Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής με τον τόπο που επιβλήθηκε είναι μια παράνομη διαδικασία»

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής με τον τόπο που επιβλήθηκε είναι μια παράνομη διαδικασία»

29 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:323
Μοίρασέ το

 

 

Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης: “Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εντόπισε το πρόβλημα από τον πρώτο κιόλας μηνά λειτουργίας και στις 4 Δεκεμβρίου έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη.

Σε αυτήν τονίζαμε την αποτυχία της Ρήτρας Αναπροσαρμογής διότι λειτουργεί κερδοσκοπικά. Δημιουργεί καρτέλ στην αγορά και δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός και στο τέλος την πληρώσει ο καταναλωτής.

Είναι λάθος αυτό που υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου ότι στην Ελλάδα έχουμε φθηνή ενέργεια, διότι οι επιδοτήσεις, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού, από τη φορολογία του, επιστρέφουν όχι στους καταναλωτές, αλλά απευθείας στους παρόχους, στους παίχτες της αγοράς, οι οποίοι χωρίς καμία συνείδηση αυξάνουνε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι”

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής με τον τόπο που επιβλήθηκε είναι μια παράνομη διαδικασία»
Πολύ ωραία τα λέει ο κ. Αδαμίδης…
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ…
Κύριε Αδαμίδη μου, μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί μέχρι το 2010 οι καταναλωτές μπορούσαν να πληρώσουν το ρεύμα και από κει και μετά, έγινε της ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ;
Μπορείτε να μας εξηγήσετε για τα Φωτοπουλικά φαγοπότια;
Μπορείτε να μας εξηγήσετε γι αυτό το λαμόγιο παρακάτω πόσο συνέβαλε στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΣΙΠΡΑ;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ… ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ…ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΟΥΝ…
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Υ.Γ.2. ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΔΟΙΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, 360.ΟΟΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
Υ.Γ.2. Κι έχεις και τον πισωγλέντη της Ν.Δ. να σου μιλάει για… τζαμπατζήδες…
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

«Οι εκατοντάδες χιλιάδες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, προφανώς δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές ή μπαταχτσήδες. Σε πολλές περιπτώσεις οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος είναι διπλάσιοι από τον μισθό του καταναλωτή», ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Πιστεύω ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής, με τον τόπο που επιβλήθηκε, είναι μια παράνομη διαδικασία, είπε.
Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής, με βάση τους κώδικες προμήθειας, προϋποθέτει σαφή και ενδελεχή ενημέρωση του καταναλωτή, για το τι ακριβώς είναι και πώς επηρεάζει το τελικό ποσό που καλείται να πληρώσει. Αυτό δεν έχει συμβεί σε καμία φάση της λειτουργίας του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας από την 1η Νοεμβρίου του 2020 που ισχύει η Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εντόπισε το πρόβλημα από τον πρώτο κιόλας μηνά λειτουργίας και στις 4 Δεκεμβρίου έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη.

Σε αυτήν τονίζαμε την αποτυχία της Ρήτρας Αναπροσαρμογής διότι λειτουργεί κερδοσκοπικά. Δημιουργεί καρτέλ στην αγορά και δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός και στο τέλος την πληρώσει ο καταναλωτής.

Τον Αύγουστο του 2020 η ΔΕΗ, από μόνη της, αποφάσισε να βάλει στα τιμολόγια της Ρήτρα Αναπροσαρμογής χωρίς να της το επιβάλει η ΡΑΕ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί πάνω από 70% οι αιτήσεις για διακανονισμό.

Η ΔΕΗ είναι η εταιρία που παρέχει τις μεγαλύτερες δόσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, είπε. Όμως σε πολλές περιπτώσεις ο διακανονισμός «πέφτει» διότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί μαζί με τους τρέχοντες λογαριασμούς, είπε.

Στους δύο απλήρωτους λογαριασμούς ενημερώνεται αυτόματα το σύστημα για αποκοπή του λογαριασμού.

Χρειάζεται η πολιτεία να κάνει σοβαρή παρέμβαση στο κόστος της ενέργειας, στην χονδρική τιμή, για να μετακυλήσει η έκπτωση και στους λογαριασμούς της λιανικής, υποστήριξε.

Είναι λάθος αυτό που υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου ότι στην Ελλάδα έχουμε φθηνή ενέργεια, διότι οι επιδοτήσεις, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού, από τη φορολογία του, επιστρέφουν όχι στους καταναλωτές, αλλά απευθείας στους παρόχους, στους παίχτες της αγοράς, οι οποίοι χωρίς καμία συνείδηση αυξάνουνε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι, είπε.

Αν έχουμε και την απεξάρτηση από το φυσικό αέριο τότε θα έχουμε ρεύμα με δελτίο. Ενδέχεται να έχουμε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος μισής ή μιας ώρας για να μην πέσει το σύστημα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Δείτε το βίντεο εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 323


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα