Προειδοποίηση για γενοκτονία στη Γάζα από 800 μελετητές διεθνούς δικαίου

Προειδοποίηση για γενοκτονία στη Γάζα από 800 μελετητές διεθνούς δικαίου

19 Οκτωβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:297
Μοίρασέ το

 

 

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι απευθύνουν επειγόντως έκκληση στα κράτη να λάβουν συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα για την ατομική και συλλογική πρόληψη γενοκτονικών πράξεων, σύμφωνα με το νομικό τους καθήκον να αποτρέψουν το έγκλημα της γενοκτονίας.

 

Πρέπει να προστατεύσουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό και να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα απέχει από οποιαδήποτε περαιτέρω υποκίνηση για γενοκτονία και από τη διάπραξη συμπεριφοράς που απαγορεύεται από το άρθρο II της Σύμβασης για τη Γενοκτονία.

 

Ακόμη και εκείνοι του Ολοκαυτώματος και πολλοί Αμερικανοί, Βρετανοί, Ευρωπαίοι καθηγητές πανεπιστημίων υπέγραψαν τη δημόσια δήλωση

 

800 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ…;;;

 

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ…

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Στις 15 Οκτωβρίου 2023, περισσότεροι από 800 μελετητές και επαγγελματίες του διεθνούς δικαίου, των μελετών συγκρούσεων και των μελετών γενοκτονίας υπέγραψαν μια δημόσια δήλωση προειδοποιώντας για την πιθανότητα γενοκτονίας που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται εξέχοντες μελετητές του Ολοκαυτώματος και της Γενοκτονίας, καθώς και πολλοί μελετητές του διεθνούς δικαίου και του TWAIL.  Το TWAIL Review είναι ένα περιοδικό και ιστότοπος ανοιχτής πρόσβασης για γράψιμο και σκέψη από τις προοπτικές των προσεγγίσεων του Τρίτου Κόσμου στο διεθνές δίκαιο (TWAIL).

Σημαντική εκδοτική σημείωση: Αυτή η έκκληση διαδόθηκε δύο ημέρες πριν από τη σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας (στην εικόνα εξωφύλλου) που προκλήθηκε από μια υποτιθέμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή


Δημόσια δήλωση: Οι μελετητές προειδοποιούν για πιθανή γενοκτονία στη Γάζαου

15 Οκτωβρίου 2023

Ως μελετητές και επαγγελματίες του διεθνούς δικαίου, των μελετών συγκρούσεων και των μελετών γενοκτονίας, είμαστε αναγκασμένοι να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο του εγκλήματος της γενοκτονίας να διαπράττεται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν το κάνουμε επιπόλαια, αναγνωρίζοντας το βάρος αυτού του εγκλήματος, αλλά η σοβαρότητα της σημερινής κατάστασης το απαιτεί.

Οι προϋπάρχουσες συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ήδη προκαλέσει συζητήσεις για τη γενοκτονία πριν από την τρέχουσα κλιμάκωση – όπως από το  National Lawyers Guild  το 2014, το  Δικαστήριο Russell για την Παλαιστίνη  το 2014 και το  Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων  το 2016. Οι μελετητές έχουν προειδοποίησε με τα χρόνια ότι η πολιορκία της Γάζας μπορεί να ισοδυναμεί με « προοίμιο γενοκτονίας » ή « γενοκτονία αργής κίνησης ».

Η επικράτηση της ρατσιστικής και απανθρωπιστικής γλώσσας και της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημάνθηκε επίσης σε μια  προειδοποίηση  που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2014 από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΟΗΕ για την Πρόληψη της Γενοκτονίας και τον Ειδικό Σύμβουλο για την ευθύνη για την προστασία, ως απάντηση στη συμπεριφορά του Ισραήλ κατά των προστατευόμενων Παλαιστινιακός πληθυσμός.

 

Οι Ειδικοί Σύμβουλοι σημείωσαν ότι μεμονωμένοι Ισραηλινοί είχαν διαδώσει μηνύματα που θα μπορούσαν να είναι απανθρωπιστικά προς τους Παλαιστίνιους και ότι είχαν ζητήσει τη δολοφονία μελών αυτής της ομάδας, και επανέλαβαν ότι η υποκίνηση για διάπραξη εγκλημάτων θηριωδίας απαγορεύεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο, η τρέχουσα στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023 είναι άνευ προηγουμένου σε κλίμακα και σοβαρότητα , και κατά συνέπεια στις  επιπτώσεις της  για τον πληθυσμό της Γάζας. Μετά την εισβολή παλαιστινιακών ενόπλων ομάδων στις 7 Οκτωβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων εγκληματικών επιθέσεων κατά Ισραηλινών αμάχων, η Λωρίδα της Γάζας έχει υποστεί αδιάκοπους και αδιάκριτους βομβαρδισμούς από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 9:00 π.μ. της 15ης Οκτωβρίου, 2.329 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 9.042 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 724 παιδιών, τεράστιες εκτάσεις γειτονιών και  ολόκληρες οικογένειες  σε όλη τη Γάζα έχουν εξαφανιστεί. Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ  διέταξε  μια «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας απαγορεύοντας την παροχή καυσίμων, ηλεκτρισμού, νερού και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης . Αυτή η ίδια η ορολογία υποδηλώνει μια εντατικοποίηση μιας ήδη παράνομης, δυνητικά γενοκτονικής πολιορκίας σε μια ξεκάθαρη καταστροφική επίθεση.

 

Αργά στις 12 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές αρχές εξέδωσαν εντολή σε περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φύγουν στα νότια της Γάζας μέσα σε 24 ώρες, γνωρίζοντας ότι αυτό θα ήταν πρακτικά αδύνατο για πολλούς . Παλαιστίνιοι που άρχισαν να εκκενώνονται νότια ανέφεραν ότι άμαχοι και ασθενοφόρα  έγιναν στόχος και χτυπήθηκαν  από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην καθορισμένη «ασφαλή διαδρομή», σκοτώνοντας τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιους που διέφυγαν για να αναζητήσουν καταφύγιο. Η ΔΕΕΣ  δήλωσε  ότι «οι εντολές εκκένωσης, σε συνδυασμό με την πλήρη πολιορκία» είναι ασυμβίβαστες με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν ήδη εκτοπιστεί και οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν  βομβαρδίσει  τη μόνη πιθανή οδό εξόδου που δεν ελέγχει το Ισραήλ, τη διέλευση της Ράφα προς την Αίγυπτο πολλές φορές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  δημοσίευσε  μια προειδοποίηση ότι «ο εξαναγκασμός περισσότερων από 2000 ασθενών να μετεγκατασταθούν στη νότια Γάζα, όπου οι εγκαταστάσεις υγείας λειτουργούν ήδη με τη μέγιστη χωρητικότητα και δεν μπορούν να απορροφήσουν μια δραματική αύξηση του αριθμού των ασθενών, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με θάνατο. πρόταση”.

 

Υπήρξε επίσης κλιμάκωση της βίας, συλλήψεις, απελάσεις και καταστροφές ολόκληρων παλαιστινιακών κοινοτήτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ . Από τις 7 Οκτωβρίου, Ισραηλινοί έποικοι, με την υποστήριξη του στρατού και της αστυνομίας, επιτέθηκαν και πυροβόλησαν Παλαιστίνιους αμάχους σε κενή απόσταση (όπως τεκμηριώνεται στα χωριά a-Tuwani και Qusra), εισέβαλαν στα σπίτια τους και επιτέθηκαν στους κατοίκους. Ορισμένες παλαιστινιακές κοινότητες έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά την οποία έφτασαν έποικοι και κατέστρεψαν τις περιουσίες τους. Μεταξύ 7 και 15 Οκτωβρίου, το Al-Haq κατέγραψε τη δολοφονία από Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους 55 Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και περισσότερο τον τραυματισμό 1.200 Παλαιστινίων εκεί.

Οι δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων από τις 7 Οκτωβρίου 2023 υποδηλώνουν ότι πέρα ​​από τις δολοφονίες και τον περιορισμό των βασικών συνθηκών ζωής που διαπράττονται κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι συνεχιζόμενες και επικείμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας διεξάγονται με δυνητικά γενοκτονική πρόθεση. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται από ισραηλινές πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες φαίνεται να αναπαράγει ρητορική και τροπάρια που συνδέονται με τη γενοκτονία και την υποκίνηση σε γενοκτονία. Οι απανθρωπιστικές περιγραφές των Παλαιστινίων έχουν επικρατήσει.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant  δήλωσε  στις 9 Οκτωβρίου ότι «πολεμούμε τα ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε ανάλογα». Στη συνέχεια  ανακοίνωσε  ότι το Ισραήλ προχωρούσε σε «πλήρης κλίμακα απάντηση» και ότι «έχει αφαιρέσει κάθε περιορισμό» στις ισραηλινές δυνάμεις, καθώς επίσης  δήλωσε : «Η Γάζα δεν θα επιστρέψει σε αυτό που ήταν πριν. Θα εξαλείψουμε τα πάντα». Στις 10 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής του Συντονιστή Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων του Ισραηλινού στρατού στα Εδάφη (COGAT), Υποστράτηγος Ghassan Alian,  απηύθυνε  ένα μήνυμα απευθείας στους κατοίκους της Γάζας: «Τα ανθρώπινα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια.

Δεν θα υπάρχει ρεύμα και νερό, θα υπάρχει μόνο καταστροφή. Ήθελες κόλαση, κόλαση θα πάρεις». Την ίδια μέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι  αναγνώρισε  την απρόβλεπτη και εκ προθέσεως καταστροφική φύση της εκστρατείας βομβαρδισμού του Ισραήλ στη Γάζα: «Η έμφαση δίνεται στη ζημιά και όχι στην ακρίβεια».

 

Από το 2007, το Ισραήλ έχει  ορίσει  τη Λωρίδα της Γάζας ως σύνολο ως «εχθρική οντότητα». Στις 7 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι οι κάτοικοι της Γάζας θα πληρώσουν ένα « τεράστιο τίμημα » για τις ενέργειες των μαχητών της Χαμάς. Υποστήριξε   ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μια παρατεταμένη επίθεση και θα μετατρέψει τμήματα των πυκνοκατοικημένων αστικών κέντρων της Γάζας «σε ερείπια» . Ο Πρόεδρος του Ισραήλ  τόνισε  ότι οι ισραηλινές αρχές θεωρούν ολόκληρο τον παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας ως υπεύθυνο για τις ενέργειες των μαχητών και υπόκεινται σε συλλογική τιμωρία και απεριόριστη χρήση βίας: «Είναι ένα ολόκληρο έθνος εκεί έξω που είναι υπεύθυνο. Δεν είναι αλήθεια αυτή η ρητορική ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν, δεν εμπλέκονται. Δεν είναι απολύτως αλήθεια». Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υποδομών, Israel Katz,  πρόσθεσε : «Όλος ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα έχει διαταγή να φύγει αμέσως. Θα νικήσουμε. Δεν θα λάβουν ούτε μια σταγόνα νερό ή μια μπαταρία μέχρι να φύγουν από τον κόσμο».

Στοιχεία υποκίνησης για γενοκτονία ήταν επίσης παρόντα στον δημόσιο διάλογο του Ισραήλ. Αυτό ποικίλλει από δηλώσεις εκλεγμένων αξιωματούχων – όπως  το κάλεσμα του μέλους της Κνεσέτ Άριελ Κάλνερ  στις 7 Οκτωβρίου για «έναν στόχο: Νάκμπα! [ καταστροφή για τους Παλαιστίνιους ] Μια Νάκμπα που θα επισκιάσει τη Νάκμπα του 1948» – σε δημόσια  πανό  που εμφανίζονται στις ισραηλινές πόλεις που ζητούν «νίκη» που σημαίνει «μηδενικός πληθυσμός στη Γάζα» και «εξόντωση της Γάζας». Στην εθνική τηλεόραση, ο ανταποκριτής ασφαλείας Alon Ben David  μετέδωσε  το σχέδιο του ισραηλινού στρατού να καταστρέψει την πόλη της Γάζας, την Jabaliyya, την Beit Lahiya και την Beit Hanun.

Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι καινούριες και έχουν απήχηση σε έναν ευρύτερο ισραηλινό λόγο που δείχνει την πρόθεση για εξάλειψη και γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, για παράδειγμα, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich  χαρακτήρισε  τους Παλαιστίνιους «απεχθές», «αηδιαστικό» και ζήτησε να «εξαφανιστεί» ολόκληρο το παλαιστινιακό χωριό Huwwara στη Δυτική Όχθη.

Στις 12 Οκτωβρίου 2023, μια ομάδα Ειδικών Εισηγητών του ΟΗΕ  καταδίκασε  «τις αδιάκριτες στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του ήδη εξουθενωμένου παλαιστινιακού λαού της Γάζας, που περιλαμβάνει πάνω από 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά. Έχουν ζήσει υπό παράνομο αποκλεισμό για 16 χρόνια και έχουν ήδη περάσει από πέντε μεγάλους βάναυσους πολέμους, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι».

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ προειδοποίησαν για «την παρακράτηση βασικών προμηθειών όπως τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και φάρμακα. Τέτοιες ενέργειες θα επισπεύσουν μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, όπου ο πληθυσμός της βρίσκεται τώρα σε αναπόδραστο κίνδυνο πείνας. Η σκόπιμη ασιτία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Στις 14 Οκτωβρίου 2023, ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη  προειδοποίησε για «την επανάληψη της Νάκμπα του 1948 και της Νάκσα του 1967, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα», καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί «μαζική εθνοκάθαρση Παλαιστίνιοι κάτω από την ομίχλη του πολέμου».

 

Ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί μια εθνική ομάδα για τους σκοπούς της Σύμβασης για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας (Σύμβαση Γενοκτονίας). Οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του παλαιστινιακού έθνους και στοχοποιούνται από το Ισραήλ επειδή είναι Παλαιστίνιοι. Ο παλαιστινιακός πληθυσμός της Γάζας φαίνεται να υπόκειται επί του παρόντος από τις ισραηλινές δυνάμεις και αρχές σε εκτεταμένους φόνους, σωματικές και ψυχικές βλάβες και μη βιώσιμες συνθήκες ζωής – με φόντο ισραηλινές δηλώσεις που δείχνουν σημάδια πρόθεσης σωματικής καταστροφής του πληθυσμού.

Το άρθρο II της Σύμβασης για τη Γενοκτονία ορίζει ότι «γενοκτονία σημαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα, ως τέτοια:

  • (α) Δολοφονία μελών της ομάδας.
  • (β) πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.
  • (γ) Σκόπιμη πρόκληση στην ομάδα συνθηκών ζωής που υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη φυσική της καταστροφή εν όλω ή εν μέρει·
  • (δ) Επιβολή μέτρων για την πρόληψη γεννήσεων εντός της ομάδας·
  • (ε) Αναγκαστική μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα.»

Όλα τα κράτη δεσμεύονται νομικά από την αρχή ότι η γενοκτονία είναι έγκλημα που απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο. Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης έχει επιβεβαιώσει ότι η απαγόρευση της γενοκτονίας αποτελεί επιτακτικό κανόνα του διεθνούς δικαίου από τον οποίο δεν επιτρέπεται καμία παρέκκλιση. Η Σύμβαση προβλέπει ότι άτομα που επιχειρούν γενοκτονία ή υποκινούν σε γενοκτονία «τιμωρούνται, είτε είναι συνταγματικά υπεύθυνοι άρχοντες, δημόσιοι λειτουργοί ή ιδιώτες.

Το Άρθρο Ι της Σύμβασης για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας ορίζει ότι: «Τα Συμβαλλόμενα Μέρη επιβεβαιώνουν ότι η γενοκτονία, είτε διαπράχθηκε σε καιρό ειρήνης είτε σε καιρό πολέμου, είναι έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το οποίο αναλαμβάνουν να αποτρέψουν και να τιμωρήσει».

 

Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης έχει  διευκρινίσει  ότι «η υποχρέωση ενός κράτους να αποτρέψει, και το αντίστοιχο καθήκον να ενεργήσει, προκύπτουν τη στιγμή που το κράτος μαθαίνει ή θα έπρεπε κανονικά να έχει μάθει για την ύπαρξη σοβαρού κινδύνου διάπραξης γενοκτονίας. . Από εκείνη τη στιγμή και μετά, εάν το κράτος έχει στη διάθεσή του μέσα που είναι πιθανό να έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα σε όσους είναι ύποπτοι για προετοιμασία γενοκτονίας ή εύλογα ύποπτοι ότι έχουν συγκεκριμένη πρόθεση (dolus specialis ), έχει υποχρέωση να κάνει τέτοια χρήση αυτών των μέσων όπως το επιτρέπουν οι περιστάσεις».

Παλαιστινιακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτωνεβραϊκές ομάδες της κοινωνίας των πολιτώνμελετητές του Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας  και άλλοι έχουν προειδοποιήσει μέχρι τώρα για μια επικείμενη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα. Τονίζουμε την ύπαρξη σοβαρού κινδύνου γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι απευθύνουν επειγόντως έκκληση στα κράτη να λάβουν συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα για την ατομική και συλλογική πρόληψη γενοκτονικών πράξεων, σύμφωνα με το νομικό τους καθήκον να αποτρέψουν το έγκλημα της γενοκτονίας.

 

Πρέπει να προστατεύσουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό και να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα απέχει από οποιαδήποτε περαιτέρω υποκίνηση για γενοκτονία και από τη διάπραξη συμπεριφοράς που απαγορεύεται από το άρθρο II της Σύμβασης για τη Γενοκτονία.

 

Όλα τα κράτη θα πρέπει να ενεργήσουν αμέσως σύμφωνα με το Άρθρο VIII και θα πρέπει να καλούν τα αρμόδια όργανα των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, να αναλάβουν επείγουσα δράση βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών κατάλληλα για την πρόληψη και την καταστολή πράξεων γενοκτονίας.

 

Σημειώνουμε συγκεκριμένα τον ρόλο της Γενικής Συνέλευσης εδώ, δεδομένου ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας διακυβεύεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο (και τα δύο μόνιμα μέλη με δικαίωμα αρνησικυρίας) στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο για υποστήριξη του Ισραήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1982, η Γενική Συνέλευση  καταδίκασε  τη σφαγή των Παλαιστινίων πολιτών στους προσφυγικούς καταυλισμούς Sabra και Shatila ως «πράξη γενοκτονίας». Σημειώνουμε επίσης ότι το κράτος της Παλαιστίνης δικαιούται να κινήσει, σύμφωνα με το Άρθρο IX της Σύμβασης για τη Γενοκτονία, διαδικασίες ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου για την αποτροπή της διάπραξης πράξεων γενοκτονίας.

Τέλος, καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου για την Πρόληψη Γενοκτονίας και την Ευθύνη Προστασίας, καθώς και το Γραφείο του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να παρέμβουν άμεσα, να διεξαγάγουν τις απαραίτητες έρευνες και να επικαλεστούν την απαραίτητη προειδοποίηση διαδικασίες για την προστασία του παλαιστινιακού πληθυσμού από τη γενοκτονία.

Το κείμενο της δήλωσης και ο κατάλογος των υπογραφών είναι παρακάτω και μια έκδοση pdf μπορείτε να δείτε  εδώ .

Το TWAIL Review είναι ένα περιοδικό και ιστότοπος ανοιχτής πρόσβασης για γράψιμο και σκέψη από τις προοπτικές των προσεγγίσεων του Τρίτου Κόσμου στο διεθνές δίκαιο (TWAIL).


Υπογράφοντες:

  1. Aanchal Saraf, Dartmouth College
  2. Aannd Vaidya, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Reed College
  3. Aaron Seymour, Λέκτορας, University of Technology Sydney
  4. Aasiya Lodhi, Senior Lecturer, University of Westminster.
  5. Abdelghany Sayed, Βοηθός Λέκτορας, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Νομική Σχολή Κεντ.
  6. Abdullah Omran, διδάκτορας, Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα
  7. Abigail Balbale, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  8. Adalmir Marquetti, Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul (PUCRS).
  9. Adam Elliott-Cooper, Λέκτορας, Σχολή Πολιτικών και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου
  10. Andrea Gadberry, Αναπληρωτής Καθηγητής, NYU
  11. Adrian Carrillo Gomez, διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Deusto.
  12. Afshin Matin-Asgari, Καθηγητής Ιστορίας Μέσης Ανατολής, California State University, Los Angeles
  13. Ahmad Al-Dissi, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Saskatchewan
  14. Ahmad Fouad, Λέκτορας Νομικής, Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Αίγυπτο
  15. Ahmad Khaled, PhD, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Birzeit.
  16. Ahmad Mustafa, Ph.D. φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας
  17. Ahmed Abofoul, Διεθνής Δικηγόρος, Νομικός Ερευνητής και Υπεύθυνος Συνηγορίας στον Οργανισμό Al-Haq
  18. Ahmed Selim, PhD Student, Πανεπιστήμιο του Σικάγο
  19. Ahmet Ferhat Baran, PhD Student, University of Aberdeen.
  20. Ajantha Subramanian, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης.
  21. Alba Valenciano-Mañé, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Universidad Autonoma de Madrid
  22. Albert Caramés, Επίκουρος Καθηγητής, Blanquerna – Πανεπιστήμιο Ramon Llull
  23. Alessandra Mezzadri SOAS Reader στην Παγκόσμια Ανάπτυξη και την Πολιτική Οικονομία
  24. Alessandro Donadio Miebach, Επίκουρος Καθηγητής, Universidade Federal do Estado do Rio Grande do Sul.
  25. Alexander D. Barder, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα
  26. Alexandre Abreu, Επίκουρος Καθηγητής, ISEG-Lisbon School of Economics and Management.
  27. Alfredo Alietti, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ferrara Ιταλίας
  28. Ali Cebeci, PhD, Πανεπιστήμιο Georgetown
  29. Ali Raza, Αναπληρωτής Καθηγητής, Lahore University of Management Sciences
  30. Alice Panepinto, Reader, Νομική Σχολή, Queen’s University Belfast
  31. Alicia Campos Serrano, Profesora Titular, Universidad Autónoma de Madrid
  32. Alison Phipps, UNESCO, Έδρα Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης
  33. Alma Khasawnih, The College of New Jersey
  34. Alyosxa Tudor, Reader in Gender Studies, SOAS University of London.
  35. Alyssa Kristeller, πτυχιούχος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Georgetown.
  36. Aman, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Πρακτικής, Jindal Global University
  37. Amber De Clerck, PhD Student & Teaching Assistant, Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο
  38. Amber Lakhani, υποψήφια διδάκτορας & GTA, SOAS University of London.
  39. Amira Abdelhamid, Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ
  40. Amy Strecker, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, University College του Δουβλίνου
  41. Anamika Misra, Associate Lecturer, University of Bristol.
  42. Anand Sheombar, ερευνητής και λέκτορας, HU University of Applied Sciences Utrecht, NL.
  43. Ananya Chakravarti, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Georgetown
  44. Anas Karzai, Πανεπιστήμιο Laurentian, Καναδάς
  45. Andrea Cornwall, Καθηγήτρια Παγκόσμιας Ανάπτυξης και Ανθρωπολογίας, King’s College του Λονδίνου.
  46. Andrea Maria Pelliconi, Teaching Associate, University of Nottingham
  47. Andrea Mura, Senior Lecturer, Goldsmiths, University of London
  48. Andrea Teti, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο, Ιταλία
  49. Andrew Bush, Επίκουρος Καθηγητής, Bard College
  50. Angana Chatterji, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ.
  51. Angela Daly, Καθηγήτρια Νομικής & Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του Dundee.
  52. Angela Smith, Sessional Academic, University of New South Wales
  53. Angela Zito, Ανθρωπολογία/Θρησκευτικές Σπουδές, NYU
  54. Anita H. Fábos, Καθηγήτρια Διεθνούς Ανάπτυξης, Τμήμα Κοινότητας και Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Clark
  55. Anita Rupprecht, Πανεπιστήμιο του Μπράιτον
  56. Anjali Arondekar, Καθηγήτρια, Φεμινιστικές Σπουδές, UCSC
  57. Anna Bigelow, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.
  58. Anna Ferguson, Πανεπιστήμιο Georgetown
  59. Anna Rosellini, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια
  60. Anna-Claire Steffen, υποψήφια διδάκτωρ, UMass Amherst
  61. Annaclaudia Martini, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, Ιταλία
  62. Annapurna Menon, Teaching Associate, University of Sheffield
  63. Anne Berg, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
  64. Anne Hunnell Chen, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και οπτικού πολιτισμού, Bard College
  65. Anne Norton, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια
  66. Anneke Newman, Senior Postdoctoral Fellow, University of Ghent
  67. Anooradha Iyer Siddiqi, Barnard College, Πανεπιστήμιο Κολούμπια
  68. Anthony Alessandrini, Καθηγητής, City University of New York
  69. Anthony Gorman, Senior Lecturer, University of Edinburgh.
  70. Anton Shammas, Ομότιμος Καθ. Λογοτεχνίας Μέσης Ανατολής, Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
  71. Antonio Scialà, Università Roma Tre, Ιταλία
  72. Antonio Y. Vazquez-Arroyo, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Rutgers-Newark.
  73. Arathi Sriprakash, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  74. Arun Kundnani, ανεξάρτητος μελετητής και συγγραφέας
  75. Arzu Somalı, διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης.
  76. Aseil Abu-Baker, Νομικός Σύμβουλος.
  77. Ashok Kumar, Ανώτερος Λέκτορας Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Birkbeck.
  78. Aslı Bâli, Καθηγήτρια Νομικής, Πανεπιστήμιο Yale
  79. Astrid Mrkich, δικηγόρος προσφύγων, Τορόντο, Καναδάς
  80. Ata Hindi, Πανεπιστήμιο Birzeit.
  81. Atiya Habeeb Kidwai, συνταξιούχος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Jawharlal Nehru, Ινδία
  82. Avital Ronell, Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Επιστημών Πανεπιστημίου, NYU
  83. Ayça Çubukçu, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, LSE
  84. Ayesha Khalid Chaudhry, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Deakin της Αυστραλίας
  85. Ayesha Umaña Dajud, φοιτήτρια JSD, Πανεπιστήμιο Cornell
  86. Ayushman Bhagat, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου
  87. Azam Khatam, Εκπαιδευτής, Πανεπιστήμιο του York
  88. Azeezah Kanji, νομικός ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος
  89. Badreddine Rachidi, Μεταπτυχιακός Φοιτητής & Κέντρο Σύγχρονων Αραβικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Georgetown.
  90. Baki Tezcan, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis
  91. Banah Ghadbian, Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικών Γυναικείων Σπουδών, Spelman College
  92. Barbara Aiolfi, ερευνήτρια University of Milan – BICOCCA
  93. Barbara De Poli, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari Βενετίας
  94. Barry Trachtenberg, Προεδρική Έδρα Εβραϊκής Ιστορίας του Rubin, Πανεπιστήμιο Wake Forest, Βόρεια Καρολίνα.
  95. Basheer Ahmad, συνταξιούχος καθηγητής, JNU, Νέο Δελχί
  96. Bashir Saade, Λέκτορας Πολιτικής και Θρησκείας, Πανεπιστήμιο του Stirling
  97. Bayan Abusneineh, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Οχάιο
  98. Ben Golder, Καθηγητής, UNSW
  99. Ben Whitham, Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου
  100. Ben Wiedel-Kaufmann, Λέκτορας, The Open University.
  101. Benjamin Selwyn, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο του Sussex.
  102. Benjamin Thorne, Λέκτορας Νομικής, Πανεπιστήμιο του Κεντ
  103. Berklee Baum, DPhil, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  104. Besan Jaber, Πανεπιστήμιο Georgetown
  105. Bielasan Tareq Zaina, PhD Student, Πανεπιστήμιο Georgetown
  106. Bikrum Gill, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Virginia Tech
  107. Bilal Maanaki, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια
  108. Bilge Yesil, Πανεπιστήμιο Πόλης της Νέας Υόρκης
  109. Bircan Ciytak, Ερευνητής, Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ
  110. Birgul Kutan, Πανεπιστήμιο του Sussex
  111. Bishnupriya Ghosh, Καθηγητής, UC Santa Barbara
  112. Blanca Camps-Febrer, Επίκουρη Λέκτορας, Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης
  113. Brannon Ingram, Αναπληρωτής Καθηγητής Θρησκευτικών, Πανεπιστήμιο North-western
  114. Brendan Ciaran Browne, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Θρησκευτικών, Θεολογίας και Ειρήνης, Trinity College του Δουβλίνου
  115. Brenna Bhandar, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Νομική Σχολή Allard
  116. Bridget Guarasci, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Franklin & Marshall College
  117. Bruce Robbins, Πανεπιστήμιο Κολούμπια
  118. Camila Vergara, Senior Lecturer, University of Essex
  119. Camilo Pérez-Bustillo, Executive Director, National Lawyers’ Guild – San Francisco Bay Area
  120. Carlo Caprioglio, Νομική Κλινική για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, Università Roma Tre
  121. Carlo Leget, Καθηγητής Ηθικής Φροντίδας, Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών.
  122. Carlos Bichet, Επίκουρος Καθηγητής, Facultad de Derecho y Ciencias Políticas, Universidad de Panama
  123. Catherine Charrett, Senior Lecturer, International Relations, University of Westminster.
  124. Catherine Larocque, υποψήφια διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο της Οτάβα
  125. Cemil Aydin, Καθηγητής Διεθνούς Ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Chapel Hill
  126. Ceyda Turan, Δικηγόρος στο Δικηγορικό Γραφείο Turan
  127. Chaman Lal Retd Καθηγητής JNU
  128. Charles des Portes, Διδάσκαλος στην Πολιτική Θεωρία, Πανεπιστήμιο του Λιντς
  129. Chenjerai Kumanyika, Επίκουρος Καθηγητής, Δημοσιογραφία του NYU
  130. Chiara De Cesari, Καθηγήτρια Κληρονομιάς, Μνήμης και Πολιτιστικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
  131. Chiara Pagano, Μεταδιδακτορικό, Πανεπιστήμιο του Γκρατς
  132. Chi-Chi Shi, PhD Ερευνητής, Πανεπιστήμιο Durham
  133. Chris Barker, Επίκουρος Καθηγητής, Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο
  134. Chris Dole, Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Amherst College
  135. Chris Gilbert, Καθηγητής Πολιτικών Σπουδών, Universidad Bolivariana de Venezuela
  136. Christina Murray, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, MAAS, Τζορτζτάουν.
  137. Christine Hong, Καθηγήτρια, UC Santa Cruz
  138. Christo El Morr, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο York, Καναδάς
  139. Christopher Parker, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Γάνδης
  140. Cigdem Cidam, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Union College Schenectady NY
  141. Cira Pascual Marquina, Καθηγήτρια Πολιτικών Σπουδών, Universidad Bolivariana de Venezuela
  142. Claire Begbie, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Concordia, Μόντρεαλ.
  143. Claire Gallien, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Montpellier 3
  144. Clara Han, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Johns Hopkins
  145. Claudia Dides, Universidad de Santiago.
  146. Claudia Saba, Επίκουρη Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Ramon Llull
  147. Clement Sichimwa, Λέκτορας και Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Ζάμπια
  148. Clod Marlan Krister Yambao, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Φιλιππίνων Τμήμα Σπουδών Τέχνης και Διδακτορικός Ερευνητής, Ομάδα Έρευνας Συγκρούσεων, Πανεπιστήμιο της Γάνδης
  149. Colleen Bell, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Saskatchewan
  150. Cristiana Fiamingo, επίκουρος καθηγ. Πανεπιστήμιο του Μιλάνου
  151. Cristina Bacchilega, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Χαβάης-Μανόα
  152. Curtis FJ Doebbler, Ερευνητής Καθηγητής Νομικής, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Μακένη
  153. Cynthia Franklin, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Χαβάης
  154. Dalia Said Mostafa, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa, Κατάρ
  155. Daniel Brown, PhD, Τμήμα Κοινωνιολογίας LSE
  156. Daniel Segal, Jean M Pitzer Ομότιμος Καθηγητής, Pitzer College
  157. Daniel Stein, Επίκουρος Καθηγητής, OP Jindal Global Law School
  158. Daniela Meneghini ca’ Foscari Università της Βενετίας
  159. Daniela Pioppi University of Naples L’Orientale
  160. Danielle Fernandes, Διδακτορική ερευνήτρια, Vrije Universiteit Brussel
  161. Dara Leyden, υποψήφια διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου
  162. Daragh Murray, Senior Lecturer, School of Law, Queen Mary University of London.
  163. Darryl Li, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανθρωπολογίας και Αναπληρωτής Μέλος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο.
  164. David Leadbeater, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Laurentian, Καναδάς
  165. David Palumbo-Liu, Louise Hewlett Nixon Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.
  166. David Theo Goldberg, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine
  167. David van Leeuwen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Radboud Nijmegen
  168. David Whyte, Καθηγητής Κλιματικής Δικαιοσύνης, Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου
  169. Dearbhla Minogue, Ανώτερη Δικηγόρος στο Παγκόσμιο Δίκτυο Νομικής Δράσης
  170. Deborah B. Gould, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Santa Cruz
  171. Deborah Lawson, Υποψήφια Διδάκτωρ, Σχολή Νομικής και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
  172. Deen Sharp, Visiting Fellow, LSE
  173. Diana Allan, Πανεπιστήμιο McGill
  174. Diana Jeater, Καθηγήτρια Αφρικανικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ
  175. Diane Lamoureux, Professeure émérite, Université Laval.
  176. Dimitri Van Den Meerssche, Λέκτορας, Queen Mary University of London.
  177. Ντίνα Αλ-Κασίμ, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Βρετανικής Κολομβίας
  178. Dina M. Siddiqi, Global Liberal Studies, New York University
  179. Dina Matar, Καθηγήτρια Πολιτικής Επικοινωνίας, SOAS
  180. Dino Pancani C, Facultad de Comunicacion e Imagen, Universidad de Chile
  181. Dipti Khera, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  182. Dolly Kikon, Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης
  183. Donia Khraishi, Πανεπιστήμιο Georgetown
  184. Φύλλο Douaa, Επίκουρος Καθηγητής, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο
  185. Douglas Carson, Design Fellow, University College του Δουβλίνου
  186. Δρ David Landy, Διευθυντής του MPhil in Race Ethnicity and Conflict, Trinity College του Δουβλίνου
  187. Edemilson Paraná, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο LUT, Φινλανδία
  188. Eduardo Villavicencio, PhD Student, Νομική Σχολή Kent.
  189. Edward Brennan, Λέκτορας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, Δουβλίνο
  190. Edwin Bikundo, Senior Lecturer, Griffith Law School
  191. Ευτυχία Μυλωνά, Λέκτορας, Leiden University
  192. Egidio de Bustamante, Senior Lecturer, Unit for Peace and Conflict Studies, University of Innsbruck.
  193. Ekin Kurtic, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Northwestern
  194. Έλενα Βετζαντίνη, Ερευνητικός συνεργάτης, Ινστιτούτο Αφρικανικών Κόσμων
  195. Elif Babül, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Κολλέγιο Mount Holyoke
  196. Elif Durmuş, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας
  197. Elisa Giunchi, Καθηγήτρια, Università degli studi di Milano
  198. Elizabeth Shakman Hurd, Καθηγήτρια Πολιτικών και Θρησκευτικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Northwestern.
  199. Elora Halim Chowdhury, Καθηγήτρια, UMass Boston
  200. Elora Shehabuddin, Καθηγήτρια, UC Berkeley
  201. Elyse Crystall, Καθηγήτρια, UNC Chapel Hill
  202. Emilio Dabed, επίκουρος καθηγητής Νομικής, Πανεπιστήμιο York, Τορόντο
  203. Emily J. Sumner, Ph.D. υποψήφιος, Πανεπιστήμιο της Μινεσότα
  204. Emily Watkins, Μεταπτυχιακή Βοηθός Διδασκαλίας/Διδάσκαλος, Πανεπιστήμιο του Κάνσας
  205. Emma Palmer, Senior Lecturer, Griffith University
  206. Enrica Rigo, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, Πανεπιστήμιο Roma Tre
  207. Eren Duzgun, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου
  208. Eric Hooglund, Editor, Middle East Critique
  209. Eskandar Sadeghi, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του York
  210. Estella Carpi, Επίκουρη Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Σπουδών, University College του Λονδίνου
  211. Ettore Asoni, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια
  212. Εύα Νανοπούλου, Senior Lecturer, Queen Mary University of London
  213. Fabia Fernandes Carvalho, Επίκουρη Καθηγήτρια, Universidade Federal de São Paulo
  214. Fabio Lanza, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Αριζόνα
  215. Fabio Marcelli, Ανώτερος Ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Νομικών Σπουδών.
  216. Fadi Ennab, Vanier Scholar/PhD Student, University of Manitoba
  217. Farah Mahmoud, Υποψήφιος Διδάκτορας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα
  218. Farida Khan, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Κολοράντο
  219. Fatemeh Shams, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Περσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Η.Π.Α
  220. Fathimah Fildzah Izzati, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου
  221. Fatima Sajjad, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διευθύντρια Κέντρου Κριτικών Μελετών Ειρήνης, Πανεπιστήμιο Διοίκησης και Τεχνολογίας Λαχόρη
  222. Fauzia Ahmad, Senior Lecturer, Goldsmiths
  223. Féilim Ó ​​hAdhmaill, Λέκτορας, University College Cork
  224. Felícia Campos, Διδάκτωρ ερευνήτρια Ισλαμικών και Μέσης Ανατολής Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
  225. Felicite Fairer-Wessels, ομότιμη καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Πρετόρια, Νότια Αφρική
  226. Fernando Quintana, PhD Student και GTA, Queen Mary University of London, School of Law
  227. Fida Adely, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Georgetown
  228. Fien De Meyer, PhD, Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας.
  229. Flagg Miller, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis
  230. Francesca Biancani, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια
  231. Francesca Romana Ammaturo, Senior Lecturer, London Metropolitan University.
  232. Francis Cody, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο του Τορόντο
  233. Francisca James Hernandez, Διδακτική Σχολή, Pima Community College
  234. Fulya Pinar, Μεταδιδακτορική υπότροφος, Σπουδές Μέσης Ανατολής, Πανεπιστήμιο Brown.
  235. Gabriela Kuetting, Καθηγήτρια Παγκόσμιας Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Rutgers-Newark
  236. Gabriele vom Bruck, SOAS.
  237. Gareth Dale, Πολιτική, Πανεπιστήμιο Brunel
  238. Gargi Bhattacharyya, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Τεχνών
  239. Gary Fields, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο
  240. Gayatri Chakravorty Spivak, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κολούμπια
  241. Gearóid Ó Cuinn, Ιδρυτικός Διευθυντής, Παγκόσμιο Δίκτυο Νομικής Δράσης (GLAN)
  242. Gennaro Gervasio, Αναπληρωτής Καθηγητής, Università Roma Tre
  243. Γερμανός καθηγητής Correa Universidad de Santiago de Chile.
  244. Germán Santana Pérez, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria
  245. Ghada Ageel, Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.
  246. Ghadir Zannoun, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
  247. Gholam Khiabany, Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
  248. Gianfranco Ragona, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο
  249. Gillian Hart, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Berkeley
  250. Gillian Maris Jones, Ph.D. υποψήφιος, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια
  251. Giorgia Baldi, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Sussex.
  252. Giulia Contes, υπεύθυνη έργου και διδακτορική φοιτήτρια, UAntwerpen
  253. Giuseppe Aragno, Storico, Fondazione Humaniter, Napoli
  254. Giuseppe Mastruzzo, Διευθυντής, Διεθνές Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Τορίνο
  255. Gloria Novovic, Fender, Development and Globalization Fellow, London School of Economics.
  256. Golnar Nikpour, Επίκουρος Καθηγητής ή Ιστορία, Dartmouth College
  257. Gordon Christie, Καθηγητής, Peter A Allard School of Law, University of British Columbia
  258. Goretti Horgan, Senior Lecturer, Ulster University
  259. Greg Albo, καθηγητής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο York
  260. Greg Burris, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.
  261. Guido Donini, πρώην Επίκουρος Καθηγητής 0ffof Classics στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο
  262. Guillermo Gigliani, Καθηγητής, Universidad Nacional de Moreno, Αργεντινή
  263. Hadia Mubarak, Επίκουρη Καθηγήτρια Θρησκευτικών στο Queens University of Charlotte.
  264. Haim Beresheeth, Professorial Research Associate, SOAS University of London.
  265. Hakeem Yusuf, Καθηγητής Παγκόσμιου Δικαίου, Πανεπιστήμιο του Derby
  266. Hamed Al-Mogarry, Πανεπιστήμιο Sana’a.
  267. Hanan Elsayed, Occidental College
  268. Hanan Kashou, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Rutger.
  269. Hanan Toukan, Αναπληρωτής Καθηγητής, Bard College του Βερολίνου
  270. Hannah Boast, Καγκελάριος, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
  271. Hannah NS Bahrin, διδακτορική φοιτήτρια, Πανεπιστήμιο Queen Mary
  272. Hannelore Van Bavel, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Vrije Universiteit Brussel & University of Bristol
  273. Harold Marcuse, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σάντα Μπάρμπαρα
  274. Hasan Basri Bülbül, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Boğaziçi, Τουρκία.
  275. Hasan Shuaib, απόφοιτος διδάκτορα, Πανεπιστήμιο Rutgers
  276. Hassan Jabareen, Γενικός Διευθυντής, Νομικό Κέντρο Adalah.
  277. Hatice Ozturk, διδακτορική φοιτήτρια, Πανεπιστήμιο Georgetown
  278. Hayley Gibson, Πανεπιστήμιο του Κεντ.
  279. Hazem Jamjoum, Επιμελητής, Βρετανική Βιβλιοθήκη.
  280. Helga Tawil-Souri, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  281. Helmi Mohammed Abdo, Κοινοτικό Κολλέγιο Sana’a.
  282. Helyeh Doutaghi, Ερευνητής, Πανεπιστήμιο Yale.
  283. Hesham Sallam, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ
  284. Hilla Dayan, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
  285. Hossein Kamaly, Καθηγητής Διαθρησκειακών Σπουδών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Χάρτφορντ για τη Θρησκεία και την Ειρήνη
  286. Howard Pflanzer, Adj. Αναπληρωτής Καθηγητής, Hunter College
  287. Howard Winant, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σάντα Μπάρμπαρα
  288. Howie Rechavia-Taylor, Fellow, LSE
  289. Hulya Dagdeviren, Καθηγήτρια Οικονομικής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο του Hertfordshire.
  290. Humeira Iqtidar, King’s College του Λονδίνου
  291. Huseyin Disli & Kent Law School/Worldwide Lawyers Association Research and Programs Executive.
  292. Idil Abdillahi Επίκουρος Καθηγητής, TMU.
  293. Ignasi Bernat, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης
  294. Ινέσα Χατζηβαγιάνη, υποψήφια διδάκτωρ, SOAS.
  295. Inge van Nistelrooij, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ουτρέχτη.
  296. Intan Suwandi, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
  297. Iqra Anugrah, Ερευνητής, Διεθνές Ινστιτούτο Ασιατικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Leiden.
  298. Ira Bhaskar, Retd. Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru, Νέο Δελχί, Ινδία
  299. Irene Van Staveren, καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ.
  300. Irina Ceric, Επίκουρη Καθηγήτρια, Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Windsor
  301. Isabel Huacuja Alonso, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κολούμπια
  302. Isabel Käser, Μεταδιδάκτορας, Πανεπιστήμιο της Βέρνης
  303. Isabella Camera d’Afflitto – Επίτιμη Καθηγήτρια, Sapienza università di Roma
  304. Isabelle Mildonian, Πτυχιούχος, Roanoke College.
  305. Işıl Aral, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Koç
  306. Isobel Roele, Reader in Law, Queen Mary University of London
  307. Issa Shivji, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Dar es Salaam
  308. J. Travis Shutz, Επίκουρος Καθηγητής, California State University Los Angeles
  309. Jack Halberstam, Πανεπιστήμιο Κολούμπια
  310. Jack McGinn, υποψήφιος διδάκτορας, LSE
  311. Jairo I. Fúnez-Flores, Texas Tech University
  312. Jalal Kawash, Ακαδημαϊκός, Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι
  313. Jamal Ali, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers
  314. James Eastwood, Ανώτερος Λέκτορας Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου
  315. Jan Selby, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Πανεπιστήμιο του Λιντς
  316. Jaskiran Dhillon, Αναπληρωτής Καθηγητής, The New School
  317. Jasmin Johurun ​​Nessa, Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
  318. Jasmine Barzani, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης
  319. Jason Beckett, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο
  320. Javier González-Arellano, Καθηγητής Asociado de filosofía del Derecho Universidad Carlos III de Madrid.
  321. Jay Ramasubramanyam, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο York
  322. Jean Beaman, Αναπληρωτής Καθηγητής, Κοινωνιολογία, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Σάντα Μπάρμπαρα
  323. Jeannette Graulau, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, CUNY
  324. Jeff Handmaker, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Erasmus Rotterdam.
  325. Jeffrey Sacks, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Riverside
  326. Jeffrey Stevenson Murer, Senior Lecturer on Collective Violence, University of St Andrews
  327. Jehan Mohamed, Λέκτορας, Rutgers State University.
  328. Jenny Phillimore, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ
  329. Jeremy Dell, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
  330. Jessie Daniels, PhD, Καθηγήτρια, CUNY
  331. Jillian Rogin, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (Νομική), Πανεπιστήμιο του Windsor.
  332. Jinan Bastaki, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικών Σπουδών, NYUAD.
  333. Jo Bluen, London School of Economics, υποψήφια διδάκτωρ
  334. Joel Gordon, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας
  335. Johanna Ray Vollhardt, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Clark
  336. John Bellamy Foster, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
  337. John Cox, Διευθυντής, Κέντρο Μελετών Ολοκαυτώματος, Γενοκτονίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Charlotte.
  338. John L. Esposito, Διακεκριμένος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πανεπιστήμιο Georgetown
  339. John Reynolds, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Maynooth.
  340. Jolanda Guardi, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Τορίνο
  341. Jo-Marie Burt, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο George Mason
  342. Jonathan Wheeler, Επίκουρος καθηγητής και ερευνητής, Εθνικό Πανεπιστήμιο του Tucumán-CONICET.
  343. Jordan Cortesi, διδάκτορας, Πανεπιστήμιο του Κάνσας.
  344. Jordana Silverstein, Senior Research Fellow, University of Melbourne
  345. Jose Itzigsohn, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Brown
  346. Joseph Elsayyid, Πανεπιστήμιο Yale
  347. Julian Go, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Σικάγο
  348. Juliane Hammer, Καθηγήτρια Θρησκευτικών, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Chapel Hill
  349. Jyotirmaya Sharma, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Hyderabad
  350. Kaiya Aboagye, Senior Lecturer, University Western Sydney
  351. Kalbir Shukra, πρώην ανώτερος λέκτορας τώρα ανεξάρτητος ερευνητής.
  352. Kareem Rabie, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο
  353. Karen Crawley, Senior Lecturer, Griffith Law School
  354. Karin Arts, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Ανάπτυξης, Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών
  355. Karma Nabulsi, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  356. Kasia Paprocki, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, London School of Economics and Political Science
  357. Katherine Gallagher, Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων
  358. Katherine Natanel, Senior Lecturer in Gender Studies, University of Exeter
  359. Kathy Engel, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τεχνών, NYU
  360. Katy Kalemkerian, John Abbott College
  361. Kaveh Ehsani, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο DePaul- Σικάγο
  362. Ken Fero Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Coventry
  363. Kenzie El Bakry, Πτυχιούχος Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ
  364. Kevin A. Gould, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Concordia
  365. Kevin Skerrett, Επίκουρος Ερευνητικός Καθηγητής, Ινστιτούτο Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Carleton
  366. Khaled Abou El Fadl, Καθηγητής, Νομική Σχολή UCLA
  367. Kiran Asher, Καθηγήτρια και Πρόεδρος, Τμήμα Γυναικών, Φύλου, Σεξουαλικών Σπουδών, UMass Amherst
  368. Kirsten Forkert, Καθηγήτρια Πολιτιστικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Birmingham City.
  369. Koen Leurs, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
  370. Kristina Richardson, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.
  371. Kurt Schock, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Rutgers, Newark
  372. Laila Farah, Πανεπιστήμιο Depaul, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
  373. Laila Parsons, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο McGill
  374. Laila Shereen Sakr, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, UC Santa Barbara
  375. Laith Aqel, Κλινικός Λέκτορας Νομικής, Νομική Σχολή Yale.
  376. Laleh Khalili, Καθηγήτρια, Ινστιτούτο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Έξετερ
  377. Lana Sirri, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
  378. Lara Deeb, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Scripps College
  379. Lara Fricke, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ
  380. Lara Khattab, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Mount Allison
  381. Laura Betancur Restrepo, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Universidad de Los Andes, Κολομβία
  382. Laura De Vos, Επίκουρη Καθηγήτρια Αμερικανικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Radboud
  383. Laura Fair, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κολούμπια
  384. Laura Maghețiu, Διδακτορική Ερευνήτρια, CLaSP, Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου
  385. Laura Rodriguez Castro, Southern Cross University
  386. Laurie King, Ανθρωπολογία, Πανεπιστήμιο Georgetown
  387. Laurie King, Καθηγήτρια, Τμήμα Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Georgetown
  388. Layli Uddin, Λέκτορας, Queen Mary University of London
  389. Leena Grover, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Tilburg
  390. Leila Ullrich, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
  391. Lena Alhusseini, Phd Student, California Institute of Integral Studies
  392. Leo Spitzer, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας στο Dartmouth College
  393. Leon Sealey-Huggins, Επίκουρος Καθηγητής Παγκόσμιας Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο του Warwick
  394. Leticia Rovira-Facultad de Humanidades y Artes- Universidad Nacional de Rosario – Αργεντινή
  395. Leyla Neyzi, Ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης
  396. Lila Pine, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, New Media, Toronto Metropolitan University
  397. Liliana Suárez, Universidad Autónoma de Madrid
  398. Lisa Hajjar, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, UC Santa Barbara
  399. Livia Wick, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.
  400. Liyana Kayali, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ
  401. Lori Allen, Αναγνώστρια στην Ανθρωπολογία, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου.
  402. Lucia Sorbera, Ανώτερη Λέκτορας και Πρόεδρος Αραβικής Γλώσσας και Πολιτισμών, Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ
  403. Luigi Daniele, Ανώτερος Λέκτορας Νομικής, Πανεπιστήμιο Nottingham Trent
  404. Luis Andueza, Λέκτορας Διεθνούς Ανάπτυξης, King’s College του Λονδίνου
  405. Luis Eslava, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο La Trobe & Πανεπιστήμιο του Κεντ
  406. M. Bahati Kuumba, Καθηγήτρια Συγκριτικών Γυναικείων Σπουδών, Spelman College
  407. M. Muhannad Ayyash, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Mount Royal.
  408. Macarena Aguiló, Académica Universidad de Chile
  409. Madawi Al-Rasheed, Καθηγητής, LSE
  410. Madeline G. Levine, Kenan Επίτιμος Καθηγητής Σλαβικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Chapel Hill
  411. Maghraoui Driss, Πανεπιστήμιο Al Akhawayn, Μαρόκο.
  412. Maha Abdallah, Μεταπτυχιακός Βοηθός Διδασκαλίας & Διδάκτωρ ερευνητής, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας.
  413. Maha Nassar, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
  414. Maha Shuayb, Πανεπιστήμιο του Cambridge και Κέντρο Λιβανέζικων Σπουδών.
  415. Maher Hamoud, Associate Scholar, KU Leuven
  416. Mahsheed Ansari, Senior Lecturer, Charles Sturt University
  417. Mahvish Ahmad, Επίκουρος Καθηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πολιτικών, LSE & Συνδιευθυντής του LSE Human Rights.
  418. Mairaj Syed, Καθηγητής Θρησκευτικών Σπουδών και Σπουδών Μέσης Ανατολής Νότιας Ασίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις
  419. Maisha Prome, υποψήφια διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Yale
  420. Malek Abisaab, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill
  421. Mandy Turner, καθηγήτρια συγκρούσεων, ειρήνης και ανθρωπιστικών υποθέσεων, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο.
  422. Marcela Alvarez Pérez, Benemérita Universidad Autónoma de Puebla
  423. Marcela Pizarro, Λέκτορας, Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
  424. Margaux L Kristjansson, Mellon Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στις Ιθαγενείς και Ιθαγενείς Σπουδές, Bard College
  425. Maria Bhatti, λέκτορας, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ
  426. Maria Cristina Paciello, ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας
  427. Maria Federica Moscati, Reader in Law and Society, University of Sussex.
  428. Maria Haro Sly, Ph.D. Υποψήφιος, Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
  429. Maria LaHood, Αναπληρώτρια Νομική Διευθύντρια, Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων.
  430. Maria Rashid Fellow, Τμήμα Σπουδών Φύλου, London School of Economics.
  431. Μαρία Τζανακοπούλου, Λέκτορας Νομικής, Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
  432. Mariam Motamedi Fraser, Reader in Sociology, Goldsmiths, University of London
  433. Μαριάνα Γκιάτη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Tilburg
  434. Marianne Hirschberg, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Κάσελ, Γερμανία.
  435. Marieke Potma, υποψήφια διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών.
  436. Marilu Mastrogiovanni, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσιογραφίας, Πανεπιστήμιο του Μπάρι «Aldo Moro»
  437. Mario Novelli, Πανεπιστήμιο του Sussex
  438. Marion Kaplan, NYU, Emerita
  439. Μάριος Κώστας, Senior Lecturer, City, University of London
  440. Marjorie Cohn, Ιδρυτική Κοσμήτορας, Λαϊκή Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου
  441. Mark Goodman, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο York, Τορόντο
  442. Marnie Holborow, Associate Faculty, Dublin City University
  443. Marsha Henry, London School of Economics
  444. Marsha Rosengarten, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου
  445. Marta Giallombardo, υποψήφια διδάκτωρ, Università degli studi di Modena e Reggio Emilia.
  446. Marwa Daoudy, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Georgetown
  447. Marwa Neji, ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο.
  448. Mary Ana McGlasson, Διευθύντρια, Κέντρο Ανθρωπιστικής Ηγεσίας, Πανεπιστήμιο Deakin, Μελβούρνη
  449. Mary Ellen Davis, καθηγητής μερικής απασχόλησης, Πανεπιστήμιο Concordia, Μόντρεαλ
  450. Marya Farah, Νομική Ερευνήτρια
  451. Mary Nolan, Επίτιμη Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  452. Maryam Aldossari, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Royal Holloway του Λονδίνου
  453. Matt Howard, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Κεντ
  454. Matteo Capasso, Πανεπιστήμιο της Βενετίας, Ιταλία.
  455. Matthew Cole, Λέκτορας Τεχνολογίας, Εργασίας και Απασχόλησης.
  456. Maud Anne Bracke, Καθηγήτρια σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Η.Β
  457. Maura Finkelstein, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Muhlenberg College
  458. Mauricio Amar, Centro de Estudios Árabes Eugenio Chahuan, Universidad de Chile
  459. Maja Janmyr, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Όσλο
  460. Maya Mikdashi, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Rutgers.
  461. Mayur Suresh, Senior Lecturer, SOAS University of London.
  462. Mazen Masri, Senior Lecturer in Law, The City Law School, City University of London.
  463. Maziar Behrooz, Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο
  464. Madina Thiam, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  465. Meera Sabaratnam, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  466. Mehmet Erken, Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης
  467. Mehrdad F. Samadzadeh, Πανεπιστήμιο του Τορόντο
  468. Melania Brito Clavijo, υποψήφια διδάκτωρ. Universidad Autónoma de Barcelona
  469. Melanie Richter-Montpetit, Ανώτερη Λέκτορας Διεθνούς Ασφάλειας, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο του Sussex.
  470. Melinda González, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Georgetown
  471. Micah Khater, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Berkeley
  472. Michael Daniel Yates, Ομότιμος Καθηγητής, University of Pittsburghersity of Pittsburgh
  473. Michael Fakhri, Καθηγητής Νομικής, Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
  474. Michael Rodríguez-Muñiz, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ
  475. Michael Rothberg, Καθηγητής Αγγλικής, Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Σπουδών Ολοκαυτώματος, UCLA.
  476. Michel Feher, Editor/Publisher, Zone books, NY.
  477. Michelle Burgis-Kasthala, Ανώτερη Λέκτορας Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου
  478. Michelle Hartman, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο McGill
  479. Michiel Bot, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή Tilburg.
  480. Miguel Valderrama, ερευνητής συμπληρωματικός στο Instituto de Filosofía, Universidad Diego Portales.
  481. Mikki Stelder, Επίκουρος Καθηγητής Παγκόσμιας Τέχνης και Πολιτικής, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
  482. Minoo Moallem, Καθηγητής, UC Berkeley
  483. Miriam Ticktin, Καθηγήτρια, CUNY Graduate Center.
  484. Miriyam Aouragh, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Westminster.
  485. Mirjam Twigt, Πανεπιστήμιο Leiden
  486. Moara Assis Crivelente, Ερευνήτρια στο Κέντρο Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα
  487. Mohamad Arnaout, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο του Λιβάνου
  488. Mohamed Ali, υποψήφιος διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Georgetown
  489. Mohamed Mathee, Ανώτερος Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.
  490. Mohamed Sayed, Αναπληρωτής εκπαιδευτής και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα
  491. Mohamed Wajdi Ben Hammed, Επίκουρος Καθηγητής στο UC Berkeley
  492. Mohammad Ataie, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst.
  493. Mohammad Fakhreddine, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Georgetown
  494. Mohammad Shahabuddin, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ
  495. Μοχάμεντ Αμπουχντέιρ. Πρόεδρος της οικογένειας Abukhdeir
  496. Mohammed Sawaie, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια
  497. Mohan Rao, πρώην καθηγητής στο JNU, Νέο Δελχί
  498. Mohsen al Attar, Reader, Associate Dean, XJTLU
  499. Mona Baker, Πανεπιστήμιο του Όσλο
  500. Monisha Das Gupta, Πανεπιστήμιο της Χαβάης
  501. Mridula Mukherjee JNU India Συνταξιούχος καθηγητής
  502. Murad Idris, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
  503. Μύρια Γεωργίου, Καθηγήτρια, LSE
  504. Mythri Jegathesan, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Santa Clara.
  505. Nabil Al-Tikriti, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Mary Washington
  506. Nabil Salih, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Bard College
  507. Nada Elia, Επισκέπτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Western Washington
  508. Nadeem Karkabi, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο της Χάιφα
  509. Nadera Shalhoub-Kevorkian, Lawrence D Biele Chair in Law, The Hebrew University of Jerusalem και Global Chair in Law, Queen Mary University of London.
  510. Nadia Abu El-Haj, Ann Whitney Olin Καθηγήτρια, Barnard College & Columbia University.
  511. Nadia Ahmad, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, Πανεπιστήμιο Barry. Διδάκτωρ, Σχολή Περιβάλλοντος του Γέιλ
  512. Nadia Guessous, Κολλέγιο του Κολοράντο
  513. Nadia Silhi Chahin, PhD ερευνήτρια, Νομική Σχολή – Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
  514. Nadine El-Enany, Καθηγήτρια Νομικής, Πανεπιστήμιο του Κεντ.
  515. Nadje Al-Ali, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας και Σπουδών Μέσης Ανατολής, Πανεπιστήμιο Brown
  516. Nahla Abdo, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Carleton.
  517. Naiefa Rashied, Λέκτορας: Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική.
  518. Nalini Mohabir, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Concordia.
  519. Namita Wahi, Senior Fellow, Center for Policy Research.
  520. Nancy Gallagher, επίτιμη καθηγήτρια, UCSB
  521. Nandini Chandra, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Χαβάης στο Manoa
  522. Naomi Taub, μεταδιδακτορική υπότροφος, UCLA
  523. Naoual El Yattouti, PhD Ερευνητής University of Antwerp
  524. Natalie Kouri-Towe, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Concordia
  525. Νατάσα Ισκαντέρ, Καθηγήτρια Πολεοδομίας και Δημόσιας Υπηρεσίας, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  526. Nathalie Khankan, Continuing Lecturer, UC Berkeley
  527. Nathaniel George, Λέκτορας Πολιτικής Μέσης Ανατολής, SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
  528. Naveed Ahmad Mir. Διδάκτωρ και GTA, Νομική Σχολή Κεντ.
  529. Naveeda Khan, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Johns Hopkins
  530. Nazia Kazi, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Stockton.
  531. Nesrine Badawi, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο
  532. Niall Meehan, Διευθυντής, Σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων, Κολλέγιο Griffith, Δουβλίνο (συνταξιούχος)
  533. Niamh Rooney, Βοηθός Λέκτορας, Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Maynooth
  534. Νίκολα Χαν. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
  535. Nicola Perugini, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
  536. Nicola Pratt, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής της Μέσης Ανατολής, Πανεπιστήμιο του Warwick
  537. Nicola Soekoe, Σύμβουλος, Παναφρικανικός Δικηγορικός Σύλλογος της Νότιας Αφρικής (PABASA).
  538. Nicole Beardsworth, Πανεπιστήμιο Wits
  539. Nicole Ranganath, Επίκουρη Καθηγήτρια, UC Davis
  540. Νίκος Τριμικλινιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
  541. Nida Kirmani, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Επιστημών Διοίκησης της Λαχώρης
  542. Nikhita Mendis, Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο του Σικάγο
  543. Nimer Sultany, Αναγνώστης Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου.
  544. Nimet Cebeci, υποψήφιος διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
  545. Nina Eliasoph, Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια
  546. Nina Farnia, Επίκουρη Καθηγήτρια, Νομική Σχολή Albany
  547. Nisha Kapoor, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Warwick
  548. Nivi Manchanda, αναγνώστρια στη Διεθνή Πολιτική Queen Mary University of London
  549. Noah Salomon, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια
  550. Noam Peleg, Ανώτερος Λέκτορας,
  551. Noor Gieles, MD & PhD φοιτητής, Amsterdam UMC.
  552. Nora EH Parr, Ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ
  553. Norma Rantisi, Πανεπιστήμιο Concordia.
  554. Nour El Kadri, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Οτάβα
  555. Noura Erakat, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Rutgers, New Brunswick.
  556. Noura Nasser, διδάκτορας, LSE.
  557. Noureddine Jebnoun, Κέντρο Σύγχρονων Αραβικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Georgetown
  558. Ντίνα Τζουβάλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ANU College of Law.
  559. Nusrat S Chowdhury, Αναπληρωτής Καθηγητής, Amherst College
  560. Olga Grau, Universidad de Chile
  561. Όλγα Τουλούμη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Bard College
  562. Oludamini Ogunnaike, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια
  563. Olúfẹ́mi O. Táíwò, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Georgetown
  564. Omar Al-Ghazzi, Αναπληρωτής Καθηγητής, London School of Economics and Political Science
  565. Omar Farahat, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο McGill
  566. Omar Jabary Salamanca, Postdoc Fellow, Université libre de Bruxelles.
  567. Omer Bartov, Samuel Pisar Καθηγητής Σπουδών Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας, Τμήμα Ιστορίας. Συνεργάτης Διδάσκοντα, Ινστιτούτο Watson για Διεθνείς & Δημόσιες Υποθέσεις, Πανεπιστήμιο Brown.
  568. Omid Safi, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Duke
  569. Omnia El Shakry, Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Yale
  570. Omr Kassem, Πανεπιστήμιο του Σικάγο
  571. Οσάμα Σιντίκε. Εναρκτήριος Henry J. Steiner Καθηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.
  572. Osman Bakar, Καθηγητής Ισλαμικής Σκέψης, Διεθνές Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Μαλαισίας
  573. Othman Belkebir, Ph.D ερευνητής, Graduate Institute της Γενεύης.
  574. Ozlem Biner Senior Lecturer in Anthropology, SOAS
  575. Pablo Oyarzun R., Universidad de Chile.
  576. Paola Rivetti, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου
  577. Paola Zichi, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Νομική Σχολή Warwick
  578. Patricia Sampedro, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διεθνούς Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  579. Patrick Shi Timmer, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, King’s College του Λονδίνου.
  580. Paul Michael Garrett, PhD, D. Lit, MRIA, University of Galway
  581. Paula Chakravartty, James Weldon Johnson Αναπληρωτής Καθηγητής Σπουδών ΜΜΕ, NYU
  582. Pauline Martini, Διδακτορική ερευνήτρια, Queen Mary University of London.
  583. Pete W. Moore, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Case Western Reserve
  584. Peter Drury, Νομική Σχολή Kent, PhD Student.
  585. Peter Hallward, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Kingston UK
  586. Pietro Masina, καθηγητής, University of Naples L’Orientale.
  587. Pınar Kemerli, Επίκουρος Καθηγητής, Bard College
  588. Polly Withers, Leverhulme ECF, LSE
  589. Pooja Rangan, Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγλικών στις Σπουδές Κινηματογράφου και ΜΜΕ, Amherst College
  590. Popy Begum, Πανεπιστήμιο Saint Louis.
  591. R. Brian Ferguson, Rutgers University-Newark
  592. Rabea Eghbariah, Υποψήφια SJD, Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.
  593. Rachad Antonius, συνταξιούχος τακτικός καθηγητής, Université du Québec à Montréal
  594. Rahima Siddique, Phd Student, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
  595. Rahul Rao, Reader, University of St Andrews
  596. Rami G Khouri, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.
  597. Ran Zwigenberg, Αναπληρωτής Καθηγητής Ασιατικών Σπουδών, Ιστορίας και Εβραϊκών Σπουδών, Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
  598. Rana Kazkaz, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Northwestern Κατάρ
  599. Randa M. Wahbe; Διδακτορικός φοιτητής; πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
  600. Randa Tawil, Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τέξας
  601. Raphael Salkie, Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Μπράιτον
  602. Ράσα Μπαγιούμι, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ
  603. Rashid Yahiaoui, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa, Κατάρ.
  604. Ratna Kapur, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου
  605. Raz Segal, Αναπληρωτής Καθηγητής Σπουδών Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας, Πανεπιστήμιο Stockton.
  606. Razan AlSalah, Πανεπιστήμιο Concordia.
  607. Rebecca Ruth Gould, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου.
  608. Reem Abou-El-Fadl, Senior Lecturer in Comparative Politics of the Middle East, SOAS University of London
  609. Reem Al-Botmeh, Λέκτορας, Ινστιτούτο Νομικής, Πανεπιστήμιο Birzeit
  610. Reem Awny Abuzaid, υποψήφιος διδάκτορας, Πανεπιστήμιο του Warwick
  611. Renate Bridenthal, The City University of New York
  612. Renisa Mawani, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.
  613. Reuven Pinnata, Ph.D. Υποψήφιος, Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
  614. Rhys Machold, Senior Lecturer, University of Glasgow
  615. Ricarda Hammer, Επίκουρη Καθηγήτρια, UC Berkeley
  616. Richard Clements, Επίκουρος Καθηγητής, Νομική Σχολή Tilburg
  617. Richard Falk, ομότιμος καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.
  618. Richard Marcuse, Ανθρωπολογία, πρώην Πανεπιστήμιο της Βικτώριας
  619. Richard Wild, Κύριος Λέκτορας Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς
  620. Rita Sakr, Πανεπιστήμιο Maynooth
  621. Robert Crews, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ
  622. Roberto Filippello, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερντ.
  623. Rochelle Davis, Σουλτανάτο του Ομάν Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Georgetown
  624. Rodante van der Waal, υποψήφια διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών.
  625. Rodrigo C. Bulamah, Καθηγητής, Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο
  626. Roger Heacock, ομότιμος καθηγητής ιστορίας, Πανεπιστήμιο Birzeit, Παλαιστίνη
  627. Rohini Sen, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Warwick.
  628. Ronak Kapadia, Αναπληρωτής Καθηγητής, University of Illinois Chicago
  629. Ronit Lentin, Συνταξιούχος Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Trinity College του Δουβλίνου
  630. Rose Parfitt, Ανώτερη Λέκτορας Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο του Κεντ.
  631. Rosemarie Buikema, καθηγήτρια τέχνης, πολιτισμού και διαφορετικότητας
  632. Roxana Pessoa Cavalcanti, Πανεπιστήμιο του Μπράιτον
  633. Roxana Pey, académica Universidad de Chile.
  634. Ruba Salih, Καθηγήτρια, Università di Bologna.
  635. Ruth Fletcher, Reader in Law, Queen Mary University of London
  636. S. Hasan Mahmud, συνταξιούχος καθηγητής Jamia Millia Islamia, Νέο Δελχί
  637. S. Sayyid, Καθηγητής Αποαποικιακής Σκέψης και Κοινωνικής Θεωρίας, Πανεπιστήμιο του Λιντς.
  638. S. Yaser Mirdamadi Ερευνητής και λέκτορας στο Institute of Ismaʼili Studies, Λονδίνο.
  639. Saada Hammad, καθηγήτρια μερικής απασχόλησης, Πανεπιστήμιο Holt Spirit του Kaslik.
  640. Saadat Umar Pirzada, Βοηθός Λέκτορας, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Νομική Σχολή Κεντ.
  641. Κολλέγιο Sabreena Ghaffar-Siddiqui Sheridan
  642. Sacide Ataş, Ph.D. Υποψήφιος, Istanbul Medeniyet University
  643. Sadiyya Haffejee, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.
  644. Sa’ed Atshan, Αναπληρωτής Καθηγητής Σπουδών Ειρήνης και Συγκρούσεων και Ανθρωπολογίας, Swarthmore College
  645. Sai Englert, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Leiden.
  646. Salem Abdellatif Al-Shawafi, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Κοινοτικό Κολλέγιο Κατάρ.
  647. Samer Abdelnour, Senior Lecturer, University of Edinburgh.
  648. Samer Jabbour, Ερευνητής, Συριακό Κέντρο Μελετών Πολιτικής.
  649. Sami Hermez, Διευθυντής του Προγράμματος Liberal Arts και Αναπληρωτής Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Northwestern στο Κατάρ
  650. Samia Bano, SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
  651. Samia Henni, Πανεπιστήμιο Cornell
  652. Sandro Mezzadra, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια
  653. Santiago Alberto Vargas Niño, Λέκτορας σε IH(R)L και ICL, Universidad de los Andes, Bogotá DC, Κολομβία
  654. Santosh Anand, Βοηθός Λέκτορας, Νομική Σχολή Κεντ, Πανεπιστήμιο του Κεντ
  655. Santosh Mehrotra, Επισκέπτης Καθηγητής, Ινστιτούτο Πολιτικής Έρευνας, Πανεπιστήμιο του Μπαθ
  656. Sara Alsaraf, Πανεπιστήμιο του Birmingham, UK, PhD Student
  657. Sara Chaudhry, Senior Lecturer, Birkbeck
  658. Sara Dehm, Senior Lecturer, University of Technology Sydney
  659. Sara Elbrolosy, Πανεπιστήμιο Georgetown.
  660. Sara Matthews, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτισμού και Συγκρούσεων, Παγκόσμιες Σπουδές και Σπουδές Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier
  661. Sara Pursley, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  662. Sara Razai, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Westminster.
  663. Sarah Bracke, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
  664. Sarah El-Kazaz, Senior Lecturer, SOAS, University of London
  665. Sarah Ghabrial, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Concordia (Μόντρεαλ)
  666. Sarah Ihmoud, Επίκουρη Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Το Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού.
  667. Sarah Irving, Λέκτορας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Staffordshire
  668. Sarah Keenan, Reader in Law, Birkbeck College, University of London
  669. Sarah Lamble, Reader in Criminology, Birkbeck, University of London
  670. Sarah Phillips, Καθηγήτρια Παγκόσμιας Σύγκρουσης και Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ
  671. Sarah Raymundo, Επίκουρη Καθηγήτρια, Κέντρο Διεθνών Σπουδών Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων Diliman
  672. Sasan Fayazmanesh, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Φρέσνο
  673. Scheherazade Bloul, PhD, Πανεπιστήμιο Deakin
  674. Scott Newton, Καθηγητής Νομικών Κεντρικής Ασίας, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου
  675. Sean Lee, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο
  676. Sean T. Mitchell, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Rutgers-Newark
  677. Sebastián Link, διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
  678. Selim Can Bilgin, Συνεργάτης στο Kabine Law
  679. Shabbir Agha Abbas, υποψήφιος διδάκτορας, Πανεπιστήμιο της Αριζόνα
  680. Shabnam Holliday, Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ
  681. Shahd Hammouri, Πανεπιστήμιο του Κεντ.
  682. Shakuntala Banaji, Καθηγητής, LSE
  683. Sharika Thiranagama, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Stanford.
  684. Sharmila Parmanand, Επίκουρη Καθηγήτρια, London School of Economics and Political Science.
  685. Sheer Ganor, Ιστορία, Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, Δίδυμες πόλεις.
  686. Shehnaz Abdeljaber, Πανεπιστήμιο της Πενσυλαβάνια
  687. Sherene Seikaly, UCSB
  688. Shirin Saeidi, Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας
  689. Shohini Sengupta, Αναπληρωτής Καθηγητής, OP Jindal Global University, Ινδία
  690. Siddhartha Deb, Αναπληρωτής Καθηγητής, The New School
  691. Siggie Vertommen, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
  692. Sigrid Schmalzer, Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο της Masschusetts Amherst
  693. Silvia Groaz, Καθηγήτρια Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, ENSA Paris-Est
  694. Silvia Posocco, Αναγνώστρια στην Κοινωνική Ανθρωπολογία, Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
  695. Simidele Dosekun, Επίκουρος Καθηγητής, London School of Economics and Political Science
  696. Simon McKenzie, Λέκτορας, Νομική Σχολή Griffith
  697. Simone Sibilio, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας
  698. Sinéad Mercier, PhD Researcher (διεθνές δίκαιο), University College του Δουβλίνου
  699. Sinead Ring, Λέκτορας Σχολή Νομικής και Εγκληματολογίας Πανεπιστήμιο Maynooth
  700. Siobhán Wills, Διευθυντής του Transitional Justice Institute, του Ulster University
  701. Sivamohan Valluvan, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Warwick
  702. Sladjana Lazic, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ.
  703. Sneha Annavarapu, κολέγιο Yale-NUS
  704. Sophia Brown, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Freie Universität Berlin
  705. Σοφία Σταματοπούλου-Robbins, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Bard College
  706. Sophie Richter-Devroe, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa
  707. Souheir Edelbi, Λέκτορας, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο Western Sydney
  708. Stefan Kipfer, Πανεπιστήμιο του York
  709. Stephanie Deig, υποψήφια διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης
  710. Steven Alan Carr, Διευθυντής, Ινστιτούτο Μελετών Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας, Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne (συνεργασία μόνο για σκοπούς αναγνώρισης).
  711. Steven I. Levine, Research Faculty Associate, Dept. of History, University of Montana, USA
  712. Sujith Xavier, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Windsor
  713. Sultan Doughan, Λέκτορας, Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
  714. Sumathy Sivamohan, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Peradeniya.
  715. Sumayya Kassamali, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Τορόντο
  716. Sumedha Choudhury, υποψήφια διδάκτωρ, Νομική Σχολή Μελβούρνης
  717. Sumi Madhok, London School of Economics.
  718. Sune Haugbolle, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Roskilde
  719. Surabhi Ranganathan, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου. Διευθυντής Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο του Cambridge
  720. Suraya Khan, Επίκουρος Καθηγητής, San Antonio College
  721. Susan M. Akram, Κλινική Καθηγήτρια, Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης
  722. Susan Power, Επικεφαλής Νομικής Έρευνας και Συνηγορίας, Al-Haq
  723. Susanne Wessendorf, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Coventry
  724. Suzana Rahde Gerchmann, υποψήφια διδάκτορας και GTA στο City, University of London.
  725. Swati Chattopadhyay, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σάντα Μπάρμπαρα
  726. Sydney Chuen, Πανεπιστήμιο Georgetown.
  727. Syed Muhammad Omar, PhD Research, Πανεπιστήμιο του Κάνσας
  728. Syeda Masood, υποψήφιος διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Brown
  729. Talal Asad, Διακεκριμένος Ομότιμος Καθηγητής, City University of New York
  730. Tamanisha J. John, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του York
  731. Tamsin Phillipa Paige, Senior Lecturer, Deakin Law School
  732. Taner Akcam, Διευθυντής του Ερευνητικού Προγράμματος Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Promise Armenian Institute, UCLA.
  733. Tani Barlow, Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Rice
  734. Tania Saeed, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Lahore University of Management Sciences (LUMS), Πακιστάν
  735. Tanya Serisier, Αναγνώστρια στη Φεμινιστική Θεωρία και Εγκληματολογία, Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
  736. Tanzil Chowdhury, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου
  737. Tarik Nejat Dinc, Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής, Reed College
  738. Tariq Khan, Αναπληρωτής Καθηγητής, Govt College Township Lahore.
  739. Tasniem Anwar, Επίκουρος Καθηγητής, Vrije Universiteit Amsterdam
  740. Tendayi Aciume, Καθηγητής Νομικής Σχολής Νομικής του UCLA
  741. Teresa Almeida Cravo, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Coimbra, Πορτογαλία
  742. Terri Ginsberg, Σχολή, Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης
  743. Thalia Kruger, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας
  744. Thomas Blom Hansen, Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
  745. Thomas Cowan, Πανεπιστήμιο του Nottingham
  746. Thomas Earl Porter, Καθηγητής Ρωσικών, Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Σπουδών και Γενοκτονίας, North Carolina Agricultural & Technical State University
  747. Tim Lindgren, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στη Νομική Σχολή του Άμστερνταμ, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
  748. Tim Lindgren, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Άμστερνταμ, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ
  749. Timothy Mitchell, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κολούμπια
  750. Tom Frost, Senior Lecturer, Kent Law School.
  751. Tom Pettinger, Ερευνητής, Πανεπιστήμιο του Warwick
  752. Tor Krever, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο του Cambridge
  753. Tori Fleming, Διδακτορική φοιτήτρια, Πανεπιστήμιο York
  754. Traek Z. Ismail, Νομική Σχολή CUNY
  755. Trevor Lies, Ph.D. Υποψήφιος, Πανεπιστήμιο του Κάνσας.
  756. Trevor Ngwane, ανώτερος λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ
  757. Triestino Mariniello, LJMU
  758. Ubeydullah Ademi, PhD Student, Northwestern University
  759. Umair Pervez, Εκπαιδευτής στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι
  760. Usha Natarajan, Συνεργάτης Σχολής LPE, Νομική Σχολή Yale
  761. Βαλεντίνα Ζαγαριά, Επιστημονική Συνεργάτης, Τμήμα Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ
  762. Valerie Forman, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
  763. Van Aken Mauro University of Milan-Bicocca, Ιταλία
  764. Vanessa Ramos, Asociación Americana de Juristas, Πρόεδρος
  765. Βασιλική Τουχουλιώτη, Adjunct Faculty and Independent Scholar, Portland State University
  766. Vasken Markarian, PhD, Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν
  767. Vasuki Nesiah, Καθηγήτρια Πρακτικής στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο, The Gallatin School, NYU.
  768. Victoria Sanford, PhD, Lehman Professor of Excellence, Lehman College and the Graduate Center, City University of New York.
  769. Victoria Veguilla del Moral, Πανεπιστήμιο Pablo de Olvide
  770. Vida Samiian, Καθηγήτρια & Dean Emerita, CSU Fresno
  771. Vidya Kumar, Senior Lecturer in Law, SOAS, University of London
  772. Vikki Bell, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
  773. Vivan, Itala, Καθηγητής, Università degli Studi, Μιλάνο, Ιταλία
  774. Wade McMullen, διεθνής δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Robert F. Kennedy Human Rights
  775. Wail S. Hassan, University of Illinois Urbana-Champaign
  776. Walaa Alqaisiya, Πανεπιστήμιο Βενετίας-Ιταλία.
  777. Waqas Tufail, Reader in Criminology, Leeds Beckett University
  778. Waseem Yaqoob, Λέκτορας, Ιστορία της Πολιτικής Σκέψης
  779. Wassim Naboulsi, Ερευνητικός Συνεργάτης στο IR, Πανεπιστήμιο του Sussex.
  780. Wendy Brown, Καθηγήτρια, Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών.
  781. Wendy DeSouza, Επίκουρη Καθηγήτρια Γυναικών και Σπουδών Φύλου, Sonoma State University
  782. Wendy Gifford, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Οτάβα
  783. Wendy Pearlman, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Northwestern.
  784. William I Robinson, Διακεκριμένος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα
  785. William Mazzarella, Neukom Family Professor of Anthropology, University of Chicago
  786. Yaseen Noorani, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Αριζόνα
  787. Yaser Amouri, PhD, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Πανεπιστήμιο Birzeit, Παλαιστίνη
  788. Yasmeen Azam, μεταπτυχιακός φοιτητής, UC Berkeley
  789. Yasmeen Hanoosh, Καθηγητής, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ
  790. Yasmine Kherfi, PhD Student, LSE
  791. Yasmine Nahlawi, Νομική Σύμβουλος.
  792. Yolande Jansen, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ
  793. Yosefa Loshitzky, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο
  794. Yusuf Ahmed, Δάσκαλος, SOAS.
  795. Zahra Ali, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Rutgers-Newark.
  796. Zahra Moloo, υποψήφια διδάκτωρ, Ανθρωπογεωγραφία, Πανεπιστήμιο του Τορόντο
  797. Zakia Salime, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Rutgers
  798. Zeina Jamal, PhD, Queen Margaret University
  799. Zoé Samudzi, Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής, Κέντρο Strassler για Μελέτες για το Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία, Πανεπιστήμιο Clark
  800. Zoha Waseem, Πανεπιστήμιο του Warwick
  801. Zoya Hasan, Επίτιμη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru, Νέο Δελχί

 

 

Πηγή

Προβολές : 297


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα