“Πιστεύω ότι Αντιμετωπίζουμε Ένα Κακό που Δεν Έχει Όμοιό του στην Ανθρώπινη Ιστορία”

“Πιστεύω ότι Αντιμετωπίζουμε Ένα Κακό που Δεν Έχει Όμοιό του στην Ανθρώπινη Ιστορία”

14 Οκτωβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:774
Μοίρασέ το

 

Ο ταπεινός σας ανταποκριτής στη Μόσχα μοιράζεται τις σκέψεις του για τη Ρωσία του COVID με το The Unz Review

Στη Ρωσία, βλέπουμε τις ίδιες κόκκινες σημαίες που εμφανίζονται σε όλη τη Δύση: εξαναγκαστικοί εμβολιασμοί, αναστολή των πολιτικών δικαιωμάτων και σταθερή διολίσθηση προς τον αυταρχισμό. Σε ποιο βαθμό βλέπετε αυτές τις εξελίξεις ως έναν αρχέγονο αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού;

Μετάφραση: Απολλόδωρος

EDWARD SLAVSQUAT | Διαβάστε το εδώ

 

Έχουμε έρθει σε επαφή με εξέχουσες φωνές σε όλα τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, με την ελπίδα να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για το τι συμβαίνει εδώ στη Ρωσία. Ο σπουδαίος Mike Whitney, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει καταπληκτική δουλειά στο The Unz Review, προσφέρθηκε πολύ ευγενικά να μας πάρει συνέντευξη. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη. Σε ευχαριστούμε και πάλι, Mike!

Share Apollodoros’s Newsletter

Ερώτηση 1- Είχα την εντύπωση ότι ο Πούτιν ήταν αντίθετος στον αναγκαστικό εμβολιασμό, αλλά λέτε ότι οι Ρώσοι εξαναγκάζονται να εμβολιαστούν. Πώς γίνεται αυτό; Οι τοπικοί κυβερνήτες ενεργούν μονομερώς και επιβάλλουν εντολές εμβολιασμού πίσω από την πλάτη του Πούτιν ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Riley Waggaman- Η θέση του Πούτιν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει αναμφισβήτητα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Τον Μάιο, χαρακτήρισε τέτοιες πολιτικές ως “αντιπαραγωγικές”. Στη συνέχεια, στις αρχές Ιουνίου, δήλωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όποιον το “θέλει” – τονίζοντας παράλληλα ότι οι αρχές πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο να “διευκρινίζουν την ανάγκη” να εμβολιαστούν. Ειδικότερα, χλεύασε ανοιχτά ορισμένα από τα κίνητρα (“δωρεάν μπύρα και λουκάνικα”) που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή οι δυτικές κυβερνήσεις για να δελεάσουν τους ανθρώπους να σηκώσουν τα μανίκια τους. Δύο μήνες αργότερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να παραμείνει εθελοντικός, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι είναι πλέον “απαραίτητο” να δημιουργηθούν “διαφορετικά είδη κινήτρων” για την αύξηση του εμβολιασμού.

 

Όποιες κι αν είναι οι προσωπικές απόψεις του Πούτιν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η πραγματικότητα είναι ότι η ρωσική πρωτεύουσα εισήγαγε την πρώτη πολιτική υποχρεωτικού εμβολιασμού της χώρας στα μέσα Ιουνίου, η οποία απαιτούσε από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς να πληρούν μια ποσόστωση εμβολιασμού 60% μεταξύ των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που αρνούνταν το εμβόλιο κινδύνευαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα επ’ αόριστον χωρίς αμοιβή (ή, με απλά λόγια, να “απολυθούν”). Πολλές άλλες περιοχές ακολούθησαν το παράδειγμα με παρόμοιες (και ακόμη πιο αυστηρές) εντολές.

Μετά τις εκλογές της Κρατικής Δούμας στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι περιφέρειες της Ρωσίας άρχισαν να υιοθετούν μαζικά τις εντολές εμβολιασμού καθώς και τις κάρτες “υγείας” με κωδικό QR. Και τα 85 ομοσπονδιακά υποκείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν πλέον κανόνες υποχρεωτικού εμβολιασμού (ορισμένοι πιο αυστηροί από άλλους). Για παράδειγμα, στην περιφέρεια Λένινγκραντ, όλοι οι κρατικοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί οργανισμοί πρέπει να διασφαλίζουν ότι το 100% των εργαζομένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν ιατρική απαλλαγή ή απόδειξη προηγούμενης μόλυνσης κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Οι αποκλεισμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις κάθε 72 ώρες. Μην ξεγελιέστε από τα παραθυράκια: η ίδια περιφέρεια διέταξε ορισμένους τομείς να εμβολιάσουν το 80% των υπαλλήλων τους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η ίδια στρατηγική της σταδιακής αύξησης εφαρμόζεται σε όλη τη Ρωσία. Ορισμένες περιοχές της χώρας αρνούνται ακόμη και την ιατρική περίθαλψη ρουτίνας σε όσους δεν διαθέτουν κωδικό QR. Μια περιοχή ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σε τέσσερις περιοχές, όλοι οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι θα πρέπει να αυτοαπομονωθούν – ένα λουκέτο τύπου “Αυστρίας” (το οποίο στην πραγματικότητα ήταν εμπνευσμένο από ένα λουκέτο τύπου Ταταρστάν). Στην Αγία Πετρούπολη και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας, ο εμβολιασμός είναι πλέον υποχρεωτικός για όλους τους ανθρώπους άνω των 60 ετών.

Η Ρωσία πρόκειται τώρα να εφαρμόσει ένα πανεθνικό σύστημα κωδικών QR που θα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις πτυχές της “κανονικής ζωής”. Εφόσον η νομοθεσία περάσει από την Κρατική Δούμα, αυτοί οι περιορισμοί που μεταμορφώνουν την κοινωνία -οι οποίοι θα στερήσουν από τους ανεμβολίαστους την ελευθερία μετακίνησης και εμπορίου, καθιστώντας τους ουσιαστικά πολίτες δεύτερης κατηγορίας- θα τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο.

Ενεργούν οι περιφέρειες της Ρωσίας ενάντια στις επιθυμίες του Κρεμλίνου, καθώς σφίγγουν τις βίδες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό; Στην πραγματικότητα, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Dmitry Peskov δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 7 Οκτωβρίου ότι “κάθε μέτρο που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν είναι καλό”. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Πεσκόφ κατηγόρησε τους ανεμβολίαστους Ρώσους (την πλειοψηφία της χώρας) ότι κάνουν μια “ανεύθυνη” επιλογή που “σκοτώνει”. Το Κρεμλίνο εκτοξεύει αυτού του είδους την αινιγματική, εμπρηστική ρητορική εδώ και μήνες. Στις 17 Ιουνίου, μία ημέρα αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε το καθεστώς υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο εκπρόσωπος του Πούτιν εξήγησε ότι η “αρχή” του μη υποχρεωτικού εμβολιασμού “γενικά παραμένει”, αλλά οι Ρώσοι δεν είναι αρκετά δραστήριοι για να κάνουν τον εμβολιασμό. Μια ημέρα αργότερα, η Anna Popova, η επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών και της ανθρώπινης ευημερίας (Rospotrebnadzor), περιέγραψε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως ένα “νέο εργαλείο” που μπορεί να αξιοποιηθεί κατά το δοκούν από την κυβέρνηση.

Η Popova δήλωσε πρόσφατα ότι οι περιορισμοί του COVID θα τερματιστούν μόνο αφού εμβολιαστούν “όλοι”. Με περισσότερο από το 50% των Ρώσων ενηλίκων να παραμένει ανεμβολίαστο σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού της χώρας, πώς σκοπεύει η ρωσική κυβέρνηση να το κάνει αυτό;

Ερώτηση 2- Έχω διαβάσει αρκετά για τα τέσσερα κύρια εμβόλια στη Δύση, αλλά δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για τα ρωσικά εμβόλια. Μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με αυτούς τους εμβολιασμούς; Ειδικότερα, θα θέλαμε να μάθουμε αν χρησιμοποιούν την ίδια πειραματική τεχνολογία “γονιδιακής βάσης” που χρησιμοποιούν η Pfizer, η Moderna, η J&J και η AZ;

Riley Waggaman- Υπάρχουν διάφορα ρωσικά εμβόλια COVID. Το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Gamaleya του υπουργείου Υγείας, είναι μακράν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φάρμακο, και έτσι είναι αυτό που αξίζει τον μεγαλύτερο έλεγχο. Το Sputnik V βασίζεται στην πλατφόρμα φορέων ανθρώπινων αδενοϊών της Gamaleya (Ad26 και Ad5), η οποία έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά γενετικού υλικού στα κύτταρα. Αν εξετάσετε την πατέντα για το εμβόλιο γρίπης της Gamaleya (η οποία είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Sputnik V), η τεχνολογία που χρησιμοποιείται τώρα για το Sputnik V αναφέρεται ανοιχτά ως “γενετικό εμβόλιο”… Είναι ενδιαφέρον ότι ο διευθυντής της Gamaleya, Alexander Gintsburg, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν “σημαντικές” διαφορές μεταξύ του Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca.

Ένας κοινός ισχυρισμός που διατυπώνεται από Ρώσους αξιωματούχους και τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Sputnik V, επειδή βασίζεται στην “αποδεδειγμένη” πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού της Gamaleya. Το πρόβλημα με αυτό το επιχείρημα είναι ότι πριν από το Sputnik V, η Gamaleya είχε επανειλημμένα αποτύχει να φέρει στην αγορά ένα “γενετικό εμβόλιο”. Μια απόπειρα κατέληξε σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης, ενώ άλλα πρωτότυπα δεν υποβλήθηκαν ποτέ για επίσημη έγκριση – γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είχαν τα απαραίτητα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για να πάρουν το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές.

Όσον αφορά την ασφάλεια, πώς συγκρίνεται το Sputnik V με την ένεση της Pfizer και άλλα εμβόλια mRNA; Είναι δύσκολο να πει κανείς. Η Ρωσία δεν διαθέτει βάση δεδομένων τύπου VAERS για την αναφορά ύποπτων ανεπιθύμητων ενεργειών στο ευρύ κοινό. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τακτικά ενημερωμένα, δημόσια διαθέσιμα στοιχεία για τυχόν επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό στη Ρωσία. Φαίνεται ότι η θέση της ρωσικής κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχουν. Όμως οι γιατροί και οι νομοθέτες λένε μια διαφορετική ιστορία, η οποία υποστηρίζεται από μια άτυπη βάση δεδομένων για ύποπτους θανάτους που σχετίζονται με εμβόλια. Απτόητες, οι αρχές έχουν συγκρίνει αυτούς τους ανήσυχους πολίτες με “τρομοκράτες” και απειλούν τώρα τους “αντιεμβολιαστές” γιατρούς με πρόστιμα και ακόμη και με φυλάκιση, καθιστώντας στην ουσία κάθε επαγγελματία ιατρό που αμφισβητεί το εμβόλιο ύποπτο εγκληματία στα μάτια της ρωσικής κυβέρνησης.

Υπάρχει και ένα άλλο, εξίσου ανησυχητικό στοιχείο στη σύγκριση Sputnik-mRNA εμβολίου. Υπάρχει πλέον ένας τεράστιος όγκος στοιχείων που δείχνουν ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, ακόμη και θάνατο. Αλλά οι ίδιοι οι προγραμματιστές του Sputnik V υποστηρίζουν ανοιχτά τη χρήση του εμβολίου της Pfizer στη Ρωσία.

Ο Dmitry Shcheblyakov της Gamaleya, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία του εμβολίου-ναυαρχίδας της Ρωσίας, υποστήριξε πρόσφατα ότι υπάρχουν σαφή “πλεονεκτήματα” από την ανάμειξη του Sputnik V με “διαφορετικά εμβόλια που έχουν κατασκευαστεί με διαφορετικές τεχνολογίες”. Ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, με σπουδές στο Harvard, Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο παρέχει χρηματοδότηση για το Sputnik V, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η κοινή έρευνα με την Pfizer βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κοκτέιλ Sputnik/Pfizer θα είναι ένας “πολύ επιτυχημένος συνδυασμός”. Παρόμοια “κοινή έρευνα” φέρεται να διεξάγεται και με τη Moderna.

Υπάρχουν επίσης ερωτήματα σχετικά με το ποιος, ή τι, βρίσκεται πραγματικά πίσω από το Sputnik V. Τον Μάιο του 2020, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η Sberbank, δημιούργησε μια θυγατρική εταιρεία-Immunotechnology LLC για να βοηθήσει στη “μεταφορά τεχνολογίας” που σχετίζεται με το εμβόλιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank, Herman Gref, είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου της JP Morgan και είναι επίσης μέλος του συμβουλίου των διαχειριστών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο Gref ισχυρίζεται ότι έλαβε το εμβόλιο τον Απρίλιο του 2020 – γεγονός που θα τον καθιστούσε έναν από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο που έλαβαν ένεση με το Sputnik V (στην πραγματικότητα, μήνες πριν καν γίνει γνωστό ως “Sputnik V”).

Καθώς οι Ρώσοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για την “QR-ποίηση” της χώρας τους, αξίζει να σημειωθεί ότι η Sberbank αναπτύσσει ένα σύστημα πληρωμών με βάση τον κωδικό QR, ενώ ο Gref παίζει με την ιδέα της δημιουργίας ενός ψηφιακού νομίσματος “Sbercoin” σε συνεργασία με την JP Morgan.

Ερώτηση 3- Η απάντησή σας είναι τόσο εκτεταμένη, που δεν ξέρω πώς να τη συνεχίσω. Πρώτον, επιβεβαιώνετε ότι το Sputnik V είναι ένα “γενετικό εμβόλιο”, το οποίο υποδηλώνει ότι οι κίνδυνοι αιμορραγίας, θρόμβων και αυτοανοσίας είναι οι ίδιοι στη Ρωσία και στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, λέτε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του δημιουργού του ρωσικού εμβολίου και της Pfizer καθώς και με κάποιον “πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs με σπουδές στο Χάρβαρντ”, του οποίου ο οργανισμός “παρέχει χρηματοδότηση για το Sputnik V”. Τέλος, υπονοείτε ότι η χρηματοδότηση για την επιχείρηση του εμβολίου μπορεί να προέρχεται από τον “Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sberbank, Herman Gref, που είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου της JP Morgan και είναι επίσης μέλος του συμβουλίου των διαχειριστών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ”.

Η απάντησή σας υπογραμμίζει την υποψία ότι αυτά τα εμβόλια αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο ενός πολύ μεγαλύτερου σχεδίου που αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας και, ίσως, στη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Πού ταιριάζει ο Bill Gates στην εικόνα ή μήπως όχι;

Riley Waggaman- Ο Gates σίγουρα ταιριάζει στην εικόνα. Η πρώην υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Veronika Skvortsova, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Παρακολούθησης της Ετοιμότητας (GPMB). Το GPMB δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Τράπεζα και έχει λάβει γενναιόδωρη χρηματοδότηση από τον Gates (ο οποίος είναι επίσης κορυφαίος χρηματοδότης του ΠΟΥ, φυσικά). Μαντέψτε ποιος άλλος είναι στο διοικητικό συμβούλιο του GPMB; Ο Anthony Fauci, καθώς και ο Chris Elias, πρόεδρος του Παγκόσμιου Αναπτυξιακού Προγράμματος του Bill & Melinda Gates. Όπως περιγράφει λεπτομερώς ο RFK Jr. στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε, η GPMB χρησιμεύει ως

η πραγματική εξουσιαστική συλλογικότητα για την επιβολή κανόνων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης πανδημίας. Σκοπός αυτού του αποκαλούμενου “ανεξάρτητου” οργάνου παρακολούθησης και λογοδοσίας ήταν να επικυρώσει την επιβολή ελέγχων αστυνομικού κράτους από παγκόσμιους και τοπικούς πολιτικούς ηγέτες και τεχνοκράτες, επικυρώνοντας τις προσπάθειές τους να αναλάβουν το είδος των σκληρών δράσεων που διαμόρφωσε η προσομοίωση του Gates: καταστολή της αντίστασης, αδίστακτη λογοκρισία των διαφωνούντων, απομόνωση των υγιών, κατάρρευση των οικονομιών και εξαναγκασμός σε εμβολιασμό κατά τη διάρκεια μιας προβλεπόμενης παγκόσμιας κρίσης υγείας.

[…]

Τον Ιούνιο του 2019, περίπου είκοσι εβδομάδες πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID, ο Dr. Michael Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος επειγόντων περιστατικών υγείας του ΠΟΥ, συνόψισε τα συμπεράσματα της έκθεσης του GPMB για την πανδημία, προειδοποιώντας ότι “εισερχόμαστε σε μια νέα φάση επιδημιών υψηλού αντίκτυπου” που θα αποτελούσε “μια νέα κανονικότητα”, όπου οι κυβερνήσεις παγκοσμίως θα ενίσχυαν τον έλεγχο και θα περιόριζαν την κινητικότητα των πολιτών.

Σας ακούγεται κάτι από αυτά οικείο;

Τον Ιανουάριο του 2020, λίγους μήνες πριν ο κόσμος έρθει τα πάνω κάτω από τα λουκέτα και τους περιορισμούς του COVID, η Skvortsova παραιτήθηκε από υπουργός Υγείας της Ρωσίας στο πλαίσιο του ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου του Πούτιν. Μια εβδομάδα αργότερα διορίστηκε επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας βιοϊατρικής της Ρωσίας (FMBA). Ως επικεφαλής του FMBA, έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στις πρώτες ημέρες της αντίδρασης της Ρωσίας στο COVID και αργότερα παρήγαγε δεδομένα που έδειχναν ότι η Μόσχα είχε κατακλυστεί από το “στέλεχος Δέλτα”. Τα ευρήματά της παρείχαν κάποια αναγκαία “επιστήμη” για να δικαιολογήσει την άκρως αντιδημοφιλή εντολή της πρωτεύουσας για υποχρεωτικό εμβόλιο. Ως υπουργός Υγείας, η Skvortsova προήδρευσε ενός πολυετούς σκανδάλου χειραγώγησης δεδομένων που αφορούσε πλαστά ποσοστά θνησιμότητας. Η απάτη ήταν τόσο κραυγαλέα που η ρωσική κυβέρνηση παραδέχθηκε ακόμη και ότι τα βιβλία της ήταν μαγειρεμένα (οι περιφερειακοί κυβερνήτες της χώρας κατηγορήθηκαν και ρίχτηκαν κάτω από το λεωφορείο από τον Dmitry Medvedev).

Όσον αφορά την οικονομική αναδιάρθρωση που πυροδοτείται από το “COVID”: η ρωσική κυβέρνηση έχει ανοιχτά αγκαλιάσει την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Τον Οκτώβριο, η ρωσική κυβέρνηση και το WEF υπέγραψαν μνημόνιο για τη δημιουργία ενός Κέντρου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση στη Ρωσία. Η Ρωσία έχει ήδη υιοθετήσει νόμο που επιτρέπει “πειραματικά νομικά καθεστώτα” που θα επιτρέψουν στις εταιρείες και τα ιδρύματα να αναπτύξουν την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ στην οικονομία, χωρίς να επιβαρύνονται από τη ρυθμιστική γραφειοκρατία. Επιστρέφοντας στον Gref και το ψηφιακό του Sbercoin: Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σχεδιάζει ήδη να δοκιμάσει ένα ψηφιακό ρούβλι που, μεταξύ άλλων έξυπνων χαρακτηριστικών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό των αγορών.

Πολλοί πιθανώς γνωρίζουν την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Λοιπόν, υπάρχει ένα Σχέδιο της Μόσχας για το 2030 και είναι αρκετά εξαιρετικό. Το σχέδιο για την πρωτεύουσα της Ρωσίας απαιτεί “γενετικά διαβατήρια” που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χορήγηση “γονιδιακών θεραπειών”. Ένα έγγραφο που οραματίζεται τη ζωή στη Μόσχα μέχρι το τέλος της δεκαετίας μιλάει επίσης για “εμφυτευμένες ιατρικές ψηφιακές συσκευές” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τον υπολογισμό των πληρωμών της ασφάλισης υγείας. Φαίνεται ότι αυτές οι φιλοδοξίες δεν θα περιοριστούν στη Μόσχα. Το τελευταίο εξάμηνο του 2019, η Κρατική Δούμα της Ρωσίας ανέθεσε μια έκθεση για τη διερεύνηση της “χωρίς συγκρούσεις ανάπτυξης” μιας “νέας γενιάς τεχνολογιών” (όπως η “επεξεργασία γονιδιώματος”), προκειμένου να δημιουργηθεί ένας “νέος τύπος κοινωνίας”.

Ερώτηση 4- Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας Ρώσος πατριώτης, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συμφωνούσε με- αυτό που ισοδυναμεί με- την κατάληψη της χώρας από ξένες ελίτ, τη μαφία των τραπεζιτών και το παγκόσμιο καρτέλ των ναρκωτικών. Αγνοεί τι συμβαίνει ακριβώς κάτω από τη μύτη του ή παίζουν άλλοι παράγοντες ρόλο;

Riley Waggaman- Όποια και αν είναι η θέση του Πούτιν σε αυτό το θέμα, σίγουρα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ρωσική κυβέρνηση ακολουθεί εξαιρετικά αντιδημοφιλείς πολιτικές, πρώτα με τον εξαναγκαστικό εμβολιασμό και τώρα με την προτεινόμενη QR-ποίηση της χώρας. Ο αναπληρωτής βουλευτής της Κρατικής Δούμας Mikhail Delyagin προειδοποίησε πρόσφατα ότι η υιοθέτηση ενός εθνικού ψηφιακού “ausweis” για την υγεία θα ισοδυναμούσε με “πραξικόπημα” που θα παρέδιδε την εξωτερική διαχείριση της χώρας σε “Big Tech και Big Pharma μέσω του ΠΟΥ”. Ο λόγος που το αναφέρω αυτό είναι επειδή, τουλάχιστον όπως κατάλαβα τα σχόλιά του, ο Delyagin δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν εμπλέκεται άμεσα σε αυτό που συμβαίνει και φοβάται ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα αναλάβει τελικά την ευθύνη για το όποιο κοινωνικό ή/και οικονομικό χάος που μπορεί να προκύψει (Delyagin: “Όταν αυτοί οι άγριοι ολιγάρχες έρθουν στην εξουσία, όταν αυτή η άγρια ιατρική μαφία έρθει στην εξουσία, η Ρωσία δεν θα υπάρχει! Δεν θα υπάρχει κανείς να υπερασπιστεί τη Ρωσία! Αν ο Πούτιν υπογράψει αυτόν τον νόμο, ποιος θα υπερασπιστεί τον Πούτιν; Θα αναφέρω δύο δωδεκάδες, αλλά τι θα γίνει με τους υπόλοιπους; Βοηθήστε τον εαυτό σας, προστατέψτε τον εαυτό σας και τη Ρωσία από ένα πραξικόπημα!”). Αν αυτό ισχύει, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν αυτές οι επικίνδυνες, αποσταθεροποιητικές πολιτικές πριν προκαλέσουν σοβαρές αναταραχές στη Ρωσία.

Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι ο Πούτιν είναι ένας ξεκάθαρος σύμμαχος στον αγώνα κατά των πειραματικών εντολών για τα φάρμακα ή του διεστραμμένου οράματος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το μέλλον. Τον Ιανουάριο, ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε ομιλία στο WEF στην οποία ζήτησε “την επέκταση της κλίμακας των δοκιμών και των εμβολιασμών [COVID]” σε όλο τον κόσμο. Συνέχισε δηλώνοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια “δομή υψηλής ποιότητας” που θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι “κοινωνικές ανισορροπίες” που έχουν επιδεινωθεί από την πανδημία. “Οι κρατικοί προϋπολογισμοί και οι κεντρικές τράπεζες” θα πρέπει να διαδραματίσουν “βασικό ρόλο” στην ταχεία αποκατάσταση της παγκόσμιας και της εθνικής οικονομίας, εξήγησε ο Πούτιν.

Αυτός δεν είναι απλώς ένας φανταχτερός τρόπος για να πούμε “Build Back Better”;

Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα έναν ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο για το τι συμβαίνει στη Ρωσία αυτή τη στιγμή – συζητήσεις που απουσιάζουν επιδεικτικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των “ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης”. Δεν προσποιούμαι ότι έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά είμαι σοκαρισμένος που τόσο λίγοι φαίνεται να κάνουν ερωτήσεις.

Ερώτηση 5- Στη Ρωσία, βλέπουμε τις ίδιες κόκκινες σημαίες που εμφανίζονται σε όλη τη Δύση: εξαναγκαστικοί εμβολιασμοί, αναστολή των πολιτικών δικαιωμάτων και σταθερή διολίσθηση προς τον αυταρχισμό. Σε ποιο βαθμό βλέπετε αυτές τις εξελίξεις ως έναν αρχέγονο αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού;

Riley Waggaman – Μου θυμίζει συχνά εκείνη την ανησυχητική φράση του Αλέξη ντε Τοκβίλ: “Πηγαίνω πίσω από εποχή σε εποχή μέχρι την πιο μακρινή αρχαιότητα- αλλά δεν βρίσκω κανένα παράλληλο με αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου: καθώς το παρελθόν έχει πάψει να ρίχνει το φως του στο μέλλον, το μυαλό του ανθρώπου περιπλανιέται στο σκοτάδι”.

Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται ότι αποκόβεται βίαια από το ίδιο μας το παρελθόν. Μας “επανεκπαιδεύουν” για να δεχτούμε ένα νέο πολιτισμικό μοντέλο. Αυτό συμβαίνει σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Διαλύει τις οικογένειες.

Πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε ένα κακό που δεν έχει όμοιό του στην ανθρώπινη ιστορία. Βρισκόμαστε σε εντελώς αχαρτογράφητο και εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μαθήματα και προειδοποιήσεις που μπορούμε να πάρουμε από την ιστορία. Η παγκόσμια καθιέρωση των ψηφιακών διαβατηρίων υγείας έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με την παγκόσμια υιοθέτηση των διεθνών διαβατηρίων μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το διαβατήριό σας είναι ένα κατάλοιπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υποτίθεται ότι ήταν ένα προσωρινό έγγραφο για τον έλεγχο της ροής των προσφύγων και την απομάκρυνση των εχθρικών κατασκόπων. Δεν ήταν όμως τόσο προσωρινό, έτσι δεν είναι;

Ο αυστριακός μυθιστοριογράφος Stefan Zweig έγραψε εκτενώς για το τι σήμαινε αυτό το νέο σύστημα ελέγχου για όσους είχαν ζήσει στην προπολεμική Ευρώπη: “Οι άνθρωποι ένοιωθαν ότι ήταν αντικείμενα και όχι υποκείμενα, ότι τίποτα δεν ήταν δικαίωμά τους, αλλά τα πάντα ήταν απλώς μια χάρη από την επίσημη μεγαλοσύνη. Κωδικοποιούνταν, καταγράφονταν, αριθμούνταν, σφραγίζονταν… Οι ταπεινώσεις που κάποτε είχαν επινοηθεί μόνο για τους εγκληματίες, τώρα επιβάλλονταν στον ταξιδιώτη, πριν και κατά τη διάρκεια κάθε ταξιδιού”.

Και πρόσθεσε: “Πάντα έπρεπε να σκέφτομαι αυτό που μου είχε πει ένας εξόριστος Ρώσος πριν από χρόνια: ‘Παλαιότερα ο άνθρωπος είχε μόνο ένα σώμα και μια ψυχή. Τώρα χρειάζεται και διαβατήριο, γιατί χωρίς αυτό δεν θα του φέρονται σαν άνθρωπο””.

Τώρα είμαστε όλοι ύποπτοι βιολογικοί κίνδυνοι, εκτός από πιθανοί εγκληματίες. Σε αυτό το σημείο, οι “μη εμβολιασμένες μάζες” θεωρούνται καν ανθρώπινα όντα στα μάτια των παγκόσμιων επικυρίαρχων μας; Ακόμη και εκείνοι που έκαναν υπάκουα το αναμνηστικό τους εμβόλιο πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι οι ελευθερίες τους δεν θα τους επιστραφούν. Δεν λειτουργεί έτσι. Ο βουλευτής της Δούμας, Delyagin αναφέρθηκε σε αυτό στην έκκληση που απηύθυνε σε βίντεο προς τους Ρώσους:

“Μας μιλάνε ήδη με τον ίδιο τρόπο που μιλάνε συνήθως στα ζώα. Το κράτος μιλάει πλέον τόσο αγενώς στους ανθρώπους. Έτσι μιλάνε στον πληθυσμό των κατεχομένων εδαφών, που για κάποιο λόγο δεν καταλαβαίνουν ότι είναι κατεχόμενοι”.

Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση, που ισχύει σχεδόν για ολόκληρο τον κόσμο.

Έχω έναν μικρό γιο. Είναι Ρώσος πολίτης. Θα ήθελα να τον αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ζοφερή. Προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχει ένα βαθύ πνευματικό στοιχείο στο παιχνίδι. Πώς θα σταματήσουμε αυτό το βαθύτατο κακό;

 


-Δικτυογραφία :

“I believe we are facing an evil that has no equal in human history”

Edward Slavsquat
“I believe we are facing an evil that has no equal in human history”
We have been reaching out to prominent voices across indy media, in hopes of starting a conversation about what is happening here in Russia. The great Mike Whitney, who is currently doing amazing work at The Unz Review, very graciously offered to interview us. Below…
Read more

 

Πηγή  https://apollodoros.substack.com/p/859

Προβολές : 774


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα