ΠΟΙΟΙ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ;;;

ΠΟΙΟΙ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ;;;

24 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:597
Μοίρασέ το

 

Πάντα θα υπάρχει μια ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ένας Πετρούνιας, μια Κορακάκη, μια Ρζένγκο, ένας Τέντογλου, μια Στεφανίδη, ένας Χρήστου, που θ’ ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, για να μας κάνουν περήφανους και να αποδεικνύουν πως Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ, ΨΥΧΗ, ΙΔΕΑ…

 

 

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

Έγραψα προχθές, πως σ’ αυτή την εικόνα, σωπαίνεις και ριγάς…

… ριγάς για μια ΕΛΛΑΔΑ που την λέγαν ΑΝΤΙΓΟΝΗ και ξεπετάγεται μέσα από τις στάχτες της…

… ριγάς για μια ΕΛΛΑΔΑ, που λαχταράς να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί της οικουμένης…

… ριγάς για μια ΕΛΛΑΔΑ, που μπορεί να σε πληγώνει βαθιά γιατί δεν μπορεί να πετάξει από πάνω της τα δίχτυα της σκλαβιάς της…

… ριγάς για μια Ελλάδα, που ‘ναι Αγάπη, Πάθος και Πόθος να την δεις ΕΛΕΥΘΕΡΗ…(εδώ)

Κι ύστερα, ήρθαν οι σφήκες… (εδώ)

Μια Σακοράφα που ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν  στα payroll  του ΕΒΡΑΙΟΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΧΑΖΑΡΟΥ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ…

Μια Σακοράφα που είναι και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ…

 

Μια Σακοράφα, που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, διεγράφη γιατί  δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε το τρίτος και επαχθέστερο Μνημόνιο, ακολούθως έγινε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ανεξαρτοποιήθηκε, και πήγε στο ΜΕΡΑ 25 του έτερου θαυμαστή του Σόρος, στον Βαρουφάκη…που είχε πρωτοστατήσει στην ψήφιση  του τρίτου μνημονίου!!!

Δηλαδή, στην πολιτική γίνεται της … εκδιδομένης γυναικός το κάγκελο, που λένε και στο χωριό μου…

Μια Σακοράφα που πριν μπει στην πολιτική έκανε περήφανη την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό με το παγκόσμιο πρωτάθλημα… κι ένα γλυκό ανθρώπινο πρόσωπο…

Κι από την στιγμή που μπήκε στην πολιτική, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ… και δεν είναι θέμα ηλικίας… είναι θέμα… άδειας ψυχής…

Μιας ψυχής που διέγραψε δια παντός την ευγενή άμιλλα και πέταξε στην διεφθαρμένη αγκαλιά της πολιτικής…

 

Κι ένας Καπράλος που είναι πρόεδρος τής Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής… και στο βάθος, οι οβριοί…

ΠΟΙΟΙ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ;;;

Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, δίνει την μια διάσταση… αυτή την οβραίικη…

Πάντα οι οβριοί (σιωνιστές) θα εκδικούνται την Ελλάδα με κάθε τρόπο…

 

 

Μόνο που Η ΕΛΛΑΔΑ, θα ξεπροβάλει με κάθε τρόπο μέσα από τα σκοτάδια που την έχουν περιβάλει…

Κι αυτή τη φορά, ξεπρόβαλε μέσα από την μορφή της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ…

Αυτής της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, που την θεώρησαν … μεγάλη ηλικιακά για να την επιχορηγήσουν…

Κι αυτή, τους πέταξε στα μούτρα την ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ…

Κι ακούστηκε στο πιο ψηλό βάθρο και πάλι Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ…

 

Και πάντα θα υπάρχει μια ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ένας Πετρούνιας, μια Κορακάκη, μια Ρζένγκο, ένας Τέντογλου, μια Στεφανίδη, ένας Χρήστου, που θ’ ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, για να μας κάνουν περήφανους και να αποδεικνύουν πως Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ, ΨΥΧΗ, ΙΔΕΑ…

ΚΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ…

Και μπορεί η κάθε Σακοράφα και ο κάθε Καπράλος, να βάζουν εμπόδια στο δρόμο κάθε αθλητή… ΑΛΛΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ ΡΕ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Παραθέτω ένα εξαιρετικό άρθρο για την Σακοράφα, που αξίζει να το διαβάσετε… ελπίζοντας πως θα γίνουν αντιληπτοί οι… οραματισμοί της Σοφίας, που “υπεραμύνεται” μιας Ελλάδας, ξέφραγο αμπέλι από τους λαθροεισβολείς… πιστής στις απόψεις της για το… “προσφυγικό”!!!

 

Η Σοφία Σακοράφα και οι σοφιστίες της σακοράφας

sakorΗ δημόσια μεταμέλεια της Σοφίας Σακοράφα μία ημέρα μετά την παράδοση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα την «σκληρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ». Πράγματι, ανατριχιάσαμε ΣΥΡΙΖΑ. Την έκανες σκόνη τη Σακοράφα.

Τι είπε η η ευρωβουλευτής που εξελέγη τον Μάιο του 2014, με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα έδινε αγώνα στην Ευρώπη για να αλλάξει τους συσχετισμούς;

Πως ντρέπεται που προέτρεψε τον κόσμο να ελπίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πως το νέο ΤΑΙΠΕΔ και τα δεσμά με τα οποία δένεται η χώρα για τα επόμενα εκατό χρόνια αποτελούν ταφόπλακα. Πως το πολιτικό σοκ που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει στον κόσμο είναι τεράστιο και πως αυτό το εκμεταλλεύεται αυτή η κυβέρνηση, μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία, συμπληρώνοντας το έργο των προηγούμενων.

Και τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμενος το σωτήριο έργο του, που τόσο πολύ παρεξηγημένο είναι, εκβιάζεται για να το συντελέσει και θα παλέψει για να αποκαταστήσει τις αδικίες του;

«Λεφτά» απάντησε η Κουμουνδούρου. «Λεφτά, λεφτά, λεφτά» συνέχισε στην σκληρή της  ανακοίνωση.

Και κάτι ακόμα. «Φέρε πίσω την έδρα».

Ποια έδρα; Αυτή που κράτησε η βουλευτίνα, τότε, όταν εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ αρνούμενη να υποταχθεί στην κατοχή της χώρα και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σοφία Σακοράφα που έχει ήδη κάνει για το προσφυγικό περισσότερα από όσα έχουν κάνει όλες οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί.

Και εάν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε στον Πλάτανο της Λέσβου να σας πουν.

Για τα χιλιάδες σωσίβια, τις σκηνές και άλλα απαραίτητα για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων που με πρωτοβουλία της στάλθηκαν από την Ευρωπαϊκή Αριστερά πριν από λίγους μήνες στο νησί. Που, με δική της μέριμνα, είχαν έως και το λογότυπο του GUE με αυτοκόλλητο, σεβόμενη το αίτημα των αλληλέγγυων που δεν ήθελαν καπέλωμα.

Και μάλιστα, χωρίς να αναφερθεί σε ένα μονόστηλο. Χωρίς να δημοσιευτεί ούτε μία φωτογραφία.

Αλλά η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε έναν άνθρωπο που παραμένει πιστός στην άποψή του για περισσότερο από έξι χρόνια είναι κατανοητή.

Άλλωστε, από τη μία υπάρχει μία Σακοράφα που πασχίζει να κρατήσει ενωμένη την ελληνική κοινωνία απέναντι σε ένα σχέδιο πουστο καταλήστεψης και καταδυνάστευσής της.

Ενώ από την άλλη, μια χρυσή σακοράφα που η μόνη της επιδίωξη είναι πως θα δέσει την αριστερή ψυχή της, με το δεξιό κεφάλι, τα νεοφιλελεύθερα χέρια και την χρυσαυγήτικη, πλέον, γλώσσα της.

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 597


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα