ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΝΩΣΗ... Το Καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας – Οκτώ Οικογένειες Κατέχουν τις ΗΠΑ το BIS, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΝΩΣΗ... Το Καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας – Οκτώ Οικογένειες Κατέχουν τις ΗΠΑ το BIS, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα

4 Απριλίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:756
Μοίρασέ το

 

Οι οικογένειες Dulles και Rockefeller είναι ξαδέλφια. Ο Allen Dulles δημιούργησε τη CIA, βοήθησε τους Ναζί, κάλυψε το χτύπημα του Κένεντι από την έδρα του στην Επιτροπή Warren και έκλεισε συμφωνία με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο αδελφός John Foster Dulles προήδρευσε των ψεύτικων καταπιστευμάτων Goldman Sachs πριν από το χρηματιστηριακό κραχ του 1929 και βοήθησε τον αδελφό του να ανατρέψει τις κυβερνήσεις στο Ιράν και τη Γουατεμάλα.

Και οι δύο ήταν εγκάθετοι του Skull & Bones, του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και μασόνοι 33ου βαθμού.

Οι Rockefellers έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της Λέσχης της Ρώμης που προσανατολίζεται στην αποπληθυσμοποίηση στο οικογενειακό τους κτήμα στο Bellagio της Ιταλίας. Το κτήμα τους στο Pocantico Hills γέννησε την Τριμερή Επιτροπή. Η οικογένεια είναι σημαντικός χρηματοδότης του κινήματος της ευγονικής που γέννησε τον Χίτλερ, την ανθρώπινη κλωνοποίηση και την τρέχουσα εμμονή με το DNA στους επιστημονικούς κύκλους των ΗΠΑ.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Ο Peabody ήταν επιχειρηματικός συνεργάτης των Rothschilds.

Το 1952 ο ερευνητής της Fed, Eustace Mullins, διατύπωσε την υπόθεση ότι οι Morgans δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πράκτορες των Rothschild.

 

 

 

Όσο δεν γνωρίζει η πλειοψηφία του λαού, ποιοί κυβερνούν τον κόσμο και ποιοι ορίζουν κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, ή στήνουν οικονομικές κρίσεις ενεργειακές και επισιτιστικές κρίσεις, εξεγέρσεις και  πολέμους, Πανδημίες και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, θα σέρνονται πίσω από την άγνοια και τα στημένα κόμματα εκτός ή εντός κοινοβουλίων και θα ψηφίζουν τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Το Συμβούλιο των Διοικητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Herland Report | Διαβάστε το εδώ

 

Herland Report: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Διαβάστε το ρεπορτάζ για το ρόλο της BIS, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στον έλεγχο των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων:

Είναι οι Goldman Sachs, οι Rockefellers, οι Lehmans και οι Kuhn Loebs της Νέας Υόρκης- οι Rothschilds του Παρισιού και του Λονδίνου, οι Warburgs του Αμβούργου, οι Lazards του Παρισιού και οι Israel Moses Seifs της Ρώμης.

Πολλοί από τους μετόχους της τράπεζας κατοικούν στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ιστορική δυσπιστία απέναντι στη BIS, πιέζοντας ανεπιτυχώς για την κατάργησή της στη διάσκεψη του Bretton Woods το 1944 μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντ’ αυτού, η ισχύς των Οκτώ Οικογενειών επιδεινώθηκε, με τη δημιουργία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Bretton Woods.

Το Bretton Woods έγινε ευλογία για τις Οκτώ Οικογένειες. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είχαν κεντρική θέση σε αυτή τη “νέα τάξη πραγμάτων”, γράφει ο Dean Henderson στο The Herland Report και στο Free21.

Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες των Τραπεζών (Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup και Wells Fargo) κατέχουν τους Τέσσερις Καβαλάρηδες του Πετρελαίου (Exxon Mobil, Royal Dutch/Shell, BP και Chevron Texaco)- σε συνδυασμό με την Deutsche Bank, την BNP, την Barclays και άλλα ευρωπαϊκά μεγαθήρια του παλαιού χρήματος.

Στις εταιρείες που ελέγχονται από τον Rockefeller περιλαμβάνονται οι Exxon Mobil, Chevron Texaco, BP Amoco, Marathon Oil, Freeport McMoran, Quaker Oats, ASARCO, United, Delta, Northwest, ITT, International Harvester, Xerox, Boeing, Westinghouse, Hewlett-Packard, Honeywell, International Paper, Pfizer, Motorola, Monsanto, Union Carbide και General Foods.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Το μονοπώλιό τους στην παγκόσμια οικονομία δεν τελειώνει στην άκρη της πετρελαιοπηγής. Σύμφωνα με τις καταθέσεις 10Κ των εταιρειών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι τέσσερις καβαλάρηδες του τραπεζικού συστήματος συγκαταλέγονται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων κατόχων μετοχών σχεδόν κάθε εταιρείας του Fortune 500.

Σε ποιον ανήκει λοιπόν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και ποιοι είναι οι μέτοχοι αυτών των τραπεζών του κέντρου χρήματος; Αυτές οι πληροφορίες φυλάσσονται πολύ πιο στενά.

Τα ερωτήματά μου προς τις ρυθμιστικές υπηρεσίες των τραπεζών σχετικά με την ιδιοκτησία μετοχών στις 25 κορυφαίες εταιρείες χαρτοφυλακίου τραπεζών των ΗΠΑ έλαβαν το καθεστώς του Freedom of Information Act, πριν απορριφθούν για λόγους “εθνικής ασφάλειας”.

Αυτό είναι μάλλον ειρωνικό, δεδομένου ότι πολλοί από τους μετόχους των τραπεζών κατοικούν στην Ευρώπη. Μια σημαντική αποθήκη του πλούτου της παγκόσμιας ολιγαρχίας στην οποία ανήκουν αυτές οι τραπεζικές εταιρείες χαρτοφυλακίου είναι η US Trust Corporation – που ιδρύθηκε το 1853 και τώρα ανήκει στην Bank of America. Ένας πρόσφατος διευθυντής της US Trust και επίτιμος διαχειριστής ήταν ο Walter Rothschild.

Άλλοι διευθυντές ήταν ο Daniel Davison της JP Morgan Chase, ο Richard Tucker της Exxon Mobil, ο Daniel Roberts της Citigroup και ο Marshall Schwartz της Morgan Stanley. Ο J. W. McCallister, ένας έμπιστος της πετρελαϊκής βιομηχανίας με διασυνδέσεις με τον Οίκο των Σαούντ, έγραψε στο The Grim Reaper ότι οι πληροφορίες που απέκτησε από Σαουδάραβες τραπεζίτες αναφέρουν ότι το 80% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης – μακράν το πιο ισχυρό υποκατάστημα της Fed – ανήκει σε μόλις οκτώ οικογένειες, τέσσερις από τις οποίες κατοικούν στις ΗΠΑ.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Είναι οι Goldman Sachs, Rockefellers, Lehmans και Kuhn Loebs της Νέας Υόρκης, οι Rothschilds του Παρισιού και του Λονδίνου, οι Warburgs του Αμβούργου, οι Lazards του Παρισιού και οι Israel Moses Seifs της Ρώμης.

Ο CPA Thomas D. Schauf επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του McCallister, προσθέτοντας ότι δέκα τράπεζες ελέγχουν και τα δώδεκα υποκαταστήματα της Federal Reserve Bank.

Ονομάζει τις N.M. Rothschild του Λονδίνου, Rothschild Bank του Βερολίνου, Warburg Bank του Αμβούργου, Warburg Bank του Άμστερνταμ, Lehman Brothers της Νέας Υόρκης, Lazard Brothers του Παρισιού, Kuhn Loeb Bank της Νέας Υόρκης, Israel Moses Seif Bank της Ιταλίας, Goldman Sachs της Νέας Υόρκης και JP Morgan Chase Bank της Νέας Υόρκης.

Ο Schauf απαριθμεί τους William Rockefeller, Paul Warburg, Jacob Schiff και James Stillman ως άτομα που κατέχουν μεγάλες μετοχές της Fed. Οι Schiffs είναι εσωτερικοί συνεργάτες της Kuhn Loeb.

Οι Stillmans είναι έμπιστοι της Citigroup, οι οποίοι παντρεύτηκαν με την οικογένεια Rockefeller στις αρχές του αιώνα. Ο Eustace Mullins κατέληξε στα ίδια συμπεράσματα στο βιβλίο του The Secrets of the Federal Reserve, στο οποίο εμφανίζει διαγράμματα που συνδέουν τη Fed και τις τράπεζες-μέλη της με τις οικογένειες Rothschild, Warburg, Rockefeller και τις άλλες.

Ο έλεγχος που ασκούν αυτές οι τραπεζικές οικογένειες στην παγκόσμια οικονομία είναι αδιαμφισβήτητος και καλύπτεται σκοπίμως από μυστικότητα.

Ο εταιρικός βραχίονας των μέσων μαζικής ενημέρωσης τους σπεύδει να απαξιώσει κάθε πληροφορία που εκθέτει αυτό το ιδιωτικό κεντρικό τραπεζικό καρτέλ ως “θεωρία συνωμοσίας”. Ωστόσο, τα γεγονότα παραμένουν.

Η ιστορία του Οίκου Morgan: Η Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα γεννήθηκε το 1913, την ίδια χρονιά που πέθανε ο γόνος των αμερικανικών τραπεζών J. Pierpont Morgan και ιδρύθηκε το Ίδρυμα Ροκφέλερ. Ο Οίκος Morgan προήδρευε της αμερικανικής οικονομίας από τη γωνία της Wall Street και της Broad, ενεργώντας ως οιονεί κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ από το 1838, όταν την ίδρυσε ο George Peabody στο Λονδίνο.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Ο Peabody ήταν επιχειρηματικός συνεργάτης των Rothschilds. Το 1952 ο ερευνητής της Fed Eustace Mullins διατύπωσε την υπόθεση ότι οι Morgans δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πράκτορες των Rothschild.

Ο Mullins έγραψε ότι οι Rothschilds,

“…προτιμούσαν να δρουν ανώνυμα στις ΗΠΑ πίσω από τη βιτρίνα της J.P. Morgan & Company”. Ο συγγραφέας Gabriel Kolko δήλωσε: “Οι δραστηριότητες του Μόργκαν το 1895-1896 για την πώληση χρυσών ομολόγων των ΗΠΑ στην Ευρώπη βασίζονταν σε μια συμμαχία με τον οίκο των Rothschild”.

Το οικονομικό χταπόδι της Morgan τύλιξε γρήγορα τα πλοκάμια του σε όλο τον κόσμο. Η Morgan Grenfell λειτουργούσε στο Λονδίνο. Η Morgan et Co κυβέρνησε το Παρίσι. Τα ξαδέρφια των Rothschild, οι Lambert, δημιούργησαν την Drexel & Company στη Φιλαδέλφεια.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Ο οίκος Morgan εξυπηρετούσε τους Astors, DuPonts, Guggenheims, Vanderbilts και Rockefellers. Χρηματοδότησε την ίδρυση της AT&T, της General Motors, της General Electric και της DuPont. Όπως και οι τράπεζες Rothschild και Barings με έδρα το Λονδίνο, η Morgan έγινε μέρος της δομής εξουσίας σε πολλές χώρες.

Μέχρι το 1890 ο οίκος Morgan δάνειζε την κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου, χρηματοδοτούσε τους ρωσικούς σιδηροδρόμους, έθετε σε κυκλοφορία ομόλογα της επαρχιακής κυβέρνησης της Βραζιλίας και χρηματοδοτούσε δημόσια έργα της Αργεντινής. Η ύφεση του 1893 ενίσχυσε τη δύναμη του Morgan.

Εκείνη τη χρονιά ο Morgan έσωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ από τραπεζικό πανικό, σχηματίζοντας ένα συνδικάτο για να στηρίξει τα κρατικά αποθέματα με ένα φορτίο χρυσού Rothschild αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Morgan ήταν η κινητήρια δύναμη της δυτικής επέκτασης στις ΗΠΑ, χρηματοδοτώντας και ελέγχοντας τους σιδηροδρόμους προς τη Δύση μέσω καταπιστευμάτων με δικαίωμα ψήφου.

Το 1879 ο χρηματοδοτούμενος από τη Morgan Κεντρικός Σιδηρόδρομος της Νέας Υόρκης του Cornelius Vanderbilt έδωσε προνομιακές τιμές μεταφοράς στο εκκολαπτόμενο μονοπώλιο της Standard Oil του John D. Rockefeller, εδραιώνοντας τη σχέση Rockefeller/Morgan. Ο οίκος Morgan περιήλθε πλέον υπό τον έλεγχο των οικογενειών Rothschild και Rockefeller.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Ένας τίτλος της New York Herald έγραφε: “Οι βασιλιάδες των σιδηροδρόμων σχηματίζουν γιγαντιαίο καταπίστευμα”. Ο J. Pierpont Morgan, ο οποίος κάποτε δήλωνε: “Ο ανταγωνισμός είναι αμαρτία“, γνωμοδοτούσε τώρα χαρούμενα: “Σκεφτείτε το”.

Όλη η ανταγωνιστική σιδηροδρομική κίνηση δυτικά του Σεντ Λούις τίθεται υπό τον έλεγχο περίπου τριάντα ανδρών”. Ο Morgan και ο τραπεζίτης του Edward Harriman, Kuhn Loeb, κατείχαν το μονοπώλιο των σιδηροδρόμων, ενώ οι τραπεζικές δυναστείες Lehman, Goldman Sachs και Lazard ενώθηκαν με τους Rockefellers στον έλεγχο της βιομηχανικής βάσης των ΗΠΑ.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Σε ποιον ανήκει λοιπόν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Το 1903 ιδρύθηκε το Banker’s Trust από τις οκτώ οικογένειες. Ο Benjamin Strong της Banker’s Trust ήταν ο πρώτος διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης.

Η δημιουργία της Fed το 1913 συνένωσε τη δύναμη των Οκτώ Οικογενειών με τη στρατιωτική και διπλωματική ισχύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Εάν τα δάνεια τους στο εξωτερικό έμεναν απλήρωτα, οι ολιγάρχες μπορούσαν πλέον να στείλουν Αμερικανούς πεζοναύτες για να εισπράξουν τα χρέη. Η Morgan, η Chase και η Citibank σχημάτισαν ένα διεθνές συνδικάτο δανεισμού.

Ο Οίκος των Morgan ήταν φιλικός με τον βρετανικό Οίκο των Windsor και τον ιταλικό Οίκο της Σαβοΐας. Οι Kuhn Loebs, Warburgs, Lehmans, Lazards, Israel Moses Seifs και Goldman Sachs είχαν επίσης στενούς δεσμούς με την ευρωπαϊκή βασιλική οικογένεια.

Μέχρι το 1895 η Morgan ήλεγχε τη ροή του χρυσού από και προς τις ΗΠΑ. Το πρώτο αμερικανικό κύμα συγχωνεύσεων βρισκόταν στα σπάργανα και προωθήθηκε από τους τραπεζίτες. Το 1897 έγιναν εξήντα εννέα βιομηχανικές συγχωνεύσεις. Το 1899 υπήρχαν δώδεκα εκατό.

Το 1904 ο John Moody – ιδρυτής της Moody’s Investor Services – δήλωσε ότι ήταν αδύνατο να μιλάμε για τα συμφέροντα των Rockefeller και Morgan ως ξεχωριστά. Η δυσπιστία του κοινού απέναντι στον όμιλο εξαπλώθηκε.

Πολλοί τους θεωρούσαν προδότες που εργάζονταν για το ευρωπαϊκό παλιό χρήμα. Η Standard Oil του Rockefeller, η US Steel του Andrew Carnegie και οι σιδηρόδρομοι του Edward Harriman χρηματοδοτούνταν από τον τραπεζίτη Jacob Schiff της Kuhn Loeb, ο οποίος συνεργαζόταν στενά με τους Ευρωπαίους Rothschilds.

Αρκετές δυτικές πολιτείες απαγόρευσαν τους τραπεζίτες. Ο λαϊκιστής ιεροκήρυκας William Jennings Bryan ήταν τρεις φορές υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία από το 1896 έως το 1908. Το κεντρικό θέμα της αντιιμπεριαλιστικής εκστρατείας του ήταν ότι η Αμερική έπεφτε στην παγίδα της “οικονομικής υποτέλειας στο βρετανικό κεφάλαιο”.

Ο Teddy Roosevelt νίκησε τον Bryan το 1908, αλλά αναγκάστηκε από αυτή την εξαπλούμενη λαϊκιστική πυρκαγιά να θεσπίσει τον νόμο Sherman Anti-Trust Act. Στη συνέχεια κυνήγησε το Standard Oil Trust. Το 1912 πραγματοποιήθηκαν οι ακροάσεις Pujo, οι οποίες αφορούσαν τη συγκέντρωση εξουσίας στη Wall Street.

Την ίδια χρονιά η κυρία Edward Harriman πούλησε τις σημαντικές μετοχές της στην τράπεζα Guaranty Trust της Νέας Υόρκης στην J.P. Morgan, δημιουργώντας την Morgan Guaranty Trust.

Ο δικαστής Louis Brandeis έπεισε τον πρόεδρο Woodrow Wilson να ζητήσει τον τερματισμό της διαπλοκής των διοικητικών συμβουλίων. Το 1914 ψηφίστηκε ο νόμος Clayton Anti-Trust Act. Ο Jack Morgan – γιος και διάδοχος του J. Pierpont – αντέδρασε καλώντας τους πελάτες της Morgan Remington και Winchester να αυξήσουν την παραγωγή όπλων.

Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να εισέλθουν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρακινούμενος από το Ίδρυμα Carnegie και άλλα μέτωπα της ολιγαρχίας, ο Ουίλσον δέχτηκε. Όπως έγραψε ο Charles Tansill στο βιβλίο του America Goes to War, “Ακόμη και πριν από τη σύγκρουση των όπλων, η γαλλική εταιρεία Rothschild Freres τηλεγράφησε στη Morgan & Company στη Νέα Υόρκη προτείνοντας τη διάθεση ενός δανείου 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σημαντικό μέρος του οποίου θα έμενε στις ΗΠΑ για να πληρώσει τις γαλλικές αγορές αμερικανικών προϊόντων”.

Ο οίκος Morgan χρηματοδότησε τη μισή πολεμική προσπάθεια των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα λάμβανε προμήθειες για την παράταξη εργολάβων όπως η GE, η Du Pont, η US Steel, η Kennecott και η ASARCO. Όλοι ήταν πελάτες της Morgan.

Η Morgan χρηματοδότησε επίσης τον βρετανικό πόλεμο των Μπόερς στη Νότια Αφρική και τον γαλλοπρωσικό πόλεμο. Στη Διάσκεψη Ειρήνης στο Παρίσι το 1919 προήδρευσε ο Morgan, ο οποίος ηγήθηκε τόσο των γερμανικών όσο και των συμμαχικών προσπαθειών ανασυγκρότησης. Στη δεκαετία του 1930 ο λαϊκισμός επανεμφανίστηκε στην Αμερική μετά το Κραχ του 1929, από το οποίο επωφελήθηκαν η Goldman Sachs, η Lehman Bank και άλλοι.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζών της Βουλής των Αντιπροσώπων Louis McFadden (D-NY) δήλωσε για τη Μεγάλη Ύφεση: “Δεν ήταν ατύχημα. Ήταν ένα προσεκτικά κατασκευασμένο γεγονός… Οι διεθνείς τραπεζίτες επεδίωξαν να προκαλέσουν εδώ μια κατάσταση απόγνωσης, ώστε να αναδειχθούν ως κυρίαρχοι όλων μας”.

Ο γερουσιαστής Gerald Nye (D-ND) προήδρευσε μιας έρευνας για τα πυρομαχικά το 1936. Ο Nye κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο οίκος Morgan είχε βυθίσει τις ΗΠΑ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να προστατεύσει τα δάνεια και να δημιουργήσει μια ανθηρή βιομηχανία όπλων.

Ο Nye συνέταξε αργότερα ένα έγγραφο με τίτλο The Next War (Ο επόμενος πόλεμος), το οποίο αναφερόταν κυνικά στο “παλιό τέχνασμα της θεάς δημοκρατίας”, μέσω του οποίου η Ιαπωνία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρασύρει τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1937 ο υπουργός Εσωτερικών Harold Ickes προειδοποίησε για την επιρροή των “60 οικογενειών της Αμερικής”. Ο ιστορικός Ferdinand Lundberg έγραψε αργότερα ένα βιβλίο με τον ίδιο ακριβώς τίτλο. Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου William O. Douglas κατήγγειλε: “Η επιρροή της Morgan… η πιο επιβλαβής στη βιομηχανία και τα οικονομικά σήμερα”. Ο Jack Morgan απάντησε σπρώχνοντας τις ΗΠΑ προς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Morgan είχε στενές σχέσεις με τις οικογένειες Iwasaki και Dan – τις δύο πλουσιότερες φατρίες της Ιαπωνίας – οι οποίες είχαν την Mitsubishi και τη Mitsui, αντίστοιχα, από τότε που οι εταιρείες προέκυψαν από τα σογκούντα του 17ου αιώνα.

Όταν η Ιαπωνία εισέβαλε στη Μαντζουρία, σφάζοντας Κινέζους αγρότες στο Nanking, ο Morgan υποβάθμισε το περιστατικό. Η Morgan είχε επίσης στενές σχέσεις με τον Ιταλό φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι, ενώ ο Γερμανός ναζιστής Dr. Hjalmer Schacht ήταν σύνδεσμος της Morgan Bank κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τον πόλεμο εκπρόσωποι της Morgan συναντήθηκαν με τον Schacht στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στη Βασιλεία της Ελβετίας. Η BIS του Οίκου Ροκφέλερ είναι η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο, μια παγκόσμια κεντρική τράπεζα για τις Οκτώ Οικογένειες που ελέγχουν τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες σχεδόν όλων των δυτικών και αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο πρώτος πρόεδρος της BIS ήταν ο τραπεζίτης των Rockefeller Gates McGarrah- στέλεχος της Chase Manhattan και της Federal Reserve.

Ο McGarrah ήταν ο παππούς του πρώην διευθυντή της CIA Richard Helms. Οι Rockefellers-όπως και οι Morgans- είχαν στενούς δεσμούς με το Λονδίνο. Ο David Icke γράφει στο βιβλίο του Children of the Matrix, ότι οι Rockefellers και οι Morgans ήταν απλώς “βοηθοί” των Ευρωπαίων Rothschild.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Η BIS ανήκει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα της Ιταλίας, την Τράπεζα του Καναδά, την Ελβετική Εθνική Τράπεζα, την Nederlandsche Bank, την Bundesbank και την Τράπεζα της Γαλλίας.

Ο ιστορικός Carroll Quigley έγραψε στο επικό βιβλίο του “Tragedy and Hope” ότι η BIS ήταν μέρος ενός σχεδίου,

“για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος χρηματοπιστωτικού ελέγχου σε ιδιωτικά χέρια, ικανό να κυριαρχήσει στο πολιτικό σύστημα κάθε χώρας και στην οικονομία του κόσμου στο σύνολό του… να ελέγχεται με φεουδαρχικό τρόπο από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου που ενεργούν συντονισμένα με μυστικές συμφωνίες”.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ιστορική δυσπιστία απέναντι στη BIS, πιέζοντας ανεπιτυχώς για την κατάργησή της στη διάσκεψη του Bretton Woods του 1944 μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντ’ αυτού, η ισχύς των Οκτώ Οικογενειών επιδεινώθηκε, με τη δημιουργία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Bretton Woods.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ απέκτησε μετοχές της BIS μόλις τον Σεπτέμβριο του 1994. Η BIS κατέχει τουλάχιστον το 10% των νομισματικών αποθεμάτων για τουλάχιστον 80 από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, το ΔΝΤ και άλλους πολυμερείς οργανισμούς.

Χρησιμεύει ως χρηματοοικονομικός αντιπρόσωπος για διεθνείς συμφωνίες, συλλέγει πληροφορίες για την παγκόσμια οικονομία και λειτουργεί ως δανειστής έσχατης ανάγκης για την αποτροπή της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης. Η BIS προωθεί μια ατζέντα μονοπωλιακού καπιταλισμού. Έδωσε δάνειο-γέφυρα στην Ουγγαρία τη δεκαετία του 1990 για να εξασφαλίσει την ιδιωτικοποίηση της οικονομίας της χώρας αυτής.

Χρησίμευσε ως αγωγός για τη χρηματοδότηση των οκτώ οικογενειών του Αδόλφου Χίτλερ- με επικεφαλής τον J. Henry Schroeder της Warburg και την Τράπεζα Mendelsohn του Άμστερνταμ. Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η BIS βρίσκεται στο ναδίρ του παγκόσμιου ξεπλύματος χρήματος από ναρκωτικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η BIS έχει την έδρα της στην Ελβετία, αγαπημένη κρυψώνα για τον πλούτο της παγκόσμιας αριστοκρατίας και έδρα για την ιταλική μασονική Στοά Alpina P-2 της Ιταλίας και τη Ναζιστική Διεθνή.

Άλλοι θεσμοί που ελέγχουν οι Οκτώ Οικογένειες περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τη Διεθνή Νομισματική Διάσκεψη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Το Bretton Woods ήταν μια ευλογία για τις Οκτώ Οικογένειες. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είχαν κεντρική θέση σε αυτή τη “νέα τάξη πραγμάτων”. Το 1944 τα πρώτα ομόλογα της Παγκόσμιας Τράπεζας κυκλοφόρησαν από τη Morgan Stanley και την First Boston.

Η γαλλική οικογένεια Lazard αναμίχθηκε περισσότερο στα συμφέροντα του Οίκου Morgan. Η Lazard Freres- η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Γαλλίας- ανήκει στις οικογένειες Lazard και David-Weill- παλιά γόνοι των τραπεζών της Γένοβας που εκπροσωπούνται από τη Michelle Davive.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Ένας πρόσφατος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Citigroup ήταν ο Sanford Weill. Το 1968 η Morgan Guaranty εγκαινίασε το Euro-Clear, ένα τραπεζικό σύστημα εκκαθάρισης τίτλων σε ευρώ-δολαρίου με έδρα τις Βρυξέλλες. Ήταν το πρώτο τέτοιο αυτοματοποιημένο εγχείρημα. Κάποιοι αποκάλεσαν το Euro-Clear “The Beast” (“Το Κτήνος”).

Οι Βρυξέλλες λειτουργούν ως έδρα της νέας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΝΑΤΟ. Το 1973 αξιωματούχοι της Morgan συναντήθηκαν μυστικά στις Βερμούδες για να αναστήσουν παράνομα τον παλιό Οίκο Morgan, είκοσι χρόνια πριν καταργηθεί ο νόμος Glass Steagal.

Η Morgan και οι Rockefellers παρείχαν την οικονομική υποστήριξη στη Merrill Lynch, ανεβάζοντάς την στην Big 5 της αμερικανικής επενδυτικής τραπεζικής. Η Merrill είναι τώρα μέρος της Bank of America.

Ο John D. Rockefeller χρησιμοποίησε τον πετρελαϊκό του πλούτο για να αποκτήσει την Equitable Trust, η οποία είχε καταβροχθίσει αρκετές μεγάλες τράπεζες και εταιρείες μέχρι τη δεκαετία του 1920.

Η Μεγάλη Ύφεση συνέβαλε στην εδραίωση της δύναμης του Rockefeller.

Η Chase Bank του συγχωνεύτηκε με την Manhattan Bank του Kuhn Loeb για να σχηματίσουν την Chase Manhattan, εδραιώνοντας μια μακροχρόνια οικογενειακή σχέση.

Οι Kuhn-Loeb είχαν χρηματοδοτήσει -μαζί με τους Rothschild- την προσπάθεια του Ροκφέλερ να γίνει βασιλιάς του πετρελαίου. Η National City Bank of Cleveland παρείχε στον John D. τα χρήματα που χρειαζόταν για να ξεκινήσει τη μονοπώληση της πετρελαϊκής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Η τράπεζα αναγνωρίστηκε σε ακροάσεις του Κογκρέσου ως μία από τις τρεις τράπεζες που ανήκαν στον Rothschild στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1870, όταν ο Rockefeller ιδρύθηκε για πρώτη φορά ως Standard Oil of Ohio.

Ένας εταίρος της Rockefeller Standard Oil ήταν ο Edward Harkness, η οικογένεια του οποίου ήρθε να ελέγξει τη Chemical Bank.

Ένας άλλος ήταν ο James Stillman, η οικογένεια του οποίου ήλεγχε την Manufacturers Hanover Trust. Και οι δύο τράπεζες συγχωνεύθηκαν υπό την ομπρέλα της JP Morgan Chase.

Δύο από τις κόρες του James Stillman παντρεύτηκαν δύο από τους γιους του William Rockefeller. Οι δύο οικογένειες ελέγχουν επίσης ένα μεγάλο μέρος της Citigroup.

Στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι Rockefellers ελέγχουν τις Metropolitan Life, Equitable Life, Prudential και New York Life. Οι τράπεζες Ροκφέλερ ελέγχουν το 25% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των 50 μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών των ΗΠΑ και το 30% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των 50 μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες -η πρώτη στις ΗΠΑ ιδρύθηκε από τους μασόνους μέσω της Woodman’s of America- παίζουν βασικό ρόλο στην ανακατανομή του χρήματος των ναρκωτικών στις Βερμούδες.

Στις εταιρείες που ελέγχονται από τον Rockefeller περιλαμβάνονται οι Exxon Mobil, Chevron Texaco, BP Amoco, Marathon Oil, Freeport McMoran, Quaker Oats, ASARCO, United, Delta, Northwest, ITT, International Harvester, Xerox, Boeing, Westinghouse, Hewlett-Packard, Honeywell, International Paper, Pfizer, Motorola, Monsanto, Union Carbide και General Foods.

Το Ίδρυμα Rockefeller έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς τόσο με το Ίδρυμα Ford όσο και με το Ίδρυμα Carnegie. Άλλες φιλανθρωπικές προσπάθειες της οικογένειας περιλαμβάνουν το Rockefeller Brothers Fund, το Rockefeller Institute for Medical Research, το General Education Board, το Πανεπιστήμιο Rockefeller και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο – το οποίο παράγει μια σταθερή ροή ακροδεξιών οικονομολόγων ως απολογητών του διεθνούς κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου του Milton Friedman.

Το καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ: Σε ποιον ανήκει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Στην οικογένεια ανήκουν η πλατεία Rockefeller Plaza 30, όπου κάθε χρόνο ανάβει το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, και το Rockefeller Center.

Ο David Rockefeller συνέβαλε καθοριστικά στην κατασκευή των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Η κύρια κατοικία της οικογένειας Ροκφέλερ είναι ένα ογκώδες συγκρότημα στα βόρεια της Νέας Υόρκης, γνωστό ως Pocantico Hills. Διαθέτουν επίσης ένα διπλό διαμέρισμα 32 δωματίων στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν, ένα αρχοντικό στην Ουάσινγκτον, το Monte Sacro Ranch στη Βενεζουέλα, φυτείες καφέ στο Εκουαδόρ, διάφορα αγροκτήματα στη Βραζιλία, ένα κτήμα στο Seal Harbor του Μέιν και θέρετρα στην Καραϊβική, τη Χαβάη και το Πουέρτο Ρίκο.

Οι οικογένειες Dulles και Rockefeller είναι ξαδέλφια. Ο Allen Dulles δημιούργησε τη CIA, βοήθησε τους Ναζί, κάλυψε το χτύπημα του Κένεντι από την έδρα του στην Επιτροπή Warren και έκλεισε συμφωνία με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο αδελφός John Foster Dulles προήδρευσε των ψεύτικων καταπιστευμάτων Goldman Sachs πριν από το χρηματιστηριακό κραχ του 1929 και βοήθησε τον αδελφό του να ανατρέψει τις κυβερνήσεις στο Ιράν και τη Γουατεμάλα. Και οι δύο ήταν εγκάθετοι του Skull & Bones, του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και μασόνοι 33ου βαθμού.

Οι Rockefellers έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της Λέσχης της Ρώμης που προσανατολίζεται στην αποπληθυσμοποίηση στο οικογενειακό τους κτήμα στο Bellagio της Ιταλίας. Το κτήμα τους στο Pocantico Hills γέννησε την Τριμερή Επιτροπή. Η οικογένεια είναι σημαντικός χρηματοδότης του κινήματος της ευγονικής που γέννησε τον Χίτλερ, την ανθρώπινη κλωνοποίηση και την τρέχουσα εμμονή με το DNA στους επιστημονικούς κύκλους των ΗΠΑ.

Ο John Rockefeller Jr. ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Πληθυσμού μέχρι το θάνατό του. Ο συνονόματος γιος του είναι γερουσιαστής από τη Δυτική Βιρτζίνια. Ο αδελφός του Winthrop Rockefeller ήταν υποδιοικητής του Αρκάνσας και παραμένει ο πιο ισχυρός άνθρωπος στην εν λόγω πολιτεία.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε τον Οκτώβριο του 1975 στο περιοδικό Playboy, ο αντιπρόεδρος Nelson Rockefeller -ο οποίος ήταν επίσης κυβερνήτης της Νέας Υόρκης- διατύπωσε την πατροναριστική κοσμοθεωρία της οικογένειάς του: “Πιστεύω πολύ στον σχεδιασμό -οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, στρατιωτικό, συνολικό παγκόσμιο σχεδιασμό”.

Αλλά από όλους τους αδελφούς Rockefeller, ο ιδρυτής της Τριμερούς Επιτροπής (ΤΕ) και πρόεδρος της Chase Manhattan David είναι αυτός που πρωτοστάτησε στην ατζέντα της οικογένειας σε παγκόσμια κλίμακα.

Υπερασπίστηκε τον Σάχη του Ιράν, το νοτιοαφρικανικό καθεστώς απαρτχάιντ και τη χούντα Πινοσέτ της Χιλής. Ήταν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του CFR, της TC και (κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ) της Επιτροπής για μια αποτελεσματική και βιώσιμη ειρήνη στην Ασία – μια σύμβαση-μπαναμάς για όσους έβγαζαν τα προς το ζην από τη σύγκρουση.

Ο Νίξον του ζήτησε να γίνει υπουργός Οικονομικών, αλλά ο Rockefeller αρνήθηκε τη θέση, γνωρίζοντας ότι η δύναμή του ήταν πολύ μεγαλύτερη στο τιμόνι της Chase.

Ο συγγραφέας Gary Allen γράφει στο: The Rockefeller File ότι το 1973,ο David Rockefeller συναντήθηκε με είκοσι επτά αρχηγούς κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Ρωσίας και της Κόκκινης Κίνας“.

Μετά το πραξικόπημα της Nugan Hand Bank/CIA κατά του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Gough Whitlam το 1975, ο διορισμένος από το Βρετανικό Στέμμα διάδοχός του Malcolm Fraser έσπευσε στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Gerald Ford αφού πρώτα συζήτησε με τον David Rockefeller. 


Δικτυογραφία :

The Federal Reserve Cartel – Eight Families own the USA, BIS, IMF, World Bank

The Federal Reserve Cartel – Eight Families own the USA, BIS, IMF, World Bank

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/bis-f38

Προβολές : 756


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα