Προς δίωξη η προέδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen για το «Pfizergate», απο την Ευρωπαία εισαγγελέα Laura Kovesi!

Προς δίωξη η προέδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen για το «Pfizergate», απο την Ευρωπαία εισαγγελέα Laura Kovesi!

14 Μαΐου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:420
Μοίρασέ το

 

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς με επικεφαλής της Laura Kovesi, που διερευνούν τις καταγγελίες για εγκληματικές ενέργειες σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το εμβόλιο της Pfizer μεταξύ της προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, απειλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σοβαρές νομικές ενέργειες.

 

Πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι…

Τουλάχιστον απο την “ελληνική δικαιοσύνη”, μην περιμένετε την παραμικρή τιμωρία του ζεύγους Μητσοτάκη… ούτε που θα τον αγγίξουν… το πιθανότερο να βάλουν την καταγγελία της ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ, ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ…

Η ΝΕΜΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΤΗ, ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ… ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΩΛΟΣΟΓΟ, ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ… ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΩΛΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΝΕΙΡΟ… ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…

 

 

 

 

 

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς με επικεφαλής της Laura Kovesi, που διερευνούν τις καταγγελίες για εγκληματικές ενέργειες σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το εμβόλιο της Pfizer μεταξύ της προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, απειλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σοβαρές νομικές ενέργειες.

 

 

Να θυμίσουμε πως στις 9 Απριλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico, η Laura Kovesi, η οποία ηγείται της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), και είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων που θίγουν τα συμφέροντα της ΕΕ, μεταξύ των οποίων το έγκλημα στα Τέμπη, έκανε το ασυνήθιστο βήμα, κινώντας μια «διαδικασία φιλικού διακανονισμού» με την Επιτροπή.

Αυτό είναι το τελευταίο νομικό βήμα πριν από τη δικαστική προσφυγή και εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, η υπόθεση μπορεί θα φτάσει στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ.

Η επιστολή της Ευρωπαίας Εισαγγελέα στην Κομισιόν – «Μας κόβετε αυθαίρετα κονδύλια, παρεμποδίζεται τις έρευνές μας»

Η επίσημη επιστολή της Εισαγγελέως της ΕΕ Laura Kovesi κοινοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου σε ανώτερους αξιωματούχους της Κομισιόν, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Politico.
Σε αυτήν, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της στερεί τα μέσα για να εκτελέσει αποτελεσματικά το έργο της, ασκώντας πίεση.

 

 

Όταν συστάθηκε η EPPO το καλοκαίρι του 2021, η Κομισιόν συμφώνησε να παράσχει στη νομική υπηρεσία υποδομή πληροφορικής χωρίς ημερομηνία λήξης. Η Επιτροπή υποστηρίζει τώρα στην EPPO ότι θέλει να αποσύρει την υποστήριξη αυτή. Το χρηματικό ποσό που χρειάζεται είναι περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της EPPO.

«Η μονομερής απόφαση να τερματιστεί, στις 31 Δεκεμβρίου 2024, η παροχή των αναφερόμενων υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θέτει σε κίνδυνο η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ένωσης και είναι σε αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά της και να επιτύχει την αποστολή της», έγραψε η Kovesi, προσθέτοντας ότι «εναπόκειται στην Επιτροπή να απέχει από κάθε μέτρο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου που έχει ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την καταπολέμηση των εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης».

 

 

Διακυβεύονται περισσότερα από μια περικοπή στον προϋπολογισμό. Για το σχετικά νέο θεσμικό όργανο, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι εισαγγελείς της έχουν την εξουσία να διευθύνουν διεθνείς έρευνες, για κάτι που τακτικά καταγγέλλεται από κράτη μέλη και την ίδια την Κομισιόν ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ΕΕ: εγκληματικές οργανώσεις που στοχεύουν σε ευρωπαϊκό χρήμα.

Το 2023, ο αριθμός των ερευνών της EPPO εκτινάχθηκε στα ύψη. Πάνω από 200 έρευνες για απάτη ξεκίνησαν πέρυσι σχετικά με τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε όλη την ΕΕ.
Το ταμείο για την οικονομική ανάκαμψη αφορά περισσότερα από 800 δισ. ευρώ. Το 2022, όταν η εκταμίευση χρημάτων της ΕΕ βρισκόταν στα πρώτα στάδια, ξεκίνησαν μόλις 15 έρευνες.

 

 

Στα πρόσωπα που ελέγχονται περιλαμβάνεται και η von der Leyen για «παρέμβαση σε δημόσιες λειτουργίες, καταστροφή SMS, διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων», σύμφωνα με νομικά έγγραφα που είδε το Politico. Ωστόσο, αν και οι εισαγγελείς της EPPO ερευνούν εικαζόμενα ποινικά αδικήματα, κανείς δεν έχει κατηγορηθεί ακόμη σε σχέση με την υπόθεση.

Τι απαντά η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία όφειλε νομικά να απαντήσει εντός 15 ημερών από την επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κοινοποίησε σήμερα 13/5 την επίσημη απάντησή της.

 

 

«Η Επιτροπή απάντησε στην EPPO εντός της καθορισμένης περιόδου για μια φιλική διευθέτηση», εξήγησε ένας εκπρόσωπος. Στην απάντησή της, η Επιτροπή εξέφρασε την προθυμία να συνεχίσει να υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληροφορικής της EPPO για το άμεσο μέλλον υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω».

Η Επιτροπή αρνήθηκε οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στην ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και ανέφερε σε δήλωσή της ότι «υποστηρίζει σταθερά τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από την αρχή και αντικρούει σθεναρά κάθε υπαινιγμό ότι η απόφαση της Επιτροπής στη διαδικασία του προϋπολογισμού έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έρευνα της EPPO».

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 420


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα