Πιό επίκαιρο από ποτέ... “Πόσο πραγματικά έτοιμος είσαι για κρίση με την Τουρκία”; Υπαναύαρχος, μας ρωτά όλους

15 Ιουνίου, 2022 17 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΝ:

“Αν είσαι έτοιμος, για πρώτη φορά (και όχι όπως, το 1974), τότε δικαιούσαι …… να έχεις Πατρίδα και να ομιλείς γι’ Αυτήν!!”

Πιό επίκαιρα από ποτέ αυτό το άρθρο, κι ας είναι από το 2016… το ανέσυρα από το αρχείο των παλαιών ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

Αξίζει να διαβαστεί…

Υποναύαρχε, πολύ ωραία τα γράφεις… εξαιρετικά, θα έλεγα… ΑΛΛΑ…

1. Τι κάνατε εσείς ως στρατιωτικοί, τόσες δεκαετίες που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι στις μίζες με την αγορά πολεμικού υλικού;
Να σου πω εγώ; ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ! 
Κι έχεις το θράσος να ζητάς περικοπή μισθού του λαού, για να αγοραστεί πολεμικό υλικό;

2. Τι κάνατε εσείς, ως στρατιωτικοί, τόσες δεκαετίες, που εναγκαλιστήκατε στενά τις πολιτικές ηγεσίες και δεν ορθώνατε το ανάστημά σας, κατά των πολιτικών, που ασκούσαν πολιτική εις βάρος της Πατρίδας, με τους γείτονες…

Να σου πω εγώ; ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

3. Τι κάνατε εσεις, ως στρατιωτικοί την τραγική νύχτα των ΙΜΙΩΝ, για να υπερασπιστείτε την βραχονησίδα από τους τουρκαλάδες και αφήσατε ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ;

Να σου πω εγώ; ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

4. Τι κάνατε εσείς ως στρατιωτικοί, την τραγική μέρα στην Κίναρο, που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ;

Να σου πω εγώ; ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!

5. Τι κάνατε εσείς ως στρατιωτικοί, να αποτρέψετε τις εκατοντάδες χιλιάδες εισβολές των ΛΑΘΡΟ;

Να σου πω εγώ; ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ… ΓΙΝΑΤΕ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ.

6. Τί κάνατε εσεις ως στρατιωτικοί, όταν περικόπηκε ο μισθός σας;

Να σου πω εγώ; ΒΓΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΚΟΨΑΝ.

7. Τι κάνατε εσείς ως στρατιωτικοί, όταν οι πολιτικοι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
Να σου πω εγώ; ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ…

ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ…
 

ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ 50% ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ;;;
ΔΗΛΑΔΗ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 500 ΚΑΙ 600 ΚΑΙ 300 ΕΥΡΩ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ;

Άκου, κύριε υποναύαρχε, εγώ τους γιούς μου τους θυσιάζω για την Πατρίδα και την ζωή μου θυσιάζω γι αυτήν… εσύ, και οι άλλοι στρατιωτικοι, τα παιδιά σας θα  τα στείλετε στην πρώτη γραμμή, ή θα τα έχετε στα… μετώπισθεν και στην σιγουριά των γραφείων;;;


 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πριν εγκαλέσεις τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ως… πατριώτες, απάντα στις ερωτήσεις μου και μετά… μίλα…


Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΝ
Ασφαλώς, θα αντιλαμβάνεσαι ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υπάρχει το ενδεχόμενο ενός μικρού ή μεγαλύτερου θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. 
Οι λόγοι …. για πρώτη φορά (για πρώτη φορά, λέω) είναι τόσο πολλοί, τόσοι έντονοι, τόσο ευρύτεροι και ανεξέλεγκτοι-ανεξάρτητοι των επιλογών και δυνατοτήτων μας, διότι:

 

– Για πρώτη φορά (μεταπολεμικά), οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, δημιουργούν μια γενικότερη αστάθεια και παγκόσμια απειθαρχία (όλοι παίζουν ανεξάρτητα και ο καθένας για πάρτι του, ότι αρπάξει).

 

– Για πρώτη φορά, το μεταναστευτικό είναι μια πανευρωπαϊκή απειλή, που δημιουργεί τάσεις «απομονωτισμού» στις Δυτικές Χώρες και έξαρση εθνικιστικών-συντηρητικών πολιτικών. Χτίζονται «τείχη-κάστρα» και όσοι προλάβουν ή το επιλέξουν, θα βρεθούν …. εσωτερικά ή εξωτερικά αυτών.

 

– Η Τουρκία, αν και πολλές φορές έχει βρεθεί σε εσωτερική κρίση, εντούτοις για πρώτη φορά, αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ιδιόμορφο μείγμα …. πολιτικής αστάθεια και ηγεμονισμού, οικονομικής κρίσης και θρησκευτικού φανατισμού, εσωτερικής αναθεώρησης του πολιτικού προσανατολισμού της και εξωτερικών απειλών, επανεξέτασης στρατηγικών στόχων και καθεστωτικής αντίληψης.

 

– Η λιτότητα, έχει τσακίσει την Ευρώπη και η οικονομική κρίση, έχει κάνει επιφυλακτική τη Δύση. 
Όλοι κοιτάζουν τα του οίκου τους και δευτερευόντως τα των φίλων και συμμάχων τους. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οικονομικοί συνεταιρισμοί να αποσταθεροποιούνται και να συμπαρασύρουν σε αυτό και τους διεθνείς οργανισμούς και τους αμυντικούς σχηματισμούς (η ΕΕ αποσαθρώνεται, οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί απαξιώνονται, το ΝΑΤΟ αδρανοποιείται, κυρίως από τις περιοριστικές πολιτικές των ΗΠΑ), για πρώτη φορά μεταπολεμικά.

 

– Επίσης, για πρώτη φορά η τρομοκρατία, είναι πλέον η υπ’ αριθμόν 1 απειλή της Δύσης, πολύ πιο σημαντική και ευαίσθητη από τις τοπικές πολεμικές συρράξεις, διότι κατάφερε και έφερε το πεδίο της μάχης, εντός των συνόρων των Δυτικών Χωρών. 
Επομένως, οι γεωπολιτικές επιλογές των Χωρών, γίνονται πλέον επ’ αυτής της βάσης και όχι πάνω στη βάση γεωπολιτικής επιρροής, όπως παλαιότερα. 
Αυτό δίνει το δικαίωμα, σε Χώρες όπως η Τουρκία, να μιλούν σε όλους αφ’ υψηλού και να διεκδικούν ρόλο υπερδύναμης, μέσω απειλών και εκβιασμών (που φαίνεται όμως, να πιάνουν τόπο).

 

– Τέλος, δεν ξέρω ακριβώς αν είναι για πρώτη φορά μεταπολεμικά, που η Πατρίδα μας, αντιμετωπίζει τόσο πολύπλευρη, πολύχρονη και οξεία οικονομική κρίση (χρεοκοπίας), αλλά ….. σίγουρα, για πρώτη φορά μεταπολεμικά, έχουν τόσο πολύ ανατραπεί οι στρατιωτικοί συσχετισμοί στο Αιγαίο. 
Επισημαίνω όμως, ότι στο Αιγαίο κυρίαρχος θα είναι, όχι ο ισχυρότερος, αλλά …. ο πιο έτοιμος, ο πιο αποφασισμένος και ο πιο ευέλικτος (βλ. https://www.facebook.com/kon.voulgarakis/posts/10209915046647073?pnref=story)

 

Αν λοιπόν πραγματικά πιστεύεις, ότι για πρώτη φορά, υπάρχει τόσο έντονος – ορατός κίνδυνος πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, τότε πες μου ….. ΕΣΥ Έλληνα Πατριώτη:
– Είσαι έτοιμος, να δώσεις την ευχή σου στον γιό σου, που θα επιστρατευτεί, για να πάει στο Παρατηρητήριο της Σάμου ή στη Φ/Γ ΕΛΛΗ για επιχειρήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο!?

 

– Είσαι έτοιμος, να αποδεχτείς από τώρα και για όσο χρειαστεί, μια περικοπή κατά 50% των σημερινών αποδοχών και καταθέσεων σου, υπέρ ενίσχυσης των Ε.Δ. (με πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά)!?

 

Αν είσαι έτοιμος, για πρώτη φορά (και όχι όπως, το 1974), τότε δικαιούσαι …… να έχεις Πατρίδα και να ομιλείς γι’ Αυτήν!!

 

Πηγή ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ http://attikanea.blogspot.com/2016/12/blog-post_46.html

Προβολές : 599


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα