Ποιος ήταν ο σημαντικός ρόλος του Κ. Χρυσάγη στην έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών;

Ποιος ήταν ο σημαντικός ρόλος του Κ. Χρυσάγη στην έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών;

2 Απριλίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:392
Μοίρασέ το

 

Και γιατί πρέπει να ερευνηθεί εξονυχιστικά ο θανατός του!

Όλα δείχνουν … ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ…

ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ…

Άλλωστε στην ουσία αυτό αναφέρει και το εξαιρετικό άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου ερευνητή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

Και κάτι ακόμα: ΟΛΗ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΑΙΝΩΝ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο εκλιπών Κωνσταντίνος Χρυσάγης κατείχε κεντρική υπηρεσιακή θέση για τη λειτουργία και τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ. Σύμφωνα με το NEWS24/7 η Διεύθυνση Κυκλοφορίας αναφέρεται σε μια σειρά από εσωτερικά έγγραφα, που έχουν περιληφθεί στη δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα ο ρόλος του Διευθυντή Κυκλοφορίας είναι βασικό αντικείμενο έρευνας στην υπόθεση των Τεμπών. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης, ο οποίος είναι μεταξύ των κατηγορούμενων και πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη στον εφέτη ειδικό ανακριτή της Λάρισας, είχε συμπεριλάβει στο απολογητικό του υπόμνημα στοιχεία για τις αρμοδιότητες του Διευθυντή Κυκλοφορίας.

Ο Κ. Χρυσάγης θεωρείτο από τα πιο έμπειρα στελέχη στον ΟΣΕ για αυτό και είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια τη διερεύνηση σοβαρών περιστατικών. Μεταξύ αυτών, ήταν το δυστύχημα στο Άδενδρο, το 2017, με τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Χρυσάγης συνυπέγραψε την προκαταρκτική έκθεση εκτίμησης. Η έκθεση απέδωσε το δυστύχημα στην ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο – 144 χλμ/ώρα με όριο τα 60 χλμ/ώρα στο συγκεκριμένο στοιχείο.

Υπήρχε, όμως, και κάτι ακόμη στην ίδια έκθεση. «Με την προσωρινή, ορθή μεν κανονιστικά, αλλά επιβαρυμένη λειτουργικά, κατάσταση του δικτύου, θα πρέπει να εξεταστούν μέτρα που θα απέτρεπαν ή θα μείωναν δραστικά την υπέρβαση του εκάστοτε ορίου ταχύτητας», ανέφεραν οι συντάκτες της. Ο Χρυσάγης και άλλα δύο στελέχη του Οργανισμού ζητούσαν να εξεταστεί η αντοχή της σιδηροτροχιάς από πιστοποιημένο πανεπιστημιακό εργαστήριο, το ίδιο και τα χαρακτηριστικά της θραύσης. Παραμένει άγνωστο αν τα παραπάνω ελήφθησαν υπόψη.

Στη δικογραφία των Τεμπών υπάρχει μια εσωτερική υπηρεσιακή αναφορά (6.4.2020) προς τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας, στην οποία υπάρχει απόσπασμα για την περίφημη Σύμβαση 717.

Το γεγονός ότι ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης, είχε γνώση ακόμη και του καταγραφικού, δείχνει πόσο σημαντική θα ήταν η μαρτυρία του, σημειώνει σε δηλώσεις του στο iEidiseis ο Μάνος Παναγιώτου, συνταξιούχος αρχιμηχανικός του ΟΣΕ και πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτροκίνησης Σηματοδότησης, Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΔΗΣΤΗΕ).

«Μέσα στο γραφείο βρίσκονταν σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου για θέματα τηλεδιοίκησης που αναβαθμίστηκε στη συνέχεια σε μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο, ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, ο αρμόδιος μηχανικός της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας και ο γραμματέας του. Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, ο οποίος ήταν και προσωπικός μου φίλος, ήταν ένα από τα στελέχη που άκουσαν τα ηχητικά. Το ποιος έκανε την κοπτοραπτική στις συνομιλίες και ποιος τις διέρρευσε δεν το γνωρίζουμε. Εγώ είχα μιλήσει μαζί του μετά το δυστύχημα και πριν τον τραγικό του θάνατο. Τον άκουσα πολύ πιεσμένο», σημειώνει ο πρώην αρχιμηχανικός του ΟΣΕ.

 

Και προσθέτει: «Όσον αφορά στην κοπτοραπτική, εγώ πιστεύω ότι έγινε εκτός ΟΣΕ. Στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ δεν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα».

Την ίδια ώρα, ο πρώην αρχιμηχανικός σημειώνει «ενστάσεις» σε σχέση με τον ορισμό των εμπειρογνωμόνων: «Εξ αρχής διατύπωσα ενστάσεις σε σχέση με τον ορισμό των πραγματογνωμόνων που διορίστηκαν λίγες ώρες μετά τη μοιραία σύγκρουση, σαν… έτοιμοι από καιρό. Ορίστηκαν σε μία νύχτα ως ερευνητές άνθρωποι που δεν έχουν γνώσεις περί σιδηρόδρομου.

Αυτό έγινε από την Τροχαία την επομένη του δυστυχήματος σαν να πρόκειται για τροχαίο και όχι για σιδηροδρομικό δυστύχημα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί έγινε κάτι τέτοιο; Αυτό δείχνει προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη στιγμή. Στη συνέχεια οι εμπειρογνώμονες αυτοί εμφανίστηκαν ως… γνώστες του αντικειμένου».

Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης φαίνεται να είχε δεχτεί πιέσεις να παραποιήσει τα ηχητικά & σκοτώθηκε σε περίεργο τροχαίο ενα μήνα μετά. Μάλιστα φοβούνται να αναλλάβουν τη θέση του, κανενας δε θελει να επωμιστεί το βαρος.

Σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπουλου: Ο μάρτυρας Χρυσαγης κατέθεσε στην επιτροπή Γεραπετριτη ότι έχει σοβαρές υπόνοιες για αλλοίωση στοιχείων.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελοπουλο: Ο Χρυσαγης, ο Τερεζακης κι ένας ακόμη ήταν οι υπέυθυνοι για την αλλοίωση των ηχητικών. Ενώ συγκεκριμένα είπε πως «Ο δολοφονημένος σε δυστύχημα Χρυσάγης μπήκε παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ» Ποιος είναι ο τρίτος και ποιος έδωσε την εντολή;

Πώς έγινε το τροχαίο στο Λαγονήσι

Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Κυριακής της 26ης Μαρτίου 2023 στο 38ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, με κατεύθυνση από την Βάρκιζα προς Σούνιο. Σύμφωνα με συναδέλφους του, ήταν ένας πολύ έμπειρος οδηγός μοτοσικλέτας και περιγράφεται ως ένας άνθρωπος που δεν έτρεχε και οδηγούσε προσεκτικά.

Το μοιραίο μεσημέρι κινείτο στο ύψος του Λαγονησίου, όπου πραγματοποίησε προσπέραση οχημάτων βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα. Εκεί συγκρούστηκε με δύο οχήματα. Αρχικά πλαγιομετωπικά με ένα φορτηγάκι που κατευθυνόταν προς Βάρκιζα και στη συνέχεια συγκρούστηκε μετωπικά με ένα ΙΧ που ήταν πίσω από το φορτηγάκι. Πρόκειται για ένα σημείο που είναι ευθεία.

 

Οι δύο οδηγοί των εμπλεκόμενων οχημάτων είχαν συλληφθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν ότι ο οδηγός της μοτοσυκλέτας κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα.

Όπως και να χει ο θάνατος του Χρυσάγη οφελούσε κάποιους και το δυστύχημα θα πρέπει να ερευνηθεί εξονυχιστικά!

Ο υπουργός ζήτησε απο την τροχαία να αποκαλυφθούν οι συνθήκες του τροχαίου. όμως δεν πρόκειται για ένα απλό τροχαίο και θα πρέπει να αναλάβουν ανεξάρτητοι εξειδικευμένοι φορείς.

 

Το βίντεο του θανατηφόρου τροχαίου του διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, τρείς ημέρες προτού δώσει κατάθεση και, σύμφωνα με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας Π.Κούκα, μία ώρα μετά την σύγκρουση, πηρε μέρος στη σύσκεψη στην έδρα του ΟΣΕ, μαζί με τον Πρόεδρο & τον CEO.

 

 

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 392


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα