ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΔΕΝΔΙΑ – ΦΛΩΡΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ...

ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΔΕΝΔΙΑ – ΦΛΩΡΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ...

18 Σεπτεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:331
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω,  θρηνώ και αγανακτώ…

Πεθαίνοντας στην Λιβύη: Πιθανή η επίθεση αυτοκτονίας

Μία απίστευτα ανοργάνωτη στρατιωτική αποστολή σε μία ξένη, εχθρική και σαφώς μη ασφαλή χώρα

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

 

Πόσο αίμα θα χυθεί ακόμα σ’ αυτή την καταρρακωμένη χώρα;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ;;;
ΔΕΝΔΙΑ – ΦΛΩΡΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ…
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Καλά… το ψυχοπαθές του Μαξίμου με τους υπουργούς και τους βουλευτές του, δεν περιμένουμε να παραιτηθούν…
Πεθαίνοντας στην Λιβύη: Πιθανή η επίθεση αυτοκτονίας – Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Πιθανή είναι η εκδοχή της επίθεσης αυτοκτονίας κατά της ελληνικής αποστολής στην Ντέρνα της Λιβύης που στοίχισε τις ζωές πέντε Ελλήνων, τριών στρατιωτικών και δύο διερμηνέων.

Οι λιβυκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από εξτρεμιστική ισλαμιστική ενέργεια καθώς η Ντέρνα είναι η πόλη προπύργιο του ISIS από το 2011 και ελέγχεται πλήρως από σκληρές ένοπλες ομάδες που δεν δέχονται κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από την φιλοτουρκική κυβέρνηση του Α.Ντμπεϊμπά.

Επί της ουσίας οι Λίβυοι επιβεβαιώνουν τις αναλύσεις του pronews.gr ως προς το ότι δεν είναι λογικό να καεί έτσι ένα λεωφορείο και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ταχύτατη εκδήλωση και επέκταση της πυρκαγιάς αμέσως μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό ενώ τα εγκαύματα που φέρουν τόσο οι νεκροί όσο και οι τραυματίες που θεωρούνται σοβαροί εγκαυματίες, δείχνουν ότι κάτι άλλο έχει συμβεί.

Επίσης εντύπωση προκαλεί ο εγκλωβισμός των μελών της ελληνικής αποστολής μέσα στο λεωφορείο από την άμεση επέκταση της φωτιάς.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίες που έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς τους μίλησαν για μία πολύ μεγάλη έκρηξη.

Εξετάζεται επίσης η περίπτωση το μοιραίο φορτηγό που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής να μετέφερε πυρομαχικά στις ένοπλες ομάδες που ελέγχουν την πόλη της Ντέρνα.

Φυσικά πρόκειται για ένα φορτίο το οποίο δεν θα είχε καταγραφεί πουθενά.

Όλα αυτά δικαιώνουν το pronews.gr:

Ποιος είχε κάνει ανίχνευση του δρόμου; Σε ποια μονάδα και σε ποια στελέχη είχε ανατεθεί αυτό το καθήκον; Εάν είχε ανατεθεί βεβαίως…

Διότι η αποστολή όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, διοργανώθηκε ως σχολική εκδρομή, ως μία ευκαιρία να κερδίσουν κάποια στελέχη διπλά χρήματα, που κακώς θεώρησαν ότι θα πάνε σε μία ασφαλή χώρα (γιατί άραγε;).

Μία χώρα η οποία ελέγχεται από μία τουρκόφιλη κυβέρνηση, ειδικά στο τμήμα στο οποίο θα επιχειρούσε η ελληνική αποστολή και μάλιστα, κοντά στην πόλη Ντέρνα, η οποία ελέγχεται από ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες από το 2011.

Επίσης έχουμε την εύλογη απορία ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα να τοποθετηθούν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί εντός ενός λεωφορείου!

Έπρεπε να είχαν διασκορπιστεί σε περισσότερα οχήματα ακριβώς για να αποφευχθεί μία τέτοια τραγωδία.

Το ΓΕΕΘΑ με μία νέα ανακοίνωση, επιχειρεί σήμερα να «συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα» για την χθεσινή ενημέρωση περί «τραυματιών» στην τραγωδία της Λιβύης.

Αναφέρει λοιπόν ότι το «λάθος οφείλεται στην εσφαλμένη ενημέρωση των Αρχών της Λιβύης», και ως εκ τούτου αρχικά ανακοινώθηκε ότι στο τροχαίο της Λιβύης υπήρχαν μόνο «ελαφρά τραυματίες» και όχι νεκροί.

Δηλαδή ΓΕΕΘΑ και ΥΠΕΘΑ, δεν γνώριζαν που βρίσκονταν τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μία  αποστολή σε μία ξένη και εχθρική χώρα;

Δε βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής της αποστολής; Δεν ήξεραν ανά πάσα στιγμή πως εξελίσσονταν για αποστολή τους στην Λιβύη;

Και εν πάση περιπτώσει ας υποθέσουμε ότι στην αρχή υπήρχε σύγχυση και δεν γνώριζαν ακριβώς τι είχε συμβεί. Πέρασαν τόσες ώρες μέχρι την βραδινή ανακοίνωση των λιβυκών αρχών που επιβεβαιώνει πως υπήρχαν νεκροί.

Όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ, δεν ήξεραν τι είχε συμβεί;

Δεν υπήρχε ομάδα ασφαλείας  της αποστολής; Γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε εκ τω πραγμάτων να επιβαίνουν σε άλλα οχήματα. Δεν θα μπορούσαν να επιβαίνουν στο ίδιο λεωφορείο με τα στελέχη της αποστολής.

Μάλιστα, θα έπρεπε να προπορεύεται ένα όχημα και να ακολουθεί ένα άλλο πίσω από το κύριο όχημα και να διαθέτουν όλοι τους δορυφορικά τηλέφωνα.

Ήταν αυτονόητο πως επιβάλλονταν υπάρξει ομάδα ασφαλείας καθώς η αποστολή διέρχονταν από κατεστραμμένη περιοχή στην οποία έχει επέλθει κατάρρευση της έννομης τάξης μετά από μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο.

Επίσης, δεν υπήρξε καμία υποστήριξη από Erieye EMB-145H AEW&C της ΠΑ, μέχρι να ασφαλιστεί η ομάδα, αυτό που κάνουν όλοι οι Στρατοί του κόσμου, τουλάχιστον αυτοί που είναι ΝΑΤΟικού τύπου.

Αυτά είναι βασικά πράγματα, τα οποία δε χρειάζονται ιδιαίτερη κατάρτιση για να πραγματοποιηθούν. Είναι αυτονόητα.

Σε κάθε τραγωδία όμως υπάρχουν άνθρωποι και πρόσωπα. Κανονικοί άνθρωποι με σάρκα και αίμα που χάνονται οι ζωές τους και θα λείψουν για πάντα από την ζωή αυτών που μένουν πίσω και τους αγαπούσαν.

Σε αυτή την τραγωδία λοιπόν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχασαν δύο νοσηλεύτριες αξιωματικούς, μία Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού και μία Επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας υπαξιωματικός των ΕΤΑ.

Βέβαια, εδώ τίθεται ένα ζήτημα, τι γύρευε ο υπαξιωματικός των επίλεκτων ΕΤΑ μέσα στο λεωφορείο! Εάν ήταν στην ομάδα ασφαλείας θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός του λεωφορείου, σε κάποιο όχημα ασφαλείας μπροστά ή πίσω.

Μαζί με τους τρεις στρατιωτικούς σκοτώθηκαν και δυο Έλληνες ομογενείς της Λιβύης, οι οποίοι ήταν τα παιδιά του προέδρου της κοινότητας της Βεγγάζης.

Η είδηση του θανάτου της Ε.Α., που ήταν η μία από τις δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκε στο τροχαίο, έχει προκαλέσει σοκ στο Ηράκλειο, τόπο καταγωγής της, όπου διαμένουν πολλοί συγγενείς της, ενώ η οικογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η Ε.Α. έμενε στην Αθήνα και εργαζόταν στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα.

Μετά τον θάνατό της, εν ώρα καθήκοντος, η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την τρίτη τραγωδία που καλείται να διαχειριστεί.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Παράλληλα, ο θείος της ήταν ιπτάμενος και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα