Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας σε όσα κοσμογονικά γίνονται δίπλα μας; Δεν ακούσαμε τίποτα προεκλογικά!

Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας σε όσα κοσμογονικά γίνονται δίπλα μας; Δεν ακούσαμε τίποτα προεκλογικά!

25 Ιουνίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:371
Μοίρασέ το

 

Απέφυγαν οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, να αναφερθούν στις διεθνείς εξελίξεις, όπως στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, τις πολυγωνικές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ιράν, την Αίγυπτο και την Κίνα, ούτε καιστις ρωγμές του οικονομικού μοντέλου της Παγκοσμιοποίησης που «τρέφεται» από το τοκογλυφικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, που έφθασε στα όριά του.

 

Θέματα που αυτονοήτως αφορούν και την Ελλάδα και ασφαλώς την πορεία των εθνικών μας θεμάτων με πρώτο, τα ελληνοτουρκικά.

 

Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν είπε λέξη για τα τεράστια προβληματα που ορθώνονται μπροστά μας από αύριο το πρωί…

Αλλά και κανένα ΠΡΟΒΑΤΟ από τα εκατομμύρια που θα ψηφίσουν, αναρωτήθηκε το παραμικρό γι αυτή τη σιωπή…

Ποιόν θα ψηφίσουν ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;

Αν τους ρωτήσεις, δεν έχουν απάντηση να σου δώσουν…

Εδώ δεν έχουν απάντηση οι αρχηγοί, αν τους θέσεις ερωτήσεις…

Τι θα κάνετε ρε, αν αύριο κληθείτε να διαχειριστείτε ως πρωθυπουργοί, τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ;;;

ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;

ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;;;

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΡΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;;;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΜΑΣ;

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΠΟΙΟΥΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΡΕ;;;

 

Ούτε οι παλιοί πολιτικοί αρχηγοί, ούτε οι νέοι, τα ξεπεταρούδια, είπαν τίποτα…

ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ…

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ…

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΦΤΑΙΝΕ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ο Βελό, θα μοιράσει κηραλοιφές, η άχαρη χαρχάλο θα μοιράσει αγαπούλες με συμβολισμούς ιλλουμινατικούς και ο δασκαλάκος, θα ξορκίζει τα προβλήματα με … λιβάνι…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΤΣΙΡΚΟ ΓΤΠ, ΣΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΩΡΙΟ…

 

 

 

 

 

Του Χρήστου Καπούτση

Απέφυγαν οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, να αναφερθούν στις διεθνείς εξελίξεις, όπως στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, τις πολυγωνικές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ιράν, την Αίγυπτο και την Κίνα, ούτε καιστις ρωγμές του οικονομικού μοντέλου της Παγκοσμιοποίησης που «τρέφεται» από το τοκογλυφικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, που έφθασε στα όριά του.

 

Θέματα που αυτονοήτως αφορούν και την Ελλάδα και ασφαλώςτην πορεία των εθνικών μας θεμάτων με πρώτο, τα ελληνοτουρκικά.

 

Δεν ακούσαμε και δεν διαβάσαμε μια σοβαρή διεθνοπολιτική ανάλυση από τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, πλην τις παιδαριώδεις «γκάφες» για την μουσουλμανική μειονότητα.

 

Απουσίαζε από τον προεκλογικό λόγο,η προοπτική διαλόγου με την Τουρκία και μάλιστα κάτω από ασφυκτική διεθνή πίεση, με τους συμμάχους και εταίρους μας, να απαιτούν υποχωρήσεις από τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές».Και δεν αντιληφτήκαμε τον εθνικό λόγο ή την αιτία, γιατί το Κυπριακό απουσίαζε, μάλλον επιδεκτικά, από την « στρογγυλά τραπέζια» των ανούσιων συζητήσεων των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά πάσα δημοσκοπική βεβαιότητα, από τη Δευτέρα και πρωθυπουργός της χώρας με άνετη πλειοψηφία εδρώνστη Βουλή, δήλωσε,ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο τηςΤουρκίαςΤαγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στα μέσα Ιουλίου.

 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, επανέλαβε πως με την Τουρκία έχουμε μία διαφορά που μπορεί να επιλυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

 

Αν όμως ο Τ. Ερντογάν επιμείνει, διευκρίνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης,σε μία ρητορική που θίγει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τότε, «δεν έχουμε πολλά να συζητήσουμε, αφού θέματα κυριαρχίας , συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο και αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, είναι εκτός ατζέντας συνομιλιών».

Εν όψει λοιπόν, της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Τ. Ερντογάν,επισημάνουμε τα εξής:

 

Αποστρατιωτικοποίηση

Η Τουρκία με επιστολή της προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ενημέρωσε, ότι τα νησιά του Αιγαίου , θα είναι υπό αμφισβήτηση, ως προς την εθνική κυριαρχία, ενόσω παραβιάζεται ο όρος της αποστρατιωτικοποίησής τους. Ωστόσο, η κατάθεση συντεταγμένων ή χαρτών ή επιστολών, δεν συνιστά ουσιαστικό τίτλο οριοθέτησης, ούτε έχει νομική ισχύ, αλλά καταδεικνύει το εύρος των Τουρκικών αξιώσεων.

 

Υφαλοκρηπίδα

Σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Τουρκία υποστηρίζει,στη μέση απόσταση από τις δύο αντικείμενες ηπειρωτικές ακτές. Τα νησιά, κατά την Τουρκική άποψη, δεν δικαιούνται υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ, που είναι, διαμετρικά αντίθετη με την Ελληνική.

 

 

«Γαλάζια Πατρίδα»

Τι είναι η «Γαλάζια Πατρίδα» την οποία προωθεί, επίμονα, το σύστημα εξουσίας του Τ. Ερντογάν; Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι ένα ιδεολόγημα, που περιέχει το σύνολο των διεκδικήσεων και αξιώσεων της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, που είναι αποτυπωμένο σε ένα γεωγραφικό χάρτη.

 

Περιλαμβάνεται στο θεωρητικό σχήμα «ο αιώνας της Τουρκίας»,όπως δήλωσε ο Τ. Ερντογάν, μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, που αποτελείέκφραση του τουρκικού εθνικισμού,αναθεωρητισμούκαι ισλαμοφασισμού.

 

Στον“Τουρκικό Αιώνα”, περιλαμβάνει και την αναγνώριση της αποσχιστικής οντότητας της Κύπρου.

 

Η Τουρκία, με την υλοποίηση των σχεδίων της «Γαλάζιας Πατρίδας», σχεδιάζει να γίνει κόμβος, ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική ,την Ασία καινα κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Για αυτό ακριβώς εκσυγχρονίζει και ενισχύει με νέες σύγχρονες μονάδες (υποβρύχια, ελικοπτεροφόρο, πλοία επιφανείας) τοτουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Τουρκία σχεδιάζει συμφωνίες , με διάφορες μεσογειακές χώρες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ (αξιοποίηση υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου και ασφαλή μεταφορά ενεργειακών προϊόντων στην Ευρώπη), συμφωνίες επιπέδου τουρκο- λιβυκού συμφώνου, που θα ακυρώνουν αντίστοιχεςμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Εμπόδιο στα επεκτατικά τουρκικά σχέδια, είναι η εικαζόμενη ελληνική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά καιτης Κύπρου, που εφάπτονται (νοτίως του Καστελόριζου), εφόσον αναγνωριστεί , ότι το Καστελόριζο διαθέτει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε ότι το Καστελόριζο διαθέτει υφαλοκρηπίδα, παρά τη ρητη πρόνοια του Δικαίου της θάλασσα (1982).

Η στρατιωτική ισχύς, αποτελεί ισχυρή συνιστώσα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

 

O διάλογος

 

Επομένως, ελληνοτουρκικός διάλογος, που θα οδηγήσει σε συμφωνία, όπως σχεδιάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Γερμανία, είναι εφικτός, εφόσον, η Ελλάδαυποχωρήσει στις τουρκικές αξιώσεις καιεκχωρήσει κυριαρχικά ή οιονεί κυριαρχικά δικαιώματά της στην Τουρκία. Τι μπορεί να αποτελέσει όμως ανάχωμα στην τουρκική επεκτατική και αναθεωρητική πολιτική;Το πρώτο, η ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και το δεύτερο, η ευελιξία της ελληνικής διπλωματίας, μέσω πολυμερών συμμαχιών στη βάση της προώθησης κοινώνσυμφερόντωνκαι με πλαίσιο-οδηγό τη Διεθνές Δίκαιο. Και πάνω απόλα η ευαισθητοποίηση του Ελληνικού Λαού που μπορεί να γίνει μόνο με την αντικειμενική ενημέρωση σχετικά με την τουρκική απειλή.

Η Τουρκία διαχρονικά και εμμονικά ακολουθείμιαεπιθετική και αναθεωρητική πολιτικήσε βάρος της Ελλάδας.

Διατηρεί το casus belli, κατέχει το 40% του κυπριακού εδάφους, απαιτείτην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και εγείρει και εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας με το σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» (συγκυριαρχία στο Αιγαίο, «γκρίζες ζώνες» που εσχάτως τις αποκαλεί και τουρκικές, Θράκη όπου επιδιώκει να αναγνωριστεί η μουσουλμανική μειονότητα ως τουρκική κοινότητα με χαρακτηριστικάαυτοδιάθεσης)και εργαλιοποιεί το μεταναστευτικό.

 

Ο εκπρόσωπος τουκυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ,με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου κατηγόρησε την Ελλάδα για «δολοφονία ανθρώπων». Και προχώρησε στον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι «οι Έλληνες τρυπούν βάρκες και άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν». Με αυτές τις απόψεις στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, ελληνοτουρκικός διάλογος και συμφωνία, ισοδυναμείμε βιασμό του Διεθνούς Δικαίου ….

 

Tο γεωπολιτικό

 

Οι εξελίξεις στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, όπου η ανάμειξη του ΝΑΤΟ είναι πιο δυναμική, προκαλούν αναταράξεις , αν όχι «τσουνάμι» στο έτσι και αλλιώς, ανισόρροπο διεθνές- γεωπολιτικό, στρατιωτικο-βιομηχανικόκαι γεωοικονομικό σύμπλεγμα, με καταλυτικές επιδράσεις στις περιφερειακές διενέξεις ή ένοπλες συγκρούσεις και στις διμερείς διακρατικές σχέσεις, μεταξύ άλλων και στα ελληνοτουρκικά.

Την ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια, επισημαίνει, με στρατιωτικούς όρους , ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι, δηλώνοντας ότι «η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας φέτος είναι απίθανη!».

Η εμπλοκή όλο και περισσότερων χωρών στη στην στρατιωτικήσύγκρουση στην Ουκρανία, με αποστολή στρατιωτικού υλικού , όπως και η Ελλάδα,επιβεβαιώνει τηνστρατηγική της γεωπολιτικής σύγκρουσης της Δύσης με την Ευρασία , που δημιουργείπολεμικά αδιέξοδα και απειλεί με γενικότερη ανάφλεξηολόκληρο τον πλανήτη.

Σε αυτή τη γεωστρατηγική σκακιέρα,η Κίνα,μία ακόμη δύναμη με παγκόσμιες βλέψεις,ρίχνει βαριά τη σκιά της.Ο νέος ρόλος της Κίνας, είναι παρεμβατικός, ακόμη και σε περιοχές, προνομιακής δράσης των ΗΠΑ. Ανώτατος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο Κάρλος Ντελ Τόρο δήλωσε ότι η Κίνα «επιχειρεί σταθερά να παραβιάζει τη θαλάσσια κυριαρχία και την οικονομική ευημερία άλλων εθνών, συμπεριλαμβανομένων συμμάχων των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και αλλού.Έχουν μεγαλύτερο στόλο τώρα, οπότε αναπτύσσουν αυτόν τον στόλο σε διεθνές επίπεδο».

 

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, έχουν γεωστρατηγικό βάθος, εξελίσσονται δυναμικά , έχουν συγκρουσιακό μέλλον και θα κινηθούν στο διεθνοπολιτικό εκκρεμές των αντιφάσεων, όπως και η ερμηνευτική δήλωση του πρόεδρουτων ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ότι δηλαδή, δεν πιστεύει ότι το γεγονός πως αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, υπονόμευσε ή περιέπλεξε τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο!!

Και επί του πιεστηρίου: Είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη η κατάσταση σε ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ.Εκδηλώθηκε στρατιωτικό κίνημα ανατροπής του Προέδρου της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως,ως Ρώσος πρόεδρος και αρχιστράτηγος «θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου», συμπληρώνοντας: «Όσοι οργάνωσαν ένοπλη εξέγερση, θα λογοδοτήσουν.

 

Όσοι έχουν παρασυρθεί σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες».

 

Από την πλευρά του, o Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε σεβιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη ρωσική πόλη του Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχο της μισθοφορικής ομάδας Wagner. Μάλιστα, η εν λόγω οργάνωση έγραψε στο Telegram ότι «σύντομα θα έχουμε νέο Πρόεδρο στη Ρωσία» απαντώντας, έτσι, στο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Όλα δείχνουν πως η σύγκρουση πάει σε κλιμάκωση και πιθανότατα θα ακολουθήσει σύρραξη, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας έχουν πάρει εντολή να πατάξουν την ένοπλη ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner.

 

Πηγή

Προβολές : 371


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα