Πατέρας Θεόδωρος Ζήσης: « Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, θά έπρεπε νά οδηγηθεί σέ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, γιά τίς απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας»!

Πατέρας Θεόδωρος Ζήσης: « Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, θά έπρεπε νά οδηγηθεί σέ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, γιά τίς απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας»!

20 Μαΐου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:729
Μοίρασέ το

 

πατέρας Θεόδωρος Ζήσης: “Αυτά είναι απαράδεκτά, εξοργιστικά. Δε θα έπρεπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ να κληθεί για ανακρίσεις; 

Ο οποίος, για να φανεί η κατάπτωσή μας, θεωρείται στην ομάδα των νεότερων αρχιερέων, ως υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Τι άλλο να περιμένουμε για να φανεί αυτή η διάβρωση των επισκόπων και της ιεραρχίας;”.

Πατέρα Θεόδωρε Ζήση, αυτό ήταν ανέκαθεν  και αυτό είναι το ιερατείο…  και θα έπρεπε να το γνωρίζετε, γιατί είχαν δημοσιευθεί εδώ και χρόνια τα πισωγλέντια της ΑΝΙΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Άλλωστε είναι γραμμένα και “προφητευμένα” και στα Πρωτόκωλα της Σιών, για τους ρασοφόρους…

Έχει πάψει από αιώνες, αν όχι από τα πρώτα βήματα της Ορθοδοξίας, η αληθινή πίστη στον Χριστό από τους υποτιθέμενους εκπροσώπους Του Χριστού…

Δεν είναι μαύρα τα ράσα που φορούν… μαύρες είναι οι ψυχές, το πνεύμα και το σαρκίον πολλών από αυτούς…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Τα σχολικά βιβλία, έχουν αλωθεί εδώ και δεκαετίες… και ήταν… “φυσικό”, αφού στο ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΖΑΡΟΥΣ…

 

Υ.Γ.2. Δηλαδή, από έναν τούρκο σιωνιστή πατριάρχη, τι περιμένατε;;;

 

«Υπάρχει ένας εθνομηδενισμός.
Προχωρά και στα σχολικά βιβλία, αλλοιώνεται η εθνική μας ιστορία», τόνισε ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης στο ‘Focus Fm’ και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Ο ιερέας και ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. αναφερόμενος στην απουσία αναφοράς της  Γ ε ν ο κ τ ο ν ί α ς  των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία, υπογράμμισε: 

«Θα έπρεπε η σημερινή να χαρακτηριστεί ως “αποφράδα ημέρα” και να την γιορτάζουμε, ‘όπως την 29η Μαΐου του 1453 και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Πόντος προσέφερε πάρα πολλά στο έθνος και στην εκκλησία».

Ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης αναφέρθηκε και στην αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων. 

«Αρχικά στενοχωρηθήκαμε όλοι διότι θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μία επανάληψη της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ουσιαστικά αναγνωρίζει το Πατριαρχείο ότι υπάρχει εκεί ένα έθνος, ανεξάρτητα από τη διευκρίνηση της μη χρήσης του όρου Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία, αλλά του όρου Αρχιεπισκοπή Αχρίδας. 

Διότι όπως έγινε με το Βόρεια Μακεδονία που εγκαταλείφθηκε το Βόρεια και όπου βρεθούν οι Σκοπιανοί λένε ότι είναι Μακεδόνες, το ίδιο θα γίνει και τώρα. 

Θα ισχυρίζονται ότι είναι η Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία. Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται από πλευράς εκκλησιαστικής, η συμφωνία των Πρεσπών».

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει μία συγκεκριμένη δικαιοδοσία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι πρώτος μεταξύ ίσων. 

Τώρα όμως θέλει να είναι πρώτος άνευ ίσων και ακολουθεί τον Πάπα, παραβαίνοντας τους κανόνες της εκκλησίας. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δημιουργούμε σχίσματα».

Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης υποστήριξε ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ θα έπρεπε να οδηγηθεί άμεσα σε συνοδικό δικαστήριο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις ότι ο Θεός επιτρέπει σε μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο.

“Αυτά τα οποία είπε ξεθεμελιώνουν και την Αγιογραφική διδασκαλία και την κανονική παράδοση. 

Είναι αδιανόητο να υπάρχει επίσκοπος που να λέει ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα η εκκλησία επί του θέματος της ομοφυλοφιλίας. 

Δηλαδή περιμέναμε τον Νέας Ιωνίας και τους δικούς του επισκόπους να ανατρέψουν την Θεόπνευστη Αγία Γραφή και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και να γίνουν υποστηρικτές αυτής της σχέσεως ανθρώπων του ίδιου φύλου; 

Αυτά είναι απαράδεκτά, εξοργιστικά. Δε θα έπρεπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ να κληθεί για ανακρίσεις; 

Ο οποίος, για να φανεί η κατάπτωσή μας, θεωρείται στην ομάδα των νεότερων αρχιερέων, ως υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Δηλαδή είναι από τις σπουδαίες μορφές της ιεραρχίας μας. 

Τι άλλο να περιμένουμε για να φανεί αυτή η διάβρωση των επισκόπων και της ιεραρχίας;”.

 

https://focusfm.gr/pateras-theodoros-zisis-o-mitropolitis-neas-ionias-tha-eprepe-na-odigithei-se-synodiko-dikastirio-gia-tis-apopseis-toy-peri-omofylofilias/

 

 

Πηγή

Προβολές : 729


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα