ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ;;; ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ;;;

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ;;; ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ;;;

9 Σεπτεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:415
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και οργίζομαι…

Τα «570+έργα για τη Θεσσαλία του 2030» (340 εκ. για φυσικές καταστροφές & αντιπλημμυρικά) τα πρόλαβε η καταστροφική κακοκαιρία Daniel

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΕΣ…
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ;;;
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;
ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
 • του Μπάμπη Παπασπύρου*

24 Φεβρουαρίου 2023

570+ έργα για τη Θεσσαλία του 2030 

Συμπολίτες μου, 

Η Θεσσαλία αποτελεί την κεντρικότερη περιφέρεια της χώρας, με ιστορική κινητήρια δύναμή της έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα. Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών και ιδίως στον τουρισμό. Μπόρεσε, έτσι, να αντισταθεί στις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα. Και σήμερα ανακάμπτει, έχοντας αυξήσει το τοπικό ΑΕΠ και καταπολεμώντας την ανεργία. Ακριβώς αυτός ο δυναμισμός του τόπου και των ανθρώπων του είναι που προδιαγράφει και το αισιόδοξο μέλλον ολόκληρης της περιοχής…. 

Συμπερασματικά, με ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο περισσότερων από 570 έργων δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Ώστε να γίνει μία εξωστρεφής περιφέρεια με επάρκεια πόρων για την οικονομική της πρόοδο. Για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η κεντρική περιφέρεια της χώρας μπαίνει, έτσι, οριστικά σε τροχιά αναδημιουργίας. Σε αυτή την πορεία ανάκαμψης και προόδου, θα είμαστε πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας. Η Ελλάδα αλλάζει. Η Θεσσαλία, η Λάρισα, η Καρδίτσα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και οι Σποράδες αλλάζουν. Μαζί προχωρούμε μπροστά! 

Κυριάκος Μητσοτάκης 24 Φεβρουαρίου 2023»

Λοιπές φυσικές καταστροφές | 275 εκατ. € 

 • 128 εκατ. € σε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω του ΠΔΕ
 • 12,6 εκατ. € σε δήμους και ΔΕΥΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών
 • 135 εκατ. € από τον ΕΛΓΑ

Συνολικός Προϋπολογισμός 58,9 εκατ. €

Αντιπλημμυρικά έργα 

 • Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), Τμήματα Ξυνιάδα – Ανάβρα & Ανάβρα – Τρίκαλα Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στα τμήματα Ξυνιάδα – Ανάβρα & Ανάβρα – Τρίκαλα. Πρόοδος υλοποίησης: Υπό εκπόνηση οι μελέτες ωρίμασης. Προϋπολογισμός: 43 εκατ. €
 • Εργασίες – Προμήθειες για τις ανάγκες του οδικού και του αντιπλημμηρικού δικτύου και λοιπών εγκαταστάσεων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Περιλαμβάνει έργα οδοποιίας, αθλητικά, αναστήλωσης εκκλησιαστικών μνημείων και διαμόρφωσης χώρων αναψυχής. Προϋπολογισμός: 5,5 εκατ. €| Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης: 2024
 • Κατασκευή αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές των οικισμών Κερασιάς και Καναλίων Αντικείμενο είναι η υλοποίηση εργασίων για την αποκτάσταση της προστασίας τμημάτων και επαναφοράς της υδραυλικής γεωμετρίας σε αυτά της κοίτης του Κερασιώτη και του συλλεκτήρα Σ6 Προϋπολογισμός: 3,1 εκατ. €| Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης: Οκτώβριος 2023
 • Καθαρισμός κοίτης των παραποτάμων του Πορταϊκού Ποταμού Παλιοκαρίτη και του διερχόμενου Κατάντη των οικισμών Αγίου Προκοπίου και Καλογήρων («Ποτάμι») Αντιπλημμυρικά έργα σε Παλιοκαρίτη και Ποτάμι για την προστασία των οικισμών Αγίου Προκοπίου και Καλογήρων Προϋπολογισμός: 3 εκατ. €
 • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο υδατόρεμα Κερασιώτη Προϋπολογισμός: 2,3 εκατ. € 
 • Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εντός του μήνα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2018 στα έργα της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλα Υλοποίηση εργασίων για την αποκατάσταση της προστασίας τμημάτων και επαναφορά της υδραυλικής γεωμετρίας σε αυτά της κοίτης του συλλεκτήρα Σ6, του ρέματος Καλαμακίου, εργασίες παρέμβασης για την προστασία πλημμυρισμού των αγροτικών εκτάσεων άναντι του συλλεκτήρα Σ3 καθώς και αποκτάσταση των δαπέδων Εκθεσιακού Κέντρου στα Κανάλια.

Προϋπολογισμός: 2 εκατ. €| Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης: Δεκέμβριος 2022
Συνολικός Προϋπολογισμός έργων για Λοιπές φυσικές καταστροφές & Αντιπλημμυρικά έργα 339 εκατ. €

 

* Ταξίαρχος εν αποστρατεία Μηχανικός ΣΜΑ, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

 

Πηγή

 Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα