Πολυλίμνιο: Ο επίγειος Παράδεισος είναι εδώ

27 Ιουλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Είναι ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες, που δημιουργούν και καταρράκτες.

Αυτό σε συνδυασμό με τη βλάστηση, την καθαρότητα και τον ήχο των νερών σε μεταφέρουν σε ένα μοναδικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα διαθέτει πανέμορφα μέρη και αυτό που συναντάει κανείς όταν φτάνει στο Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας, το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο Παράδεισος είναι εδώ!

 

Το Πολυλίμνιο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα και 23 χιλιόμετρα από την Πύλο.

Είναι ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες, που δημιουργούν και καταρράκτες. Αυτό σε συνδυασμό με τη βλάστηση, την καθαρότητα και τον ήχο των νερών σε μεταφέρουν σε ένα μοναδικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Για να πούμε την αλήθεια το Πολυλίμνιο το μάθαμε το περασμένο καλοκαίρι.

Συζητούσαμε με μια φίλη και της λέγαμε για τα σχέδια μας να επισκεφτούμε τη Μεσσηνία και να πάμε προς το Νοτιοδυτικό της κομμάτι (Μεσσηνιακή Μάνη, Καλαμάτα και Πύλο) και τότε μας λέει «Μη τυχόν και δεν περάσετε από το Πολυλίμνιο».

Αυτό ήταν, η επίσκεψή σε αυτό το μέρος μπήκε αυτόματα στο πρόγραμμα!

Έτσι, λοιπόν, έχοντας φτάσει μέχρι τη Πύλο, είχε έρθει η ώρα να πάμε και στο Πολυλίμνιο.

Ο δρόμος, ερχόμενοι είτε από Καλαμάτα, είτε από Πύλο, είναι πολύ εύκολος.

Στόχος σας πρέπει να είναι οι ταμπέλες που αναφέρουν την περιοχή Χαραυγή.

Φτάνοντας μέσα στο συγκεκριμένο χωριό θα δείτε τις ταμπέλες που θα σας κατευθύνουν προς το Πολυλίμνιο.

Υπάρχουν δύο – τρία καφενεδάκια εκεί και μίνι μάρκετ σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι.

Μπουκαλάκια με νερό καλό θα είναι να έχετε μαζί σας, μιας και μια βρύση που θα συναντήσετε αργότερα στο Πολυλίμνιο βγάζει νερό αλλά πολύ σιγά.

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Ακολουθώντας τις σχετικές ταμπέλες θα αρχίσετε να κατηφορίζετε σε έναν χωματόδρομο, ο οποίος πάντως είναι ιδιαίτερα βατός. Σύντομα θα έχετε φτάσει στον χώρο όπου πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

Εμείς πήγαμε, όπως προαναφέραμε καλοκαίρι κι έτσι υπήρχε προσωπικό της πυροσβεστικής, το οποίο επέβλεπε το χώρο και μας έλεγαν που να αφήσουμε και το αμάξι.

Παρκάραμε και ήμασταν έτοιμοι να περπατήσουμε σε αυτό το μέρος, για το οποίο είχαμε ακούσει τα καλύτερα.

Μιας και ανέφερα το «περπατήσουμε», να σας παροτρύνουμε να έχετε μαζί σας αθλητικού τύπου παπούτσι, ώστε να μπορέσετε να περπατήσετε άνετα.

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Από τον χώρο που θα αφήσετε το αμάξι, υπάρχει μια κατηφορική χωμάτινη διαδρομή, που μέσα σε 7 λεπτά θα σας οδηγήσει στις αρχές του συμπλέγματος των ποταμών. Αυτό ήταν, ο Παράδεισος επί γης έχει ξεκινήσει! Οι λίμνες και τα νερά από την αρχή θα σας συνεπάρουν. Εμείς καθόμασταν και χαζεύαμε τη κάθε λίμνη και δε πιστεύαμε ότι όσο προχωρούσαμε θα ήταν ακόμα πιο ωραία. Ακολουθήστε το μονοπάτι, περπατήστε πάνω στις πέτρες που σας δείχνουν τη διαδρομή και όπου χρειαστεί πιαστείτε από τις σιδερένιες χειρολαβές!

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Πρώτη λίμνη που θα συναντήσετε είναι η «λίμνη του Ιταλού». Συνεχίζετε περνώντας δύο πολύ ωραίες μικρές γέφυρες, όπου φυσικά θα βγάλετε και τις σχετικές φωτογραφίες. Θα βρείτε και την επόμενη λίμνη, τη «λίμνη της Καδούλας» και πλέον είστε λίγο πριν συναντήσετε τον μεγάλο καταρράκτη.

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Μετά από λίγα λεπτά πράγματι φτάνετε στη λίμνη «Καδή» και το υπέροχο σκηνικό με τα νερά του καταρράκτη να πηδούν από ψηλά θα σας ενθουσιάσει.

Εκεί, μπορείτε να κάνετε και το μπάνιο σας μέσα στα νερά της λίμνης. Ακόμα και το καλοκαίρι, πάντως, είναι παγωμένα. Εμείς πήραμε βαθιές ανάσες και το τολμήσαμε!

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Το κρύο χτύπαγε στην αρχή την πλάτη μας αλλά μετά από κάποια λεπτά συνηθίσαμε. Θα δείτε πάντως πολλούς τολμηρούς να σκαρφαλώνουν στα βράχια δίπλα από τον καταρράκτη και από πολλά μέτρα ύψος να κάνουν βουτιές, πολλές φορές με διάφορες φιγούρες. Φυσικά τα χειροκροτήματα στη κάθε προσπάθεια δίνουν και παίρνουν.

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Σε εκείνο το σημείο για πολλούς τελειώνει η βόλτα αλλά συνεχίζοντας κανείς πιο πάνω απολαμβάνει εξίσου υπέροχες εικόνες με τη λίμνη «Μαυρολίμνα» να κλέβει την παράσταση.

Ωστόσο η διαδρομή περιέχει ανάβαση πάνω στα βράχια, έχοντας βέβαια το σχετικό μονοπάτι, το οποίο όμως περιλαμβάνει πεζοπορία με το κενό να βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας.

Αν έχετε υψοφοβία σίγουρα μην το επιχειρήσετε. Εμείς πήγαμε παραπάνω και πραγματικά ο Παράδεισος συνεχίζεται!

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Στο δρόμο της επιστροφής προς το πάρκινγκ να ξέρετε ότι σας περιμένει ένας ανηφορικός δρόμος (μιας και είχατε κατηφόρα καθώς πηγαίνατε). Σίγουρα θα κάνετε μια στάση στο ξύλινο στέγαστρο μετά την πρώτη ανηφόρα καθώς φεύγετε από τις λίμνες. Εκεί έχει και μια βρύση για να πιείτε νερό, η οποία ωστόσο όταν πήγαμε εμείς έτρεχε πολύ αργά το νερό και σίγουρα δε θα σας ξεδιψάσει. Γι’ αυτό, όπως αναφέραμε στην αρχή, καλό είναι να έχετε μαζί σας και δικό σας νερό.

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Πολυλίμνιο: ο Παράδεισος είναι εδώ | proorismoi.gr

Εμείς θα προτείναμε να επισκεφτείτε το Πολυλίμνιο πρωινές ώρες, καθώς μετά τις 11 ο κόσμος αρχίζει και μαζεύεται και ειδικά στη λίμνη «Καδή» παρατηρείται συνωστισμός.

Το τοπίο είναι μαγευτικό και σίγουρα θα θυμάστε αυτήν την επίσκεψη έχοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μη ξεχνάτε ότι πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον και ειδικά σε αυτό το σημείο είναι κρίμα να υπάρχουν σκουπίδια.

 

Πηγή

Προβολές : 497


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα