Πρώτη δικαστική νίκη για τους γιατρούς που διώκονται για «παραπληροφόρηση» την περίοδο του Covid

Πρώτη δικαστική νίκη για τους γιατρούς που διώκονται για «παραπληροφόρηση» την περίοδο του Covid

31 Ιανουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:318
Μοίρασέ το

 

Προσωρινή διαταγή κατά πολιτειακού νόμου που εξουσιοδοτεί το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας να τιμωρεί τους γιατρούς που υποστηρίζουν απόψεις σχετικά με το COVID-19 που δεν συνάδουν με τη “συναίνεση”, εξέδωσε το δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Πρώτη δικαστική νίκη για τους γιατρούς που διώκονται για «παραπληροφόρηση» την περίοδο του Covid
Βάσει του νόμου, το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας και το Οστεοπαθητικό Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας θα μπορούσαν να τιμωρήσουν τους γιατρούς που “διαδίδουν” πληροφορίες σχετικά με το COVID οι οποίες δεν συνάδουν με τη “σύγχρονη επιστημονική συναίνεση”
Προσωρινή διαταγή κατά πολιτειακού νόμου που εξουσιοδοτεί το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας να τιμωρεί τους γιατρούς που υποστηρίζουν απόψεις σχετικά με το COVID-19 που δεν συνάδουν με τη “συναίνεση”, εξέδωσε το δικαστήριο της Καλιφόρνιας.
Ο νόμος, γνωστός ως Assembly Bill 2098, επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023.
Βάσει του νόμου, το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας και το Οστεοπαθητικό Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας θα μπορούσαν να τιμωρήσουν τους γιατρούς που “διαδίδουν” πληροφορίες σχετικά με το COVID οι οποίες δεν συνάδουν με τη “σύγχρονη επιστημονική συναίνεση”.
Τον Νοέμβριο, όμως, μια ομάδα πέντε γιατρών της Καλιφόρνιας κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης και του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Gavin Newsom, λέγοντας ότι ο νόμος παραβιάζει τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης και το συνταγματικό δικαίωμα στη δέουσα διαδικασία.
Ο Aaron Kheriaty, MD, αναφέρεται ως ένας από τους γιατρούς στην αγωγή και την Τετάρτη δημοσίευσε στο Twitter ότι ένας δικαστής έκανε δεκτό το αίτημά τους για έκδοση προσωρινής διαταγής κατά του AB 2098.
Η προσωρινή διαταγή αναστέλλει προσωρινά την εφαρμογή του νόμου, ενώ η υπόθεση εκδικάζεται στο δικαστήριο.

 

Καλός οιωνός

 

“Η απόφαση είναι καλός οιωνός για την υπόθεσή μας”, έγραψε ο Kheriaty στο Twitter.

“Δείχνει ότι τα επιχειρήματά μας ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός έχουν ισχυρή προδικαστική αξιοπιστία.

Δεν θέλω να προτρέξω, φυσικά, ή να προσπαθήσω να προβλέψω την τελική έκβαση της υπόθεσης, αλλά αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.

“Η απόφαση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων ορίζει επίσης ότι εμείς οι πέντε γιατροί έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε το νόμο.

Αυτό είναι σημαντικό, διότι μια παρόμοια αμφισβήτηση που είχε κατατεθεί κατά του AB2098 απορρίφθηκε με βάση την απόφαση ότι οι ενάγοντες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου”.

Η New Civil Liberties Alliance εκπροσωπεί τους γιατρούς, ή αλλιώς NCLA, η οποία είναι μια μη κομματική εταιρεία πολιτικών δικαιωμάτων.

 

Λογοκρισία

 

Τον Νοέμβριο, ο Jenin Younes, σύμβουλος της NCLA, δήλωσε ότι ο νέος νόμος της Καλιφόρνια για την “παραπληροφόρηση” είναι το αποτέλεσμα της αυξανόμενης λογοκριτικής νοοτροπίας που έχει καταλάβει πολλούς νομοθέτες στην Αμερική.

“Το γεγονός ότι αυτό το σοκαριστικό νομοσχέδιο πέρασε από το πολιτειακό νομοθετικό σώμα και υπογράφηκε ως νόμος από τον κυβερνήτη Newsom αποδεικνύει ότι πάρα πολλοί Αμερικανοί δεν κατανοούν την Πρώτη Τροποποίηση”, δήλωσε ο Younes.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο νόμος παραβιάζει τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης, επειδή εμποδίζει την ικανότητά τους να επικοινωνούν με τους ασθενείς τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

“Διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των Αμερικανών στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, η Πρώτη Τροποποίηση ισχύει όχι μόνο για την έκφραση των απόψεων της πλειοψηφίας, αλλά και για τις απόψεις της μειοψηφίας”, αναφέρεται στην καταγγελία.

 

Τι σημαίνει… συναίνεση;

 

Οι γιατροί υποστηρίζουν επίσης ότι η “σύγχρονη επιστημονική συναίνεση” είναι “απροσδιόριστη στο νόμο και απροσδιόριστη ως θέμα λογικής”.

Μια ενάγουσα, η Dr. Tracy Hoeg, έγραψε στην αγωγή ότι “φοβάται να πει στους ασθενείς της κάτι που ξέρω ότι είναι σύμφωνο με τη σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία, αλλά μπορεί να μην είναι ακόμη αποδεκτό από το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας”.

Οι γιατροί πρέπει “να αισθάνονται ελεύθεροι να μιλούν με ειλικρίνεια στους ασθενείς τους, αν θέλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους”, είπε.

Η Hoeg έχει υπάρξει πρώτη ή ανώτερη συγγραφέας εννέα επιδημιολογικών αναλύσεων, έξι από τις οποίες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά για θέματα όπως η αποτελεσματικότητα των εντολών χρήσης μάσκας και η ανάλυση κινδύνου-οφέλους των εμβολίων COVID-19 mRNA σε παιδιά.

Η ίδια δήλωσε ότι ο νόμος της Καλιφόρνιας “φέρνει σε δύσκολη θέση τους γιατρούς που απλώς προσπαθούν να δώσουν κατάλληλες και εξατομικευμένες συστάσεις, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι μπορεί να μην γνωρίζουν ποια είναι η “συναίνεση” του Ιατρικού Συμβουλίου της Καλιφόρνιας αυτή τη στιγμή ή αν εξελίσσεται και αυτή καθώς εξελίσσεται η γνώση μας”.

 

 

Πηγή

Προβολές : 318


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα