Πρώτιστο μέλημα του Κυριάκου ήταν να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών υπό τον Βασίλη Στίγκα, πάση θυσία.  Ο Στίγκας χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού!!!

Πρώτιστο μέλημα του Κυριάκου ήταν να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών υπό τον Βασίλη Στίγκα, πάση θυσία. Ο Στίγκας χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού!!!

6 Σεπτεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:328
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και αναρωτιέμαι, αν αυτός ο λαός, έχει καταλάβει τι ρόλο παίζουν οι … “Σπαρτιάτες”

 

Ακόμα και η επανάληψη των εκλογών στις 12 περιφέρειες, που έδωσαν έδρες στους Σπαρτιάτες, είναι μεν νομικά διάτρητη, αποτελεί όμως και εστία κινδύνου για την παντοδυναμία της κυβέρνησης.

Έτσι, κυβέρνηση και ΜΜΕ προτίμησαν να παραμείνουν στο βασικό σενάριο, την σωτηρία του Βασίλη Στίγκα με κάθε τρόπο…

Αν ακόμα και τώρα, δεν έχει γίνει αντιληπτός ο πραγματικός ρόλος που οι Σπαρτιάτες μπήκαν στο κοινοβούλιο, τότε είμαστε για κλάματα…

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ “ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”…

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΙ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΣΕΙ…

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ … ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ;;;

 

 

Υ.Γ.2 Γειά σου Χαράλαμπε Κατσιβαρδά, που η αξιοπρέπειά σου θίχτηκε από την ήπια αλλά αληθινή κριτική που σου άσκησα, αλλά δεν θίγεται από το ξέσκισμα που σας κάνουν όλα τα ΜΜΕ ακόμα και τα αντιπολιτευόμενα…

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ “ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”;;;

 

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Πρώτιστο μέλημα του Κυριάκου ήταν να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών υπό τον Βασίλη Στίγκα, πάση θυσία.

Ο Στίγκας χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού, γι’ αυτό και όταν ξέσπασε η κρίση, το Μαξίμου με προσεκτικές διαρροές, δημιούργησε κλίμα πανικού στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ώστε να αποτρέψει τις ανεξαρτητοποιήσεις, και να επιστρέψουν όλοι στο «μαντρί».

Η καταγγελία του πρόεδρου του κόμματος ότι βουλευτές του δίνουν μαύρα χρήματα σε «εξωκοινοβουλευτική κατεύθυνση», εννοώντας τον Η. Κασιδιάρη, θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την βαρύτατη κατηγορία της χρηματοδότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μυαλό του Κυριάκου πάντως υπήρχε και ένα plan B, σε περίπτωση που ο πανικός δεν θα αρκούσε για να επιβιώσει η κοινοβουλευτική ομάδα του Στίγκα.

Ο γνωστός νομικός εγκέφαλος που έχει οδηγήσει τον πρωθυπουργό σε ολέθριες επιλογές, υποστήριξε πως θα ήταν εφικτή η αποπομπή των βουλευτών των Σπαρτιατών και η αναδιανομή των εδρών στα υπόλοιπα κόμματα, ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη! Σε αυτή την περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε τουλάχιστον 6 από τους 12 βουλευτές…

Η συγκεκριμένη προσέγγιση όμως, αποτελεί ένα νομικό άλμα στα όρια της παράνοιας. Ακόμα κι αν βρίσκονταν πρόθυμοι δικαστές για να αποφανθούν επί της ορθότητας μίας τέτοιας εξέλιξης, είναι βέβαιο πως θα ήταν τόσο διάτρητη νομικά, που στο τέλος θα εξελισσόταν σε Βατερλώ κατά του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του πολιτεύματος.

Το νομικά ορθό, σε περίπτωση αποβολής των βουλευτών, θα ήταν η επανάληψη των εθνικών εκλογών, καθώς είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή του συγκεκριμένου κόμματος, επηρέασε το σύνολο του εκλογικού αποτελέσματος! Κάτι που ο Κυριάκος δεν το θέλει σε καμία περίπτωση.

Ο ίδιος ο Σταν Γκρίνμπεργκ άλλωστε τον είχε προειδοποιήσει πως η κυβέρνηση πάσχει από απώλεια στήριξης στην κοινωνία έπειτα από τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης με τα τραγικά γεγονότα που ζούμε μέχρι σήμερα.

Ακόμα και η επανάληψη των εκλογών στις 12 περιφέρειες, που έδωσαν έδρες στους Σπαρτιάτες, είναι μεν νομικά διάτρητη, αποτελεί όμως και εστία κινδύνου για την παντοδυναμία της κυβέρνησης.

Έτσι, κυβέρνηση και ΜΜΕ προτίμησαν να παραμείνουν στο βασικό σενάριο, την σωτηρία του Βασίλη Στίγκα με κάθε τρόπο…

 

 

Πηγή

Προβολές : 328


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα