Πονάνε όλα αυτά μέσα σου

Πονάνε όλα αυτά μέσα σου

26 Ιουλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:188
Μοίρασέ το

 

Πονάνε πολύ όλα αυτά που κρύβεις μέσα σου. Αυτά που δεν είχες το θάρρος να πεις κατάμουτρα. Αυτά που δείλιασες να υποστηρίξεις. Αυτά που σε ματώνουν και τα κρύβεις. Αυτά που ταράξαν συνθέμελα τις ισορροπίες σου. Αυτά που έκρυψες για να μην καταλάβουν οι άλλοι τις αδυναμίες σου.

 

Πόσες κρυμμένες πληγές… μόνο εσύ τις γνωρίζεις… και τις σκεπάζεις με αγριολούλουδα για να μαλακώσουν και να ‘χουν κάτι από το άρωμα  της φυσης…

Κρύβεις συναισθήματα για να μην τα βλέπεις ούτε κι εσύ… γιατί το να δείχνεις δυνατός είναι πιο εύκολο από το να δείξεις τις πληγές σου σε μια κοινωνία που οι ύαινες καραδοκούν…

 

Καλλιόπη

 

Πονάνε πολύ όλα αυτά που κρύβεις μέσα σου.

 

Αυτά που δεν είχες το θάρρος να πεις κατάμουτρα.

 

Αυτά που δείλιασες να υποστηρίξεις.

 

Αυτά που σε ματώνουν και τα κρύβεις.

 

Αυτά που ταράξαν συνθέμελα τις ισορροπίες σου.

 

Αυτά που έκρυψες για να μην καταλάβουν οι άλλοι τις αδυναμίες σου.

 

Αυτά που ντρέπεσαι να ξεστομίσεις μήπως σε λυπηθούν ή σε χλευάσουν.

 

Αυτά που αγάπησες και όλα εκείνα που πόνεσες για να τα κρατήσεις.

Ποιος να φορέσει το δέρμα σου για να σε καταλάβει; Από το δικό σου πετσί πέρασαν όλα. Μόνο κριτική και θεωρία είναι όλοι εκείνοι που μετρούν τα λόγια και τις πράξεις σου. Εσένα για να καταλάβεις τώρα σε κάνουν να αισθάνεσαι ενοχές επειδή σε έχουν βρει μπόσικο και θέλουν παιχνίδι μαζί σου. Μην τσιμπήσεις για κανένα λόγο. Κράτα γερά και δείξε ό,τι μπορείς τα πάντα. Δείξε το μπόι σου αυτό που ξεκινάει από το κεφάλι σου και πάνω. Μην κολλάς πουθενά.

Η “ζωή”, αχ την άτιμη, γυναίκα βλέπεις, θελκτική και αμείλικτη. Κρατάει στα χέρια της ένα όνομα. Το δικό σου είναι. Φόρεσέ το και μην κοιτάξεις να διορθώσεις τίποτα. Έτσι είσαι και σε όποιον αρέσει. Ένα μόνο μην ξεχάσεις, ένα πράγμα. ΖΗΣΕ.

 

Ιωάννα Δαμηλάτη

 

Πηγή

Προβολές : 188


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα