ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΧΥΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΔΕΝΔΙΑΣ;;; ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΦΛΩΡΕ, ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ.

ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΧΥΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΔΕΝΔΙΑΣ;;; ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΦΛΩΡΕ, ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ.

18 Σεπτεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:466
Μοίρασέ το

Διαβάζω, πονάω και εξοργίζομαι…

Νεκροί και οι πέντε Έλληνες αξιωματικοί στη Λιβύη

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές  μετά τον πόλεμο της Κύπρου καταγράφουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια αποστολή φιάσκο στη Λιβύη για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την κακοκαιρία Λίβυους πολίτες.

 

 

Πού στείλατε μωρέ τους ελάχιστους εναπομείναντες στρατιωτικούς μας;

Σε ποιά χώρα;

Σ’ αυτή που ελέγχεται από τους Τούρκους, και το βαθύ παρακράτος των ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ;;;

Στη χώρα που ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ;;;

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΑ;;;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ;;;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΔΕΝΔΙΑ – ΦΛΩΡΕ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;

ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΧΥΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ, ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

 

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές  μετά τον πόλεμο της Κύπρου καταγράφουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια αποστολή φιάσκο στη Λιβύη για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την κακοκαιρία Λίβυους πολίτες.

Μια αποστολή άσχημα σχεδιασμένη, όπως έχει σημειώσει το pronews, με τραγικό επίλογο το θάνατο των τεσσάρων Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Λιβύης, νεκροί είναι και οι τέσσερις Έλληνες αξιωματικοί, που είχαν τραυματιστεί στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση είπε ψέματα ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί απλά τραυματίστηκαν και ένα C-130 στην 112 ΠΜ αρχικά ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για να τους φέρει πίσω, και λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως είναι και οι τέσσερις νεκροί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική ομάδα διάσωσης κατευθυνόταν προς τη Ντέρνα, την παράκτια πόλη της Λιβύης που επλήγη σοβαρά από την καταιγίδα Daniel, όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το λεωφορείο λέγεται ότι ανατράπηκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- και στη συνέχεια έπιασε φωτιά. Τέσσερις από τους δεκαεννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν.

Συνολικά από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, καθώς το όχημα των σωστικών συνεργείων συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια λιβυκή οικογένεια, σύμφωνα με τον Λίβυο υπουργό Υγείας.

Τρία από τα πέντε μέλη της οικογένειας δεν επέζησαν από το ατύχημα, ενώ τα άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Βίντεο από το τροχαίο:

 

 

 

Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

 

 

Πως έγινε το τροχαίο ατύχημα

Όλα έγιναν μόλις έφτασαν στην Λιβύη: Κατόπιν εντολών της Ηγεσίας με διαταγή του ΓΕΕΘΑ, Αεροσκάφος (Α/Φ)  C-130 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας πέταξε στο το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda.

Στην αποστολή των ΕΔ στην Λιβύη, συμμετείχε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Δηλαδή αντί να δώσουν βοήθεια, τώρα θα λάβουν. Πολύ κακή ο οργάνωση και κάκιστο το αποτέλεσμα… είχε σημειώσει το pronews.gr όταν έγινε γνωστό το τροχαίο με τους Έλληνες στρατιωτικούς.

 

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που έκανε λόγο για τραυματισμό των μελών της Ελλήνων στρατιωτικών

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

 

 

 

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για το τροχαίο ατύχημα που έγινε σήμερα (17.9.2023) στη χώρα.

«Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

 

 

Πηγή

Προβολές : 466


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα