Προειδοποίηση της Νορβηγικής κυβέρνησης προς τους πολίτες: Προετοιμάστε τα καταφύγιά σας

Προειδοποίηση της Νορβηγικής κυβέρνησης προς τους πολίτες: Προετοιμάστε τα καταφύγιά σας

4 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:694
Μοίρασέ το

 

Οι προειδοποιήσεις σημαίνουν ασφάλεια του ελληνικού λαού, αλλά ο στόχος των κυβερνήσεων είναι πως θα πεθάνουν περισσότεροι έλληνες…
Καλλιόπη Σουφλή
Προειδοποίηση της Νορβηγικής κυβέρνησης προς τους πολίτες: Προετοιμάστε τα καταφύγιά σας

Ο υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας, Οντ Ρόγκερ Ένοκσεν, δήλωσε σύμφωνα με τους Times ότι υπάρχουν φόβοι πως η επανάληψη ενός πυρηνικού ατυχήματος, παρόμοιο με εκείνο του Τσερνόμπιλ, θα μπορούσε να προκαλέσει διαρροή ραδιενέργειας στη χώρα του, λόγω του ανέμου.

Στους πολίτες θα δοθεί προειδοποίηση 72 ωρών, για να προετοιμάσουν τα καταφύγιά τους και «αν τα χρησιμοποιούν ως αποθήκες, θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα πλάνο για να βγάλουν έξω αντικείμενα», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός. Επίσης, προέτρεψε τους πολίτες να αποθηκεύσουν φάρμακα για ραδιενέργεια για παιδιά, όπως και ότι κάθε σπίτι θα πρέπει να έχει προμήθειες τριών ημερών του φαρμάκου Jodix, αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη τους Times.

Η προειδοποίηση αυτή δεν σχετίζεται με φόβο για πυρηνικό πόλεμο, αλλά «με τους πυρηνικούς σταθμούς στην Ουκρανία και ατυχήματα που έχουμε δει».

Η Ουκρανία, επεσήμανε «έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη και αν συμβεί ένα ατύχημα, όπως στο Τσερνόμπιλ, θα επηρεαστούμε όλοι στη δυτική Ευρώπη, αν ο άνεμος φυσά προς αυτή την κατεύθυνση».

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια και πήραν τον έλεγχο του Τσερνόμπιλ. Χθες Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να αποχωρούν από το Τσερνόμπιλ, πηγαίνοντας στη Λευκορωσία.

Οι προειδοποιήσεις προς τους Νορβηγούς έρχονται εν μέσω συζητήσεων στη χώρα για την επαναφορά των κανονισμών που ίσχυαν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, οι οποίοι προέβλεπαν ότι οι μη στρατιωτικές υποδομές- όπως τα ξενοδοχεία- θα πρέπει να έχουν υπόγεια καταφύγια. Επίσης, γίνονται συζητήσεις για το αν κάποια από αυτά χρειάζονται αναβάθμιση.

«Τα παιδιά ανησυχούν για το αν θα γίνει πόλεμος στη Νορβηγία. Πολλοί ρωτούν πού είναι το καταφύγιό τους», δήλωσε ο Ένοκσεν, αλλά πρόσθεσε ότι οι αρχές της χώρας «δεν βλέπουν καμία στρατιωτική απειλή αυτή στιγμή». Όμως, συμπλήρωσε «έχουμε έναν απρόβλεπτο γείτονα στα ανατολικά, τον οποίο πρέπει να παρακολουθούμε πιο προσεκτικά».

 

Πηγή

Προβολές : 694


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα