ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ψήφος στα μικρά κόμματα βοηθάει ώστε να πάρει αυτοδυναμία το πρώτο μεγάλο

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ψήφος στα μικρά κόμματα βοηθάει ώστε να πάρει αυτοδυναμία το πρώτο μεγάλο

10 Μαΐου, 2023 19 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,181
Μοίρασέ το

 

Αυτοί είναι οι λόγοι λοιπόν, που βάλθηκαν όλοι να οδηγήσουν τους πολίτες στις κάλπες ακόμα και με την συμβουλή να ψηφίσουν λευκό η άκυρο αλλά αρκεί να πάνε. 

 

Δεκάδες άρθρα αναλυτικά και συνοπτικά για το θέμα των εκλογών και ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ…

Κι ακόμα αρκετοί δεν το αντιλαμβάνονται…

Τους αφιερώνω την παρακάτω φωτογραφία…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προσοχή, πρέπει να ξέρετε πως μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και με ποσοστό κάτω από 50%, κάτι που εξαρτάται από το ποσοστό που θα λάβουν τα μικρά  κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Όσοι περισσότεροι προστρέξουν στα μικρά κόμματα και τα ψηφίσουν, τόσο λιγότερο ποσοστό θέλει το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Όσο ανεβαίνει το ποσοστό των σχηματισμών που μένουν εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό θέλει ο πρώτος για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Για παράδειγμα:

  • Εάν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής λάβουν ποσοστό όλα μαζί γύρω στο 6%, το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει περίπου 38,5%, που με τον παλιό νόμο για να υπάρχει αυτοδυναμία θα έπρεπε να λάβει πάνω από 50%.
  • Εάν τα εκτός Βουλής κόμματα έχουν γύρω στο 8% (όπως είχε συμβεί στις τελευταίες εκλογές του 2019), το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 37,9%.
  • Εάν τα εκτός Βουλής κόμματα έχουν ποσοστό 10% τότε το πρώτο κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει 37,5%.
  • Εάν τα εκτός βουλής κόμματα λάβουν 15% όλα μαζί, τότε για με σχηματίσει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα θα θέλει μονάχα λίγα % για την αυτοδυναμία.

Αυτό που μπορεί να χαλάσει αυτή την αναλογία είναι η αποχή που εκεί το ποσοστά του πρώτου για την αυτοδυναμία πάλι πρέπει να είναι αυξημένα.

Φανταστείτε το κάτι σαν ζυγαριά. Από την μια έχουμε τα μικρά κόμματα και από την άλλη την αποχή.

 
Από αυτή την ζυγαριά εξαρτάται η αυτοδυναμία του πρώτου.

Ψήφος σε μικρό κόμμα εκτός βουλής, βοηθάει το πρώτο κόμμα.  

Τα άκυρα και τα λευκά επίσης βοηθούν το πρώτο κόμμα.

Αυτοί είναι οι λόγοι λοιπόν που βάλθηκαν όλοι να οδηγήσουν τους πολίτες στις κάλπες ακόμα και με την συμβουλή να ψηφίσουν λευκό η άκυρο αλλά αρκεί να πάνε. 

 

 

Πηγή

Προβολές : 2,181


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα