«Πυρηνική βόμβα» από το Politico: Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί (μέσω Ελλάδας) να «αγοράσει» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 – Ο ρόλος του Μητσοτάκη

«Πυρηνική βόμβα» από το Politico: Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί (μέσω Ελλάδας) να «αγοράσει» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 – Ο ρόλος του Μητσοτάκη

8 Φεβρουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:173
Μοίρασέ το

 

Ο Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Politico, έχει επισκεφθεί το Ριάντ πολλές φορές, ενώ η Ελλάδα έχει παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία. Τον περασμένο Ιούλιο, η Αθήνα έγινε η πρώτη πρωτεύουσα της ΕΕ που επισκέφθηκε ο Μπιν Σαλμάν από τότε που ενέκρινε προσωπικά, σύμφωνα με τις αποχαρακτηρισμένες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Μπιν Σαλμάν, υπέγραψε μια σειρά διμερών συμφωνιών στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, ενώ δεσμεύτηκε να κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο.

Προς τι η έκπληξη, από τη στιγμή που και οι δυο είναι μέλη της παρανοϊκής κλίκας του Κλάους Σβαμπ, και της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ;

Μην ξεχνάμε πως ο “πρίγκιψ” είναι και σχεδιαστής της ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΩΝ… (μπορείτε να διαβάσετε εδώ το σατανικό του σχέδιο THE LINE)…οπότε φαντάζεστε τι σόι ενεργειακό κόμβο θα κάνει και την Ελλάδα…

ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ!!!

Μην ξεχνάμε πως ο Κούλης, ως ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣ, λατρεύει το χρήμα, την παράνοια και τη διαστροφή…μισεί κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ και  αν σ’ αυτά προσθέσουμε και το γενεολογικό του δένδρο, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του σατανισμού του…

Αλοίμονο αν δεν τα εύρισκαν οι δυο σατανιστές…

Ο πρίγκιψ, θα εξαγοράσει το Κού-λι…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σε μία αποκάλυψη που θα ταράξει τα νερά και θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων προχώρησε το Politico και αφορά στην ανάμιξη της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να «εξαγοράσει» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Το άρθρο του Politico που υπογράφεται από τον δημοσιογράφο, Ali Walker, αναφέρει πως η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να πληρώσει για την κατασκευή σταδίων σε Ελλάδα και Αίγυπτο, αν συμφωνούσαν να συνεργαστούν με το κράτος της Μέσης Ανατολής προκειμένου να διοργανώσουν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2030.

Σε αντάλλαγμα, οι Σαουδάραβες θα φιλοξενούσαν στη χώρα τους τα τρία τέταρτα όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων, σύμφωνα με τη συμφωνία που κατέθεσαν.

Το Politico αποκαλύπτει και τον τόπο διεξαγωγής της προσφοράς στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η «δραματική προσφορά» – πιθανότατα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ – έγινε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Διάδοχος του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2022 στην Αθήνα. Την πληροφορία μετέφερε στο Politico, ανώτερος αξιωματούχος.

Δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος, που έλαβε γνώση των συζητήσεων, ανέφερε πως η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη «να αναλάβει πλήρως το κόστος» της φιλοξενίας της διοργάνωσης σε Ελλάδα και Αίγυπτο, με το 75% του τουρνουά να διεξαχθεί στα στάδια της.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές αν η προσφορά του Σαλμάν έγινε δεκτή από Ελλάδα και Αίγυπτο, αλλά όπως υπογραμμίζει το Politico, οι τρεις χώρες εργάζονται σε μία κοινή πρόταση για τη διοργάνωση του τουρνουά του 2030, η οποία είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις κατά της Ελλάδας.

Το mega deal που ετοιμάζεται, στην ουσία, είναι μία προσπάθεια, όπως σχολιάζει το Politico, η χώρα του Κόλπου να «αγοράσει» – καταβάλλοντας αστρονομικό ποσό – τη διοργάνωση, δημιουργώντας έναν διηπειρωτικό συνασπισμό.

Θα προσπαθήσει να πείσει τα μέλη της FIFA, για τα προτερήματα της προσφοράς υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα περιλαμβάνει σε τρεις ηπείρους, παρέχοντας γεωγραφική ισορροπία.

Άλλωστε η Σαουδική Αραβία γνωρίζει πως μια προσφορά για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου μόνο στη Μέση Ανατολή θα ήταν απίθανο να πετύχει μόλις οκτώ χρόνια αφότου το Κατάρ φιλοξένησε το τουρνουά το 2022.

Το POLITICO προσέγγισε και τις τρεις κυβερνήσεις, ώστε να σχολιάσουν την είδηση.

Η ελληνική και η σαουδαραβική κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν και η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν απάντησε στα αιτήματα του POLITICO.

Η FIFA αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, θα ήταν το αποκορύφωμα της φιλόδοξης στρατηγικής τη χώρας να κυριαρχήσει σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Το Politico καταλήγει «καυτηριάζοντας» τις αθλητικές υποδομές της Ελλάδας, λέγοντας πως τα γήπεδα που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και κόστισαν 9 δισ. ευρώ έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

«Στην Ελλάδα, οι επενδύσεις για αθλητικές υποδομές είναι ένα ευαίσθητο θέμα», γράφει.

Αναφέρεται επίσης και στις σχέσεις που έχει η Νέα Δημοκρατία με τη Σαουδική Αραβία, « από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2019, η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδίωξε να εμβαθύνει τους δεσμούς με τους Σαουδάραβες και άλλες χώρες του Κόλπου, ως απάντηση στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή».

Ο Μητσοτάκης, σύμφωνα με το Politico, έχει επισκεφθεί το Ριάντ πολλές φορές, ενώ η Ελλάδα έχει παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία. Τον περασμένο Ιούλιο, η Αθήνα έγινε η πρώτη πρωτεύουσα της ΕΕ που επισκέφθηκε ο Μπιν Σαλμάν από τότε που ενέκρινε προσωπικά, σύμφωνα με τις αποχαρακτηρισμένες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Μπιν Σαλμάν, υπέγραψε μια σειρά διμερών συμφωνιών στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, ενώ δεσμεύτηκε να κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο.

Από την άλλη, η Σαουδική Αραβία έχει παραδοσιακά στενούς διπλωματικούς δεσμούς με την Αίγυπτο. Ο Μπιν Σαλμάν συνάντησε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στο Κάιρο τον περασμένο Ιούνιο, όπου υπέγραψε επενδυτικές συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ και συζήτησε «διμερή, περιφερειακή συνεργασία».

Η απόφαση για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 θα ληφθεί το 2024, με τη διαδικασία υποβολής προσφορών να ανοίγει επίσημα αργότερα φέτος.

 

 

Πηγή

Προβολές : 173


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα