Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας

Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας

23 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:481
Μοίρασέ το

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά… κόρακας κοράκου μάτι, δεν βγάζει… Ελπίζω η εντολή του Τσιάρα, να μην είναι … απλά στρακαστρούκα εντυπωσιασμού…
Και οι δυο ιατροδικαστίνες, έκαναν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, ενώ η πρώτη ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, προκαλεί και με τις απειλές της για μηνύσεις και με την εν γένει συμπεριφορά της και σε άλλες ιατροδικαστικές εκθέσεις… η δε εμφάνισή της δια του δικηγόρου της, χαρακτηρίζεται λιαν προκλητική, αντί να βγάλει τον σκασμό …
Όσοι άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ… αυτό λένε δημοσιογράφοι και δικηγόροι…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Η εν λόγω … ιατροδικαστής, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και για άλλες ιατροδικαστικές υποθέσεις και λόγω συμπεριφοράς… ενώ είχε αναλάβει και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τον Κουμανταρέα και την Καραγιάννη…
ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.
Υ.Γ.2. Χαίρομαι που ο συνάδελφος Πέτρος Κουσουλός, μετά την ολοκλήρωση των εξαιρετικών ερευνών του για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, δεσμεύτηκε ν’ ασχοληθεί με τον τρόπο λειτουργίας των ιατροδικαστών και των αρμόδιων εν γένει αρχών, που επέδειξαν αδιαφορία για το τριπλό έγκλημα.
Υ.Γ.3.Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου.

Έρευνα σε βάθος και εναντίον των δύο ιατροδικαστών σχετικά με τις εκθέσεις που είχαν συντάξει μετά το θάνατο των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα – Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Τσιόλα – Μάρτιος 2020), για να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Την έρευνα παρήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, και θα την διενεργήσει, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη απο την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας.

 

Τι σημαίνει η εντολή από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Πρακτικά, η εντολή πειθαρχικής έρευνας σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αφού όπως αναφέρεται επί λέξει:

«Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι προϊστάμενοι των Τοπικών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών έχουν τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων αντιστοίχως και τις πάσης φύσεως αρμοδιότητες που προσήκουν στους λοιπούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντα αυτά, όπως αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας».

Εν ολίγοις ο επικεφαλής εχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αφού η νομική δυνατότητα είναι σαφής αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

 

Αυτό προφανώς διερευνά εξ αρχής ο κ. Καρακούκης, όπως απορρέει απο τη νομική πρόβλεψη.

Και βέβαια η εσωτερική έρευνα ειναι ανεξάρτητη απο την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο κ. Καρακούκης (μαζί με τον κ. Καλογριά) μετά την παραγγελία της εισαγγελίας , η οποία αφορά ποινικό έλεγχο για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.

 

Πηγή: Protothema.gr

 

Πηγή

Προβολές : 481


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα