Προς μια Παλαιστίνη χωρίς Παλαιστίνιους

Προς μια Παλαιστίνη χωρίς Παλαιστίνιους

7 Δεκεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:152
Μοίρασέ το

 

 
Η εθνοκάθαρση του Ισραήλ συνεχίζεται χωρίς να διαφαίνεται τέλος

Αναμφίβολα ο αδίστακτος κ. Μπάιντεν θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει τους Σιωνιστές φίλους του και είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ήδη εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην προπαγάνδα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βοηθά να υπάρχει ένα έντονα εβραϊκό Χολίγουντ, ένας σύμμαχος.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησαν και πάλι οι ενεργές ισραηλινές μάχιμες επιχειρήσεις στραμμένες κατά της Γάζας μετά από μια «παύση» μιας εβδομάδας για την ανταλλαγή ομήρων και αιχμαλώτων. Δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν να μάθει ότι ο απώτερος στόχος του Ισραήλ στο συνεχές έγκλημα πολέμου που στρέφεται κατά της Γάζας είναι να σκοτώσει ή/και να εκδιώξει τα 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους κατοίκους του. Η πολιτική που υιοθετήθηκε, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω ενός ανωτάτου επιπέδουισραηλινών πληροφοριών πληροφοριώνσχετικά με τις επιλογές για επιχειρήσεις στη Γάζα που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, «…συνιστά μια πλήρη μεταφορά πληθυσμού ως προτιμώμενη πορεία δράσης. …» για να συμπεριλάβει «την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από τη Γάζα στο Σινά». Και το Ισραήλ θα πρέπει «να καταστήσει σαφές [στους πρόσφυγες ότι] δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής [σπίτι]» με τελικό στόχο να «σβήσει τη Γάζα από τον χάρτη».

Λιγότερο ευρέως παρατηρούμενη ή ακόμη και αναφερόμενη στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, είναι η σχετική εκστρατεία για την εκδίκαση των Παλαιστινίων που ζουν στο άλλο μεγάλο αραβικό θύλακα, τη Δυτική Όχθη, όπου ένοπλοι έποικοι και στρατιώτες πυροβολούν για να σκοτώσουν και να φυλακίσουν ντόπιους κατοίκους. παιδιά, για να προετοιμαστεί η βάση για να εξαναγκάσει τον τοπικό πληθυσμό πέρα ​​από τον ποταμό Ιορδάνη στον ίδιο τον Ιορδάνη.

 

 Το Μέρος του προγράμματος ήταν η καταστροφή των μέσων διαβίωσης των 3 εκατομμυρίων και των Παλαιστινίων που αντιστάθηκαν στις προηγούμενες προσπάθειες να τους πιέσουν να εγκαταλείψουν ό,τι έχει απομείνει από την Παλαιστίνη.

 

Είναι η εποχή της συγκομιδής στην Παλαιστίνη και η κύρια σοδειά είναι το ελαιόλαδο, έτσι οι άποικοι και οι στρατιώτες καταστρέφουν ελαιόδεντρα και κλείνουν δρόμους, έτσι ώστε οι ελιές να μην μπορούν να συγκομιστούν και να βγουν στην αγορά. Είναι μόνο ένα μέτρο των κακουχιών που επιβάλλονται στους Παλαιστινίους από μια ισραηλινή κυβέρνηση που πιστεύει ξεκάθαρα ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των Αράβων είναι να τους αναγκάζουμε τακτικά να υπομένουν τον μέγιστο πόνο και ταλαιπωρία.

Πολλοί θα υποστηρίξουν επίσης ότι είναι ακριβώς αυτές οι πολιτικές που προκάλεσαν την ένοπλη εισβολή στον Ισραήλ από τον Χαμάς.

Η αξιολόγηση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει επίσης την ανάγκη να διατηρηθούν οι «φίλοι» στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστηρικτικοί, ή τουλάχιστον όχι επικριτικοί, για την εθνοκάθαρση ή τη γενοκτονία των Παλαιστινίων ενώ αυτή λαμβάνει χώρα.

 

Αυτό φαίνεται να είναι μάλλον δύσκολο, καθώς υπήρξαν μεγάλες διαδηλώσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθώς και στις αμερικανικές πόλεις που ζητούσαν την κατάπαυση του πυρός και υποστηρίζουν τους Παλαιστινίους.

 

Ενάντια σε αυτό, οι ευρωπαίοι ηγέτες ήταν απρόθυμοι να επικρίνουν ευθέως το Ισραήλ και έχουν επανειλημμένα εκφράσει την παραληρηματική απάντηση τους ότι το Ισραήλ έχει «δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», μια γροθιά που ακούει συχνά στις αίθουσες του Κογκρέσου των ΗΠΑ και προέρχεται από τον Λευκό Οίκο.

Η Ειδική Εισαγωγή του ΟΗΕ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη Francesca Albanese απέρριψε το επιχείρημα της «άμυνας» καθώς «το Ισραήλ δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτοάμυνα από μια απειλή που προέρχεται από ένα έδαφος που κατέχει – από ένα έδαφος που διατηρείται υπό αποκλεισμό κατοχής».

 

Πέρα από αυτό, η υπεράσπιση του εαυτού δεν πρέπει να περιλαμβάνει τη στοχευμένη δολοφονία χιλιάδων αβοήθητων πολιτών μαζί με τη χονδρική καταστροφή των υποδομών που περιλαμβάνουν νοσοκομεία, σχολεία, πολυκατοικίες, εκκλησίες και τζαμιά, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει ποτέ στους Nancy Pelosis και Chuck. Schumers που δυστυχώς μοιραστείτε τον πλανήτη μας μαζί μας. Ούτε στον Τζο Μπάιντεν, προφανώς, καθώς εξαρτάται από εβραϊκές δωρεές και φιλικά μέσα ενημέρωσης για να υποστηρίξει την επόμενη προεδρική του εκστρατεία.

Για να την εθνοκάθαρση να πετύχει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, το έγγραφο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ισραήλ να εργαστεί μέσω όλων των φιλικών της μέσων ενημέρωσης και πίεσης για να αναπτυχθεί μια εκστρατεία δημοσιότητας στον δυτικό κόσμο για την προώθηση του σχεδίου μεταφοράς με τη λήψη διεθνών υποστήριξης «στον τρόπο που δεν υποκινείται ή δυσφημεί το Ισραήλ».

 

Αυτό θα γινόταν παρουσιάζοντας θετικά την απέλαση του πληθυσμού της Γάζας ως ανθρωπιστική αναγκαιότητα, υποστηρίζοντας ότι η μετεγκατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε «λιγότερα θύματα στον άμαχο πληθυσμό σε σύγκριση με τις αναμενόμενες απώλειες εάν ο πληθυσμός παραμείνει». Το έγγραφο συνιστά επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να στρατολογηθούν στη διαδικασία για να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο για να τους χρησιμοποιήσουν τους κατοίκους της Γάζας.

Αναμφίβολα ο αδίστακτος κ. Μπάιντεν θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει τους Σιωνιστές φίλους του και είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ήδη εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην προπαγάνδα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βοηθά να υπάρχει ένα έντονα εβραϊκό Χολίγουντ, ένας σύμμαχος.

 

Σ’ ένα περιβόητο βίντεο με μια χορωδία Εβραίων παιδιών που τραγουδούν αγγελικά επαίνους για μαζικές δολοφονίες κυκλοφορούν τόσο από την ισραηλινή κυβέρνηση όσο και από ομάδες του εβραϊκού λόμπι.

 

Η παραγωγή, με τίτλο στα εβραϊκά μεταφρασμένη στα αγγλικά ως «The Friendship Song 2023», παρήχθη από την ισραηλινή Rosenbaum Communications και πιθανότατα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ένα νέο χαμηλό επίπεδο στη χειραγωγική πολεμική προπαγάνδα, ακόμη και χαμηλό για το Ισραήλ.

 

Το βίντεο ήταν τόσο απαράδεκτο που αφαιρέθηκε από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα του «για παράβαση των Όρων Παροχής Υπηρεσιών του You Tube». Τα παιδιά επιβεβαίωσαν στο τραγούδι τους ότι «θα δείξουμε στον κόσμο πώς καταστρέψαμε τον εχθρό μας… μέσα σε ένα χρόνο που θα τους εξοντώσουμε». «Όλοι» εννοούσε όλους τους Παλαιστίνιους.

Υπάρχει επίσης μια ταινία με τίτλο «Bearing Witness», η οποία παρήχθη από τη λεγόμενη Μονάδα Εκπροσώπων του Ισραηλινού Στρατού, η οποία κάνει τον γύρο της Δυτικής Ακτής και επίσης σε ιδιωτικές εμφανίσεις ενώπιον μελών του Κογκρέσου.

 

Η ταινία δείχνει υποτιθέμενες «θηριωδίες της Χαμάς» και έχει προβληθεί σε επιλεγμένες συγκεντρώσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με μια προβολή στη Νέα Υόρκη που φιλοξενείται από την ηθοποιό Gal Gadot, βετεράνο του ισραηλινού στρατού που εθεάθη τελευταία δεν παίζει Wonder Woman, προκαλώντας ταραχές όταν οι διαδηλωτές έδειξαν πάνω.

 

Μια πρόσφατη παράσταση σε μια ομάδα Γερουσιαστών στο Καπιτώλιο ολοκληρώθηκε με τους Σόλωνες της Αμερικής να κλαίνε και να εκφράζουν με άλλο τρόπο τόσο τη φρίκη και τη συγκίνησή τους όσο και την αγάπη τους για τον Ισραήλ.

 

Είναι ενδιαφέρον ότι τα «αποδεικτικά στοιχεία» που παρουσιάζονται στην ταινία έχουν αντικρούσει ορισμένους αυτόπτες μάρτυρες και Εβραίους όμηρους/επιζώντες της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, οι οποίοι δήλωσαν ότι τους φέρθηκαν καλά και ότι οι περισσότεροι θάνατοι δεν προήλθαν από τη Χαμάς αλλά από την αντίθεση του ισραηλινού στρατού.

Αλλά πραγματικά η μεγαλύτερη έκπληξη στο πού μπορεί να γίνει η καταστροφή της Γάζας προέρχεται από τους Ευρωπαίους.

 

Θα περίμενε κανείς ελιγμούς για να αποφευχθεί η πολύ βαθιά εμπλοκή στη σύγκρουση της Γάζας, αλλά αντίθετα ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν το Ισραήλ στην αναζήτηση μιας «τελικής λύσης» για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων.

 

Η αναφορά στη μαζική απέλαση εκατομμυρίων ανθρώπων ως κάθε είδους «λύση» είναι προφανής μια ευγενική έκφραση για όσα έχουν εμφανιστεί σχετικά με την απόπειρα δωροδοκίας της Αιγύπτου και της Ιορδανίας από την ΕΕ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της ΕΕ, Ursula von der Leyen, επισκέφτηκε πρόσφατα την Αίγυπτο και την Ιορδανία για να τους παρουσιάσει οικονομικά κίνητρα ($10 δις για την Αίγυπτο και $5 δις για την Ιορδανία), με αντάλλαγμα τη μεταφορά των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στην επικράτεια. τους. – να διευκολυνθεί αποτελεσματικά η εκκένωση του παλαιστινιακού πληθυσμού από τη Λωρίδα, σύμφωνα με την πρόταση του Ισραήλ να εκκαθαρίσει εθνοτικά τη Γάζα.

Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει ξεκάθαρα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την επίθεση της Χαμάς ως δικαιολογία για να βάλει επιτέλους ένα τέλος σε αυτό που θεωρεί πρόβλημα της Γάζας.

 

Η ισραηλινή άποψη για το σωστό αποτέλεσμα έχει σκιαγραφηθεί πολλές φορές από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ένας από τους οποίους είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα ονομαστικά μυστικά πυρηνικά της χώρας του για να εκκαθαρίσει πλήρως τη Λωρίδα της Γάζας.

 

Την επομένη της επίθεσης της Χαμάς, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallantανακοίνωσε περιβόητα ότιτα «ανθρώπινα ζώα» στη Γάζα θα υποβληθούν σε «πολιορκία», συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής από κάθε τροφή, νερό και ηλεκτρισμό.

 

Το μέλος του Likud Knesset, Ariel Kallner, εξήγησε «η λύση… να μεταφερθεί ο πληθυσμός στην Αίγυπτο, είναι μια λογική λύση».

 

Το tweet του πρώην υπουργού Ayalet Shaked «Αφού μετατρέψουμε τον Khan Yunis στο γήπεδο ποδοσφαίρου, πρέπει να πούμε στις χώρες ότι η καθεμία από αυτές παίρνει ένα ποσό: Χρειαζόμαστε και τα 2 εκατομμύρια για να φύγουμε».

 

Αυτό είναι που η ηγεσία του Ισραήλ βλέπει όλο και περισσότερο ως τη δική της εκδοχή της «λύσης» για τη Γάζα.

 

Και κανείς δεν αναφέρει πώς θα υπάρξει, φυσικά, μια ανταμοιβή για να απαλλαγούμε από τη Γάζα όταν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου από την ακτογραμμή της Γάζας πέσουν στα χέρια του Ισραήλ για εκμετάλλευση.

Μια άλλη φωτεινή σπίθα της ισραηλινής ηγεσίας δεν πτοείται από λέξεις όπως «γενοκτονία» και είναι έτοιμη να εξαπολύσει μάστιγα για να απαλλαγεί από τις Γάζες.

 

Ο υποστράτηγος Giora Eilandέχει υποστηρίξειότι όλοι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα είναι νόμιμοι εχθρικοί στόχοι τρομοκρατών και ότι ακόμη και μια «σοβαρή επιδημία» στη Γάζα θα εξυπηρετήσει μόνο έναν καλό σκοπό, δηλαδή να «φέρει τη νίκη πιο κοντά». Και δεν τελειώνει εκεί.

 

Ο κυβερνητικός υπουργός αρμόδιος για τη Δυτική Όχθη, Bezalel Smotrich, θέλει ναεφαρμόσει τη λύση της Γάζαςστο υπόλοιπο παλαιστινιακό έδαφος που εποπτεύει ως κατοχική δύναμη. Ο Smotrich, ένας άποικος ο ίδιος, υπέβαλε ένα σχέδιο για το Ισραήλ να προσαρτήσει ολόκληρη τη Δυτική Όχθη. Ισχυρίζεται ότι τα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη είναι «σπίτι» δύο εκατομμυρίων ναζί που θα πρέπει να αναγκαστούν να φύγουν.

 

Δεν φαίνεται τέλος στο μακελειό;

 

Όχι στην πραγματικότητα, καθώς ακόμη και οι Ισραηλινοί προβλέπουν μια πολύμηνη εκστρατεία ανάμεσα στα ερείπια της Γάζας για την πλήρη καταστροφή της Χαμάς.

 

Το κλειδί για κάποιο είδος ομολογουμένως προσωρινής επίλυσης είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν πραγματικά τη σημαντική μόχλευση που ασκούν στο Ισραήλ λόγω των χρημάτων και των όπλων που παρέχουν για να συνεχίσουν τον πόλεμο.

 

Μια εκεχειρία που καθοδηγείται από την Ουάσιγκτον που δημιούργησε χώρο για να εξετάσουμε τη ζημία που γίνεται σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αναζητώντας μια λύση που παρέχει στο Ισραήλ ασφάλεια και στους Παλαιστίνιους κάποιο είδος πραγματικής κυριαρχίας όπου δεν αισθάνονται παγιδευμένοι και διωκόμενοι.

 

Δυστυχώς, όμως, μια τέτοια προοπτική σκέψη δεν πρόκειται να βγει από την Ουάσιγκτον και οι ελπίδες για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία είναι πιθανό να καταπνιγούν από την Πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους συμβούλους της, οι οποίοι φαίνεται να έχουν σκοπό να δικαιώσουν τις ενέργειες του Ισραήλ.

 

Και, όπως οι σφαγιασμένοι Ουκρανοί στρατιώτες-θύματα σε εκείνη την άλλη παράλογη και αποφυγή σύγκρουση, αυτοί που θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα που είναι αναπόφευκτα οι απλοί ανυπεράσπιστοι Παλαιστίνιοι που θα στερηθούν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους και, πολύ συχνά, την ίδια τους. τη ζωή.

 

 

Πηγή

Προβολές : 152


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα