Προχώρα και άσε τον κόσμο να λέει…

Προχώρα και άσε τον κόσμο να λέει…

17 Νοεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:212
Μοίρασέ το

 

Η ζωή είναι δική σου! Είναι σαν ένα κέρμα που μπορείς να το ξοδέψεις μόνο μια φορά! Είναι στο χέρι σου! Μην γίνεσαι έρμαιο κάποιων παλιών αντιλήψεων, που ναι μεν συνεχίζουν να υφίστανται αλλά το μόνο που κάνουν είναι να σε οδηγούν στην δυστυχία!

 

Ο κόσμος πάντα θα έχει κάτι να λέει… πάντα θ’ ασχολείται με τους άλλους, γιατί αν ασχοληθεί με τον εαυτό του, σκύψει μέσα του και δει τι σκότος κουβαλάει, θ’ αυτοκτονήσει…

Αυτός ο κόσμος που τόσο εύκολα κατηγορεί, πότε ήταν δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές σου; Ποτέ…

Γι αυτό προχώρα και αν είσαι σωστός και δίκαιος άνθρωπος, θα το βρεις μπροστά σου… το ίδιο κι αν δεν είσαι…

 

 

Καλλιόπη

 

 

Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία όπου η γνώμη του κόσμου έχει καθοριστική σημασία, ζούμε υποδουλωμένοι από τα πρέπει και να «μη» . Μια ζωή που πολλές φορές δεν την έχουμε επιλέξει συνειδητά αφού ο καθωσπρεπισμός επιβάλλεται και επισκιάζει τις πραγματικές μας επιθυμίες. Δεν φταίμε όμως εμείς! Έτσι έχουμε μάθει!

Από γενιά σε γενιά περνάει στο υποσυνείδητό μας «τι θα πει ο κόσμος»! Μην τυχόν και γίνουμε αντικείμενα αρνητικών σχολίων και με το τρόπο αυτό ρεζιλευτεί ολόκληρη η οικογένεια! Από το ντύσιμό μας, μέχρι την συμπεριφορά μας και τις σχέσεις μας, πρέπει να είμαστε καθωσπρέπει! Φτάνουμε όμως σε ένα σημείο που δεν αισθανόμαστε ελεύθεροι, συσσωρεύονται μέσα μας απωθημένα που άλλοτε ξεσπούν και άλλοτε μένουν κρυμμένα προκαλώντας μας το αίσθημα της θλίψης και της απομόνωσης!

 

Αλήθεια, γιατί πρέπει να δίνουμε τόση σημασία στην γνώμη του κόσμου; Γιατί πρέπει να καταπιέζουμε συναισθήματα και επιθυμίες που δεν μας εκφράζουν; Και πώς είμαστε σίγουροι ότι τελικά δεν θα πουν κάτι αρνητικό; Όπως είχε δηλώσει πολύ σωστά ο Αριστοτέλης: για να αποφύγουμε την αρνητική κριτική πρέπει να μην κάνουμε τίποτα, να μην λέμε τίποτα να είμαστε ένα τίποτα! Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που και την καλή πράξη θα την σχολιάσουν αρνητικά! Πόσες φορές έχουν αναφέρει όταν κάποιος κάνει μια καλή πράξη ότι αποσκοπεί σε κάτι;

Η ζωή είναι δική σου! Είναι σαν ένα κέρμα που μπορείς να το ξοδέψεις μόνο μια φορά! Είναι στο χέρι σου! Μην γίνεσαι έρμαιο κάποιων παλιών αντιλήψεων, που ναι μεν συνεχίζουν να υφίστανται αλλά το μόνο που κάνουν είναι να σε οδηγούν στην δυστυχία!

Προχώρα λοιπόν, ζήσε με τον τρόπο που εσύ θες! Και άσε τον κόσμο να λέει!

Τουλάχιστον θα είναι η επιλογή σου!

Πηγή: enallaktikidrasi.com

 

Πηγή

Προβολές : 212


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα