Πρώτη νίκη των δανειοληπτών, πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου

Πρώτη νίκη των δανειοληπτών, πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου

27 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:340
Μοίρασέ το

 

Καλούμε λοιπόν, τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κάνουν παρέμβαση  στον Άρειο Πάγο για να ζητήσουν συμβιβασμό. Από την πλευρά μας αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα προσκομίσουμε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα της εταιρείας Indrum Hellas προς τον δανειολήπτη πελάτη μας, για να δέσουμε την υπόθεση».

Πρώτη νίκη των δανειοληπτών, πριν την αυριανή απόφαση του Αρείου Πάγου

 

Ρεπορτάζ: Αλ. Παπαδόπουλος

Για μια πρώτη νίκη των απανταχού δανειοληπτών έναντι των ξένων funds, κάνει λόγο ο δικηγόρος Γεώργιος Μπαρτζώκης, ενόψει της αυριανής υπόθεσης που εκδικάζεται από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να επικυρωθεί η απόφαση 822/22, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στις ξένες εταιρείες (funds) που έχουν εξαγοράσει δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα των δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρτζώκης, γνωστοποιεί την περίπτωση ενός πελάτη του, στην οποία ένα εκ των funds και συγκεκριμένα η εταιρεία Indrum Hellas, αποφάσισε να ζητήσει αναστολή του πλειστηριασμού για ακίνητο του εν λόγω δανειολήπτη στο Βόλο, από τη Δευτέρα (24/1) μια μέρα δηλαδή πριν από τη σημερινή εκδίκαση αίτησης ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού, που κατέθεσε στο ειρηνοδικείο Βόλου ο συγκεκριμένος δικηγόρος.

Το έγγραφο της εταιρείας με το οποίο προτείνεται στον πελάτη - δανειολήπτη η αναστολή της εκδίκασης του προγραμματισμένου για τις 8/2/23 πλειστηριασμού του ακινήτου του.
Το έγγραφο της εταιρείας με το οποίο προτείνεται στον πελάτη – δανειολήπτη η αναστολή της εκδίκασης του προγραμματισμένου για τις 8/2/23 πλειστηριασμού του ακινήτου του.

«Θεωρούμε πως η απόφαση ενός εκ των funds  και συγκεκριμένα της εταιρείας Indrum Hellas που αιτήθηκε την αναστολή του προγραμματισμένου για τις 8/2/23 πλειστηριασμού ενός ακινήτου δανειολήπτη στο Βόλο, συνδυαζόμενο με το γεγονός ότι σήμερα συζητήθηκε στο ειρηνοδικείο Βόλου το δικό μας αίτημα ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού,  έχουν άμεση σύνδεση με την αυριανή εκδίκαση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου της απόφασης 822/22» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαρτζώκης για να προσθέσει στη συνέχεια:

Η αίτηση ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού, που κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης.
Η αίτηση ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού, που κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης.

«Στο εξώδικο που έστειλε η εν λόγω εταιρεία στον πελάτη μας, μάς ζητάει σε ένα μήνα να μπούμε στη ρύθμιση για τους ευάλωτους οφειλέτες αλλά και μας προτείνει τη διευκόλυνση πληρωμής μέρους του χρέους μας. Καταλάβαμε λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια συνδέεται άμεσα και έχει άμεση σχέση με την αυριανή υπόθεση που εκδικάζεται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την απόφαση 822/22. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι εταιρείες funds που διαχειρίζονται τα δάνεια τα οποία αγόρασαν από τις ελληνικές τράπεζες, δεν μπορούν να κάνουν καμία ενέργεια για να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια μας.

Καλούμε λοιπόν, τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κάνουν παρέμβαση αύριο στον Άρειο Πάγο για να ζητήσουν συμβιβασμό. Από την πλευρά μας αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα προσκομίσουμε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα της εταιρείας Indrum Hellas προς τον δανειολήπτη πελάτη μας, για να δέσουμε την υπόθεση».

Το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιήθηκε η σημερινή δικάσιμος της παραπάνω υπόθεσης στο ειρηνοδικείο Βόλου.
Το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιήθηκε η σημερινή δικάσιμος της παραπάνω υπόθεσης στο ειρηνοδικείο Βόλου.

Ακούστε τι δήλωσε ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης στη «Ζούγκλα» σχετικά με το παραπάνω θέμα εδώ

Πηγή

Προβολές : 340


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα