Ποτέ Ξανά…Εκτός Όταν το Κάνουμε ΕΜΕΙΣ

Ποτέ Ξανά…Εκτός Όταν το Κάνουμε ΕΜΕΙΣ

22 Νοεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:201
Μοίρασέ το

 

 

Όταν ομαλοποιούνται οι φρικαλεότητες, μόνο οι κανονικοί άνθρωποι θα διαπράττουν φρικαλεότητες

Δεν χρειάζεται επιδεξιότητα, εφευρετικότητα ή ταλέντο για να σφαγιάσεις έναν πληθυσμό που κυριολεκτικά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα πεδία δολοφονίας, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να κοροϊδεύει μεγάλο μέρος του δυτικού κοινού να πιστεύει τους χαμογελαστούς εκτελεστές που στέκονται πάνω από το πτώμα της Γάζας που λήγει κρατώντας ματωμένα τσεκούρια και κερί ποιητική για τις πράξεις τους είναι στην πραγματικότητα τα θύματα.

Όταν κάποιος σου δείχνει ποιος είναι, πίστεψε τον την πρώτη φοράΜάγια Αγγέλου

 

Από την Helen of Destroy

Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να κατηγορήσει την ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι ανεπαρκής. Κατάφεραν να σκοτώσουν πάνω από 13.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, σχεδόν όλους τους αμάχους , χωρίς να αντιμετωπίσουν ούτε μια ουσιαστική συνέπεια. Εκτός από περισσότερα από 5.300 παιδιά , τα θύματα περιλαμβάνουν δεκάδες γιατρούς, δημοσιογράφους, εργαζομένους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλα άτομα που θεωρητικά επέκτειναν την πρόσθετη προστασία βάσει του διεθνούς δικαίου.

Εκατοντάδες νοσοκομεία και κλινικές, σχολεία και άλλοι πολιτικοί χώροι έχουν στοχοποιηθεί – διάολο, ανατινάζουν ακόμη και ασθενοφόρα που μεταφέρουν ανθρώπους που έχουν ήδη ανατινάξει σε νοσοκομεία που πρόκειται να ανατινάξουν. Είναι η πρώτη γενοκτονία που πραγματοποιείται σε ανοιχτή, πλήρη θέα του κόσμου, παρά τις προσπάθειες του Ισραήλ να διακόψει τις συνδέσεις του Διαδικτύου και της τηλεφώνου με τη Γάζα .

Αλλά το Ισραήλ δεν διέγραψε απλώς έναν στους 200 Γάζες από προσώπου γης – το έκανε ισχυριζόμενος ότι ενεργούσε για αυτοάμυνα , ένας εξωφρενικός ισχυρισμός που εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται από το 98% των δυτικών μέσων ενημέρωσης, παρά το βίντεο μετά το άλλο που δείχνει τον απόηχο των αεροπορικών επιδρομών των IDF σε πυκνοκατοικημένους προσφυγικούς καταυλισμούς και νοσοκομεία που ξεχειλίζουν από εκτοπισμένες οικογένειες.

Δεν χρειάζεται επιδεξιότητα, εφευρετικότητα ή ταλέντο για να σφαγιάσεις έναν πληθυσμό που κυριολεκτικά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα πεδία δολοφονίας, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να κοροϊδεύει μεγάλο μέρος του δυτικού κοινού να πιστεύει τους χαμογελαστούς εκτελεστές που στέκονται πάνω από το πτώμα της Γάζας που λήγει κρατώντας ματωμένα τσεκούρια και κερί ποιητική για τις πράξεις τους είναι στην πραγματικότητα τα θύματα.

Μόνο μετά από ένα μήνα από αυτό το μακελειό, οι Αμερικανοί και οι δυτικοί συνομήλικοί τους αρχίζουν πλέον να συνειδητοποιούν ότι ο «μεγαλύτερος σύμμαχός» μας στη Μέση Ανατολή είναι το γεωπολιτικό ισοδύναμο του Τζέφρι Ντάμερ που ροκανίζει ένα νέο μηριαίο οστό σε ζωντανή τηλεόραση.

 

Ακόμη και τότε, καθώς οι μεγάλοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης αρχίζουν απρόθυμα να αναγνωρίζουν τις θηριωδίες που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους, οι ρωγμές στον κώδικα σιωπής τους αναπτύσσονται μόνο επειδή το Ισραήλ άρχισε να απειλεί τους δημοσιογράφους αυτών των οργανώσεων με εκτέλεση επειδή ήταν ανεπαρκώς σκληροί στην καταδίκη τους για τα θύματά του.

Δεν είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν προσκύνησαν στις απαιτήσεις του Τελ Αβίβ ως συνήθως όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.

 

Το MSNBC έβγαλε μυστηριωδώς τις τρεις μουσουλμανικές άγκυρες του από τον αέρα μετά την εισβολή της Χαμάς.

 

Τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα αναδημοσίευσαν την πιο γελοία προπαγάνδα θηριωδίας χωρίς πηγή ως γεγονός, από το παραμύθι « 40 αποκεφαλισμένα μωρά » ( έτσι ψεύτικο ακόμη και ο Ισραηλινός Στρατός δεν θα το άντεχε) μέχρι τα « εγχειρίδια βιασμού » της Χαμάς και τα αντίγραφα του « Mein Kampf » με αυτιά σκύλου, σε «τρομοκρατικά» κρησφύγετα, και όλα αυτά αποκαλύπτοντας τα δεινά που προκαλούνται από τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο™. Αλλά δεν αρκούσε απλώς να κρατάμε ένα ίσιο πρόσωπο και να αποφεύγουμε να αμφισβητούμε τους ουρλιαχτούς όπως ο ισχυρισμός του IDF ότι οι ημέρες της εβδομάδας ήταν στην πραγματικότητα τα ονόματα των τρομοκρατών.

Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξανόταν και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δημοσίευαν τις αναμενόμενες καταγγελίες από τον ΟΗΕ, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όποιον πιστεύει ότι ο Ισραηλινός Στρατός μπορεί να σκοτώνει πάρα πολλούς αμάχους, επιχειρήσεις Hasbara , όπως η ξεκαρδιστική ονομασία Honest Reporting , άρχισαν να κατηγορούν τους ανεξάρτητους φωτορεπόρτερ που είχαν παρείχε τέχνη για έργα της Χαμάς και της Παλαιστίνης ότι γνώριζε για τα σχέδια των μαχητών εκ των προτέρων, παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν είχαν αποδείξεις.

 

Ο υπουργός Πολέμου Benny Gantz άρπαξε τη φανταστική απειλή, προειδοποιώντας ότι οποιοσδήποτε δημοσιογράφος είχε εκ των προτέρων γνώση για την επίθεση της Χαμάς θα αντιμετωπιζόταν ως τρομοκράτης –δηλαδή θα σκοτωθεί– ενώ ο πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Danny Danon υποσχέθηκε να προσθέσει προσβλητικούς ελεύθερους επαγγελματίες στην «εξάλειψη » λίστα που το Τελ Αβίβ κρατούσε από την επιδρομή – καμία κενή απειλή δεδομένης της αποστροφής του Ισραήλ για τη δέουσα διαδικασία .

Ο Ρεπουμπλικανός αμερικανός γερουσιαστής Τομ Κότον κάλεσε ακόμη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία που είχαν τολμήσει να προσλάβουν αυτούς τους άγνωστους για να τεκμηριώσουν τον Εχθρό.

 

Δεν πειράζει που η ίδια η ισραηλινή κυβέρνηση γνώριζε σχεδόν σίγουρα για την επίθεση εκ των προτέρων (όπως και οι ΗΠΑ), ή ότι τα ισραηλινά στρατεύματα παραδέχθηκαν πρόθυμα ότι πυροβόλησαν τους συμπατριώτες τους και πυρπόλησαν τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους τόσο άσχημα που δεν μπορούσαν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιος νεκρός πριν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τη σφαγή που προέκυψε όπως κάνει η Χαμάς.

 

Οι δημοσιογράφοι είναι η πραγματική απειλή. Τι είσαι εσύ, κάποιου είδους αρνητής του Ολοκαυτώματος 2.0;

 

Αυτά τα ειδησεογραφικά μέσα είχαν παραμείνει σιωπηλά ενώ οι ισραηλινές βόμβες σκότωσαν τουλάχιστον 42 δημοσιογράφους και κατέστρεψαν πάνω από 50 ιδρύματα μέσων ενημέρωσης μετά την κήρυξη του πολέμου στο Τελ Αβίβ, κοίταζαν από την άλλη πλευρά ενώ οι ισραηλινές αρχές έκαναν επιδρομές, συνέλαβαν, επιτέθηκαν και απείλησαν δεκάδες ακόμη δημοσιογράφους και κάθισαν στα χέρια τους όταν το Ισραήλ ψήφισε νόμο που απαγόρευε τη δημοσίευση πληροφοριών ευνοϊκών για τον εχθρό.

Ακόμη και τότε, το CNN δάγκωσε τη γλώσσα του, διακόπτοντας τους δεσμούς του με τον ελεύθερο επαγγελματία που είχε κατηγορηθεί ότι ταλάει με τρομοκράτες, παρόλο που παραδέχτηκε ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το ρεπορτάζ του . Όμως, το να κατηγορήσει τους New York Times για τρομοκρατία μετά από χρόνια δέσμευσης με λογικά κουλούρια για να απαλλάξει την κυβέρνηση του Νετανιάχου από μια εγκυκλοπαίδεια εγκλημάτων πολέμου ήταν προφανώς μια γέφυρα πολύ μακριά.

Οι Times δημοσίευσαν μια δήλωση όχι μόνο υπερασπιζόμενη τον ανεξάρτητο φωτορεπόρτερ που είχε κηλιδωθεί, αλλά προειδοποιούσε ότι οι κακοήθεις φαντασιώσεις της ταξιαρχίας Hasbara απειλούσαν την ελευθερία του Τύπου.

το στυλό είναι πιο δυνατό από το σπαθί, αλλά οι διαφάνειες του PowerPoint θα κλωτσήσουν και τους δύο τους γάιδαρους

Το Ισραήλ είχε παραβιάσει την ανείπωτη συμφωνία που είχε εδώ και καιρό με το κατεστημένο των δυτικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία μεγάλα διεθνή μέσα καλύπτουν τις ισραηλινές φρικαλεότητες και σε αντάλλαγμα να  γλιτώνουν την ταπεινότητα των λιγότερο συνεργάσιμων Άραβων συναδέλφων τους .

Για δεκαετίες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι έχουν απομακρυνθεί από αυτό το θέμα της τρίτης γραμμής κάτω από ανεπαίσθητη αλλά αδιάκοπη πίεση από το ισραηλινό λόμπι (για πρώτη φορά περιγράφεται εκτενώς στο θεμελιώδες βιβλίο των Mearsheimer and Walt το 2007 The Israel Lobby and US Foreign Policy), φοβούμενοι την πολιτική και προσωπικές επιπτώσεις από το να μιλάμε υπέρ της Παλαιστίνης σε χώρες που ελέγχονται πολιτικά από διάφορες αποχρώσεις του Σιωνισμού.

Αλλά ενώ τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να το ερμήνευσαν ως ιδεολογική κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ εκμεταλλευόταν τη σχεδόν πλήρη απουσία δημόσιου ελέγχου για να επεκτείνει την επιρροή του στα παρασκήνια, ένα έργο που έχει προχωρήσει ανησυχητικά ακόμη και από την έκθεσή του το 2018. -Ντοκιμαντέρ Jazeera The Lobby με τη βοήθεια της ιδιωτικοποίησης .

Η διείσδυση στο κίνημα ιατρικής ελευθερίας και η εξέγερση ενάντια στην «κουλτούρα ακύρωσης» –δεν πειράζει το μίσος του Ισραήλ για την πρώτη και η εξάρτηση από τη δεύτερη– τους επέτρεψε να στειρώσουν ακόμη και πολλά από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, πράγμα που σημαίνει ότι η γενοκτονία που εκτυλίχθηκε τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίστηκε με μια απόκοσμη σιωπή από τις γωνίες θα περίμενε κανείς να αντηχεί από οργή.

Υπερηφάνεια για τη Γενοκτονία

Θεωρητικά, τουλάχιστον, το Ισραήλ έχει κάνει εξαιρετικά εύκολη τη δουλειά των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον τελευταίο του πόλεμο.

 

Η κυβέρνηση του Νετανιάχου είναι κάθε άλλο παρά ντροπαλή για το τι κάνει στη Γάζα.

 

Η μία «διαρροή» μετά την άλλη σαλπίζουν τα σχέδιά τους να εξολοθρεύσουν συστηματικά τους Παλαιστίνιους κατοίκους του εδάφους – μια « Νάκμπα της Γάζας » σύμφωνα με τα λόγια του υπουργού Γεωργίας Avi Dichter – και να τους στείλουν σε πόλεις σκηνών στην αιγυπτιακή έρημο για να το αρπάξουν. γλυκό παραθαλάσσιο ακίνητο για να δημιουργήσετε έναν κερδοφόρο ανταγωνιστή στη Διώρυγα του Σουέζ, να κάνετε μια μικρή υπεράκτια γεώτρηση , ίσως να φτιάξετε μερικά καζίνο ή απλώς να δημιουργήσετε μερικούς περισσότερο αισθητικά (και ηθικά) εξεγερμένους οικισμούς στη γη, ανάλογα με το ποιον ρωτάτε.

Προσθέστε τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της συνεχιζόμενης παραποίησης της προγονικής τους αξίωσης για τους Αγίους Τόπους και σφραγίστε ολόκληρο το πακέτο με τη θυσία αίματος μερικών χιλιάδων παιδιών και μπορεί κανείς να δει γιατί μπορεί να είναι λίγο ενθουσιασμένοι με όλο αυτό. Πράγματι, το Ισραήλ δεν έχει μόνο μια βολική εντολή από τον παράδεισο που μπορεί να επεκταθεί για να δικαιολογήσει την εξάλειψη οποιουδήποτε ορίζουν ως εχθρό ( Αμαλέκ ), αλλά φαίνεται να τυπώνει περισσότερες κάθε μέρα.

Το δόγμα Dahiya «δικαιολογεί» την ισοπέδωση ολόκληρων γειτονιών με την υποψία ότι εκτοξεύτηκε πύραυλος από την περιοχή. η οδηγία του Αννίβα «επιτρέπει» τη δολοφονία Ισραηλινών στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικά στοιχεία από τον εχθρό.

Τα σιωνιστικά εβραϊκά μέσα ενημέρωσης γεμίζουν με άρθρα όπως αυτό , που χαίρεται για τη «Δρέσδη της Γάζας», επειδή ο συγγραφέας προφανώς εκφοβίστηκε για τη θρησκεία του ως παιδί.

Η επιλογή Samson εκθέτει ακόμη και μια λογική για προληπτικό πυρηνικό πόλεμο.

 

Πηγή

Προβολές : 201


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα