Πατήστε τους κάτω και χτυπήστε τους σαν χταπόδια... πριν ο λαός ξεσηκωθεί και τους αποτελειώσει...

Πατήστε τους κάτω και χτυπήστε τους σαν χταπόδια... πριν ο λαός ξεσηκωθεί και τους αποτελειώσει...

9 Νοεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:855
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και λυπάμαι, αλλά δεν κρατώ καθόλου καλάθι…

Ένταση στην δίκη των δικαστών του ΣτΕ – Στο σκαμνί Σκαλτσούνηδες και όλοι οι επίορκοι εισαγγελείς που έβαλε ο Τσιάρας για να εκτελέσουν τις αντισυνταγματικές εντολές

– Ζητούν αποζημιώσεις ΠΟΕΔΗΝ και υγειονομικοί

Δεν περιμένω δικαίωση για τους υγειονομικούς…

Με Πρόεδρο του  δικαστηρίου την Κλάπα, μην περιμένετε δικαίωση…

Όλοι αυτοί που μετέτρεψαν την δικαιοσύνη σε κρεβάτι παρτούζας με τις πολιτικές συμμορίες για να ανέβουν σε υψηλές θέσεις, ή να ικανοποιούν τα βίτσια τους, δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσουν το δίκαιο…

Κοιτάξτε μούρη και κρίνετε το αποτέλεσμα της δίκης…

Το ίδιο ισχύει και για τον Σκαλτσούνη… φωνάζει το πράμα… 

 

Ο λαός όμως, μαζεύει οργή… και όταν αυτή ξεσπάσει, δεν  θα υπάρξουν ούτε οι νταβατζήδες, ούτε οι στοές, ούτε τα καζίνα και οι διαστροφές να τους σώσουν..

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Στο πλαίσιο της αγωγής, οι 176 υγειονομικοί διεκδικούσαν ως αποζημίωση από τους 19 δικαστές της Ολομέλειας το συνολικό ποσό των 8,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το νέο επεισόδιο σημειώθηκε όταν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ που παραβρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης φωνασκούσαν και στράφηκαν λεκτικά κατά των δικαστών του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, κατά την αποχώρησή τους από την έδρα.

 

 

Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας: Ποιοι είναι οι εγκαλούμενοι από τους υγειονομικούς

 

Όπως αναφέρεται στην αγωγή των υγειονομικών εγκαλούμενοι δικαστές είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης Πικραμένος και ο παραιτηθείς Παναγιώτης Ευστρατίου, οι σύμβουλοι Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή, Βασίλης Αραβαντινός, Άννα Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, Δημήτρης Μακρής, Αγγελική Μίντζια, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, Νικόλαος Σκαρβέλης, Βασίλειος Ανδρουλάκης, Ευσταθία Σκούρα, Κωνσταντία Λαζαράκη, Αικατερίνη Ρωξάνα, Ελένη Γεωργούτσου και οι πάρεδροι Ελένη Μουργιά, Θεοδώρα Ζιάμου και Ζωή Θεοδωρικάκου.

Συγκεκριμένα με την απόφαση 1684/2022 η Ολομέλεια του ΣτΕ, είχε απορρίψει αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, κ.λπ.) και την απαλλαγή τους από την υποχρεωτικότητα αυτή. Σύμφωνα με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις όσοι αρνούνταν (εκτός από τους γιατρούς) να εμβολιαστούν θα εισερχόντουσαν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων.

 

 

ΠΟΕΔΗΝ κατά ΣτΕ

 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατά πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η μειοψηφία χαρακτήρισε την υποχρεωτικότητα του μέτρου του εμβολιασμού αντισυνταγματικό.

Ακολούθησε, όμως, αντίθετα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2332/2022 (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιμέκας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλης Ανδρουλάκης) μετά από αίτηση και πάλι της ΠΟΕΔΗΝ, έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

 

Η προσφυγή στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας

Μετά τις διαφορετικές αποφάσεις οι 176 υγειονομικοί προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος) στρεφόμενοι κατά των 19 δικαστών της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του ΣτΕ, αξιώνοντας το συνολικό ποσό των 8,8 εκατομμυρίων ευρώ (50.000 ευρώ για καθένα από τους 176 υγειονομικούς που έχουν προσφύγει στο Δικαστηρίων Αγωγών Κακοδικίας).

Υποστηρίζουν, ότι οι επίμαχοι δικαστές του ΣτΕ παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον και αποφάνθηκαν σε αντίθεση με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Όπως υποστήριξαν εν γνώσει τους αντιμετώπισαν την ΠΟΕΔΗΝ μονόπλευρα ως διάδικο, παραβίασαν βασικές αρχές λειτουργίας του δικαστηρίου που αφορούν την ισότητα των διαδίκων και «οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που επιβαρύνει δραστικά την προσωπική τους κατάσταση

Επίσης, αποδίδεται στους 19 δικαστές βαρεία αμέλεια στην άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, κάτι που «εξηγείται ενδεχομένως από την έντονη πίεση που δέχθηκαν από την πολιτική διοίκηση, πλην όμως τούτο δεν αίρει το βαθμό της υπαιτιότητας του που ανάγεται σε βαρεία αμέλεια».

 

 

ΠΟΕΔΗΝ κατά ΣτΕ: Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση – Τι διεκδικούν οι υγειονομικοί – Τι ανέφερε ο εισηγητής

 

Η αίτηση συζητήθηκε στο Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (πρόεδρος η πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα) κάτω από καθεστώς έντασης καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία παραβρέθηκαν υγειονομικοί οι οποίοι στράφηκαν λεκτικά κατά των δικαστών της έδρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισηγητής της υπόθεσης αρεοπαγίτης Δημήτρης Πέππας το δικαστήριο «πρέπει να εξετάσει εάν οι προβαλλόμενες αιτιάσεις καταδεικνύουν παράνομη και υπαίτια σε βαθμό δόλου ή βαριάς αμέλειας συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων».

 

 

Πηγή

Προβολές : 855


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα