Πρώτα θα πέσουν ως ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μετά ως κυβέρνηση. Ο Νεομητσοτακισμός σε αποδρομή!

Πρώτα θα πέσουν ως ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μετά ως κυβέρνηση. Ο Νεομητσοτακισμός σε αποδρομή!

21 Νοεμβρίου, 2022 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,118
Μοίρασέ το

 

Τι μας διέφυγε τα τελευταία χρόνια από την οικογένεια Μητσοτάκη;

Ποιες από τις ενέργειές τους πέρασαν κάτω από τα ραντάρ της ενημέρωσης, των πολιτικών αντιπάλων της και του ευρωπαϊκού παράγοντα;

Πώς οι σημερινοί εκπρόσωποί της έφτασαν να πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσε ο Κώστας Μητσοτάκης: να αλώσουν τη ΝΔ, να παραμερίσουν τον Καραμανλή- και τον Σαμαρά – και να βρίσκονται κοντά την εδραίωση ενός οιονεί καθεστώτος- μακράς διάρκειας, με διάσταση δυναστείας;

 

Μια κι εσείς όλοι οι … μεγαλοδημοσιογράφοι “δεν έχετε ιδέα” πως άλωσαν την ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ οι απογονοι του ΧΑΛΔΑΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, και … “αγνοείτε ακόμα και την Ιστορία, θα σας πάω ένα μικρό φωτογραφικό ταξειδάκι, μήπως και την μάθετε…

ΡΕ ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ, ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ…

Πρώτος σταθμός: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ;;;

ΜΗΠΩΣ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ ΖΕΛΟΝ;;;

Τι ήταν ανέκαθεν η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;; 

Μήπως οι εκτελεστές της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;;;

Μήπως γι αυτό ήταν και Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ;;;

Μήπως γι αυτό και ήταν Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ΤΩΝ SKULL @ BONES;;;

Μήπως επειδή Η ΦΑΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ;;;
Θα μπορούσα να γράφω και να παραθέτω υλικό για ώρες, αλλά έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω από το να διδάσκω “δημοσιογράφους” που …πέφτουν από τα σύννεφα για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ… που δήθεν αγνοείτε…
ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ… ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΛΛΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Όλο το φωτογραφικό υλικό και οι φωτογραφικές συνθέσεις, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

Τι μας διέφυγε τα τελευταία χρόνια από την οικογένεια Μητσοτάκη; Ποιες από τις ενέργειές τους πέρασαν κάτω από τα ραντάρ της ενημέρωσης, των πολιτικών αντιπάλων της και του ευρωπαϊκού παράγοντα;

Πώς οι σημερινοί εκπρόσωποί της έφτασαν να πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσε ο Κώστας Μητσοτάκης: να αλώσουν τη ΝΔ, να παραμερίσουν τον Καραμανλή- και τον Σαμαρά – και να βρίσκονται κοντά την εδραίωση ενός οιονεί καθεστώτος- μακράς διάρκειας, με διάσταση δυναστείας;

Πάντα υπήρχαν σε πολιτικούς κύκλους σκέψεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υιό Μητσοτάκη. Ότι ανέρχεται βαδίζοντας στα βήματα του πατρός , που στιγμάτισε το δημόσιο βίο με το πέρασμά του. Όχι μόνο προδικτατορικά, αλλά και αν λάβουμε υπόψη δραστηριότητές του ως επικεφαλής της ΝΔ: η παρακολούθηση πολιτικών αντίπαλων , αλλά και Νεοδημοκρατών-με τον Μαυρίκη και την ΕΥΠ- οι υποθέσεις των αρχαιολογικής συλλογής του, η ΑΓΕΤ, το Μακεδονικό, το στήσιμο του «βρόμικου 89» κλπ.

Ο νεότερος Μητσοτάκης βγήκε από τις κάτω σειρές της ιεραρχίας του δημοσίου βίου και του κόμματος και -χωρίς ηγετικά προσόντα , αναγνωρίσιμη ιδεολογία και διακριτή πολιτική ταυτότητα –έθεσε υπό έλεγχο τη ΝΔ και τη χώρα. Προς έκπληξη πολλών και έχοντας απέναντι ακόμη και την αδελφή του, την οποία άφησε και εκτός κυβέρνησης.

Τώρα πολλοί σκέφτονται αν το τελευταίο ήταν ειλικρινής επιλογή- έστω αν απηχούσε ενδοοικογενειακές τριβές- η απλώς «στήθηκε» για παραπλάνηση, ως μέρος οικογενειακού σχεδιασμού.

Σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις, πλέον έρχονται στη δημοσιότητα ενδείξεις και περιστατικά που οδηγούν στην υπόνοια ότι το «σύστημα Μητσοτάκη» τις είχε εντάξει στις μεθόδους του, πριν το 2019- όταν τις ανέλαβε το κράτος και το παρακράτος. Από την διεκδίκηση της κομματικής ηγεσίας κιόλας.

Επανέρχονται οι προβληματισμοί για την ευκολία με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της ΝΔ: η κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος της εκλογικής διαδικασίας και η κατάρρευση του …Μειμαράκη στην επαναληπτική, εξετάζονται τώρα από τη σκοπιά της δολιοφθοράς, δια των παρακολουθήσεων.

Στοιχεία και συλλογισμοί, συνδυάζουν τις ηγετικές φιλοδοξίες του με , εκσυγχρονισμένες, μεθόδους Γρυλλάκη- Μαυρίκη, που παρέλαβε από τον πατέρα του. Συζητείται ότι , πλην της ΕΥΠ στήριξε την ανέλιξη και επικράτησή του και σε παράνομα λογισμικά από νωρίς.

Πχ τώρα αποκαλύπτεται ότι, από όταν ανέλαβε την κυβέρνηση στις παρακολουθήσεις ενεπλάκησαν και αξιωματούχοι των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Είναι άλλωστε γνωστή η- οικογενειακή μάλιστα- σχέση του με τον ακροδεξιό και διεφθαρμένο Νετανιάχου και άλλους «σκληρούς» της ισραηλινής πολιτικής σκηνής.

Από τότε όμως, ή νωρίτερα; Κάποιοι θυμούνται ότι αμέσως μετά την εκλογή του στη ΝΔ , επισκέφθηκε το Ισραήλ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, η οποία -όπως έγραφε τότε «Το Βήμα»- … εξαφανίσθηκε από την αποστολή.

Στην επιστροφή δικαιολογήθηκε ότι έκανε επαφές για … επιχειρηματικές συμφωνίες. Έκλεισε συμφωνίες για την εταιρία της, που διοικούσε η ίδια τότε, ή είχε άλλου τύπου συνεργασίες, για λογαριασμό του συζύγου της;

Οι πολιτικές παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ είναι αδιαμφισβήτητες στην πρωθυπουργία Μητσοτάκη.

Αλλά όλο και περισσότερο δένει ότι , η εν λόγω υπηρεσία στις μέρες του συνέπραξε με το Predator που φαίνεται να αναλάμβανε υπεργολαβίες για λογαριασμό της.

Επανεκτιμώνται οι αρχικές εκτιμήσεις για συγκεκριμένες κινήσεις του: να αναλάβει προσωπικά την ΕΥΠ, να επιβάλει ΙΧ διοίκηση, να απαγορεύσει την ενημέρωση των παρακολουθουμένων, να υπονομεύσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να απειλήσει μάρτυρες και να θεσπίσει απόρρητα.

Ήταν μόνο προσπάθεια να μείνει απέξω από τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη ή επιχειρεί να αποτρέψει τα χειρότερα ;

Όπως πχ η θρυλούμενη πλέον πρώιμη άντληση «επιχειρημάτων» κατά του Αλέξη Τσίπρα από τηλεφωνικές παγιδεύσεις..

Εξ ίσου αξιολογείται εκ νέου η ιδιαίτερη σχέση του με τους δυο βραχίονές του σ αυτόν το τομέα-τον Κοντολέοντα και τον Δημητριάδη- , τους οποίους αφαιρέσει από το οργανόγραμμα του μεγάρου Μαξίμου, αλλά συνεχίζει να προστατεύει.

Ιδιαίτερα τον ανεψιό του στον οποίο αποδίδονται ανατριχιαστικές δραστηριότητες- που είναι αδύνατον να μην ήταν σε γνώση του, αν δεν αναπτυχθήκαν για λογαριασμό του.

Έγκριτοι δημοσιογράφοι, από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, φέρνουν στο προσκήνιο πλευρές του Δημητριάδη που δίνουν άλλες διαστάσεις στο σκάνδαλο.

Ο Σταύρος Παπαντωνίου έγραψε στην «Καθημερινή» ότι, ως χειριστής θεμάτων «ασφάλειας», ήταν «καχύποπτος ακόμη με τους δικούς του» και έφτιαχνε εμμονικά «απίστευτες ιστορίες» για πρόσωπα που σήμερα αναφέρονται στη λίστα των παρακολουθουμένων – όπως ο Χρυσοχοΐδης και ο Χατζηδάκης.

Του αποδίδει μάλιστα τη φράση «αυτός θα συναντήσει τον Δημιουργό του». Οι συνομιλητές το εκλάμβαναν ως πολιτική προγραφή. Αλλά αν ληφθεί υπόψη ότι στον ίδιο άνθρωπο αποδίδονται από άλλες πλευρές και επαφές με στοιχεία του υποκόσμου, το νόημα αλλάζει. «Είχε δει πολλές ταινίες στις οποίες οι πρωταγωνιστές μιλούσαν με αυτούς τους όρους, κι ήταν σαν να θέλει να το ζήσει» καταγράφει ο Παπαντωνίου..

Ο έγκυρος Γιώργος Παπαχρήστος από τα «Νέα «, δείχνει τον Δημητριάδη ως κύριο υπεύθυνο για την παρακολούθηση της Ντόρας Μπακογιάννη και των παιδιών της και του καταλογίζει ότι είχε σχέση – τουλάχιστον ανοχής-με «παράκεντρο εξουσίας» που «έβαλε στο στόχαστρο» κυβερνητικά στελέχη .

Αναφέρει μάλιστα ότι υπουργός έστειλε -ψηφιακά – «σε γνωστή τηλεπερσόνα μια κόκκινη καρδούλα» και τότε «κύματα ζηλοφθονίας κατέκλυσαν το Μαξίμου» και «σάρωσαν, τον αποστολέα». Ο αρθρογράφος, κάνει συνδέσεις με το Predatorκαι σημειώνει ότι για τον Γρηγοριάδη τίθεται «σοβαρό ζήτημα που ξεφεύγει της πολιτικής και ανάγεται πλέον στην αρμοδιότητα ειδικών επιστημόνων».

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα αναδύεται η πεποίθηση όλο και περισσότερων ότι η άσκηση πολιτικής και διαχείρισης των κρατικών υποθέσεων, δια των παρακολουθήσεων, υπήρξε ο πυρήνας του «επιτελικού κράτους». Το οποίο, ούτως ή άλλως ήταν μια υδροκεφαλική κατασκευή που συγκέντρωνε όλη την εκτελεστική εξουσία στα χέρια του Μητσοτάκη.

Με την , αφανή, η συνεπικούρηση της οικογένειάς του και ενός κύκλου εκλεκτών του, χωρίς καμία νομιμοποίηση , πέραν των εντολών του. Ασκούσαν εξουσία για λογαριασμό του, αντιμετώπιζαν τους υπουργούς σαν δούλους , τους υπαγόρευαν τα νομοσχέδια που κατά τα λοιπά κατάρτιζαν τα υπουργεία, και «κανόνιζαν», με τους δικούς τους όρους, ότι αφορούσε το κράτος και την επιχειρηματικότητα.

Πίσω από αυτά τα νομοσχέδια εκτός από «αλλαγές», υπάρχουν αποφάσεις για την κατεύθυνση του κρατικού, του τραπεζικού και του κοινοτικού χρήματος. Το κριτήριο της σχέσης των – περιορισμένων-αποδεκτών με την κυβερνώσα οικογένεια και την καθεστωτική αναπαραγωγή της είναι εμφανές σε πολλές περιπτώσεις. .

Αναφέρονται περιπτώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που έχασαν τη θέση τους, ή μετακινήθηκαν όταν παραβίασαν αυτόν τον «κανόνα». Εκ παραλλήλου δεν είναι μυστικό ότι υπουργοί – κυρίως Δημοσίων Έργων, Αμυνας, Ανάπτυξης και Εξωτερικών- δεν έχουν πραγματική εξουσία στα χαρτοφυλάκιά τους, για τα οποία αποφασίζουν επιτροπές ή συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ενίοτε υφιστάμενοί τους.

Περιέργως δράσεις παρακολουθήσεων εντοπισθήκαν σ αυτά τα υπουργεία, ακόμη και σε επίπεδα κατώτερα των υπουργών.

Όλα αυτά αθροίζουν νέες απορίες που μεταφέρουν στα ΜΜΕ , στο πολιτικό σύστημα και στην και την κοινωνία το αρχικό ερώτημα: τι δεν αντιληφθήκαν εγκαίρως για την οικογένεια ο Μητσοτάκη;

Οι απλοί πολίτες που της πρόσφεραν την υποστήριξή τους, δεν είχαν υπόψη τους αυτά τα ερωτήματα και όσα κρύβονται πίσω τους. Αυτοί στρέφονται ήδη εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχίζοντας από τη βάση της εξουσίας του: την ευρύτερη οικογένεια, που διακτινίζεται σε διάφορους τομείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο ίδιος είναι Πρωθυπουργός , η σύζυγός του επιχειρηματίας , η μια η αδελφή του βουλευτής, η άλλη με μεγάλο μεσιτικό γραφείο στο Κολωνάκι, ο ανεψιός του δήμαρχος, η ανεψιά του δραστηριοποιείται στην επικοινωνία-και με το κράτος- , η κόρη του σε fund που εμπλέκεται στην ελληνική οικονομία, ο γιός του εκκολαπτόμενος αστέρας της δημοσιότητας.

Αν εξαιρεθεί η δυναστεία Παπανδρέου, καμία άλλη πρωθυπουργική οικογένεια δεν είχε τόσο ευρύχωρη αντίληψη για την εξουσία.

Αυτή την περίοδο παρακολουθούμε την- εγχώρια και διεθνή- αποκαθήλωση του συστήματος που χαρακτηρίζεται ως «Νεομητσοτακισμός». Είναι προφανές ότι όσο σκληραίνει τη θέση του, τόσο στενεύει η έξοδος σωτήριας. Πλέον το λιγότερο που μπορούν να περιμένουν είναι η ήττα στις εκλογές και η απομάκρυνση από την ηγεσία της ΝΔ

Οι πολιτικοί παρατηρητές διακρίνουν πολλά σημάδια ότι πρώτα θα πέσουν ως οικογένεια και στη συνέχεια θα χάσουν την κυβέρνηση…

 

Πηγή

Προβολές : 1,118


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα