Περίεργη διάρρηξη σε σπίτι δημοσκόπου! Ποια «κέντρα» ενοχλούνται;

Περίεργη διάρρηξη σε σπίτι δημοσκόπου! Ποια «κέντρα» ενοχλούνται;

22 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:395
Μοίρασέ το

 

Οι  δημοσκόποι βρίσκονται στο στόχαστρο… όλων.

Η προσωπική μου εμπειρία με τις δημοσκοπήσεις, ανάγεται αρκετά χρόνια πριν, όταν είχα την εφημερίδα μου.
Ιδιοκτήτης κάργα λαμόγιο άλλης τοπικής εφημερίδας, έκανε ένα γκάλοπ, που έβγαζε την εφημερίδα του πρώτη και όλες τις άλλες εφημερίδες σε ασήμαντα μηδενικά ποσοστά.
Απευθύνθηκα εγγράφως στην εταιρεία που έκανε την δημοσκόπηση, απαιτώντας να πληροφορηθώ με ποιά στοιχεία έκανε τη δημοσκόπηση.
Η απάντησή του, ήταν αφοπλιστική, γιατί κατάλαβε πως θα είχε ποινικές κυρώσεις:
“Κυρία Σουφλή, μου δόθηκαν από τον συγκεκριμένο εκδότη περίπου εκατό τηλέφωνα… προφανώς δικών του ανθρώπων…
Εγώ, πληρώθηκα για να βγάλω πρώτο τον πελάτη μου… “
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ;;;
Καλλιόπη Σουφλή

Στοχοποιούνται πλέον και τα στελέχη των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Κάτι που σημαίνει πως κάποιοι, κάποια κέντρα, «ενοχλούνται από το μήνυμα και στρέφονται κατά του αγγελιαφόρου».

  • εφημερίδα «Εστία»

Πράγματι οι δημοσκόποι, σε μια κανονικώς λετουργούσα δημοκρατία, αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινής γνώμης. Δεν τις διαμορφώνουν. Απεναντίας, είναι άλλοι οι «κύκλοι» και άλλα τα «κέντρα» που χρησιμοποιούν τις καταγραφές των δημοσκοπήσεων προκειμένου να ποδηγετήσουν τους πολίτες.

Το να τις χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αναδιαμορφώσουν την τακτική τους, να αφουγκρασθούν την κοινωνία, να πλησιάσουν τις προσδοκίες της και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της, είναι απολύτως θεμιτό και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνονται οι δημοσκοπήσεις. Κάποιοι όμως δεν αρκούνται σε αυτό. Αν ο σκοπός τους ήταν να προσαρμοσθούν οι ίδιοι, ουδέποτε θα στρέφονταν κατά των δημοσκόπων. Θα προσπαθούσαν μάλλον να εμβαθύνουν στα ευρήματά τους και να τα κατανοήσουν.

Αναδεικνύεται λοιπόν μια εξόχως προβληματική κατάσταση όταν οι  δημοσκόποι βρίσκονται στο στόχαστρο. Άλλοι δημοσιευμάτων που τους επιτίθενται και άλλοι κανονικών εγκληματικών ενεργειών, όπως διαρρήξεων στις οικίες τους.

φωτογραφία αρχείου

Πράγματι στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων βρήκε προσφάτως την οικία  του «περιέργως» διαρρηγμένη. Κάποιοι είχαν παραβιάσει τις πόρτες, είχαν εισέλθει και είχαν αφήσει τα σημεία της παρουσίας τους χωρίς να αφαιρέσουν κάτι σημαντικό. Αναζητούσαν κάτι συγκεκριμένο; Ήθελαν απλώς να δώσουν ένα μήνυμα; Ένα εκφοβιστικό μήνυμα; Δύσκολο να το προσδιορίσει κανείς. Εύκολα όμως γίνεται κατανοητό πως «κάτι δεν πάει καλά».

Και τα δημοσιεύματα που αφορούν άλλους από εκείνον του οποίου η οικία διερρήχθη; Η κατάληξη ήταν «μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς οι μαύροι κλέφτες» ενώ είχαν προηγηθεί λογοπαίγνια περί «δημοσκόπων–δημοκόπων» και άλλοι σχολιασμοί.

Την κατάσταση αυτή πυροδότησε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και οι ανοίκειες προσπάθειες κάποιων «κέντρων» να το εκμεταλλευθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έτσι άνοιξε ένας κύκλος δημοσκοπήσεων που έδειξε τις εταιρείες να διχάζονται καθώς διαμορφώθηκαν δύο τάσεις και δύο προσεγγίσεις.

Κάποιες εστίασαν να διαπιστώσουν ότι η Κυβέρνηση υφίσταται καθίζηση, ενώ κάποιες άλλες «έβλεπαν» μικρή πτώση ποσοστών. Και οι μεν και οι δε, χάλαγαν το παιγνίδι ορισμένων, που όπως προαναφέραμε δεν είχαν σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν για να κατανοήσουν την κοινή γνώμη, αλλά για να την ποδηγετήσουν.

Έτσι συνοπτικώς, έχουμε δει την εξής κατάσταση:

Μία εταιρεία βλέπει διαφορά 7 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (33,7% έναντι 26,3%). Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, διαπιστώνει σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση  απώλειες 3,2 μονάδων για την ΝΔ, απώλειες δύο μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ και 0.8 για το ΠΑΣΟΚ.

Στο 30% βλέπει την ΝΔ δεύτερη εταιρεία με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 26%

Σύμφωνα με έτερη εταιρεία, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία να καταγράφει 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10%. Σε σχέση με προηγουμένη μέτρηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ χάνει 2,9 μονάδες.

φωτογραφία αρχείου

Τέταρτη εταιρεία μετρά την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει από 5,9 σε 2,9 μονάδες με το κυβερνών κόμμα να βλέπει τα ποσοστά του να περιορίζονται κατά 2,8%.

Μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει και παλαιά εταιρεία, η οποία ταυτοχρόνως καταγράφει ένα μεγάλο ποσοστό (38%) να μην απαντά στις ερωτήσεις της. Έτσι η ΝΔ φαίνεται να υποχωρεί από το 32,1 στο 28,4% ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ από 25,1% πέφτει στο 24,8%.

Δεν είναι σκοπός μας να αναλύσουμε σε ποια συμπεράσματα οδηγούν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Παρουσιάζουμε την κατάσταση και εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, τόσο για το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο, όσο και για τις αντιδράσεις «κέντρων» που επιτίθενται σε στελέχη εταιρειών τα ευρήματα των οποίων δεν «εξυπηρετούν» τους σχεδιασμούς τους.

 

 

Πηγή

Προβολές : 395


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα