύξησης των αερίων του θερμοκηπίου – στην πραγματικότητα, υπήρξε ελαφρά ψύξη σε μεγάλο μέρος της χώρας

NASA GISS: Science Briefs: Whither U.S. Climate?

Εκείνη την εποχή, τα δεδομένα της GISS για τη θερμοκρασία των ΗΠΑ έδειχναν μια πτώση της θερμοκρασίας στις ΗΠΑ για πάνω από 80 χρόνια, με το 1934, το 1921 και το 1931 να είναι τα τρία θερμότερα έτη

Τα δεδομένα αυτά έχουν διαγραφεί από τον δικτυακό τόπο της GISS, αλλά αρχικά βρίσκονταν σε αυτή τη διεύθυνση URL

gistemp/graphs/FigD.txt

Αρχειοθετήθηκαν εδώ  :

www.john-daly.com/usatemps.006

Το επόμενο γράφημα δείχνει τις αλλαγές της περιόδου 1920-1999 που έκανε ο Hansen στην καταγραφή της θερμοκρασίας των ΗΠΑ από το 1999 – στην έκδοση 3 του GISS.

gistemp/graphs_v3/Fig.D.txt

Το γράφημα της GISS για τη θερμοκρασία των ΗΠΑ έχει την εξής μορφή

Fig.D.gif (513×438)

Ο επόμενος συγκριτικός δείκτης αναβοσβήνει και δείχνει τις αλλαγές που έγιναν στα δεδομένα θερμοκρασίας των ΗΠΑ από το 1999. Το έτος 1998 προωθήθηκε από το #4 στο #1.

Τα Hockey sticks είναι πράγματι ανθρωπογενή – από ακτιβιστές του κλίματος που παριστάνουν τους επιστημονικούς επικεφαλής κυβερνητικών υπηρεσιών.


Δικτυογραφία:

Data Tampering At USHCN/GISS | Real Science

Data Tampering At USHCN/GISS

 

 

Πηγή  https://apollodoros.substack.com/p/ushcngiss-goddard-nasa

Προβολές : 172


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα