Προαιρετική και όχι υποχρεωτική θα είναι τελικά η αναγραφή του ζωδίου στις νέες ταυτότητες

Προαιρετική και όχι υποχρεωτική θα είναι τελικά η αναγραφή του ζωδίου στις νέες ταυτότητες

26 Αυγούστου, 2023 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:879
Μοίρασέ το

 

 

Αρχικές πληροφορίες για υποχρεωτική αναγραφή του ζωδίου είχαν προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των πολιτών, που κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου για να πληροφορηθούν αν εκτός από τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσουν και βεβαίωση αστρολογικής ενημερότητας από εγκεκριμένο μελλοντολόγο.

 

 

Εγώ, θέλω η ταυτότητά μου να περιλαμβάνει και φωτογραφίες του Μπακαλιάρου του σκύλου μου και της Τζέσικα της γάτας μου με τα τρία γατάκια της… διαφορετικά, δεν πρόκειται να την πάρω…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Προαιρετική και όχι υποχρεωτική η αναγραφή του ζωδίου στις νέες ταυτότητες

Προαιρετική και όχι υποχρεωτική θα είναι τελικά η αναγραφή του ζωδίου στις νέες ταυτότητες που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, η αναγραφή του ζωδίου θα είναι προαιρετική και θα γίνεται μετά από σχετικό αίτημα.

Αρχικές πληροφορίες για υποχρεωτική αναγραφή του ζωδίου είχαν προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των πολιτών, που κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου για να πληροφορηθούν αν εκτός από τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσουν και βεβαίωση αστρολογικής ενημερότητας από εγκεκριμένο μελλοντολόγο.

 

Εξυπηρέτηση από αστρολογικά συμβατό δημόσιο υπάλληλο

 

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό, αν οι πολίτες επιλέξουν να εμφανίζεται το ζώδιο και ο ωροσκόπος, αυτό θα τους διευκολύνει σημαντικά στις συναλλαγές τους με το κράτος, αφού θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση τους από αστρολογικά συμβατό δημόσιο υπάλληλο. Παράλληλα, θα μπορούν να ενημερώνονται ποιες ημερομηνίες προσφέρονται για συναλλαγές με το δημόσιο σε επαγγελματικά, οικονομικά ή οικογενειακά θέματα.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν ότι η αναγραφή του ζωδίου στις νέες ταυτότητες μπορεί να οδηγήσει σε κρούσματα ρατσισμού εναντίον κάποιων πολιτών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που ο κάτοχος της ταυτότητας είναι Δίδυμος και η υπάλληλος της δημόσιας υπηρεσίας έχει βιώσει ερωτική απογοήτευση με το συγκεκριμένο ζώδιο.

Χιλιάδες αιτήματα από χρήστες του Instagram

 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ερώτημα προς το υπουργείο έχουν υποβάλλει΄ ήδη χιλιάδες Έλληνες χρήστες του instagram, οι οποίοι ζητούν να επιλέξουν δική τους σέλφι αντί για τις χάλια φωτογραφίες που συνήθως έχουν οι ταυτότητες, κάτι που το υπουργείο δεσμεύτηκε να εξετάσει.

 

Πηγή

Προβολές : 879


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα