Προσοχή μην εξαπατηθείτε: Καλπάζει η εργασιακή απάτη στην Ελλάδα με το σύστημα της πυραμίδας.(Βρε ποιόν μου θυμίζει...ποιόν μου θυμίζει;;;)

Προσοχή μην εξαπατηθείτε: Καλπάζει η εργασιακή απάτη στην Ελλάδα με το σύστημα της πυραμίδας.(Βρε ποιόν μου θυμίζει...ποιόν μου θυμίζει;;;)

9 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:486
Μοίρασέ το

 

Το σύστημα πυραμίδας είναι ένα πρόχειρο και μη βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται από απατεώνες για να δελεάσουν τους συμμετέχοντες με υποσχέσεις γρήγορων, εξαιρετικών αποδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ξεκινά με μερικά πρωτότυπα, ανώτατου επιπέδου μέλη ή συμμετέχοντες που προσλαμβάνουν νέα μέλη που τους πληρώνουν προκαταβολικά έξοδα και αμοιβές για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση.

 

 

 

Βρε ποιόν μου θυμίζει… ποιόν μου θυμίζει… που είχε στήσει ΠΥΡΑΜΙΔΑ και έφαγε τα χρήματα όσων αφελών και ηλιθίων τον πίστεψαν;;;

Θα πάρω την βοήθεια του κοινού…

 

Καλλιόπη Σουφλή

>Προσοχή μην εξαπατηθείτε: Καλπάζει η εργασιακή απάτη στην Ελλάδα με το σύστημα της πυραμίδας
 Αυτά τα εγκλήματα συνήθως διαπράττονται με τη νοοτροπία ότι δεν υπάρχει θύμα, και σε πολλές περιπτώσεις, με τη νοοτροπία ότι δεν είναι έγκλημα.
 
Το σύστημα πυραμίδας είναι ένα πρόχειρο και μη βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται από απατεώνες για να δελεάσουν τους συμμετέχοντες με υποσχέσεις γρήγορων, εξαιρετικών αποδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ξεκινά με μερικά πρωτότυπα, ανώτατου επιπέδου μέλη ή συμμετέχοντες που προσλαμβάνουν νέα μέλη που τους πληρώνουν προκαταβολικά έξοδα και αμοιβές για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση.
Αυτά τα νέα μέλη με τη σειρά τους προσλαμβάνουν περισσότερα νέα μέλη. Οι ίδιοι λαμβάνουν αμοιβές που καταβάλλονται από αυτό το επόμενο επίπεδο συμμετεχόντων.
Ωστόσο, ένα μέρος αυτών των επόμενων χρεώσεων αποστέλλεται στην αλυσίδα στα αρχικά μέλη.
Η πρόσληψη, η πληρωμή και η διοχέτευση διδάκτρων στα διάφορα επίπεδα της πυραμίδας συνεχίζονται μέχρι να μην μείνει κανείς για πρόσληψη.
Σε εκείνο το σημείο, ένα σύστημα πυραμίδας καταρρέει λόγω έλλειψης χρημάτων.
Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι χάνουν τα χρήματά τους.
Αυτές οι λειτουργίες που συχνά ονομάζονται απάτες πυραμίδας είναι παράνομες στις ΗΠΑ
ΒΑΣΙΚΑ TAKEAWAYS
* Ένα σύστημα πυραμίδας διοχετεύει τα κέρδη από όλους τους στρατολογημένους συμμετέχοντες σε χαμηλότερα επίπεδα ενός οργανισμού σε συμμετέχοντες σε υψηλότερα επίπεδα.
* Είναι κακούργημα στις ΗΠΑ η στρατολόγηση συμμετεχόντων σε συστήματα πυραμίδας.
* Τα συστήματα πυραμίδας βασίζονται στο εισόδημα από τις αμοιβές πρόσληψης και όχι, όπως πιστεύουν οι συμμετέχοντες, από την πώληση πραγματικών αγαθών ή υπηρεσιών με πραγματική αξία.
* Οι λειτουργίες μάρκετινγκ πολλαπλών επιπέδων (MLM) είναι νόμιμα επιχειρηματικά προγράμματα στα οποία οι διανομείς κερδίζουν χρήματα από την πώληση υλικών αγαθών και από προμήθειες για τις αγορές και τις πωλήσεις των διανομέων που προσλαμβάνουν.
* Τα συστήματα πυραμίδας συχνά μεταμφιέζονται σε MLM, αλλά επικεντρώνονται στις αμοιβές από προσλήψεις, όχι στα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων.
* Πώς λειτουργούν τα συστήματα πυραμίδας
* Τα συστήματα πυραμίδας ονομάζονται έτσι επειδή οι δομές αποζημίωσής τους μοιάζουν με πυραμίδα. Το σχήμα ξεκινά με ένα μόνο σημείο στην κορυφή όπου υπάρχουν τα αρχικά μέλη και γίνεται προοδευτικά ευρύτερο προς το κάτω, καθώς οι άνθρωποι στρατολογούνται από κάθε επίπεδο προσλήψεων.
Ας πούμε ότι ο ιδρυτής του σχήματος Mike κάθεται μόνος στην κορυφή της πυραμίδας. Προσλαμβάνει 10 άτομα με κάποια υπόσχεση μεγάλης απόδοσης των χρημάτων τους. Αντιπροσωπεύονται από το επίπεδο ακριβώς κάτω από αυτόν στην πυραμίδα.
Καθένα από αυτά τα νέα, 10 μέλη ή συμμετέχοντες, πληρώνει στον Mike μια συγκεκριμένη αμοιβή για να λάβει μέρος στην ευκαιρία που τους προσφέρει.
Στη συνέχεια, καθένα από αυτά τα μέλη ενθαρρύνεται να στρατολογήσει 10 ακόμη μέλη, για συνολικά 100 μέλη.
Τώρα καθένας από αυτούς τους 100 νέους προσλαμβάνοντες πρέπει να πληρώσει αμοιβές στους υπαλλήλους προσλήψεων της δεύτερης βαθμίδας, οι οποίοι πρέπει να στείλουν ένα ποσοστό των κερδών τους στον Mike. Αυτός ο κύκλος πρόσληψης και πληρωμής επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά για όσο το δυνατόν περισσότερο. Όπως συμβαίνει, τα χρήματα συνεχίζουν να ρέουν προς τα πάνω σε εκείνα που βρίσκονται στα παραπάνω επίπεδα.
Η έμφαση στα συστήματα πυραμίδας δίνεται στην πρόσληψη νέων μελών. Σπάνια είναι η πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας που εμπλέκεται στην πραγματικότητα, αν και μπορεί να υπονοείται ότι προσελκύει νεοσύλλεκτους. Δεν υπάρχει καμία αναγνωρίσιμη πηγή εισοδήματος εκτός από αυτή που προέρχεται από αυτούς που προσλαμβάνονται.
Σύμφωνα με τις σκληρές πωλήσεις που γίνονται σε εκδηλώσεις στρατολόγησης, όσοι τολμούν να κάνουν την κατάδυση της πυραμίδας θα λάβουν σημαντικά μετρητά από τους νεοσύλλεκτους κάτω από αυτούς.
Ωστόσο, στην πράξη, οι υποψήφιες ομάδες μελών τείνουν να στεγνώνουν με την πάροδο του χρόνου.
Μέχρι τη στιγμή που ένα πυραμιδικό σύστημα κλείνει συνεχώς, οι λειτουργοί ανώτατου επιπέδου μπορεί να απομακρυνθούν με πολλά μετρητά, ενώ η πλειονότητα των μελών χαμηλότερου επιπέδου μένει με άδεια χέρια.
Σημείωση
Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά των πυραμιδικών συστημάτων:
* Κανένα γνήσιο προϊόν ή υπηρεσία
* Υποσχέσεις για υψηλές αποδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα 
* Εύκολα χρήματα ή παθητικό εισόδημα 
* Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα έσοδα από λιανικές πωλήσεις
* Απαιτείται αγορά
* Σύνθετη δομή προμήθειας
* Έμφαση στις προσλήψεις
* Κάντε εξαιρετικές αξιώσεις με τεράστιες δυνατότητες κερδών
* Προσπαθήστε να πείσετε τους ανθρώπους ότι η στρατολόγηση άλλων είναι εκεί που βρίσκονται τα πραγματικά χρήματα
* Πιέστε τους ανθρώπους να εμπλακούν χωρίς να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία
* Ξεκαθαρίστε ότι μια ευκαιρία θα χαθεί εκτός αν οι άνθρωποι μπουν αμέσως

 

Πηγή

Προβολές : 486


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα