Παρ’ ολίγον χάος με εμπλοκή ΝΑΤΟ – Τον πύραυλο S300 που χτύπησε την Πολωνία, τον εκτόξευσαν Ουκρανοί και κατηγόρησαν...Ρωσία

16 Νοεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:162
Μοίρασέ το

 

Παρ΄ ολίγον να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 4 και 5 του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος κατά της Ρωσίας.…κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ενός Ουκρανικού πυραύλου ρωσικής κατασκευής S-300 SAM που έπεσε εσκεμμένα ή κατά λάθος στο χωριό Przewodοw της Πολωνίας – σε μονάδα σιτηρών – που απέχει 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία…σκοτώνοντας δύο πολωνούς πολίτες.

 

 

 

 

 

Γιατί έχω την αίσθηση πως όλα αυτά είναι στημμένα;;;

Κάτι σαν ένα σήριαλ σε συνέχειες… με τους συγγραφείς γνωστούς και τον σκηνοθέτη αόρατο μαριονετίστα σε ένα θέατρο παραλόγου…
Είναι δυνατόν να φεύγει πύραυλος από την Ουκρανία, να έχει στόχο την Ρωσία και να καταλήγει στην Πολωνία;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Οι Ρώσοι διέψευσαν κατηγορηματικά εμπλοκή τους, όπως αναφέρουν και οι αμερικανοί, ο πύραυλος ήταν μεν ρωσικής κατασκευής S-300 αλλά τον εκτόξευσαν οι Ουκρανοί… που ως συνήθως έκαναν ότι δεν ήξεραν…

Παρ΄ ολίγον να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 4 και 5 του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος κατά της Ρωσίας.…κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ενός Ουκρανικού πυραύλου ρωσικής κατασκευής S-300 SAM που έπεσε εσκεμμένα ή κατά λάθος στο χωριό Przewodοw της Πολωνίας – σε μονάδα σιτηρών – που απέχει 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία…σκοτώνοντας δύο πολωνούς πολίτες.
Οι Ουκρανοί αμέσως κατηγόρησαν τους Ρώσους που αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή.
Τα γεγονότα είναι τα εξής, ο S-300 SAM ρωσικής κατασκευής – αφού μόνο οι ρώσοι κατασκευάζουν τους S300 – εκτοξεύτηκε από τους Ουκρανούς για να αντιμετωπίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις των ρώσων και είτε κατά λάθος κατέληξε στην Πολωνία – περίεργο πάντως να κινηθεί δυτικά αντί ανατολικά – είτε σκόπιμα για να εμπλέξουν οι Ουκρανοί την Πολωνία και κατ΄ επέκταση το ΝΑΤΟ.
Το επιχείρημα που θα προβάλουν είναι ότι συντρίμια του S300 έπεσαν στην Πολωνία αλλά τα συντρίμια δεν προκαλούν εκρήξεις.
Ορισμένοι πάντως υποστηρίζουν ότι οι Ουκρανοί εκτόξευσαν σκόπιμα τον S-300 ώστε να υπάρξει κλιμάκωση και ένταση ώστε να σταματήσει η πυραυλική επίθεση των ρώσων που ήταν σε εξέλιξη στις 15 Νοεμβρίου 2022.
Συν τοις άλλοις οι ρώσοι δεν θα μπορούσαν να εμπλέκονται αφού το δραστικό βεληνεκές του S-300 από τα σημεία που εκτοξεύονται δεν φθάνει για να καταλήξει στην Πολωνία…
Οι Ουκρανοί βεβαίως αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή αλλά έχουν παρελθόν προβοκάτσιας και δόλιων ενεργειών.

Είχε προηγηθεί βομβαρδισμός στις 15 Νοεμβρίου 2022 – ο μεγαλύτερος από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχειρήσης στην Ουκρανία – από τους ρώσους που εκτόξευσαν 90 πυραύλους καταστρέφοντας το 50% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας και προκαλώντας κατάρρευση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στο Κίεβο και σε μεγάλες πόλεις ενώ οι διακοπές ρεύματος έφθασαν έως την Μολδαβία.

Οι πολωνοί αρχικά θεώρησαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις που βομβάρδιζαν την Ουκρανία έριξαν πύραυλο στην Πολωνία.
Οι Ρώσοι διέψευσαν κατηγορηματικά εμπλοκή τους, όπως αναφέρουν και οι αμερικανοί, ο πύραυλος ήταν μεν ρωσικής κατασκευής S-300 αλλά τον εκτόξευσαν οι Ουκρανοί… που ως συνήθως έκαναν ότι δεν ήξεραν…
Οι Ουκρανοί έχουν στήσει πολλά ψεύτικα γεγονότα είτε για να εμπλέξουν τον ΝΑΤΟ στον πόλεμο με την Ρωσία, είτε για να προκαλέσουν την οργή της Δύσης κατά της Ρωσίας π.χ. την περίπτωση της Bucha στα δυτικά του Κιέβου που αποκαλύφθηκε ότι το σκηνικό τρόμου το έστησαν οι μυστικές υπηρεσίες των Ουκρανών.

Biden: Είναι απίθανο ο πύραυλος που κατέληξε στην Πολωνία να εκτοξεύτηκε από την Ρωσία…

Προκαταρκτικές πληροφορίες δείχνουν ότι «είναι απίθανο» να εκτοξεύτηκε πύραυλος από τη Ρωσία ανέφερε ο Biden… εν μέσω φημών ότι θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ…
Οι Ουκρανοί έστησαν μια ακόμη προβοκάτσια.
Μάλιστα ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba ανέφερε ότι «η Ρωσία προωθεί τώρα μια θεωρία συνωμοσίας ότι φέρεται ότι ήταν ένας πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας που έπεσε σε πολωνικό έδαφος.
Κάτι που δεν είναι αλήθεια.
Κανείς δεν πρέπει να αγοράζει τη ρωσική προπαγάνδα ή να ενισχύει τα μηνύματά της»
Οι Ουκρανοί για μια ακόμη φορά είπαν ψέματα…
Ο Πρόεδρος Zelensky έσπευσε να αναφέρει ότι είναι «πραγματικά σημαντική κλιμάκωση» του πολέμου και απαιτεί «δράση» από τη Δύση… με την διαφορά ότι τον S300 τον εκτόξευσαν οι Ουκρανοί…

Πολωνία: Μεμονωμένο γεγονός ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda σε διάγγελμα του δήλωσε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο που έπεσε στην Πολωνία.
Ο στρατός αυξάνει την ετοιμότητα του και την παρακολούθηση του εθνικού εναέριου χώρου καθώς πραγματοποιούνται έρευνες για τα αίτια της έκρηξης.
Ωστόσο τόνισε «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το περιστατικό στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας θα επαναληφθεί».

Πως ένας ρωσικός πύραυλος που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί θα προκαλούσε χάος…

Οι Πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας πύραυλος «κατασκευασμένος στη Ρωσία» προσγειώθηκε στο συνοριακό χωριό Przewodów και το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας είπε ότι κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το αντιαεροπορικό οπλοστάσιο της Ουκρανίας ήταν πάντα ρωσικής κατασκευής ειδικά τα συστήματα S-300.
Οι Πολωνοί ήταν προσεκτικοί, δήλωσαν ότι ρωσικός πύραυλος όχι ότι οι ρώσοι τον εκτόξευσαν… τελικά αποδείχθηκε ότι ο πύραυλος S300 εκτοξεύτηκε από τους Ουκρανούς…
Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο… υπήρχαν αναφορές ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επικαλεστεί τη συνθήκη συλλογικής άμυνας του Άρθρου 5 για την υποτιθέμενη ρωσική επίθεση με πυραύλους σε μια συνοριακή πόλη της Πολωνίας, ωστόσο αποδείχθηκε ότι τον S-300 τον εκτόξευσαν Ουκρανοί….

Οι ρώσοι χτύπησαν με 90 πυραύλους την Ουκρανία

Το περιστατικό με τον Ουκρανικό πύραυλο στην Πολωνία έλαβε χώρα την στιγμή που η Ουκρανία, δεχόταν μαζική πυραυλική επίθεση από την Ρωσία που εκτόξευσε 90 πύραυλους κατά της ενεργειακής υποδομή της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις αμέσως μετά τις αναφορές των Πολωνών διέψευσαν ότι εκτόξευσαν S-300 στο έδαφος της Πολωνίας…
Το ερώτημα εδώ είναι πως ο Ουκρανικός S300 κατέληξε στα σύνορα με την Πολωνία;
Ήταν λάθος των χειριστών του πυραύλου ή σκόπιμα οι Ουκρανοί τον εκτόξευσαν για να εμπλέξουν την Πολωνία και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο με την Ρωσία;

Πως αποδεικνύεται ότι ο S300 ρωσικής κατασκευής… εκτοξεύτηκε από τους Ουκρανούς;

Ο αντιαεροπορικός πύραυλος S300 έφερε κινητήρα 48D6 και ήταν της σειράς 5V55 του συστήματος S-300 AD που κατέχουν οι Ουκρανοί.
Η Ρωσία και ορθά χαρακτήρισε τις αναφορές ως «σκόπιμη πρόκληση» και αρνείται ότι οι δυνάμεις της έχουν ρίξει πυραύλους κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν έχει λάβει μέρος σε «επιθέσεις εναντίον στόχων κοντά στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα» χρησιμοποιώντας «ρωσικά όπλα» – όπως ισχυρίζονται πολωνικές πηγές.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο εν τω μεταξύ είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές σε αυτό το πρώιμο στάδιο, αλλά συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με τον πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό ZET, ανέφεραν ότι αυτό που έπληξε το Przewodów είναι πιθανότατα τα υπολείμματα ενός πυραύλου που καταρρίφθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, στην πορεία των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι οι Ουκρανοί είχαν εκτοξεύσει τον πύραυλο.

Τι προηγήθηκε;

Το πολωνικό ραδιόφωνο ZET, επικαλούμενο ανεπίσημες πηγές, ανέφερε ότι δύο πύραυλοι έπληξαν ξηραντήρια σιτηρών στο χωριό Przewodow που βρίσκεται στην ανατολική Πολωνία στα σύνορα με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η πολωνική κυβέρνηση έχει ήδη πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για αυτό το περιστατικό και ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro χαρακτήρισε το περιστατικό «έκρηξη πυραύλων».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν υπήρξαν πλήγματα εναντίον στόχων κοντά στα ουκρανοπολωνικά σύνορα από ρωσικά όπλα.
Οι φωτογραφίες των συντριμμιών που δημοσιεύουν τα πολωνικά ΜΜΕ από τον τόπο του συμβάντος δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα.

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών, έχασαν 1400 στρατιώτες μόνο στην Pavlovka στο Donetsk

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που απελευθέρωσαν την Pavlovka στο Donetsk σκότωσαν έως και 1.400 ουκρανούς στρατιωτικούς, ενώ κατέρριψαν και δύο αεροσκάφη Su-25 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια των μαχών.
Επιπλέον κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-8, συνολικά 12 άρματα μάχης, 27 οχήματα μάχης πεζικού και έως και 30 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, καθώς και συστήματα πυροβολικού, οχήματα και drones.

Το άρθρο 4 και άρθρο 5 του ΝΑΤΟ…

Το άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον είναι το προτελευταίο βήμα στην απάντηση του ΝΑΤΟ στις απειλές κατά των χωρών-μελών του.
Το άρθρο 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, το οποίο ένα κράτος του ΝΑΤΟ μπορεί να ξεκινήσει πόλεμο όταν πιστεύει ότι έχει δεχτεί στρατιωτική επίθεση και η συμμαχία πρέπει να δώσει συλλογική στρατιωτική απάντηση.
Αυτό το άρθρο χρησιμοποιήθηκε για μοναδική φορά στην ιστορία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλώντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 επίθεση στην Αμερική.
Το αποτέλεσμα της στρατιωτικής απάντησης της συμμαχίας ήταν η εισβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ ως οργάνωσης, στο Ιράκ…

942d818a5b81f6ed082d03d971f89307_XL.jpg
polandstrikes_1.png

Σύστημα S-300
maxresdefault_15.jpg

 

Πηγή

Προβολές : 162


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα