Πολύ σύντομα και στην Ελλάδα;;;

Πολύ σύντομα και στην Ελλάδα;;;

20 Απριλίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,186
Μοίρασέ το

 

Η Ψηφιακή Φυλακή της Νιγηρίας Έχει Χτιστεί και οι Πύλες Κλείνουν

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ…
Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…
Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ


Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Ταυτότητας της Νιγηρίας (“NIMC”) ανακοίνωσε την εισαγωγή μιας νέας ψηφιακής ταυτότητας (“ψηφιακή ταυτότητα”). Αυτή η ψηφιακή ταυτότητα θα συνδέεται με τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται στην κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας, η οποία έχει ήδη λανσάρει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (“CDBC”).

Η ψηφιακή ταυτότητα, η κυκλοφορία της οποίας υποστηρίζεται από την Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (“CBN”) και το Διατραπεζικό Σύστημα Διακανονισμού της Νιγηρίας (“NIBSS”), θα έχει λειτουργίες πληρωμών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, όπως ταξίδια, πληροφορίες για την ασφάλιση υγείας, μικροδάνεια, γεωργία, κουπόνια τροφίμων, επιδοτήσεις μεταφορών και ενέργειας, για να αναφέρουμε μόνο μερικές, ενώ οι υπηρεσίες πληρωμών και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα τροφοδοτούνται από ένα σύστημα προπληρωμένων/χρεωστικών/πιστωτικών καρτών της κεντρικής τράπεζας με την ονομασία AfriGo.

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, η ψηφιακή κάρτα ταυτότητας θα διαθέτει μια ζώνη αναγνώσιμη από μηχανήματα σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών (“ICAO”) για βιομετρικά διαβατήρια, έναν κωδικό QR που θα περιέχει τον εθνικό αριθμό ταυτότητας (“NIN” δλδ. του ΑΦΜ) του κατόχου, και τη δυνατότητα βιομετρικής πιστοποίησης προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων ως το κύριο μέσο επαλήθευσης της ταυτότητας μέσω των δεδομένων στο τσιπ της κάρτας, αναφέρει η Biometric Update.

Ουσιαστικά, η νέα ψηφιακή ταυτότητα της Νιγηρίας συνδέεται με τον κεντρικό τραπεζικό λογαριασμό ενός ατόμου. Η Νιγηρία διαθέτει ήδη ένα CBDC, το eNaira, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021. Ένας από τους λόγους για τους οποίους χρειαζόταν το eNaira, όπως υποστηρίζεται, ήταν η αύξηση της οικονομικής ένταξης, επιτρέποντας σε όσους διαθέτουν κινητό τηλέφωνο αλλά δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό να έχουν πρόσβαση στο CBDC μέσω των smartphones τους.

Τα smartphones συνδέονται επίσης με τις ψηφιακές ταυτότητες των ανθρώπων- η διαδικασία δεν ήταν καθόλου εθελοντική. Τον Δεκέμβριο του 2023, οι εταιρείες που προσφέρουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στη Νιγηρία έλαβαν νέα εντολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μπλοκάρουν πλήρως όλες τις τηλεφωνικές κάρτες Subscriber Identity Module (“SIM”) που δεν συνδέονται με τον NIN που υποστηρίζεται από βιομετρικά στοιχεία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Από τον Απρίλιο του 2022, ισχύει εντολή για το μερικό μπλοκάρισμα πάνω από 70 εκατομμυρίων καρτών SIM που δεν συνδέονται με την ψηφιακή ταυτότητα του κατόχου. Ωστόσο, πρόκειται για μονόδρομη φραγή, καθώς στις εν λόγω κάρτες SIM δεν υποστηρίζονται μόνο εξερχόμενες κλήσεις. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2024, λοιπόν, όλες οι κατηγορίες καρτών SIM των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κάνει τη σύνδεση του NIN θα στερηθούν πλήρως την πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες κλήσεων και δεδομένων, αναφέρει η Biometric Update.

Για τη Νιγηρία, το ολοκληρωτικό σύστημα ελέγχου – τα περίχωρα της ηλεκτρονικής φυλακής που θα χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό και τον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής των ανθρώπων και ολόκληρου του πληθυσμού – έχει πλέον τεθεί σε εφαρμογή.

AfriGo “Οικονομική ένταξη”

Τον Ιανουάριο του 2023, το CBN εγκαινίασε τη χρεωστική κάρτα AfriGo “για την ενίσχυση της οικονομίας χωρίς μετρητά … για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος πληρωμών και την ενίσχυση της χρήσης των ηλεκτρονικών πλατφορμών στη Νιγηρία”. Πρόκειται για ένα πρόσθετο μέσο πληρωμής στις υπάρχουσες κάρτες Mastercard, Visa, Verve και Interswitch, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εντός της Νιγηρίας.

Το CBN ανέφερε τη χρηματοπιστωτική ένταξη, την απελευθέρωση των αποθεμάτων συναλλάγματος, τη μείωση του κόστους λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και την κυριαρχία των δεδομένων ως μερικούς από τους λόγους για την κυκλοφορία της κάρτας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας βρίσκεται σε μια προσπάθεια “οικονομικής ένταξης” για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, έγραψε το Tech Point. Ο διοικητής της CBN δήλωσε ότι η AfriGo θα συμβάλει στην προώθηση της χρηματοπιστωτικής ένταξης στη χώρα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η χρηματοπιστωτική ένταξη σημαίνει ότι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμα και οικονομικά προσιτά χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Η Παγκόσμια Τράπεζα βλέπει μια οικονομικά ενταγμένη κοινωνία ως μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, την εθνικότητα ή άλλους παράγοντες, δεν στερούνται πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, έγραψε το Tech Point.

Η χρηματοπιστωτική ένταξη είναι ένας συχνά διακηρυγμένος στόχος της CBN. Το 2012, ξεκίνησε την Εθνική Στρατηγική Χρηματοοικονομικής Ένταξης για να μειώσει τον αριθμό των Νιγηριανών που αποκλείονται από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες από 46,3% το 2010 σε 20% έως το 2020 … Σε όλες τις περιπτώσεις, η CBN δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους στόχους [της].

Ο ισχυρισμός ότι ένα εγχώριο σύστημα καρτών [AfriGo] θα προωθήσει την οικονομική ένταξη στη Νιγηρία δεν έχει καμία βάση. Όπως εξηγεί ο ορισμός της Παγκόσμιας Τράπεζας, η χρηματοπιστωτική ένταξη σημαίνει ότι κάποιος έχει προσιτή πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Πολλοί οικονομικά αποκλεισμένοι Νιγηριανοί δεν βρίσκονται σε αυτή τη θέση από επιλογή. Τα υψηλά επίπεδα φτώχειας της χώρας σημαίνουν ότι ακόμη και όταν τα άτομα αυτά έχουν ενθαρρυνθεί να δημιουργήσουν λογαριασμούς, απλά δεν μπορούν … Οι περισσότεροι από τους οικονομικά αποκλεισμένους ανθρώπους της Νιγηρίας ζουν σε αγροτικές περιοχές και κερδίζουν πολύ λιγότερο από τον εθνικό κατώτατο μισθό. Επιπλέον, συχνά ζουν μακριά από τράπεζες και άλλους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Κατά συνέπεια, το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να σημαίνει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

Με την κάρτα AfriGo, η CBN βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο για την οικονομική ένταξη στη Νιγηρία, Tech Point, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ψηφιακή Ταυτότητα “Χρηματοοικονομική ένταξη”

Στις 5 Απριλίου, η NIMC έγραψε σε ανακοίνωσή της για την εισαγωγή της ψηφιακής ταυτότητας: “Η κάρτα αυτή θα αντιμετωπίσει τη ζήτηση για φυσική ταυτοποίηση που θα επιτρέπει στους κατόχους της κάρτας να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες του κυβερνητικού και του ιδιωτικού τομέα, να διευκολύνει τη χρηματοοικονομική ένταξη των αδικημένων Νιγηριανών, να ενδυναμώνει τους πολίτες, καθώς και να ενθαρρύνει την αυξημένη συμμετοχή στην οικοδόμηση του έθνους”.

Αν και η ψηφιακή ταυτότητα πρόκειται να “διευκολύνει την οικονομική ένταξη”, αποκλείει ορισμένους ανθρώπους που ζουν στη Νιγηρία.

“Μόνο οι εγγεγραμμένοι πολίτες και οι νόμιμοι κάτοικοι με τον Εθνικό Αριθμό Ταυτότητας [“NIN”] θα μπορούν να ζητήσουν την κάρτα. Οι κάτοχοι των καρτών θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις κάρτες ως χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες συνδέοντας τις με τραπεζικούς λογαριασμούς της επιλογής τους. Οι κάρτες θα δώσουν τη δυνατότητα στα επιλέξιμα άτομα, ιδίως σε όσους αποκλείονται οικονομικά από τις κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες, να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλά προγράμματα κυβερνητικής παρέμβασης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το εδώ

Ενημέρωση Συστήματος Βιομετρικής Ταυτοποίησης

Το σύστημα που χρησιμοποιείται σήμερα για την υποστήριξη του NIN της Νιγηρίας σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει 100 εκατομμύρια εγγραφές. Αλλά στο τέλος του 2023, η χώρα είχε ήδη εκδώσει περισσότερα από 104 εκατομμύρια από τις βιομετρικές ψηφιακές ταυτότητες και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τα 148 εκατομμύρια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα στα τέλη Μαρτίου.

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αφορούσε την “επιδραστική χρονιά για τις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Τράπεζας “Ταυτοποίηση για την Ανάπτυξη” και “Ψηφιοποίηση των πληρωμών μεταξύ κυβερνήσεων και προσώπων (G2Px)”.

“Αυτή η ετήσια έκθεση κάνει απολογισμό των επιτευγμάτων και των διδαγμάτων, καθώς και της συμβολής των ID4D και G2Px για να γίνουν ψηφιακές ταυτότητες και συστήματα πληρωμών από την κυβέρνηση προς το άτομο (G2P)”, ανέφερε η έκθεση. “Ενώ κάθε πρωτοβουλία έχει το δικό της πεδίο εστίασης, φέτος συνεργάστηκαν στενά υπό την ομπρέλα της ψηφιακής δημόσιας υποδομής (DPI)”.

Με άλλα λόγια, η έκθεση παρουσιάζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί παγκοσμίως στην εφαρμογή του προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ψηφιακή ταυτότητα που συνδέεται με το πρόγραμμα CBDC. Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Στην έκθεσή της, η Παγκόσμια Τράπεζα προσδιορίζει τους κύριους συνεργάτες της: “Η επιτυχία του ID4D και του G2Px δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη στενή συνεργασία και την ισχυρή υποστήριξη του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών, της Νορβηγικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης (Norad), του Foreign, Commonwealth and Development Office του Ηνωμένου Βασιλείου και του Δικτύου Omidyar”.

Σε Όλο Τον Κόσμο, Οι Ψηφιακές Ταυτότητες Και Τα Ψηφιακά Νομίσματα Έρχονται, Αν Δεν Τα Σταματήσουμε

·
18 Απρ
Σε Όλο Τον Κόσμο, Οι Ψηφιακές Ταυτότητες Και Τα Ψηφιακά Νομίσματα Έρχονται, Αν Δεν Τα Σταματήσουμε

Μετάφραση: Απολλόδωρος

24 Σεπτεμβρίου 2022 | Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ

Πέντε ημέρες αφότου η NIMC ανακοίνωσε τη νέα ψηφιακή ταυτότητα, η NIMC ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει το εθνικό βιομετρικό σύστημα της Νιγηρίας.

Λόγω της αναμενόμενης πρόσθετης εγγραφής σχεδόν 45 εκατομμυρίων Νιγηριανών στις βιομετρικές ψηφιακές ταυτότητες, η NIMC αναβαθμίζει το σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης της Νιγηρίας ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τα αρχεία έως και 250 εκατομμυρίων ανθρώπων και να υποστηρίζει ένα εκατομμύριο αναζητήσεις 1:1 και 1:n την ημέρα.

Το νέο σύστημα θα δώσει στη Νιγηρία ένα από τα πιο ισχυρά βιομετρικά συστήματα στον κόσμο, συγκρίσιμο με το Aadhaar της Ινδίας, ανέφερε το Biometric Update.

Η αναβάθμιση γίνεται μέσω ανανεωμένης σύμβασης με την Idemia, μια εταιρεία με έδρα τη Γαλλία. Αν και η εταιρεία προσπαθεί να την πουλήσει από το 2022, η Idemia ανήκει σήμερα στην Advent International.

Απρόσκοπτη συνεργασία

Το “Οικοσύστημα Ψηφιακής Ταυτότητας” της Νιγηρίας είναι ένα πλαίσιο “για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την αποτελεσματική και αποδοτική μαζική εγγραφή των Νιγηριανών και των νομίμων κατοίκων της Νιγηρίας σε μια κεντρική, ασφαλή Εθνική Βάση Δεδομένων Ταυτότητας, όπου εκδίδονται ψηφιακές ταυτότητες για όλους με τη μορφή του Εθνικού Αριθμού Ταυτότητας (NIN)”.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (“ΕΤΕπ”) και την Agence Française de Développement (“AFD”), ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εφαρμόζει την πολιτική της Γαλλίας για το κλίμα, τη βιοποικιλότητα, την ειρήνη, την εκπαίδευση, την αστική ανάπτυξη, την υγεία και τη διακυβέρνηση στα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και εδάφη και σε άλλες 150 χώρες.

Για να καταστεί δυνατή η δημιουργία βάσης δεδομένων και ψηφιακών ταυτοτήτων για τους Νιγηριανούς, η NIMC συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους που παρέχουν υπηρεσίες. Στην περίπτωση της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης της νέας ψηφιακής ταυτότητας με τις υπηρεσίες πληρωμών και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως προαναφέρθηκε, η NIMC συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (“CBN”) και το Διατραπεζικό Σύστημα Διακανονισμού της Νιγηρίας (“NIBSS”).

Ο Επικεφαλής της NIMC

Γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της NIMC είναι η Abisoye Coker-Odusote.  Διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Νιγηρίας Bola Tinubu στις 23 Αυγούστου 2023 για να αναλάβει το ρόλο της από τις 24 Νοεμβρίου 2023. Ταυτόχρονα, ο Tinubu έδωσε εντολή στον τότε Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του NIMC, Aliyu Abubakar Aziz, να ξεκινήσει προ-συνταξιοδοτική άδεια 90 ημερών. Με άλλα λόγια, ο Tinubu απέλυσε τον Aziz και τον αντικατέστησε με την 39χρονο μηχανικό Coker-Odusote.

Δεν είναι σαφές γιατί απολύθηκε ο Aziz. Η Εθνική Ένωση Συνδρομητών Τηλεπικοινωνιών σημείωσε ότι η NIMC είχε πολιορκηθεί από πολλά ζητήματα που αποδείχθηκαν υπερβολικά πολλά για να τα χειριστεί ο Aziz.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Adeolu Ogunbanjo, δήλωσε: “[Ο Aziz] είχε πολλά θέματα που τον απασχολούσαν. Δεν χειρίστηκε καλά τις καυτές περιόδους της εγγραφής του ΝΙΝ. Επίσης, η πλατφόρμα δεν ήταν σε θέση να φιλοξενήσει όλες τις εγγραφές που έρχονταν. Σε αυτό το σημείο βρέθηκε κάπου να μην επαρκεί. Ευτυχώς, ο ίδιος ομολόγησε και αυτό. Για τους συνδρομητές, δεν ήταν τόσο επιτυχημένος. Είχε πολλά ζητήματα και ελπίζουμε ότι ο νέος [γενικός διευθυντής] θα τα αντιμετωπίσει αυτά”.

Από την άλλη πλευρά, τον Δεκέμβριο του 2023, ο Aziz βραβεύτηκε από τη γαλλική Secure Identity Alliance (“SIA”) για τον “εξαιρετικό ρόλο που διαδραμάτισε στη διασφάλιση της διαμόρφωσης ενός παγκόσμιου πλαισίου διαλειτουργικότητας και προτύπων για τον κλάδο των ταυτοτήτων με το υψηλότερο επίπεδο διεθνούς αποδοχής/υιοθέτησης από τον ICAO”. Η SIA υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και της ID4Africa και του Συμβουλίου Ταυτοτήτων της. Έχει τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου: Idemia, INGroupe, Thales και Veridos.

Εξαίροντας την πρόοδο που σημείωσε η νέα γενική διευθύντρια, Coker-Odusote, στις πρώτες 100 ημέρες της, η Tech Economy έγραψε: “Μέσα σε μόλις 100 ημέρες στο τιμόνι της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης Ταυτότητας (NIMC), η Engr. Abisoye Coker-Odusote εγκαινίασε μια νέα εποχή μετασχηματιστικής ηγεσίας, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι της στον οργανισμό… Δεν έχασε χρόνο για να πιάσει δουλειά και έδειξε αφοσίωση στην προώθηση της αποστολής και της εντολής της NIMC”.

Ο Επικεφαλής του CBN

Η CBN ανήκει εξ ολοκλήρου στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας. Τυχαίνει ο διοικητής της, Olayemi Cardoso, να προήδρευε στο παρελθόν του διοικητικού συμβουλίου της Enhancing Financial Innovation and Access (“EFInA”), ενός οργανισμού ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού τομέα που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Επιπλέον, ως σύμβουλος και εμπειρογνώμονας πολιτικής, ο Cardoso έχει συμβουλεύσει και συνεργαστεί με σημαντικούς διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Ίδρυμα Ford, το UN Habitat, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Σουηδικό Ίδρυμα Ανάπτυξης.

Ο Cardoso, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι άνθρωπος του ΟΗΕ και του Bill Gates. Αν και ο επικεφαλής της NIBSS έχει λιγότερους δεσμούς με εκείνους που καθοδηγούν το παγκόσμιο πρόγραμμα ID4D και G2Px, εντούτοις δεν είναι άγνωστος στον ΟΗΕ.

Ο Επικεφαλής της NIBSS

Η NIBSS είναι μια ανώνυμη εταιρεία που ανήκει σε όλες τις αδειοδοτημένες τράπεζες και τους εκπτωτικούς οίκους στη Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας της Νιγηρίας. Πρόεδρος της είναι ο υποδιοικητής της CBN για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, Philip Ikeazor, ο οποίος διορίστηκε ως υποδιοικητής της CBN στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Ikeazor, ο οποίος κατείχε προηγουμένως θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο διαφόρων εμπορικών τραπεζών σε διάφορες χώρες, διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας Καλλιεργειών για τους Ημι-Αγριτικούς Τροπικούς της Ινδίας (“ICRISAT”) – μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας για τη Διεθνή Γεωργική Έρευνα (“CGIAR”) υπό την ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το Ίδρυμα Bill & and Melinda Gates Foundation είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του CGIAR.

Πέρυσι, κατά τη διάρκεια κοινής επίσκεψης με τον Bill Gates στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η Penny Mordaunt ανακοίνωσε “νέα βρετανική έρευνα βοήθειας” η οποία διεξάγεται από την CGIAR. Ο Γκέιτς ανακοίνωσε μια περαιτέρω επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο- την έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων και γενετικά τροποποιημένων ζώων.

Νωρίτερα φέτος, ο Gates έκανε μια ομιλία που ουσιαστικά προωθούσε τα εμβόλια και τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους του στην Αφρική. Το CGIAR είναι μια ομάδα που κάνει καινοτομία στους σπόρους, είπε: “Αν είναι σε θέση τα επόμενα 3 χρόνια να έχουν πόρους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορέσουν να δώσουν βελτιωμένους σπόρους σε πάνω από 500 εκατομμύρια αγρότες”.

Σχετικά με το θέμα:

—Δικτυογραφία:

Nigeria’s digital prison has been built and the gates are closing – The Expose

Nigeria’s digital prison has been built and the gates are closing

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,186


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα