Ποιος θέλει τέτοιον Πρωθυπουργό; Σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, ψέματα, μπίζνες και εξαπάτηση

Ποιος θέλει τέτοιον Πρωθυπουργό; Σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, ψέματα, μπίζνες και εξαπάτηση

9 Μαΐου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:244
Μοίρασέ το

 

Το κράτος Δίκαιου καταλύθηκε, η Δικαιοσύνη χειραγωγείται και οι θεσμοί βιάζονται -με πρώτα το Κοινοβούλιο, αλλά και την Προεδρία της Δημοκρατίας που τελούν υπό …πρωθυπουργική εποπτεία.

Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία σωτηρίας… κι όσοι δεν το αντιλαμβάνονται και συμμετέχουν σ’ αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΟΘΕΙΑΣ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΛΠΕΣ…

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΜΙΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ… ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΘΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο

13:10 – 09/05/2023
Τελευταία ενημέρωση: 13:19 – 09/05/2023

Στη φάση που η αναμέτρηση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο ήταν ακόμη αμφίρροπη, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε μια δήλωση: «Θέλουμε στην Ελλάδα βλαχοδήμαρχο πρωθυπουργό;». Ηταν αυτό που έλλειπε για να γυρίσει η πλάστιγγα υπέρ του Παπανδρέου.

Ακριβώς το ίδιο ερώτημα τίθεται αυτή τη στιγμή στο εκλογικό σώμα: «Θέλουν οι Ελληνες πρωθυπουργό που δεν έχει αφήσει ψέμα που να μην πει και θεσμό να μην παραβιάσει;»

Μετά τις αποκαλύψεις του Αλέκου Παπαδόπουλου για την ψευδή εικόνα της οικονομίας που εμφανίζεται ως κορωνίδα της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, ο Μητσοτάκης είναι εκτεθειμένος για εξαπάτηση. Οχι μόνο των πολιτών στο εσωτερικό, αλλά και όσων παρατηρούν την Ελλάδα στο εξωτερικό…

«Δεν ήξερε» ούτε για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και την ευθύνη για την αλλοίωση τους φέρνουν ο Σταϊκούρας, Σκυλακάκης και ο Πατέλης; Ή εκτελούσαν τις δικές του εντολές; Όπως οι πάντες που μετέχουν στο υπουργικό Συμβούλιο των δουλικών συμπεριφορών και της μηδενικής πολιτικής αξιοπρέπειας- αλλά και της προσωπικής στις περιπτώσεις τον παρακολουθούμενων…

Οποια και αν είναι η απάντηση προστίθεται στα αποκαλυφθέντα- που ουδείς διέψευσε- οικονομικά ανομήματα του Μητσοτάκη. Η αξιοπιστία του, εντός και εκτός της χώρας βρίσκεται τώρα στο μηδέν. Εκτός από Πρωθυπουργός των σκανδάλων και των υποκλοπών, είναι και Πρωθυπουργός της εξαπάτησης, για να καλύψει την αποτυχία του.

Αν δεν είναι έτσι, ας απαντούσε στον Τσίπρα όταν τον ρωτούσε στη Βουλή -ή στις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου που ήλθαν στην Αθήνα για να ερευνήσουν τις υποκλοπές. Ή στον Παπαδόπουλο που τον κρέμασε στο τσιγκέλι για δημιουργία απατηλών εντυπώσεων στην οικονομία.

Παρόλα αυτά, όσο πλησιάζει προς το θυσιαστήριο της κάλπης, δίπλα στην ψεύτικη εικόνα για τους οικονομικούς δείκτες, προσθέτει την ψεύτικη προσωπική του εικόνα: εμφανίζεται – σκηνοθετημένος- ως… διαμορφωτής των μετεκλογικών εξελίξεων και θέτει την …αυτοδυναμία του στην επόμενη Βουλή, ως …προϋπόθεση για την καλή πορεία της χώρας.

Πώς όμως μπορεί να υπάρχει καλή πορεία, αν παραμείνει στη κυβέρνηση κάποιος που δεν απέτυχε απλώς σε όλα, αλλά έστησε και τη μεγαλύτερη επιχείρηση προεκλογικής εξαπάτησης από τη Μεταπολίτευση.

Για την οικονομία τον ξεφλούδισε ήδη ο Παπαδόπουλος. Για τους θεσμούς, το κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική εκτροπή, υπάρχει επικύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή καταδίκη του στο ανώτατο δυνατό επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τα υπόλοιπα υπάρχει το δυσβάσταχτο καθημερινό βίωμα των Ελλήνων.

Όποιος πάει στο σούπερ μάρκετ και πρατήριο καυσίμων, όποιος έχει παιδί στο σχολείο, όποιος μπαίνει σε νοσοκομείο, όποιος έχει μικρή ή μεσαία επιχείρηση, όποιος ψάχνει για δουλειά, όποιος περιμένει να ζήσει από αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα, ξέρει καλά τι ακριβώς σημαίνει γι αυτόν η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά ο χειρότερος Πρωθυπουργός εμφανίζεται ως επίδοξος νικητή των εκλογών, στηριζόμενος αποκλειστικά σε δυο δεκανίκια: τη δημοσκοπική αυθαιρεσία και την υποστήριξη των ΜΜΕ, που έχει μπουκώσει με το δημόσιο χρήμα. Δυστυχώς και στον δημοσιογραφικό στρατό που σιτίζεται στο πρυτανείο του.

Η φαιά τετραετία Μητσοτάκη, με τα έργα των χειρών φόρα παρτίδα πλέον, δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από μιντιακά πέπλα. Αποτελεί περίοδο- όνειδος, αλλά και περίοδο οικονομικής καθίζησης για την Ελλάδα, που λεηλατείται και χάνει τον πλούτο της, από αεριτζήδες.

Η χώρα που πασχίζει να σταθεί στα πόδια της μετά τη μνημονιακή θύελλα- που έφερε η χρεοκοπία της -από τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,- εχει Πρωθυπουργό για τον οποίο οι πολίτες, που έχουν στοιχειώδη αίσθηση εθνικής αξιοπρέπειας, ντρέπονται.

Ολοι στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι η χώρα κυβερνάται από μια οικογένεια. Οι εθνικοί πόροι διατίθεται σε λίγους ημέτερους, η σήψη και η διαφθορά έχει στην ούγια τα ονόματα του Πρωθυπουργού, υπουργών και βουλευτών του.

Το κράτος Δίκαιου καταλύθηκε, η Δικαιοσύνη χειραγωγείται και οι θεσμοί βιάζονται -με πρώτα το Κοινοβούλιο, αλλά και την Προεδρία της Δημοκρατίας που τελούν υπό …πρωθυπουργική εποπτεία.

Ποιος Έλληνας αισθάνεται άνετα όταν ερωτάται στην Ευρώπη, γι αυτά τα φαινόμενα που παραπέμπουν σε αυταρχικά και ασύδοτα καθεστώτα, άλλων εποχών;

Για ποια άλλη χώρα εκτός -από την Πολωνία και την Ουγγαρία- τα πιο έγκυρα μέσα του πλανήτη παρουσιάζουν τόσο προβληματική εικόνα, όσο για την Ελλάδα του Μητσοτάκη και της κομπανίας του;

Ποιον άλλον επικεφαλής κυβέρνησης το πολιτικο σύστημα στην Ευρώπη έχει σε καραντίνα για τις ανατριχιαστικές μεθόδους της διακυβέρνησης του;

Ποιος άλλος Πρωθυπουργός βγάζει… ψεύτη και τον ΟΟΣΑ επειδή τεκμηρίωσε ότι οι μισθοί και η αγοραστική αξία του στην Ελλάδα μειώνονται και δεν ενισχύονται όπως ψεύδεται η πρωθυπουργική προπαγάνδα;

Για ποιον άλλον οι εκθέσεις διεθνών οργανώσεων, ευρωπαϊκών οργανισμών, κυβερνητικών φορέων στην Ευρώπη και στη ΗΠΑ, εγκύρων ΜΜΕ είναι τόσο καταδικαστικές σε τόσους πολλούς τομείς;

Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο Πρωθυπουργός προΐσταται ταυτόχρονα και της ΕΥΠ, της κρατικής τηλεόρασης και του κρατικού πρακτορείου Ειδήσεων; Ενώ σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό έχει τοποθετήσει εμπίστους του, για να ελέγχει, με ολοκληρωτική νοοτροπία, τα πάντα;

Πού αλλού στον Δυτικό κόσμο, έχουν εξαγοραστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τα ΜΜΕ για να εξωραΐζουν την κυβερνητική δραστηριότητα – αλλά και τη συγκάλυψη μεγάλη σκανδάλων όπως η Ζίμενς και η Νοβάρτις- και να κρύβουν τις κυβερνητικές ανομίες, ενώ όσοι αντιστέκονται τίθενται υπό διωγμό;

Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα κόμματα απαγορεύονται ή διαλύονται από την κυβέρνηση, για να πετύχει το εκλογικό αποτέλεσμα που θέλει- ώστε να εξασφαλίσει συνέχεια και ατιμωρησία το κυβερνητικό σύστημα;

Οι χώρες και ο λαοί ζουν πλέον σε γυάλινα τείχη. Ότι συμβαίνει στο εσωτερικό τους γίνεται γνωστό και στον υπόλοιπο πλανήτη. Και αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ντροπιαστικά για τους ανθρώπους της. Οσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να τα συνηθίσουμε- και να μοιάζουμε με το τέρας.

Η πιο δραστική δυνατότητα των πολιτών για να προστατεύσουν τον εαυτό του και τη χώρα είναι οι εκλογές. Ποιοι ψηφοφόροι θα κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτε;

Προφανώς όχι όσοι ντρέπονται για την κυβέρνηση που κάνει κατάχρηση της λαϊκής εντολής και θα λυτρώσουν τη χώρα καταψηφίζοντας τον Μητσοτάκη. Δεν αξίζει τέτοιος Πρωθυπουργός στη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία…

 

 

Πηγή

Προβολές : 244


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα