Πολύ βρωμιά ρε φίλε...άρρωστες καταστάσεις... ΗΛΙΑ, ΡΙΞ’ ΤΟ...

Πολύ βρωμιά ρε φίλε...άρρωστες καταστάσεις... ΗΛΙΑ, ΡΙΞ’ ΤΟ...

14 Σεπτεμβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:565
Μοίρασέ το

 

 

Η δυσώδης «υπόθεση Κουκάκη», ο Τέλλογλου και οι αποκαλύψεις Βαξεβάνη για μια βρόμικη ιστορία – Ποιοι έχουν παρασύρει τον Τσίπρα – Ο συνεργάτης του Μητσοτάκη που εμπλέκεται

Το τελικό σύμπτωμα μιας άρρωστης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί χρόνια στα media. Συστήματα με διασυνδέσεις σε σκοτεινά κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας ενδύονται τον μανδύα της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» και επιχειρούν την αποσταθεροποίηση στη χώρα.

 

 

 

 

Η Δημοσιογραφία, έχει τελειώσει εδώ και κάποιες δεκαετίες… όταν δε ήταν κάτω από την υπηρεσία εκδοτών, ποτέ δεν ήταν ελεύθερη…

Τα τελευταία όμως χρόνια, ξεπέρασε κάθε αναστολή και βυθίστηκε στον βόθρο της … παρακρατικής ή της ξένης εξουσίας.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ…

Ακολουθήστε την γραμμή του χρήματος, και θα φρίξετε με τα ονόματα που θα βρείτε και τα οποία ΔΗΘΕΝ σας… ενημερώνουν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η υπόθεση των «παρακολουθήσεων» που «ερευνά» και για την οποία «σηκώνει σκόνη» ένα περιθωριακό σύστημα δημοσιογράφων δεν είναι ούτε αυτό που φαίνεται, ούτε αυτό που θέλουν αναγνώστη μας να σου δείξουν.

Λένε: Κάποιος ή κάποιοι «παρακολουθούσαν» έναν δημοσιογράφο που δεν τον γνώριζε μέχρι σήμερα σχεδόν κανένας εκτός από κάποιους στον χώρο των media και κατηγορούν την σημερινή κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις, ενώ ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, δηλαδή ο Θανάσης Κουκάκης, είχε διοριστεί στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, είναι κολλητός με τον σύζυγο της Κεραμέως, έχει στενή σχέση με συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη που συμμετέχει στον πρωινό καφέ, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά για την υπόθεση Πετσίτη, κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα και την «παρέα του» ότι παρακολουθούσαν κόσμο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση (Μπορείς όλα αυτά να τα δεις ΕΔΩ).

Απορείς; Αν απορείς εδώ είμαστε εμείς για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να λύσουμε τις όποιες απορίες έχεις.

Θύμα σκοτεινών κέντρων ο Τσίπρας

Εκτός των παραπάνω μεγάλη εντύπωση μας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έχουν πέσει θύμα όχι μόνο παραπληροφόρησης, αλλά και αμφιλεγόμενων προσώπων τον οποίων ο ρόλος είναι γνωστός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον – όπως έχουμε ξαναγράψει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) μας έχει δημιουργήσει ο ρόλος στην υπόθεση στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιείται στον τομέα των ΜΜΕ και επικοινωνίας και επιχειρηματία ο οποίος είναι «κολλητός» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μας έχει προκαλέσει η ταύτιση – έως ένα σημείο – του εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, με τον Θανάση Κουκάκη, τον οποίο στηρίζει, ενώ το προφίλ του δημοσιογράφου που καταγγέλλει τις «παρακολουθήσεις» ταιριάζει με πρόσωπο που προέρχεται από τα… βάθη της Δεξιάς.

Μεγάλη έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός πως – μέχρι ενός σημείου – συμπίπτουν οι καταγγελίες και τα ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη με όσα ισχυρίζεται ο Κουκάκης, αλλά και όσα «αποκαλύπτει» ο Τέλλογλου και μια δημοσιογραφική ομάδα για την οποία θα μάθετε πολλά τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του πρέπει να καταλάβουν ότι τον Μητσοτάκη θα τον ρίξει ο ελληνικός λαός. Δεν χρειάζεται να παρασύρονται από την εκδούλευση που “πουλάνε” εκείνοι που θέλουν να ρίξουν – για λογαριασμό των αφεντικών τους στο εξωτερικό – τον Μητσοτάκη για να φέρουν κυβερνήσεις “ειδικού σκοπού” ή “τεχνοκρατικές χούντες” του “ακραίου κέντρου”.

 

Οι αποκαλύψεις Βαξεβάνη

Ο Θανάσης Κουκάκης είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης ή αν θέλετε η τελευταία τρύπα του ζουρνά ή αν πάλι θέλετε το τελικό σύμπτωμα μιας άρρωστης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί χρόνια στα media. Συστήματα με διασυνδέσεις σε σκοτεινά κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας ενδύονται τον μανδύα της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» και επιχειρούν την αποσταθεροποίηση στη χώρα. Όχι, ο Κουκάκης δεν κάνει έρευνα. Έχει το ρόλο του θύματος την ώρα που οι φίλοι και “προστάτες” του κάνουν έρευνα.

Ο Θανάσης Κουκάκης στην υπόθεση των «παρακολουθήσεων» συμπορεύεται με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, ο ρόλος του οποίου είναι γνωστός εδώ και χρόνια.


Ορίστε και μία φωτογραφία με τους δυο τους που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε ρεπορτάζ της γερμανικής (όχι τυχαία) Deutsche Welle.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης έχει πέσει θύμα και ο ίδιος παραπληροφόρησης και λάθος εκτίμησης.

Διότι ο εκδότης του Documento πριν από λίγα χρόνια είχε αποκαλύψει τον σκοτεινό ρόλο του Τάσου Τέλλογλου. Και μάλιστα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε το χθεσινό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο documento.gr για τον δημοσιογράφο που βιβλίο εμφανίζει ως “πράκτορα των Γερμανών” (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Ποιος να είναι άραγε; Ποιος να είναι άραγε;

Τι είχε αποκαλύψει λοιπόν ο Κώστας Βαξεβάνης;

Η ομάδα χάκερ Anonymous (Ανώνυμοι) στις 5 Νοεμβρίου 2018 δημοσιοποίησε αρχεία που αφορούσαν τη βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Integrity Initiative.

Ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε τότε ρόλο για «κατασκοπευτικό θρίλερ» και έγραφε μεταξύ άλλων:

«Η μη κυβερνητική οργάνωση είναι τόσο κυβερνητική που στην πραγματικότητα αποτελεί το μακρύ χέρι του Φόρεϊν Οφις, του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Ευρώπη. Με την επίκληση της δράσης ενάντια στη ρωσική διείσδυση (όπως κάποτε ενάντια στον σοβιετικό κίνδυνο), η Βρετανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επιστημόνων, παραγόντων και δημοσιογράφων οι οποίοι παίρνουν οδηγίες για το πώς θα συντονίσουν τη δράση τους κάτω από την ομπρέλα της συγκεκριμένης οργάνωσης, υπό τις εντολές πάντα των κατά τόπους βρετανικών πρεσβειών».

Συμπλήρωνε το ρεπορτάζ:

Το ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ φαίνεται να είναι στην επιρροή της οργάνωσης, με τους επιστήμονες Θάνο Ντόκο, Ιωάννη Αρμακόλα και Γιώργο Τζογόπουλο να έχουν άμεση επαφή ως μέλη της Ομάδας Ελλάδας.

Ιδιαίτερες σχέσεις φαίνεται να υφίστανται και με το σάιτ insidestory.gr και τον ιδιοκτήτη του Δημήτρη Ξενάκη, με δύο δημοσιογράφους, την Κατερίνα Οικονομάκου και τον Γιάννη Γορανίτη, να καταγράφονται και αυτοί από τους Anonymous ως μέλη της ομάδας της Αθήνας.

Στην ομάδα εμφανίζεται να ανήκει και ο γνωστός δημοσιογράφος του Σκάι και του insidestory.gr Τάσος Τέλλογλου.

Στην «Εκθεση προόδου» της οργάνωσης ο Τ. Τέλλογλου αξιολογείται ότι έχει σχέσεις με τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ γράφεται γι’ αυτόν συγκεκριμένα ότι «έχει άμεση επαφή και ευθυγράμμιση με τη γερμανική πρεσβεία της Αθήνας».

Ακόμη δύο μέλη εμφανίζονται να στελεχώνουν την ομάδα δράσης, η πρώην δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Σίσσυ Αλωνιστιώτου και η μεταφράστρια Κατερίνα Χρυσανθοπούλου, οι οποίες δραστηριοποιούνται μέσα από την οργάνωση Journalists about Journalism.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ:

Το insidestory και ο Τάσος Τέλλογλου πρωτοστατούν σήμερα τις «αποκαλύψεις» της βρόμικης «υπόθεσης Κουκάκη».

Ένα έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας με κωδικό 394374862-Cnd-Spcd-Notes είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον από τα δώδεκα ανάλογα έγγραφα που ειχαν αποκαλύψει στις 29 Νοεμβρίου 2018 οι Anonymous. Η δεξαμενή σκέψης Integrity Initiative είχε παραδεχτεί ότι ήταν αυθεντικά τα έγγραφα του πρώτου «πακέτου» που δημοσιοποίησαν οι Anonymous στις 5 Νοεμβρίου 2018.

Έγραφε μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ:

Ο ιστότοπος Inside Story χαρακτηρίζεται «μέσο χωρίς εξέχουσα θέση ή αποδοχή» και «καθοδηγείται κυρίως από τον Τάσο Τέλλογλου που είναι γενικότερα φιλογερμανός και βρίσκεται σε άμεση επαφή και ευθυγράμμιση με την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Λοιπόν όλα τα παραπάνω κρατήστε τα. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα προκειμένου στη συνέχεια, δηλαδή τις επόμενες ημέρες, να καταλάβουν όλοι το εξής:

Ξένο σύστημα θέλει είτε να πάρει στα χέρια του ή να κρατήσει σε ομηρία τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. Στην υπόθεση εμπλέκεται και στενός συνεργάτης – όπως έχουμε πει – του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι χολωμένος επειδή δεν ανέλαβε ρόλο σχετικά με την ΕΥΠ, όπως πίστευε και έλεγε δεξιά και αριστερά πριν από τις εκλογές.

Τις επόμενες ημέρες θα δείτε ποιες είναι οι σχέσεις των «ερευνητών» με «κέντρα» του Βερολίνου και ΜΚΟ και ποιοι γράφουν ρεπορτάζ στην Ελλάδα τα οποία δημοσιεύονται ως δήθεν ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ.

Και κάτι ακόμη: Με τους «ερευνητές» συνεργάζεται και άλλη μία ομάδα «ερευνητών» που παριστάνουν τους Αριστερούς και οι οποίοι ενώ δεν τους διαβάζει κανείς με κάποιον μαγικό τρόπο έχουν έσοδα, ενώ με άλλον «μαγικό τρόπο» συνδέονται με πανίσχυρο εφοπλιστή και τα τσιράκια του. Αυτή είναι η φαιδρή πλευρά της υπόθεσης, η οποία θα προκαλέσει πάρα πολύ γέλιο.

Μείνετε συντονισμένοι…

 

Πηγή

Προβολές : 565


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα