ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...

3 Μαΐου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:652
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και θυμώνω…

Το μεγάλο άλμα

 

Ολος αυτός ο κόσμος που είναι στα δεξιά της Ν.Δ. και φτάνει στο 15% είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Να απογειωθούν από τα δεξιά, να πετάξουν πάνω από τα κεντρώα κεφάλια σας και να προσγειωθούν αριστερά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εδώ και δύο χρόνια φωνάζουμε σταθερά από αυτήν εδώ τη θέση προς τη Ν.Δ. «προσέξτε, υπάρχει πρόβλημα στα δεξιά του κόμματος, αναπτύσσεται κίνημα διαμαρτυρίας». Φωνή βοώντος…

Εδώ και δύο χρόνια επισημαίνουμε από αυτήν εδώ τη θέση, βλέποντας τη δημοφιλία των θέσεων Κασιδιάρη στο facebook, «προσέξτε αυτό δεν είναι ένα ρεύμα που πέθανε, μην το υποτιμάτε επειδή οι πρωταγωνιστές του είναι στη φυλακή». Ακρα του τάφου σιωπή…

Εδώ και οκτώ μήνες, σχεδόν από τότε που διατυπώθηκε η πρώτη σκέψη για την απαγόρευση της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο (με άρθρο του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου), προειδοποιούσαμε ότι τυχόν απαγόρευση θα μυθοποιήσει αυτή την κίνηση όσο μυθοποίησε την ηγεσία της ο εγκλεισμός στη φυλακή. Βλέμματα επιτιμητικά, ύπνος βαθύς…

Εδώ και μερικές εβδομάδες κτυπάμε συνεχώς καμπανάκι ότι οι διαχωριστικές γραμμές αριστερά – δεξιά έχουν πέσει και στα άκρα του πολιτικού άξονα ιδεολογικού προσδιορισμού των κομμάτων και όχι μόνο στο Κέντρο, όπως νομίζει ο κύριος Μητσοτάκης. Το αδύνατον είναι πλέον δυνατόν. Η Ακρα Δεξιά να ψηφίσει Αριστερά. Αναισθησία και υποτίμηση η απάντηση…

Εδώ και καιρό επισημαίνουμε και γινόμαστε οι κακοί της υποθέσεως ότι οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι δεν είναι δεδομένοι και πάψτε να τους προκαλείτε με κεντροαριστερές μεταγγίσεις σε σημείο που το νέο χρώμα του κόμματος από γαλάζιο να είναι το πράσινο. Αδιαφορία και χλεύη…

Ψήφος τιμωρίας

Αν και παρακαλούσαμε από μέσα μας να έχουμε άδικο, τελικώς οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές μάς δίνουν δίκαιο.

Χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε μιλώντας στους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη στο Open ότι οπαδοί του Κασιδιάρη δηλώνουν ανοικτά στο facebook (το οποίο παρακολουθεί μετά μανίας το Μέγαρο Μαξίμου) ότι «αν μας κόψετε, θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να σας τιμωρήσουμε».

Τάση που αποδεικνύεται και επιστημονικά, καθώς, όπως αποκάλυψε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, οι έρευνες δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη -που δεν είναι και τόσο λούμπεν όσο φαντάζονται οι άπειροι από εκλογές Μαξιμιλιανοί- προσανατολίζονται να ψηφίσουν Τσίπρα. ΣΥΡΙΖΑ. Καλωσορίσατε στον πραγματικό κόσμο, κύριε πρωθυπουργέ, μετά ταύτα!

Χαιρόμαστε που ξυπνήσατε και στο παρά πέντε. Να σας ξεναγήσουμε λίγο ακόμη σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο τον οποίο έχετε πεταμένο τέσσερα χρόνια τώρα και δεν του δίνετε σημασία ακόμη και αν πρόκειται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας; Σας έχουμε νέα. Μιλάμε κάθε μέρα με όλον αυτόν τον κόσμο που είναι στα δεξιά σας και φθάνει στο 15%. Μιλάμε στον δρόμο, στα τηλέφωνα, στα emails.

Επειδή προσπαθείτε να ελέγξετε με διοικητικά μέτρα τη διαμαρτυρία του, απαγορεύοντας σε όλα τα δεξιά κόμματα να κατέλθουν στις εκλογές, οργανώνοντας αποστασίες με τυχάρπαστα πρόσωπα (Βελόπουλος), μετατρέποντας σε παράρτημα του ΛΑΟΣ το κόμμα Κανελλόπουλου (αν κατέβει), οι άνθρωποι αυτοί είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο άλμα: να απογειωθούν από τα δεξιά, να πετάξουν πάνω από τα κεντρώα κεφάλια σας και να προσγειωθούν αριστερά. Να ψηφίσουν όποιο αριστερό κόμμα βρουν μπροστά τους, από θυμό που τους στερήσατε το δικαίωμα να εκφράσουν ελευθέρως τη λαϊκή θέληση. ΚΚΕ είναι αυτό; Βαρουφάκης είναι αυτό; ΑΝΤΑΡΣΥΑείναι αυτό; Πλεύση Ελευθερίας που είναι αντίθετη και με τις Πρέσπες είναι αυτό; ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό; Θα το ψηφίσουν, κύριε πρωθυπουργέ.

Οχι μόνο γιατί οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου και η απαράδεκτη στάση της Singular Logic τούς εξαγρίωσε, αλλά και γιατί εσείς ο ίδιος τους αμφισβητήσατε χθες το πρωί με αυτά που είπατε για τη βούληση να ψηφίζουν με ελεύθερη επιλογή όποιο κόμμα θέλουν.

Ξέρετε, ούτε και μένα μου αρέσει αυτό που συμβαίνει. Μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αριστερά κόμματα.

Αλλά στις δημοκρατίες οι πολίτες δεν λαμβάνουν άδεια από τους πολιτικούς αρχηγούς για να ψηφίσουν ένα κόμμα, έστω και για να κάνουν το αδιανόητο: να μετακινηθούν από το ένα άκρο του παλαιού άξονα Αριστεράς – Δεξιάς στο άλλο. Είναι συνταγματικό τους δικαίωμα να ψηφίζουν ό,τι θέλουν.

Και αν κάποιος τους στερεί αυτό το δικαίωμα (και βλέπουν ένα κόμμα πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου να παρεμβαίνει με υπόμνημα στην κρίση του Αρείου Πάγου για να μην κατέβει ένα άλλο – το κάνατε εσείς, η Ν.Δ., για τους «Ελληνες»), τότε δεν το έχουν σε τίποτε να μετακινηθούν στο άλλο άκρο.

Ψήφος αντιπάθειας

 

Γιατί εν τέλει σε αυτές τις παράξενες εκλογές, από τις οποίες λείπουν παντελώς το όνειρο, η έμπνευση και η συναισθηματική ταύτιση, οι πολίτες ψηφίζουν εναντίον αυτού που αντιπαθούν περισσότερο. Οχι υπέρ εκείνου τον οποίο συμπαθούν. Τις εκλογές θα τις κρίνουν οι αντιπάθειες. Αυτό βεβαίως έχει εκ πρώτης όψεως ένα καλό: Στην αντιπάθεια αυτή τη στιγμή προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος δικό σας. Οι συνεργάτες σας μεταδίδουν παντού τα χαρμόσυνα νέα ότι η διαφορά είναι έως 7 μονάδες, ότι στην πρώτη κάλπη θα φθάσετε το 35%, ότι η συσπείρωση ανεβαίνει.

Πιθανόν να είναι και σωστό, αν και από τα έγκατα του συστήματος κάποιος που απειλήθηκε με εισαγγελέα ψέλλισε προ εβδομάδος κάτι για 2,9%. Αλλά το γεγονός ότι προηγείστε με 7% -όπως λένε οι δικοί σας- δεν αναιρεί το γεγονός ότι στον μακρινό δεύτερο γύρο της 2ας Ιουλίου θα χρειαστείτε δεξαμενές για να φθάσετε στην πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Η Αριστερά σε εκείνες τις εκλογές θα έχει δεξαμενές στα αριστερά της. Εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, όπως τα κάνατε με τις απαγορεύσεις και τα σχέδια ανωμαλίας που η οργάνωσή τους είναι ιστορικά στη φύση του Κέντρου, ερωτάσθε: Τι θα έχετε τότε στα δεξιά σας ως δεξαμενές;

Με βάση τα σημερινά δεδομένα στα δεξιά σας, θα έχετε θυμωμένους δεξιούς που δεν θελήσατε ποτέ να τους καταλάβετε γιατί κατά βάθος το όνειρο σας είναι να μετατρέψετε τη Ν.Δ. σε ΠΑΣΟΚ. Είθε να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει σε ένα μέρος της κοινωνίας και να κάνετε, αν και είναι σχετικώς αργά, τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις. Ενα πράγμα μόνο καταληκτικώς: Αυτοί που σας συμβουλεύουν απευθύνονται έναν κόσμο που και δεν ξέρουν και δεν νιώθουν και αντιπαθούν.

Δύο παραδείγματα: Ενώ η βασιλική οικογένεια σας ενημέρωσε ότι θα έκανε ιδιωτική κηδεία με ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ για να μην προκαλέσει, τα δύο σαΐνια σας, οι κεντρώοι υπουργοί του Μαξίμου σας, προέτρεψαν να ανακοινώσετε εσείς πρώτοι ότι η κηδεία είναι ιδιωτική ΩΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ «για να μη φανεί ότι συρόμαστε από τη βασιλική οικογένεια»! Κάτι που εξόργισε τον κόσμο! Οπως εξόργισε ακόμη και αυτούς που δεν σχεδίαζαν να ψηφίσουν Εμφιετζόγλου, όταν διάβασαν πως αποκλείστηκε από τις εκλογές επειδή χρησιμοποίησε ως έμβλημά του το εθνικό σύμβολο της Βεργίνας. Το οποίο η κυβέρνησή σας άφησε απροστάτευτο εφαρμόζοντας πιστά τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Ε , λοιπόν, όσο κατάλαβαν οι σύμβουλοί σας από τις ευαισθησίες του κόσμου της Δεξιάς για τον βασιλέα και τη Μακεδονία, άλλο τόσο κατάλαβαν και από τις ευαισθησίες του για τα συνταγματικά θέματα ελευθερίας έκφρασης, για την πατρίδα και τα εθνικά θέματα, για το κυνηγητό με τα εμβόλια κ.λπ. Είναι μακριά νυχτωμένοι, κύριε πρόεδρε. Ευχόμαστε, πάντως, για το καλό του τόπου, όχι τόσο ώστε να οδηγήσουν την πολιτική μας ζωή στη νέα μεγάλη νύχτα της αστάθειας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 652


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα