Πούτιν και Πατριάρχης Ρωσίας, είναι ... ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;;;

Πούτιν και Πατριάρχης Ρωσίας, είναι ... ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;;;

6 Νοεμβρίου, 2023 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:801
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και θλίβομαι… Ποιός Πούτιν… Ποιός Πατριάρχης… Ποιά Ορθοδοξία…

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ… ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΠΙΟΝΙΑ…

 

 

 

 

Γιόρτασε την εικόνα της Παναγίας του Καζάν και μετά γιόρτασε την ενότητα της Ρωσίας με μουφτήδες,ραββίνους και άλλους… αδελφούς!

eortasmos kazan 13

Για μία ακόμα φορά ο Πατριάρχης Μόσχας αποδεικνύει, ότι όχι μόνο αντίθετος του Βαρθολομαίου δεν είναι, αλλά τον συναγωνίζεται στον οικουμενιστικό αγώνα δρόμου.

 

Έτσι ο εξουσιομανής άνθρωπος αυτός (όπως ο Βαρθολομαίος) αφού τίμησε την εικόνα της Παναγίας, μετά έδειξε την ενότητά του με αυτούς που την αρνούνται και την υβρίζουν (Μουσουλμάνους, Ραββίνους, Βουδιστές κλπ.).

 

Κι αν πει κάποιος ότι έπρεπε να το κάνει λόγω πολιτικής, η απάντηση είναι ότι ναι ένας πολιτικός μπορεί να το κάνει, όχι ένας πατριάρχης. Δηλ. όταν τα κάνει αυτά ο Βαρθολομαίος ταιριάζει ο έλεγχος, κι όταν τα κάνει ο Κύριλλος μιλάμε για διπλωματία;

Ας φανταστούμε έναν Δαμασκηνό, έναν Παλαμά, έναν Σχολάριο, έναν Ιωάννη της Κροστάνδης, έναν Τύχωνα (για να αναφέρουμε και ρώσους) να εόρταζε την ενότητα της αυτοκρατορίας μαζί με  μουσουλμάνους, ραββίνους, βουδιστές κλπ.

Αυτά για τους απανταχού σπορείς της συγχύσεως περί δήθεν μη οικουμενιστικής Ρωσίας.

 

Α.Τ.

 

eortasmos kazan 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στη Μόσχα η εορτή της Παναγίας του Καζάν και η μνήμη της απελευθερώσεως της Μόσχας από την Πολωνική κατοχή του 1612.

Στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κρεμλίνου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλου.

Νωρίτερα στις πύλες του Καθεδρικού Ναού Ιερείς του Πατριαρχείου, υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Κύριλλο κρατώντας τη θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας του Καζάν.

Στη συνέχεια αφού ο Πατριάρχης ευλόγησε το εκκλησίασμα με την ιερά εικόνα, τοποθετήθηκε στο μέσω του Καθεδρικού Ναού προς προσκύνηση και ευλογία.

Να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν βουλευτές της Κρατικής Δούμας, καθώς και πλήθος πιστών.

 

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Μόσχας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “η εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται σήμερα ανάμεσά μας, θα σταλεί μετά πίσω στον Καθεδρικό Ναό του Καζάν στην Κόκκινη Πλατεία, ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τη Μόσχα να έχουν την ευλογία να την προσκυνήσουν. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη μεγάλη ιστορία της ιεράς αυτής εικόνας, η οποία είναι γεμάτη θαύματα”.

Επίσης, ο Πατριάρχης Κύριλλος, ανέπεμψε ενώπιον της ιεράς εικόνας δέηση ώστε η Παναγία να προστατεύει την Αγία Ρωσία και να ενισχύσει στην πίστη τον λαό της.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μετέβη στην Κόκκινη Πλατεία όπου με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Β. Πούτιν κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο του Ντμίτρι Ποζάρσκι και του Κούζμα Μίνιν.

eortasmos kazan 7

 

Πηγή

Προβολές : 801


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα