Ποια «στρατιωτική ηγεσία» εισηγήθηκε τη μη αντικατάσταση των BMP-1;

Ποια «στρατιωτική ηγεσία» εισηγήθηκε τη μη αντικατάσταση των BMP-1;

1 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:196
Μοίρασέ το

 

«Όχι άλλη κοροϊδία» δηλώνει ο Γ.Τσίπρας

Μιλάνε όλοι, μιλάει κι ο Τσίπρας, που ξεπούλησε την Μακεδονία, αλλά τον έπιασε “η κάψα για τον οπλισμό”…

Τέλος πάντων, να θυμάστε πως ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΤΡΑΣ ΒΑΡΥΣ ΚΙ ΑΣΗΚΩΤΟΣ… Η ΦΛΩΡΙΤΣΑ… ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΚΩΛΟ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…

Έτσι δεν είναι φλώρε;;; Ή μήπως ισχύουν κι αυτά που σου είπε δημοσίως στρατηγός εν αποστρατεία για την Ντόρα και δεν είπες λέξη, αλλά κατέβασες το κεφάλι;;;

Εύχομαι να ζω, για να δω τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο πρωθυπουργός έριξε το …μπαλάκι για τις ευθύνες που προκύπτουν από την απόσυρση χωρίς ουσιαστική αντικατάσταση των BMP-1 από τα νησιά στη «στρατιωτική ηγεσία».

Είναι σύνηθες οι πολιτικοί να κάνουν «πάσα» τις ευθύνες σε στρατιωτικούς.

Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές οι στρατιωτικοί παίρνουν …το μουντζούρη ελπίζοντας στην καλή τύχη!

Δηλαδή ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις για τις ανεξήγητες εισηγήσεις που τους «χρεώνουν»…

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας σε δήλωση του κάνει λόγο για κυβερνητική κοροϊδία.

Η δήλωση:

Τα σοβιετικής κατασκευής ΒΜΡ1 απομακρύνθηκαν από τα νησιά και ΔΕΝ αντικαταστάθηκαν. «Αντικαταστάθηκαν» με οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Δηλαδή, ΔΕΝ αντικαταστάθηκαν. Τελεία και παύλα.

Η κοροϊδία από τον Πρωθυπουργό περνά τώρα σε νέο επίπεδο: «τα Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο διότι εκεί κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα».

Είχε προηγηθεί η απάντηση του ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου στη σχετική επίκαιρη ερώτησή μου: ότι τα MARDER θα κατευθυνθούν στον Έβρο διότι «τα Επιτελεία μας έχουν κάνει τις προτάσεις τους και τις βρίσκουμε απολύτως λογικές».

Το ερώτημα είναι άλλο: υπήρξε εισήγηση Επιτελείων που πρότεινε την απομάκρυνση των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης από τα νησιά και τη μη αντικατάστασή τους;

Αν δεν υπήρχε η απόφαση του Μαξίμου να απογυμνώσει τα νησιά από Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης για να τα στείλει στην Ουκρανία εκπληρώνοντας προφανείς δεσμεύσεις προς τρίτους, θα εισηγούνταν ποτέ τα Επιτελεία αυτή την απογύμνωση των νησιών ώστε να ενισχυθεί ο Έβρος με Marder; Η κοροϊδία έχει όρια.

Το χαμηλά στις προτεραιότητες ενδεχόμενο προμήθειας Marder υπήρχε εδώ και χρόνια. Και υπήρχε στη λογική ενίσχυσης των τεθωρακισμένων μονάδων στη Β. Ελλάδα.

Αυτό που ΔΕΝ υπήρχε ήταν η απομάκρυνση των ΒΜΡ1 από τα νησιά. Όπως δεν υπήρχε το έξω από κάθε λογική ενδεχόμενο να «ανταλλαχθούν» ΒΜΡ1 που θα φύγουν από τα νησιά με Marder που θα πάνε στη Β. Ελλάδα!

Ο συνδυασμός δύο άσχετων μεταξύ τους διαδικασιών είναι το τρικ κυβέρνησης και ΜΜΕ που πασχίζουν να καλύψουν τις ανεύθυνες επιλογές του Μαξίμου. Είναι σαν να λέει κάποιος «δεν πειράζει που θα χάσω το χέρι μου γιατί θα πάρω καλύτερα παπούτσια»…

Και η κοροϊδία συνεχίζεται: «τα ΒΜΡ1 ήταν επί της ουσίας παροπλισμένα».

Αλήθεια; Και πώς έγιναν μέσα σε λίγες εβδομάδες ετοιμοπόλεμα για να σταλούν στην Ουκρανία;

«Παροπλισμένα» θα πάνε στην Ουκρανία;

Λίγη ντροπή και σεβασμός στη νοημοσύνη των πολιτών…

Όταν αποκαλύφθηκε από το Γερμανό καγκελάριο τον Ιούνιο η συμφωνία ανταλλαγής των ΒΜΡ1 με τα Marder το ΥΠΕΘΑ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έστρεψαν σκόπιμα όλη τη συζήτηση στο ζήτημα αν τα μεν είναι καλύτερα από τα δε, ενώ το ΥΠΕΘΑ δεσμευόταν για το «ιδιαίτερα σημαντικό το ζήτημα του χρονισμού», πότε δηλαδή θα έρθουν τα μεν για να φύγουν τα δε (ούτε αυτό εξασφαλίστηκε τελικά).

Η όλη συζήτηση αποδείχτηκε χωρίς νόημα και σκόπιμα παραπλανητική. Θα είχε νόημα αν τα Marder θα αντικαθιστούσαν τα ΒΜΡ1 στα νησιά, κάτι που η κυβέρνηση ήδη γνώριζε πως δεν θα γίνει.

Τώρα που αποκαλύφθηκαν, ΥΠΕΘΑ και Πρωθυπουργός καταφεύγουν στη φτηνή κοροϊδία πως πρόκειται για εισηγήσεις των Επιτελείων…

Όταν θρασύτατα και προσβλητικά ο επικεφαλής της γερμανικήςεταιρίας των Leopard δήλωνε στη ΓΔΑΕΕ ήδη τον περασμένο Απρίλιο «γνωρίζω πολύ καλά για το αν υπάρχει πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων ή όχι και αυτά που λέτε σαν επιτροπή θα τα αναφέρω άμεσα στον υπουργό και τον Πρωθυπουργό», είναι προφανές ότι το Μαξίμου αποφασίζει πριν τα Επιτελεία.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την πολιτική μιας κυβέρνησης που συνδυάζει ανεύθυνες αμυντικές επιλογές με ένα πάρτι εξοπλισμών.

Συνδυάζει αμυντικές επιλογές μιας ΙΧ εξοπλιστικής πολιτικής Μητσοτάκη χωρίς προηγούμενη εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων μόνο και μόνο για να γίνεται το Μαξίμου αρεστό σε τρίτους εκτός χώρας, με ένα πάρτι εξοπλισμών, σημαντικό μέρος του οποίου δεν υπακούει στην προτεραιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί για παράδειγμα η εθελοντική απογύμνωση νησιών από τα ΒΜΡ1 με ταυτόχρονη προμήθεια 300 εκατομμυρίων για αμφίβια οχήματα με σκοπό την ανακατάληψη νήσων, οχήματα που αποσύρθηκαν από τον αμερικανικό στρατό ως ακατάλληλα;!

Οι επιλογές του ΥΠΕΘΑ υπό τις εντολές του Μαξίμου παραβιάζουν κάθε όριο λογικής και προτεραιοποίησης.

Για αυτά και για άλλα ας είναι βέβαιοι οι υπεύθυνοι ότι αργά ή γρήγορα θα δώσουν λόγο.

 

Πηγή

Προβολές : 196


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα