Προκαλούν ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ οι αποκαλύψεις του Καθηγητή Γ. Κοντογιώργη: «Θέλουν όλη την Ελλάδα Ίμια τα σούργελα που ενοχλούνται από το ιστορικό μας παρελθόν»

22 Ιουλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Γιώργος Κοντογιώργης: «Είναι σαφές ότι έχουν εκχωρήσει τη θάλασσα του Αιγαίου τουλάχιστον για να μην πούμε ότι και για το Κυπριακό που δεν είναι Ελληνική υπόθεση είναι γεωπολιτική υπόθεση παγκόσμιας σημασίας διότι όποιος ελέγχειτην Κύπρο ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο τουλάχιστον και ελέγχει και το Αιγαίο.

Χωρίς την Κύπρο στο Αιγαίο η ελληνική αρμοδιότητα θα είναι έξι μίλια ,θα γίνουμε Ίμια…»

Δεκαετίες κτυπάει καμπάνες προειδοποίησης ο Καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης… πόσοι όμως τις λαμβάνουν υπόψη;

Ένας λαός που στην ουσία δεν ψηφίζει, απλά επιλέγει ανάμεσα σ’ αυτούς που του υποδεικνύει ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Στην ουσία, ο λαός αυτός, δεν ψηφίζει…ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Ένα ΣΥΣΤΗΜΑ, που παράγει… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ… ΟΒΡΑΙΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

Ένας λαός στην πλειοψηφία του ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

Γι αυτό και τα αποδέχεται όλα ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ…

Χεσμένη την έχει την Πατρίδα η πλειοψηφία του λαού… αρκείται στη “λογική” του … ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

«Θέλουν να διδάσκουν τη λογική του προσαρτήματος, να κάμψουν τον αντιστασιακό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας …Γι ΄ αυτό και δεν θέλουν να διδάσκεται η οποιαδήποτε ελληνική κληρονομιά . Διότι η ελληνική κληρονομιά έρχεται σε αντίθεση με τους νέους επισκέπτες μας…Δεν θέλουν τη λογική της ενσωμάτωσης αλλά της πολυεθνικότητας της ελληνικής κοινωνίας για να μπορούν αυτοί να διαιτητεύουν…»

Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστήμιου Γιώργος Κοντογιώργης σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο militaire.gr που ξεκινά από τον Θουκυδύδη και φθάνει στις ημέρες μας. Αφορμή για τη συζήτηση το βιβλίο του κ.Κοντογιώργη «Η δημοκρατία και ο πόλεμος στον Θουκυδίδη», από τις εκδόσεις ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Η συζήτηση φθάνει στην τουρκική απειλή και ο κ.Κοντογιώργης αναφέρεται στο «ελληνικό πολιτικό σύστημα» που καλείται να την αντιμετωπίσει:

«…Ένας από τους παλιούς πολιτικούς ηγέτες μου είχε πει:«εγώ θα το είχα λύσει το ζήτημα του Αιγαίου εάν δεν φοβόμουν ότι την άλλη μέρα θα με είχελιντσάρει η ελληνική κοινωνία …

Πως θα είχε λύσει;

Είναι σαφές ότι έχουν εκχωρήσει τη θάλασσα του Αιγαίου τουλάχιστον για να μην πούμε ότι και για το Κυπριακό που δεν είναι Ελληνική υπόθεση είναι γεωπολιτική υπόθεση παγκόσμιας σημασίας διότι όποιος ελέγχειτην Κύπρο ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο τουλάχιστον και ελέγχει και το Αιγαίο.

Χωρίς την Κύπρο στο Αιγαίο η ελληνική αρμοδιότητα θα είναι έξι μίλια ,θα γίνουμε Ίμια…

…Το είπε βουλευτής όταν συζητούσαν τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή: δεν μας ενδιαφέρει ,δεν μας ενοχλεί ο εθνικισμός των άλλων αλλά ο «εθνικισμός» των Ελλήνων.Θέλουν να καταστείλουν την αντιστασιακή λογική του Έλληνα που δεν είναι εθνικισμός…

Όπου υπάρχει η πελατειακή σχέση, τα ατομικά ή συλλογικά επιδόματα εκεί το λύνουν το πρόβλημα με το να αποδομήσουν τη συλλογικότητα του Έλληνα με εξαγορές.

Όπου υπάρχει το εθνικό όμως που δεν χωράει εξαγορά, τότε ο Έλληνας χαρακτηρίζεται ως εθνικιστής, γιατί θέλει να υπερασπιστεί τη χώρα του, όχι να πάει πιο πέρα.

Θέλει να αισθάνεται ότι είναι μπροστά σε ένα άγαλμα, σε μία εικόνα και να αισθανθεί υπερήφανος για αυτό που έκαναν οι προγονοί του.

Αυτό θεωρείται εθνικισμός, από αυτά τα σούργελα τα οποία έρχονται μέσω των μηχανισμών να καταλύσουν οποιοδήποτε σύνδεσμο των Ελλήνων με το ιστορικό τους παρελθόν».

«Δεν θέλουν να γίνουμε η Φινλανδία της Τουρκίας…Θέλουν να γίνουμε Ίμια. Η «Ιμιοποίηση» της Ελλάδας αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική ,θα είναι αναπόφευκτη», καταλήγει ο κ.Κοντογιώργης.

 

Πηγή

 

Ο Καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης στο Militaire.gr

 

Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Γιώργος Κοντογιώργης , στις 12 το μεσημέρι στο Militaire.gr σε μία συνέντευξη γεμάτη σκληρές αλήθειες.

Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί ολόκληρη στις 12 το μεσημέρι:

«…Όπου υπάρχει η πελατειακή σχέση, τα ατομικά ή συλλογικά επιδόματα εκεί το λύνουν το πρόβλημα με το να αποδομήσουν τη συλλογικότητα του Έλληνα με εξαγορές. Όπου υπάρχει το εθνικό όμως που δεν χωράει εξαγορά, τότε ο Έλληνας χαρακτηρίζεται ως εθνικιστής, γιατί θέλει να υπερασπιστεί τη χώρα του, όχι να πάει πιο πέρα. Θέλει να αισθάνεται ότι είναι μπροστά σε ένα άγαλμα, σε μία εικόνα και να αισθανθεί υπερήφανος για αυτό που έκαναν οι προγονοί του. Αυτό θεωρείται εθνικισμός, από αυτά τα σούργελα τα οποία έρχονται μέσω των μηχανισμών να καταλύσουν οποιοδήποτε σύνδεσμο των Ελλήνων με το ιστορικό τους παρελθόν».

Αν δεν βλέπετε το βίντεο, πατήστε εδώ

 

πηγή

Προβολές : 348


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα