Πρώτη αντίδραση Φλώρου: Τι είπε και τι δεν είπε για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ

Πρώτη αντίδραση Φλώρου: Τι είπε και τι δεν είπε για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ

14 Ιανουαρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:308
Μοίρασέ το

 

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα από Οικονόμου – Τα ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

 

 

 

Το πόσο βρώμικα παιχνίδια παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαξεβάνης, αυτά είναι γνωστά…

Το κακό είναι πως ο λαός γνωρίζει πλέον και τα βρώμικα παιχνίδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της “ανεξάρτητης” και απολύτως εξαρτώμενης Α-δικαιοσύνης…

Τέτοιο ρεζίλι παγκοσμίως, δεν το έχουμε ξαναφάει ως κράτος ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ…

Αν τα στοιχεία που δημοσίευσε το DOCUMENTO του Βαξεβάνη και αφορούν στην αγορά μεζονέτας είναι πλαστά, συλλάβετέ τον μέσω της πλήρως ελεγχόμενης δικαιοσύνης σας…

Τόσο απλά…

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΟΜΩΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μέσω του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θέλησε να απαντήσει στο χαμό του τελευταίου μήνα, το διάστημα δηλαδή που αποκαλύφθηκε η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, με την κωδική ονομασία μάλιστα, 519c.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στέκεται μόνο σε ότι αφορά το πόθεν έσχες του και της οικογένειάς του και κάνει λόγο για «συκοφαντικούς» και «αναπόδεικτους» ισχυρισμούς (σ.σ. σχετικά με αγορά ακινήτου στου Παπάγου έναντι 600.000 ευρώ «μαύρων χρημάτων»), για τους οποίους μάλιστα αναφέρει ότι «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος».

Ωστόσο, αυτό που λείπει από την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι η διάψευση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτήν, με τον Στρατηγό να αποφεύγει να τοποθετηθεί.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα από Οικονόμου

 

Για την ουσία των αποκαλύψεων της εφημερίδας Documento και την παρακολούθηση της ΕΥΠ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δεν έβγαλε πάλι άχνα, παρά μόνο αρκέστηκε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να προτάξει μια δήθεν προσπάθεια αποδυνάμωσης και υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάτι που ξεκάθαρα κάνει η Κυβέρνηση, έχοντας υπό παρακολούθηση τoν αρχηγό τους…

«Η υπονόμευση των ενόπλων μας δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα.

Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

 

«Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;» ερωτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. «Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα» αναφέρει.

Ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνει ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, «από ρυπαρά δίκτυα», τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. «Η κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της πατρίδας» προσθέτει.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αν δεν διαψεύσει την παρακολούθηση ΕΥΠ σε Φλώρο ο Μητσοτάκης, επιβεβαιώνει πως τον θέλει εκβιαζόμενο για τα εξοπλιστικά»

Επανέρχεται στο θέμα «της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ», -όπως υποστηρίζει-, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και απευθύνει τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλειας είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Ακολούθως απευθύνεται στον πρωθυπουργό:

«Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις:

  • Διαψεύδει η όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;
  • Διαψεύδει η όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;
  • Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο».

 

 

Πηγή

Προβολές : 308


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα