Ποιοι σπρώχνουν σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω Πολωνίας! ΄Εγγραφο αποκαλύπτει εμφύλιο ανάμεσα σε Πεντάγωνο και State Deparment

Ποιοι σπρώχνουν σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέσω Πολωνίας! ΄Εγγραφο αποκαλύπτει εμφύλιο ανάμεσα σε Πεντάγωνο και State Deparment

9 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:351
Μοίρασέ το

 

Επιχειρήσεις μέσω Ραμστάιν στην Ουκρανία!

 

 

 

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οδηγούν την ανθρωπότητα σ’ έναν παγκόσμιο πόλεμο… είναι η μόνη διέξοδος προς την Μεγάλη Επανεκκίνηση, αφού ο σχεδιασμός τους για τον κορονοϊό, δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμεναν.

Η Ατζέντα 2030 σε πλήρη εξέλιξη, για να ακολουθήσει η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ… κι όλα αυτά, μέχρι το 2025…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Απ΄όπου περνάει η οβραιοχαζάρα Νούλαντ, αφήνει πίσω της ποταμούς αίματος και ερείπια πολέμου…

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

 

Ακραίες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στις ΗΠΑ με συνέπεια να υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις στο Πεντάγωνο, τον Λευκό Οίκο και το State Department.

Αφορμή είναι η μεταφορά μαχητικών MiG-29 από την Πολωνία προς την Ουκρανία, ενδεχόμενες επιχειρήσεις από την αεροπορική βάση Ραμστάιν αλλά και η κήρυξη Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από την ουκρανική επικράτεια.

Αρχικά ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α.Μπλίνκεν, κάλεσε την Πολωνία και άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες να παραδώσουν τα μαχητικά τους στην Ουκρανία. Η Πολωνία με επίσημο δελτίο τύπου χτες αποδέχτηκε την αμερικανική και ουκρανική πρόταση.

Ακολούθησε η “έκπληξη” του Νο3 του State Department, Β. Νούλαντ,  η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό μαζί με τoν εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Στη συνέχεια η πανίσχυρη Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων έστειλε έγγραφο προς τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τ.Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, με το οποίο ζητά να αποσταλούν εδώ και τώρα μαχητικά στην Ουκρανία και να ενισχυθεί η αεράμυνα της χώρας.

Η Επιτροπή κάνει συγκεκριμένα λόγο για “επαρκή αεράμυνα” κάτι που δημιουργεί εύλογες ανησυχίες πως η μεταφορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot PAC-3 στην Πολωνία έγινε για να δημιουργηθεί Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από την Δυτική Ουκρανία.

Παράλληλα, Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι φαίνεται πως υποστηρίζουν την ακραία πολωνική πρόταση να μεταφερθούν πολωνικά MiG-29 στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να επιχειρούν στην Ουκρανία με εναέριο ανεφοδιασμό. Σκοπός είναι να μην παραδοθούν τα μαχητικά απευθείας από την Πολωνία προς την Ουκρανία ώστε να μην εμπλακεί η Βαρσοβία άμεσα στον ουκρανικό πόλεμο.

 

Έγγραφο προς ΣΕΑ Μπάιντεν

Η επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ έστειλε έγγραφο στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τ.Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν.

Το έγγραφο αναφέρει:

“Μας ανησυχούν τα αναφερόμενα εμπόδια στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (NSC) που σχετίζονται με την παράδοση σοβιετικής κατασκευής πολωνικών αεροσκαφών και την απόφαση του NSC σχετικά με το πότε και πώς θα αντικαταστήσει τις αεροπορικές απώλειες της Πολωνίας.

Υποστηρίζουμε πλήρως την πρόταση της Πολωνίας να σταλούν μαχητικά στην Ουκρανία.

Ο χρόνος είναι βασικός σχετικά με την μεταφορά και την αυτοάμυνα της Ουκρανίας.

Γι αυτό ζητάμε την προσωπική παρέμβαση για την επίλυση των οποιονδήποτε καθυστερήσεων που σχετίζονται με τις παραδόσεις αυτών των αεροσκαφών.

Ενώ μας ευχαριστεί η δημόσια στήριξη του ΥΠΕΞ Α. Μπλίνκεν ο οποίος ζήτησε από οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ να στείλει μαχητικά στην Ουκρανία, παρόλ αυτά αυτή η δήλωση δεν αρκεί αν η κυβέρνηση είναι απρόθυμη ή ανίκανη να ενισχύσει τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ με επαρκή αεράμυνα.

Η Πολωνία έχει συγκεκριμένα ζητήσει F-16 για την αντικατάσταση των MiG-29 που θα σταλούν στην Ουκρανία, ένα αίτημα το οποίο υποστηρίζουμε πλήρως.

Η γρήγορη μεταφορά των μαχητικών αυτών στην Ουκρανία θα δείξει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά την Δημοκρατία και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Σας καλούμε να κάνετε ότι είναι περνάει από το χέρι σας ώστε να διευκολύνετε την υποστήριξη της Ουκρανίας. Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο είναι απαραίτητος για την επίτευξη αυτού του σκοπού”

Ανακοίνωση Πενταγώνου

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τ. Κίρμπι κράτησε αποστάσεις λέγοντας:

“Θα συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για το θέμα αυτό και τις δύσκολες λογιστικές προκλήσεις που αυτό θέτει αλλά δεν πιστεύουμε ότι η πρόταση της Πολωνίας μπορεί να υποστηριχθεί.

Το σχέδιο της Πολωνίας να απογειώνονται μαχητικά MiG-29 από την αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία, Ramstein, «με σκοπό να εισέρχονται στον ουκρανικό εναέριο χώρο που αμφισβητείται από τη Ρωσία εγείρει σοβαρές ανησυχίες».

Είμαστε τώρα σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση μετά τη σημερινή της δήλωση. Όπως είπαμε, η απόφαση για το αν θα μεταφερθούν αεροσκάφη πολωνικής ιδιοκτησίας στην Ουκρανία είναι τελικά απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης”.

Β.Νούλαντ: Δεν μας συμβουλεύτηκαν οι Πολωνοί

Το State Deparment μέσω της Β. Νούλαντ διαβεβαίωσε αργά τη νύχτα ότι η  πρόταση της Πολωνίας να θέσει στη διάθεσή της Ουκρανίας όλα τα μαχητικά MiG-29 που διαθέτει «εξέπληξε».

«Εξ όσων γνωρίζω, δεν μας συμβουλεύθηκαν εκ των προτέρων», είπε η Βικτόρια Νούλαντ, η τρίτη τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

«Νομίζω πως επρόκειτο για ανακοίνωση-έκπληξη από την πλευρά των Πολωνών».

Διευκρίνισε πως είχε συμμετάσχει λίγο πριν την ακρόαση σε συνάντηση στην οποία «άκουσε να γίνεται λόγος» για τέτοια απόφαση, εάν υπήρχε συντονισμός με τη Βαρσοβία.

«Όμως, όπως γνωρίζετε, βρισκόμασταν σε διαβουλεύσεις μαζί τους εδώ και κάποιες ημέρες για το συγκεκριμένο αίτημα των Ουκρανών», θύμισε.

Όταν ρωτήθηκε από γερουσιαστές εάν οι ΗΠΑ πράγματι θα διευκολύνουν τη μεταφορά των μαχητικών στο Κίεβο, η αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να δεσμευτεί.

Σημείωσε πως «η θέση που γενικά μοιράζεται τούτη η επιτροπή είναι πως αυτά τα αεροσκάφη πρέπει να πάνε στην Ουκρανία», ωστόσο συμπλήρωσε ότι υπάρχουν «πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη ως προς το ζήτημα αυτό» και «αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των συμμάχων μας και ακόμη και στην κυβέρνηση» του Τζο Μπάιντεν.

Παραδέχτηκε δηλαδή πως κάποιοι σπρώχνουν ολοταχώς για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο…

 

 

 

Image

Image

 

Πηγή

Προβολές : 351


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα